Pohvalite se III

meni ovo sto si napisala ima prizvuk blage odvratnosti prema svm tim knjigicama, videima koji nam objasjavaju :roll: kako da pravilno disemo jedemo odgajamo decu... pa sve tako za svaki moguci segment zivota. i jesi u pravu!

ali ova zena upravo je i ustala protiv svega toga apelujuci na povratak zdravorazumskom odnosu prema zivotu, fokusirajuci se na svoj, pedagoski, domen povratka izvornom (stvaralackom) vaspitanju.
Уживала сам слушајући.
Једино, звучаћу надмено и претнциозно али шта сад, није ми ни жао родитеља који су подлегли како је рекла плишаном васпитавању. Зар немају мозак, здрав разум, потребу да ослушкују дете и прате интуицију!? Зато смо ту где смо. Јер се покуњимо, не промислимо него прихватимо што нам се сервира зато што сервирка има звучно звање, а кога брига да ли има покриће заиста. Зар да испаднем глуп, примитиван, старомодан, нетолерантан... што сумњам? Што нелогичности провлачим кроз сопствене филтере!?
То се тааако осети на многим пољима. Ево, и ово тренутно лудило је доказ.
Али само правим васпитањем и усмеравањем деце да мисле својом главом а не да падају под утицај већине можемо избећи синдром Ашовог експеримента и оздравити свет.

Значи, ако не дробиш о мужу и деци по васцели дан.... нешто ти фали?
Још ако кажем да ме од туђих погледа на породицу и васпитавање деце много више занима ископавање аметист-геода у Уругвају.
Ne ne ne...
Svako ima svoj izvor zadovoljstva.
Postujem tudje izbore.
Neko voli da skija, i to mu je vrh odmor, more na slici da vidi dosta, neko zivi za more, kad vidi sneg strese se... pa tako za sve u zivotu... svi smo razliciti i to je ok.
Bitno je to prihvatiti i ne ocekivati od sebe da se menjamo da bi ugodili drugima i svetu koji nam namecu kakvi treba da budemo.

konacno sam se oslobodila gornjeg dela kupaceg koji sam kupila u avgustu 2012 godine kod kineza za nekih 200-300 dinara, pred put na siciliju, i uredno nosila svake godine. konacno je popustio onaj deo za ledja....medjutim gace su ostale, njima nista ne fali, niti su izbledele, niti se isteglile ili istanjile, nista....al ok, to je mozda za rupu to sto je donji deo tog kupaceg jos ziv. :lol:

Juce ulazim u sobu veliki leptir na zavesi samo sam polako polako polako (da ne poleti ka meni) krenula nazad.
Ljubitelj prirode ga je uzeo pricao mu( lepoto kako si usao unutra/nije ti tu mesto )izneo napolje/pustio ga da odleti u vis ka suncu.

Filmska scena/veoma lepo/drago mi je kada u ovakvim momentima ima tako hrabrih osoba u blizini 💞.

Resizer_15995867345721.jpg

:zskace:

E cile da mi kazes koja je ovo sorta lici na tamjaniku al nema bas takav ukus i miris
KAko cu znati? :lol:
Meni je svo grozdje isto.
Jedino na ukus prepoznam zuti muskat.

Dok eneolozi i zastitar pricaju o svakoj bobici, pokozici, debljini pokozice, itd...

Imas raznih vrsta, merlo, pino, zweigelt, game... itd itd... vino mogu da prepoznam na ukus ali grozdje ne verujem, nisam ni probala... kamoli na izgled

Back