Pohvalite se III

aj probaj da skines pet kila.muke zive.ja se secam kad si ti puno smrsala zato sto si svaki dan isla peske do tvojih

A ovo si malo pobrkala, ali nema veze. Sinoć nisam imala vremena da pojašnjavam. A sada imam. :malav:
Kada sam peške išla do mojih, uspevala sam da zadržim letnju kilažu i zimi. Najviše sam smršala kada sam bila na hrono ishrani. Ali, ne pomaže ni šetanje, ni hrono ishrana, ako se posle izvesnog vremena vratiš starim navikama. Trenutno sam na posebnom režimu ishrane iz zdravstvenih razloga. Endokrinolog me uputila kod nutricioniste, i sada se najviše družim sa nutricionistom. Fizička aktivnost mi je minimalna, ali mi je ishrana skroz pretumbana. Za sada ide dobro, videćemo kako će se završiti.

ja sam čuo da ne sme ništa da se klopa posle 18h u hrono dijeti i ič ne sme leba da se konzumira..sad čitam, ta pravila su individualna..

- - - - - - - - - -

kako da namestim da jedem stalno u isto vreme...

Hvala, mm ima viška kg, probaću da bar nešto uvedem iz te dijete.
Em, najbitnije u svemu je da jede u razmacima od 4-6h. Idealno je na 5 sati. Ja sam sa tako raspoređenim obrocima skinula 3kg, a jedem sve.
Ujutru bi trebao da popije čaj na prazan stomak (biljni, ne voćni) i tokom dana da pije vodu sa limunom. I kiselo mleko umesto jogurta. Jogurt, mleko i sirevi su zabranjeni. Može mladi sir, ali minimalno i samo za doručak.
Mesa (ili ribu) i povrće može neograničeno, koliko god da je gladan. Nema nikakvog ograničenja u količini.

ja sam čuo da ne sme ništa da se klopa posle 18h u hrono dijeti i ič ne sme leba da se konzumira..sad čitam, ta pravila su individualna..

- - - - - - - - - -

Po HI ne moraš da jedeš uvek u isto vreme. Nego ne sme da prođe manje od 4, a više od 6 sati između obroka. Ako se dobro sećam. Meni se kod HI dopadaju doručak i ručak, koji su baš raznovrsni, ali me je zato večera ubijala u pojam. :sad2:

A ovo si malo pobrkala, ali nema veze. Sinoć nisam imala vremena da pojašnjavam. A sada imam. :malav:
Kada sam peške išla do mojih, uspevala sam da zadržim letnju kilažu i zimi. Najviše sam smršala kada sam bila na hrono ishrani. Ali, ne pomaže ni šetanje, ni hrono ishrana, ako se posle izvesnog vremena vratiš starim navikama. Trenutno sam na posebnom režimu ishrane iz zdravstvenih razloga. Endokrinolog me uputila kod nutricioniste, i sada se najviše družim sa nutricionistom. Fizička aktivnost mi je minimalna, ali mi je ishrana skroz pretumbana. Za sada ide dobro, videćemo kako će se završiti.
Hrono ishrana ne bi trebala da bude dijeta nego način ishrane ceo život. To je poenta. Držati se okvirno osnovnih stvari: što manje testa, izbaciti hleb, što manje slatko i ne preskakati obroke, tj.jesti uvek u isto vreme.

Po HI ne moraš da jedeš uvek u isto vreme. Nego ne sme da prođe manje od 4, a više od 6 sati između obroka. Ako se dobro sećam. Meni se kod HI dopadaju doručak i ručak, koji su baš raznovrsni, ali me je zato večera ubijala u pojam. :sad2:

moram da vidim i iščitam malo...nema veze večera, meni bi bio zaeban ručak da je restriktivan..

i čuo sam da ne smeju uopšte slatkiši da se klopaju?

- - - - - - - - - -

Hrono ishrana ne bi trebala da bude dijeta nego način ishrane ceo život. To je poenta. Držati se okvirno osnovnih stvari: što manje testa, izbaciti hleb, što manje slatko i ne preskakati obroke, tj.jesti uvek u isto vreme.

đa mi se to.... a sokovi samo prirodni ili ič ne sme.....a pivo el sme i vince ponekad?

Ovo nam je svima najveći problem.
Ja sam to rešila tako što nosim šerpicu sa ručkom od kuće. U početku su me kolege zezale, sada svi to rade. :D
Mm ode na pauzu pa jede u restoranu. Ovde kod nas ima restorana i sa domaćom kuhinjom. On neće da nosi šerpice, kaže da nema u firmi gde da jede.
Najteže mi je bilo za klinca jer je u školi po 5-6 sati pa onda odmah ide na strani jezik ili na trening ili školu programiranja i ne bude kući po 7-8 sati. To je doktorica rešila tako što je rekla da jede na velikom odmoru. Kada ide pre podne, nosi sendvič i ima odmor od 9:05-9:25h. Kada ide posle podne, nosi ručak u posudi i ima odmor od 15:05-15:25h. Uveče jede posle treninga i doktorica je rekla da nema veze što je kasno jer je bitno da jede u to vreme i naravno ne jede hleb, mleko, testo i onda nije problem.
Tako organizam navikne da redovno dobija hranu i ne taloži zalihe nego odmah sve troši. Kada se jede retko i u nepravilnim razmacima, organizam ne zna kada će dobiti sledeći obrok i sve taloži u zalihe.

- - - - - - - - - -

moram da vidim i iščitam malo...nema veze večera, meni bi bio zaeban ručak da je restriktivan..

i čuo sam da ne smeju uopšte slatkiši da se klopaju?

- - - - - - - - - -

đa mi se to.... a sokovi samo prirodni ili ič ne sme.....a pivo el sme i vince ponekad?
Sokovi samo prirodni. Sve kupovno je puno šećera. To se odnosi i na grickalice i slane i slatke.
Vino je uvek ok, a za pivo ne znam. Kada je mm bio na strogoj dijeti nije smeo pivo da pije. Posle kada je skinuo kile, pio ga je povremeno i nije vraćao kile.
Ručak nije restriktivan, količina nije ograničena. Meni se to jako sviđa.

Ljudi, zavisi šta ko želi da postigne.
Kada je mm dobio preporuku doktora prošle godine da skine 15kg, bio je 3 meseca na strogoj dijeti. Sve se kuvalo na vodi, samo maslinovo ulje, ništa slatko, ništa mlečno, ništa, ništa, ništa...
Kada je to završio onda je popustio i nastavio da jede u isto vreme, ali je počeo da jede slatkiše, poneko pivo, ponekad testo i za godinu dana je vratio 5kg. Onda opet stroga hrono ishrana pa je za mesec dana to skinuo. I tako redom...
Ja sam se samo uobročila, mleko i jogurt pijem u neograničenim količinama i jedem sir. Ja mlečno ne bih mogla da izbacim po cenu života. Aj dobro ne baš života, ali mnogo volim.
I slatko jedem najredovnije. Voće isto neograničeno. Pa mi je otišlo 3kg za mesec dana, a nisam uopšte to planirala. Zapravo sam samo ručak pomerila da ga jedem na poslu umesto da ga jedem tek kad dođem kući. I to je to.

Kad jedete nonstop to je onda u isto vreme uvek eto zgoditka<3
To za mene važi. Ja stalno nešto jedem.

- - - - - - - - - -

Meni je muka kad neradim, izgubim svaki red i način.
Kad radim jedem od 9-10 , ako do tada ne jedem počnem da se tresem :D
Pa onda tek popodne oko 17 h !
Ovo nam je svima najveća greška. To je kasno za ručak.

To za mene važi. Ja stalno nešto jedem.

- - - - - - - - - -

Ovo nam je svima najveća greška. To je kasno za ručak.

Jeste, i smeta mi !
Čudo koliko čovekom vladaju navike !
Nemam fiksan posao, niti vreme , niti mesto !
Pokušao sam sa nekom pauzom i ručkom oko 13 h,
Ne ide, ulenjim se i ne mogu da radim !
Nisam pametan !:dash: Znam da ne valja !
Praktikujem da posle 19 h ne jedem više ništa !

Meni je prirodan ritam doručak u 8, užina u 12 i ručak-večera u 17h, tad popijem i kafu i pojedem nešto slatko i završavam sa hranom za taj dan.
Kad se toga pridržavam kilogrami sami idu dole bez neke muke, posao mi totalno kvari koncepciju sa smenama i tim što ne mogu da podgrejem ručak tamo pa onda jedem neku đubrad iz pekare.

Meni je prirodan ritam doručak u 8, užina u 12 i ručak-večera u 17h, tad popijem i kafu i pojedem nešto slatko i završavam sa hranom za taj dan.
Kad se toga pridržavam kilogrami sami idu dole bez neke muke, posao mi totalno kvari koncepciju sa smenama i tim što ne mogu da podgrejem ručak tamo pa onda jedem neku đubrad iz pekare.

meni je prirodan ritam dorucak u 9, rucak oko 2-3, uzina oko 4-5, pa onda pivo prije vecere, pa onda vecera 9-10-11... poslije toga neki slatkisi obavezno

Back