Pohvalite se III

slazem se..ali opet ne treba ni ici u drugu krajnost i terati dete od sebe...

sredina je uvek bila najbolja.

Slažem se, ali ima dece koju moraš pogurati da bi započela svoj život.
Moja sestra je tako inertna, da je do nje verovatno bi još uvek bila u našoj sobi i slušala Springstina s nogama podignutim na zid, ko kad je imala 16 tamo neke osamdessedme :lol:

Slažem se, ali ima dece koju moraš pogurati da bi započela svoj život.
Moja sestra je tako inertna, da je do nje verovatno bi još uvek bila u našoj sobi i slušala Springstina s nogama podignutim na zid, ko kad je imala 16 tamo neke osamdessedme :lol:
bas takve i treba prvo iskolovati pa onda pogurati da rade.. postoji i drugi problem u toj prici..kad mlada osoba oseti novac..jos ako nadje honorarni posao koji se dobro placa..to moze biti veliki problem kasnije oko zavrsetka studiranja

Moja zaova radi, ok, ali je i dalje sa mamom i tatom u kući, smara se sa njima, uvek kuka kako joj je dosadno i nema gde da ide, pare troši na krpice i kremice, čak ni ne putuje nešto posebno..
MIslim marim ja, ali neprestano kuka kako je selo dosadno, kako je mrtvo i ovakvo i onakvo, a neće da se doseli u NS gde su joj i drugarice i brat i bratanac, teško joj je da izađe iz zone komfora, pretpostavljam.
A čak i kad krene da se trgne mama je brzo povuče nazad.
Mnogo tužno.
A divna je i kvalitetna osoba od kojeg mater pravi kretena zato što svoj život živi kroz ćerku.

tvoja zaova je takav tip osobe, nema puno veze vaspitanje i uticaj roditelja sa tim
sestra i ja smo na isti nacin vaspitavane, pa sam ja kao mladja nju vukla, borila se sa roditeljima za nesto sto sam zelela dok je njena reakcija bila - pa ne pustaju
pustaju ako zelis, moras da imas argument da im to objasnis
i danas smo ostale takve
nije do roditelja

tvoja zaova je takav tip osobe, nema puno veze vaspitanje i uticaj roditelja sa tim
sestra i ja smo na isti nacin vaspitavane, pa sam ja kao mladja nju vukla, borila se sa roditeljima za nesto sto sam zelela dok je njena reakcija bila - pa ne pustaju
pustaju ako zelis, moras da imas argument da im to objasnis
i danas smo ostale takve
nije do roditelja

Nije ni samo do nje, itekako je i do roditelja, ali neću u detalje o tome na forumu.

koliko sati?
i naravno bez placenih poreza i doprinosa.izrabljuju ljude z:mrgreen:
Zavisi. Od broja ljudi, menija itd
Obicno dolazimo dva sata ranije a traje oko 6 sati i jos sat posle. Nekad bude i 3-4 sata. Zavisi.
I da to je za njih vreme, ne za mene.
i jel si izrasla u neodgvornu osobu koja ne ume da zaradi..posto su ti to glavni argumenti...
i onda ti teras svoju decu da rade..u stvari neko ko rece juce da si sebicna..ispada da je u pravu.nisam te tako video iskren da budem...
Sto ranije krenes, ranije ces stici do cilja.
Ako ti je cilj osamostaljivanje.
Ako nije da ti mama ugadja.

Mene je uzasavala pomisao da od nekoga trazis.
A imas 20 godina. To mi je na faxu bas bilo fuj.
Kao odrasla sam, studiram, zivim sa momkom a mama i tata placaju... jedva sam cekala da budem sama odgovorna za sebe... iako su moji meni dali karticu i nikad mi nisu turali u sake, bez obzira, taj osecaj kao odrastao a u stvari nisi je bzvz

Moja zaova radi, ok, ali je i dalje sa mamom i tatom u kući, smara se sa njima, uvek kuka kako joj je dosadno i nema gde da ide, pare troši na krpice i kremice, čak ni ne putuje nešto posebno..
MIslim marim ja, ali neprestano kuka kako je selo dosadno, kako je mrtvo i ovakvo i onakvo, a neće da se doseli u NS gde su joj i drugarice i brat i bratanac, teško joj je da izađe iz zone komfora, pretpostavljam.
A čak i kad krene da se trgne mama je brzo povuče nazad.
Mnogo tužno.
A divna je i kvalitetna osoba od kojeg mater pravi kretena zato što svoj život živi kroz ćerku.
Upravo to.
Sigurna sam da je neopisivo tesko kad ti ptici odlaze iz gnezda. Moj tata kaze nikad se nije osecao gore u zivotu nego kad su i mene ispratili. Seli i placu.
Verujem da je tesko.
Ali je dobro za tu mladu osobu.
A mi ipak zelimo deci bolje
I zelimo da budu bolji od nas.

Како мене овакве теме изнервирају.
Мислим на ту пупчану врпцу само физички пресечену.

Свиђа ми се што Чичкова деца раде. Сматрам да тако треба, од самог почетка. И свиђа ми се онај део када нису плаћени али имају свест да раде за своју породицу, кућу, фирму, за себе. Нисам за то да се деци плаћају кућни послови или да се дижу у небеса што учествују у обавезама домаћинства. Не помажу они нама, они живе ту и раде за себе. То би, по мени, требало да се подразумева.

Јако ми је ружно када је неко породично славље, слава... И онда млађа генерација ћопне дупетом на столицу и служи се као гост све време. Док има оних који послуже, расклоне, оперу, видиш да су учествовали и у припремама. По томе тачно знаш каква је мајка. Нико ме не може убедити у супротно.

Како мене овакве теме изнервирају.
Мислим на ту пупчану врпцу само физички пресечену.

Свиђа ми се што Чичкова деца раде. Сматрам да тако треба, од самог почетка. И свиђа ми се онај део када нису плаћени али имају свест да раде за своју породицу, кућу, фирму, за себе. Нисам за то да се деци плаћају кућни послови или да се дижу у небеса што учествују у обавезама домаћинства. Не помажу они нама, они живе ту и раде за себе. То би, по мени, требало да се подразумева.

Još jedna situacija, al ne mogu da oćutim, svrbe me prsti :lol:
Mm je naučen da se sve po kući radi i pomaže, znači od vinograda preko bašte do pravljenja torti i cepanja drva.
Nema stvari koju on ne zna ili neće da uradi (osim usisavanja, to zbog alergije, ili se izvlači al nema veze :))))
Jedne godine su im stigla drva, nas četvoro smo radili i slagali (nas dvoje smo već živeli zajedno) a gđica je spavala jer, božemoj, tek je devet sati ujutro, neće valjda tako rano ustati, nek spava dok može.
I za sve je svekrva tako pravi debilom, nek spava dok može, nek ne kuva dok može, nek ne pere dok može.
Živela je 4 god sama za vreme studija i sve je mogla i znala i htela da radi.
I sada ona koliko puta kaže daj mama ja ću, a ova ne da, neka te dok ne moraš, onda mala samo slegne ramenima i kaže - kako hoćeš.

Još jedna situacija, al ne mogu da oćutim, svrbe me prsti :lol:
Mm je naučen da se sve po kući radi i pomaže, znači od vinograda preko bašte do pravljenja torti i cepanja drva.
Nema stvari koju on ne zna ili neće da uradi (osim usisavanja, to zbog alergije, ili se izvlači al nema veze :))))
Jedne godine su im stigla drva, nas četvoro smo radili i slagali (nas dvoje smo već živeli zajedno) a gđica je spavala jer, božemoj, tek je devet sati ujutro, neće valjda tako rano ustati, nek spava dok može.
I za sve je svekrva tako pravi debilom, nek spava dok može, nek ne kuva dok može, nek ne pere dok može.
Živela je 4 god sama za vreme studija i sve je mogla i znala i htela da radi.
I sada ona koliko puta kaže daj mama ja ću, a ova ne da, neka te dok ne moraš, onda mala samo slegne ramenima i kaže - kako hoćeš.
И мене би сврбели. Грозне смо :lol:
Али то је зато што радиш и за њу. Па се осетиш као идиот. Логично.

To ja ovde tako sebi pustim ventil da uživo ne bih ujedala jer me se suštinski ne tiče, nisu u mojoj kući.
Моја сцена за пару из ушију.
Отишли на село да средимо кућу и двориште.
Теча, сестра и ја вучемо. Зајапурили се.
Тетка седи под лозом, пије вино и чита. Зове бака:"Шта радите?", јавља се тетка:"Ево, радимО."
И буди ти сада присебан и оћути :lol:

И мене би сврбели. Грозне смо :lol:
Али то је зато што радиш и за њу. Па се осетиш као идиот. Логично.

Znaš koliko puta kažem sama sebi - e nećeš više (raspremati, pomagati, kuvati, peći, raditi) i onda odem tamo i vidim i nju matoru i izlapelu i svekra i mog muža kojem su to roditelji i koji ih tako nesavršene ipak voli i onda lepo zagrizem *****, nabacim osmeh i čantram u sebi, ****** :lol:

Back