Pohvalite se

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma priznaj da si puko. Treba kupiti tašti poklon za Božić i za 8. mart, kupiti zimske gume, odvesti auto na redovan servis, promeniti pločice u kupatilu........

Ja kupio novo auto u junu, nista nema da se radi na njemu...gajba isto nova (plocice bile vec uradjene kada sam se uselio). A tasta mene casti, a ne obrnuto.
Ma idila, bre... :cool: :hahaha:

Varas se...kreditnu nisam koristio zadnja dva meseca. Racune imam u ruci, nekih 1.600...ostaje mi ipak tri soma i kusur i kad sve to poplacam. ;)

Superica :ok:
Tako je i kod mene slicno ovaj mesec :mrgreen:
Jos sledi od Januara omanje povecanje u plati a od Aprila jos vece :zaljubljena:
Samo sto me nerviraju ovi hebeni Austrijanci sa njihovim porezima... ode mi do 40% plate na to :dash: ali sta je tu je :aha:

Superica :ok:
Tako je i kod mene slicno ovaj mesec :mrgreen:
Jos sledi od Januara omanje povecanje u plati a od Aprila jos vece :zaljubljena:
Samo sto me nerviraju ovi hebeni Austrijanci sa njihovim porezima... ode mi do 40% plate na to :dash: ali sta je tu je :aha:

Samo mi porez ne spominji....bruto skoro dupla suma od onoga sto ti neto isplate. :evil:

Ali dobro...valjda ce i od Finanzamt-a biti nekih para nazad...prosle godine mi vratili soma. :mrgreen:

Jahresausgleich mi je poznat, ali ja tek radim u Januaru godinu dana ovde, pa mozda zato nisam upucena kako i kolko se isplacuje :aha: :think:
Prosvetli me bitte :lol:

Mozes sve to i onlajn da odradis. Odes na sajt BMF-a (Bundesministerium für Finanzen), registrujes se, popunis sve i predas. A mozes i licno da odes u Finanzamt, koji je zaduzen za tvoj Bezirk, i predas tamo. Troskove "skolovanja" (ako si sama placala sebi neki kurs ili slicno), troskove za cuvanje, lecenje deteta itd. mozes da navedes.
Uglavnom, krajem januara, pocetkom februara se moze predati za proslu godinu i u roku od par nedelja dobijes pismo u kojem pise da li im dodjes kintu (sto je jako retko slucaj) odnosno koliko ti oni vracaju. Pare ti legnu na racun otprilike tada kada ti stigne i pismo od njih.

Nadam se da sam te prosvetlio. :mrgreen:

Hvala na prosvetljenju :lol:
Onda cu to da obavim sredinom tj krajem Januara za proslu godinu :zurka:

Trebao sam neki procenat da ti trazim za ovu uslugu, ali ajde...oprosticu ti ovaj put. :lol:

p.s.: pametni Srbi naplacuju klasicnim gastarbajterima za to. Popune im i predaju to i od para koje ovi nesrecnici dobiju nazad uzimaju 10-15%. Fina lova...kontao sam i ja da se bavim tim. :lol:

И код нас држава не враћа већ смањује порез за правна лица, и то само она која послују са губитком.. нека сића кинта, симболична :rotf:
Пу-пу, далеко било да ми смање...

Januarsko skijanje je uvek BKK,Austrija...:)
Kasnije,upadne jos po koji vikend tamo-vamo...al Fruska Gora jok :mrgreen:

Bad Klein-Kirchheim, ovo ono....fino fino. :ok:
E tako, pohvali se kao covek...znaci maksimalno kurrcenje, a ne "spremam se za skijanje" i te fore.

A Fruska Gora mi pala na pamet jer sam kao klinac bio i zimi gore...bilo je i likova koji su se skijali...to je skijanje tipa zalomis levo-desno tri puta i gotova pista. :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back