Pohvalite se

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A nije ti ništa ulazilo u glavu. Kako bi bilo da si lakše učila?

Svaka ti čast.
moram da priznam da sam imala najvecu tremu za ovaj ispit jer me je bilo jako sramota da ga padnem kod tanje miscevic. spremao se seminarski, a na usmenom se brani rad kroz pitanja koja su povezana i sa gradivom iz knjige koju je ona pisala. ja knjigu nisam do kraja ni procitala, samo najvaznije delove. usmeni je bio smejurija, nista od gradiva nije pitala, na kraju smo zavrsile ispit razgovarajuci o ukrajini. mislim da je preblaga u ocenjivanju i da nisam zasluzila desetku, ali oceni se u zube ne gleda :D
uopste, smatram da je ovo studiranje po bolonji smesno, dodje mi da upisem jos neki master kad zavrsim ovo.

...znas kako je razlicito u Nemackoj...prvo, oni primaju 6-20 studenata na master program drzavnog faksa...mnogi masteri su zadrzali nivo magisterijuma, traju 4 semestra...ne znam kako nam dopustaju ovakve egzibicije i posle su jednaki studenti koji su kod nas zavrsili master i oni koji su gulili sa mentorom dve godine u grupi od osmoro...malo nije fer, mnogo smo poceli na obrazovanje da gledamo kao na stavku u CV-u...:(

ne znam kakve su osnovne studije sada, ali kad sam ja studirala, bas se ucilo. ja sam ocekivala ne znam ni ja sta od mastera, ipak su to postdiplomske studije. kad ono, opustencija. pises seminarske (i to sam mislila da je neki bauk, nikad ih nisam radila), ppt prezentacije, sve nekako lako. profesori kao da zele da otaljaju I smanje sebi posao. ima nas 30 u grupi na mom smeru.

ne znam kakve su osnovne studije sada, ali kad sam ja studirala, bas se ucilo. ja sam ocekivala ne znam ni ja sta od mastera, ipak su to postdiplomske studije. kad ono, opustencija. pises seminarske (i to sam mislila da je neki bauk, nikad ih nisam radila), ppt prezentacije, sve nekako lako. profesori kao da zele da otaljaju I smanje sebi posao. ima nas 30 u grupi na mom smeru.

...ma jasno, treba da iskoristis sistem do kraja...i doktorata, sto da ne...samo kad tako nesto cujem snuzdim se i pomislim e eeeeee...jedino sto smo imali dobro unistismo pod izgovorom "uklapanja sa drugima"...a opet nismo uklopljeni, Svabe traze najmanje prosek gut (analogno nasoj osmici) i nije isto kada drzava od toliko miliona primi deset ljudi na magisterijum i kada Srbija uradi isto...imam utisak da je sve novac, profesorima je to sjajan dodatni prihod jer rade tri posla uz predavacki, studenti srecni jer su za male pare dobili prefiks master...gde je tu znanje...nije ni bitno...ne cude me seminarski, cudi me da fokus sa svakom novom etapom studija nije sve uzi i uzi, kao zemljotres sa epicentrom...zato je doktorat mentorska rabota, toliko ste suzili da mozete samo u cetiri oka...kod nas je i doktorat vozi Misko...nekako mi nema tezinu...

Moja, moja, moja :zaljubljena: :srecna:

1zzl3jm.jpg

ja u subotu idem u relax centar na spa tretman od 3 sata s cerkom (djakuzi, tapidarijum, slana soba i jos nesto, ne znam kako se zove)
posavetujte me kako da se ponasam kao bogatasica a da se ne izblamiram, posto mi je prvi put :rumenko:

nikad nisam išo tamo a ni neznam štati to tabidarijum

a meni kažeš da idem negde :neutral:

- - - - - - - - - -

posavetujte me kako da se ponasam kao bogatasica a da se ne izblamiram, posto mi je prvi put :rumenko:

ponesi hrpu sitniša sa sobom, pa kad vidiš radnike tamo, baci ispred sebe i reci :"eto vam kmetovi, Živka ministarka časti!"

Mindjusica je predlozila da se ponasam kao da sam joj starija sestra, da smo sestre od istog oca a razlicitih majki, nekog bogatasa, a uvalio nam fiat bravu da se vozimo da deca ne rasture djip :lol:
naravno treba da kazem i da sam se bogato udala a to sto sam debela je zato sto sam bogatasica :lol:

ne ne ne
nista ne razumes
mi pricamo
oni slusaju
i vude se
u tom je trik
da se nesto desava
tako smo jednom moja zaova, ja i Mindjusica glumile baku, majku i cerku i bilo je smehotresno
pa bismo nas dve opet nesto da glupiramo
mislim necemo cutimo ko tutumraci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back