Pohvalite se III

Znaš koliko puta kažem sama sebi - e nećeš više (raspremati, pomagati, kuvati, peći, raditi) i onda odem tamo i vidim i nju matoru i izlapelu i svekra i mog muža kojem su to roditelji i koji ih tako nesavršene ipak voli i onda lepo zagrizem *****, nabacim osmeh i čantram u sebi, ****** :lol:
Иста сам и ја. Иста!
Ждерем се у себи а одрадим.

Mene je uzasavala pomisao da od nekoga trazis.
A imas 20 godina. To mi je na faxu bas bilo fuj.
Kao odrasla sam, studiram, zivim sa momkom a mama i tata placaju... jedva sam cekala da budem sama odgovorna za sebe... iako su moji meni dali karticu i nikad mi nisu turali u sake, bez obzira, taj osecaj kao odrastao a u stvari nisi je bzvz

Ako ti je cilj osamostaljivanje.
Ako nije da ti mama ugadja.
izvini ali moram da pitam..a sta te je sprecavalo?
zasto nisi rekla..NE.. :ljutko: necu..necu ni dinara..sama cu se snaci...

a od tolike samostalnosti vec si i tokom studiranja zivela sa momkom...

Gledajući generaciju moje dece shvatila sam da u mladosti nisam nikada živela sama, studirala sam i imala cimerke, pa sam se nakon diplomiranja udala. Mislilm da nije loše probati i to, onda mi nije bilo čudno, nisam ni primetila da ta faza nedostaje.

tvoja zaova je takav tip osobe, nema puno veze vaspitanje i uticaj roditelja sa tim
sestra i ja smo na isti nacin vaspitavane, pa sam ja kao mladja nju vukla, borila se sa roditeljima za nesto sto sam zelela dok je njena reakcija bila - pa ne pustaju
pustaju ako zelis, moras da imas argument da im to objasnis
i danas smo ostale takve
nije do roditelja
Nije ni samo do nje, itekako je i do roditelja, ali neću u detalje o tome na forumu.

Saglasna sam sa Lunjom. Samo za razliku od nje, ja sam sa svojom zaovom živela, i rezultat toga je moja odstranjena štitna žlezda, na kojoj se napravio zloćudni tumor. :sad2: Ni ja neću u detalje, ali sam svojim očima gledala kako roditelji upropašćavaju sopstveno dete.
Da nije mene nagazila, pa mm popizdeo, još uvek bi sedela vascele dane sa mamom i tatom, frustrirana, besna, nezadovoljna, ljubomorna, pakosna...Udajom je ta osećanja zamenila zadovoljstvom, tolerancijom, srećom...

Gledajući generaciju moje dece shvatila sam da u mladosti nisam nikada živela sama, studirala sam i imala cimerke, pa sam se nakon diplomiranja udala. Mislilm da nije loše probati i to, onda mi nije bilo čudno, nisam ni primetila da ta faza nedostaje.
Nekome ta faza da živi sam ume jako da nedostaje, ako je nije proživeo. A neko toliko zavoli to da živi sam, da tako i ostane da živi.
Ja volim da budem sama, par sati, ali generalno volim ljude oko sebe, ne volim tišinu, mir, kad je sve na svom mestu jer nema ko da pomeri... Meni je to nekako zastrašujuće.

Nekome ta faza da živi sam ume jako da nedostaje, ako je nije proživeo. A neko toliko zavoli to da živi sam, da tako i ostane da živi.
Ja volim da budem sama, par sati, ali generalno volim ljude oko sebe, ne volim tišinu, mir, kad je sve na svom mestu jer nema ko da pomeri...
Da, može biti problem kad se ta faza otegne pa im posle svako smeta.

• Podržavam
Reactions: Red
Da, može biti problem kad se ta faza otegne pa im posle svako smeta.
A mislim da baš smeta kad čovek navikne da je sam.
Evo gledam moju mamu, sama živi godinama. Kad odemo na slavu svi, ona se raduje, ali vidi se da je opterećuje tolika gužva, galama, deca se raspravljaju, neko se smeje, bratov pas se petlja oko nogu, mi pričamo, svi se kreću i ostavljaju trag da su bili tu, kao čašu, tacnu, telefon.... I vidim da joj teško pada sve to, a znam da obožava kad smo tu.

Ja sad nisam ispratila...
A kako si ti zarađivala dok si studirala?
Nikako.
Mama i tata me skolovali.

Ne znam.
Pocela sam da radim tek posle 3 godine.
Tad mi se ukazala prva prilika.

Meni nedostaje samoca.
Daleko od toga da volim samocu.
Samo sam u fazi gde mi mir i momenti kad sam sama sa sobom pricinjavaju retkost i veliko zadovoljstvo. Valjda bas zato sto je retko.
Kad jednog dana budem imala vise toga, falice mi deca, guzva itd...

Saglasna sam sa Lunjom. Samo za razliku od nje, ja sam sa svojom zaovom živela, i rezultat toga je moja odstranjena štitna žlezda, na kojoj se napravio zloćudni tumor. :sad2: Ni ja neću u detalje, ali sam svojim očima gledala kako roditelji upropašćavaju sopstveno dete.
Da nije mene nagazila, pa mm popizdeo, još uvek bi sedela vascele dane sa mamom i tatom, frustrirana, besna, nezadovoljna, ljubomorna, pakosna...Udajom je ta osećanja zamenila zadovoljstvom, tolerancijom, srećom...
Lepo od tvog muza sto se zauzeo za tebe.meni je mnogo mnogo smetalo sto je moj muz bio kao uplasen decacic kad sam bila u losim odnosima sa svekrvom.niti je znao da se zauzme za nju,nit za mene,nit je meni ikad rekao,alo bre,pazi sta pricas,to mi je mama dok sam mu drobila svasta o njoj u svom ludilu
Nekako mi se puno srozao u ocima
Mislim da pravi muskarac tu treba da odigra kljucnu ulogu,da zastiti obe,da se ne svadja,a da se svaka oseca dobro
Njegovim cutanjem i gutanjem niko nista nije dobio

Back