Pohvalite se III

Meni je fenomen kakvu cicak ima moc da izuva iz cipela

ЧП2.gif

Она је рођена с тим.

niko nju ne ubedjuje..ali ona prosto ne moze da te ne navuce da odgvoris koliko te isprovocira nekim stavom :)

uostalom vec sam rekao na ovoj temi..ma koliko neki mislili da je pljuckam..ja imam jako lepo misljenje o njoj ali me nekad bas isprovocira da joj napisem svasta z:mrgreen:
Kako je ne ubeđujemo? Ako pomene dojenje, skočimo da objasnimo da je i dohrana sasvim ok. Ako počne o Budvi, krenemo da joj objašnjavamo da je krajnje vreme da letuje negde drugde. Ako o odnosu za zaposlenima, upljujemo se objašnjavajući kako je ona loš poslodavac. Ne postoje odevne kombinacije na ovom Forumu koje su više komentarisane od njenih.
Krstarica da je stavi na platni spisak. :rtfm:

I to je okej, za razliku od mase forumašica koje su zlopamtila, stalkeri, hejterke i sfe...samo zato što imate o nekom pitanju raz. mišljenje..Čiki to nije. To mi se đa...
Upravo je to razlog što je i na meti stalno. Da se brani kao lav, da te proganja posle po temama niko je ne bi dirao, našla bi lako i istomišljenike. :)))))
Malo je do nje, ali malo je i do nas. :)))

А шта значи борити се?
Спуштати се на ниво који је испод части? Или правдати се и доказивати да измишљотине нису тачне?
Док је цивилизована комуникација могућа иде. Када није, нормалан човек се повуче. Не зато што му је неки простак запушио уста, него зато што нема вољу ни желудац да се са таквим натеже.

А шта значи борити се?
Спуштати се на ниво који је испод части? Или правдати се и доказивати да измишљотине нису тачне?
Док је цивилизована комуникација могућа иде. Када није, нормалан човек се повуче. Не зато што му је неки простак запушио уста, него зато што нема вољу ни желудац да се са таквим натеже.
Samo što to baš ne funkcioniše tako. Funkcioniše tamo gde možeš da se povučeš, izoluješ bez problema i gde je nešto stvarno nebitno.
Gde ne možeš da se povučeš prilično je kamikazno povlačiti se i uzdati se u nečiju pristojnost. Ljudi su krdo, jako sugestibilni, može stvar prilično da se otrgne ako čovek ne pokaže da ne može svako da ga napada. Mogu ti napadi da idu na ličnost, na nečiji kredibilet, napadi u ozbiljnim formatima kao kritike, optužbe. Ne mora biti uvek valjanje po blatu sa nekim marginalnim likovima.

Ima veze samo u tom smislu što ljudi misle da piše ono što ne misi i da se time sjajno zabavlja.. ljudi su u zabludi (:

U potpunoj zabludi.
Sve što kaže misli.
Na daljinu bih kazala da je to emotivna hladnoca kada ti toliko nije važno koga povređujes. Naravno, ona će kazati da je veoma emotivna ali ja u to ne verujem. Treba imati želudac da onkološkog pacijenta uvredis. Meni je celo jutro...onako, neugodno dok nju bas briga uz podršku da tako i treba. Ona je izgurala da kaže svoje a ko je žrtva toga...pa ko mu je kriv što se nervira eto, neka se ugleda na nju. To si ti fazoni od mog sveta daleki iako mi je za razgovor ok. Ali zabluda, oh još kakva. Kada te ne dodiruje smešno je ali kada ti nesto duboko uvredi...

Samo što to baš ne funkcioniše tako. Funkcioniše tamo gde možeš da se povučeš, izoluješ bez problema i gde je nešto stvarno nebitno.
Gde ne možeš da se povučeš prilično je kamikazno povlačiti se i uzdati se u nečiju pristojnost. Ljudi su krdo, jako sugestibilni, može stvar prilično da se otrgne ako čovek ne pokaže da ne može svako da ga napada. Mogu ti napadi da idu na ličnost, na nečiji kredibilet, napadi u ozbiljnim formatima kao kritike, optužbe. Ne mora biti uvek valjanje po blatu sa nekim marginalnim likovima.
Има овде и оних који иду по темама за неким, дају себи за право да лично увреде (не мислим на коментаре које дамо успутно на неку тему, а неко се пронађе, сви се негде пронађемо, не можемо бити ни свилени, али не могу да појмим ни да неко некоме напише да је глуп (чак и да то мисли), опсује...), спомињу децу и породицу, измишљају глупости које везе са мозгом и истином немају,... Али, по мени, они су за сажаљевање. Као она два Мапетовца која немају преча посла. И онда пустиш, шта друго.
Мени нико није постављен на игнорисање. Многе прескочим, и када су на оку не маме ме да их читам. А има оних чији став могу да лајкујем када ми је у реду али са којима више никада нећу ући у дискусију. И тај став не мора бити изазван неком увредом према мени, може бити нешто што ме се не тиче лично али ме је навело да ту особу поставим на то место. Овде може бити ко шта жели, усталом. Заварава себе. И то се лако осети. А све је то у реду док некога не угрожава.

u stvari ona se i brani kao lavica..ruku na srce..drzi svoj stav i ne pomera se ni milimetar :)
Ona napada i tonemilosrdno, neočekivano i tamo gde je neko tanak, ali se ne brani. To što se čvrsto drži stavova to je zato što je distancirana od same sebe, to je deo druge priče. Možda i iste...
Ali ja se slažem sa smokvom, pre bi trebalo da se pozabavimo sobom i činjenicom što nas to dotiče. Onda i mi to imamo u sebi, potisnuto...

Ona napada i tonemilosrdno, neočekivano i tamo gde je neko tanak, ali se ne brani. To što se čvrsto drži stavova to je zato što je distancirana od same sebe, to je deo druge priče. Možda i iste...
Ali ja se slažem sa smokvom, pre bi trebalo da se pozabavimo sobom i činjenicom što nas to dotiče. Onda i mi to imamo u sebi, potisnuto...
Prvo što me je dotaklo je bilo kada je rekla da je njoj zato lepo u životu jer jako liči na tetku( valjda je tetka, zaboravila sam) koja je umrla veoma mlada, pa eto sudbina taj bol vraća kroz nagradu, i to upravo njoj. Neopisiva samoživost.
Posle sam primećivala svaki ispad, svaki nedostatak empatije, svako prozivanje, ismevanje. Nekad reagujem, nekad ne. Ono što mi najviše smeta je što ljudi to ne vide, smešno im je i zabavno. Kad puca po drugima.

Kristofere,
Ti si pickica.
Zene zapocnu novi zivot sa 3-4 dece, odu, rade, traze bolji posao, placaju kirije i troskove, bore se i izbore da dodju na neki zadovoljavajuci nivo zivota.

Ti si jbt sam i musko i nisi u stanju nista da promenis.

Ima ljudi koji tako tavore, pa sta ces.
A ima i onih koji, i sa 60 izjave:”Resio sam da svaki dan naucim nesto novo.” Oni koji ceo zivot napreduju jer zele.
To je ovaj stil, stvarno ne znam kako je nekome smešno kad se reaguje na takve ispade. Pa danas još i biseri o lečenju i lekovima. Njoj se više ne čudim, čudim se onima kojima je to zabavno.

Prvo što me je dotaklo je bilo kada je rekla da je njoj zato lepo u životu jer jako liči na tetku( valjda je tetka, zaboravila sam) koja je umrla veoma mlada, pa eto sudbina taj bol vraća kroz nagradu, i to upravo njoj. Neopisiva samoživost.
Posle sam primećivala svaki ispad, svaki nedostatak empatije, svako prozivanje, ismevanje. Nekad reagujem, nekad ne. Ono što mi najviše smeta je što ljudi to ne vide, smešno im je i zabavno. Kad puca po drugima.
Sta je ovde tebi samozivo? Verovatno su joj stariji rekli licis jako na tetku,ti ces biti sretna u zivotu ,jer je sve ono sto je lepo sto tetka nije stigla da dobije od zivota za tebe zbog vase slicnosti
Recimo

Sta je ovde tebi samozivo? Verovatno su joj stariji rekli licis jako na tetku,ti ces biti sretna u zivotu ,jer je sve ono sto je lepo sto tetka nije stigla da dobije od zivota za tebe zbog vase slicnosti
Recimo
Meni je samoživo, šta god da su stariji rekli. Ne razumem ni njih, kao ni nju. Možda sam ja čudna, ali zaista ne bih mogla tako nešto da pomislim. Da meni sa pravom pripada nešto jer je neko drugi bio uskraćen za život.

• Podržavam
Reactions: Red
Ja to ne gledam tako.kod nas u porodici sa mamine strane je prvo umro tata,pa brat,pa sin.tako da mi je smrt vrlo bliska i nemam takav odnos prema toj tematici
Možda ti nemaš, ja imam. Ne mogu ničiju smrt da posmatram kao nagradu nekom drugom. Ne verujem da postoje zasluge i nagrade po tom pitanju u okviru neke predodređene sudbine.

Ne mogu s tobom da se nadvlacim :obozavam: ali niko nije to rekao kao da je nagrada,vec u smislu,eto nek sve lepo ode tebi kad vec ona nije...
Mislim meni je to nekako blisko osecanje i razumem,
Mada nemam pojma u kom kontekstu je to receno i napisano i kad i sta i tako to....

Ne mogu s tobom da se nadvlacim :obozavam: ali niko nije to rekao kao da je nagrada,vec u smislu,eto nek sve lepo ode tebi kad vec ona nije...
Mislim meni je to nekako blisko osecanje i razumem,
Mada nemam pojma u kom kontekstu je to receno i napisano i kad i sta i tako to....
Verovatno sam ja to lepše sročila nego što je bilo napisano. Ne umem da koristim ovaj pretraživač, ništa ne nalazi, pa ne mogu da proverim. Davno je bilo, ne sećam se tačno detalja.

Da, zato sto je takvo zlo zato sam joj bez trunke grize savesti pozelela da prodje mojim putem...jer je gad a gadovima ne mogu da miskim dobro i ne oprastam vise nikom nista, kome bas treba oprostice Bog.
A ovo sto Smokva pise moze biti delimicno tacno, samo sto mene zabole za bilo sta vezano za njen posao i ostalo da nije bilo price o detetu ne bih bi komentarisala jer me ne zanima apsulutno.

Back