Pohvalite se

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
imamo par,,mada mislim da to zavisi i od govornog podrucja.
tako se isto zbunjujem i kod bataci i batkovi
ili su bataci kod zena,a batkovi kod kokosaka.
mada ima nas i dosta zena koje su kokoske...:think:
(mozda je vreme da odem da odmorim:rumenko:)

photo2.jpg

javilo mi se dete :heart:
kaze - selimo se!:lol:
da je malo blize, pa i da uzmem u razmatranje:mrgreen:

bravo,
mene zanima kaze li se pravilno breskvi ili bresaka?

Bresaka.Bataci. Sukanja. Jedno JAJE, dva, tri, četiri JAJETA, pet JAJA....
Primetila sam da je na TV u modi "sve na i", dva jaja, nas dvoje (za dva muška, i nas dvojica za dve ženske voditeljke) pa čoveku uđe u uši...

Да се и ја похвалим: каже се кило брескви а не бресака. Воће се зове бресква а не бресак. То је преузето недавно из хрватског новоговора, "па човеку уђе у уши". Каже се имам једну бритву и 10 бритви а не 10 бритака...
Што се тиче сукње такође се правилно каже 10 сукњи а не сукања (није сукањ у питању већ сукња)...За ово остало си у праву...;)
И немој, молим те, да се случајно позиваш на оног естрадног лингвисту и шарлатана Ивана Клајна...:D

Izgleda da je došlo do priličnih promena u jeziku... Za ovakve stvari bih dobila "keca k'o vrata" u osnovnoj... A sad pravilno... Mora da sam strašno matora...Davno išla u školu... (ali nisam zaboravila! )

Za suknje je AK u pravu. Nisam ni sumnjala da će kod sukanja omanuti :mrgreen: Za breskve nisam sigurna, ali ja bih sigurno rekla da sam pravila kolač od bresaka, a ne od breskvi.

A pohvaliću se da sam dobila jedan lep pp od meni mnogo dragog forumaša.

....ocu, ocu, a jel ces da mi udelis 10%...pa da se i ja malo radujem:lol:
.....ma samo neka si ti nama ziv i zdrav, vidis da i ti EU doktori znaju da pogrese...:zag:

MoRe. ;)
Eh, da znas samo kako ti EU doktori rade....mozemo i ti i ja biti isto doktori....znaci kazes mu simptome, a on kaze "cekaj da pogledam u google sta pise". Ovo nije zaj*bancija, ozbiljan sam. Ima jos primera...kod cerkice je tek treci, koji ju je pogledao, rekao da ima upalu pluca....prvih dvoje su rekli da joj nije nista. :roll::dash:

ili je ovo - ako ti giht nije dosao glave, ja cu svakakvim idejama da te stresiram i dodjem ti glave :lol:

Hahahaha.... :rotf:

....dobro...nije giht a šta je onda..,ili: kakvu su ti dijagnozu stavili na otpustu??!:think:

Nema dijagnoze, a nisam ni otpusten....u novembru imam sledecu kontrolu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back