Pohvalite se III

e, super, hvala :D
mislim da unuk placa jer je u drugoj grupi u istom vrticu, ali to je nebitno.
bitno je ovo sto veja kaze i sto mene najvise brine. nema sanse da ce ona moci adekvatno da se brine o dvanaestoro dece, plus sto vodi unuka kome ce sigurno posvecivati dodatnu paznju

Е, али да ме неко не схвати погрешно, ја бих нашој учитељици дала дупло више, ви немате појма каква је то жена.

Каже ћера да је прошле године свако вече улазила у сваку собу, покрије их, пољуби, опипа чело и пожели лаку ноћ, као мајка.

А у току ноћи их обилазила неколико пута, не знам кад је та жена спавала.

Овде се ради о принципу и агенцијама.

У Квинсином случају, мислим да је чиста математика.

- - - - - - - - - -

e, super, hvala :D
mislim da unuk placa jer je u drugoj grupi u istom vrticu, ali to je nebitno.
bitno je ovo sto veja kaze i sto mene najvise brine. nema sanse da ce ona moci adekvatno da se brine o dvanaestoro dece, plus sto vodi unuka kome ce sigurno posvecivati dodatnu paznju

Па, како га онда она води, водиће га друга васпитачица, а она ће бринути о њему :lol:

Проблем је што је матора, унук ће јој одвлачити пажњу, а овамо још 12 малих разбојника, не верујем да је толико способна.

- - - - - - - - - -

Pa svaka ti čast na volji i energiji!

Маторе маме су заебани типови :lol:

Ja sam u predškolskom išla sa vaspitačicom i njenom ćerkom, bilo nas je desetak, baš ću pogledati fotku i prebrojati koliko dece je bilo.
Super je bilo zimovanje, tada sam prvi i poslednji put skijala, sećam se da sam naletela na neku jelku i skršila se, imala ogrebotine, ništa strašno. Sankali smo se i skijali.
Jedino loše što se desilo je što smo se svi vratili kući sa vaškama.

- - - - - - - - - -

Маторе маме су заебани типови :lol:
Ja sam i matora i zahebana, ali nema sile da bih se time zamajavala.

Pa bolje pare da idu učiteljici nego agenciji i direktoru.

Њима и треба да иду, оне извуку највећи терет, ако ћемо поштено.

- - - - - - - - - -

Ja sam u predškolskom išla sa vaspitačicom i njenom ćerkom, bilo nas je desetak, baš ću pogledati fotku i prebrojati koliko dece je bilo.
Super je bilo zimovanje, tada sam prvi i poslednji put skijala, sećam se da sam naletela na neku jelku i skršila se, imala ogrebotine, ništa strašno. Sankali smo se i skijali.
Jedino loše što se desilo je što smo se svi vratili kući sa vaškama.

- - - - - - - - - -

Ja sam i matora i zahebana, ali nema sile da bih se time zamajavala.

Ја сам, сем што сам матора и заебана, мало и залудна :lol:

А више ме ухватио инат, пошто су почеле да коментаришу "шта сад па хоће ти родитељи".

Таман сам се била примирила, наговористе ме да није важно, а оне ме повукоше за језик.

Па, како га онда она води, водиће га друга васпитачица, а она ће бринути о њему :lol:

Проблем је што је матора, унук ће јој одвлачити пажњу, а овамо још 12 малих разбојника, не верујем да је толико способна.

- - - - - - - - - -

ona ga vodi jer je mladji i u njegovoj grupi se nije prijavilo dovoljno dece. tako je bilo i prosle godine.
ja znam da nije sposobna, prosle godine su deca vecinom bila sa drugom vaspitacicom (koja im je sad druga sadasnja, i koja nece ici jer je ova matora odlucila da ide ona), a bilo je je samo cetvroro, jer je vecinu vremena ugadjala unuku

ona ga vodi jer je mladji i u njegovoj grupi se nije prijavilo dovoljno dece. tako je bilo i prosle godine.
ja znam da nije sposobna, prosle godine su deca vecinom bila sa drugom vaspitacicom (koja im je sad druga sadasnja, i koja nece ici jer je ova matora odlucila da ide ona), a bilo je je samo cetvroro, jer je vecinu vremena ugadjala unuku

Само да се родитељи удруже и траже или млађу васпитачицу, или да иду две, то је решење.

А и што тако мало деце иде?

ide 12, pola grupe. tkud znam, nije bilo roditeljskog da lobiramo za odlazak sto vise dece, neki bi sigurno pristali kada bismo razgovarali.
mi sad insistiramo na roditeljskom, pa cemo da nastupimo zajedno kao roditelji jer sam vec pokrenula neke mame, koje nisu ni znale da ide jedna vaspitacica i to ova starija

ide 12, pola grupe. tkud znam, nije bilo roditeljskog da lobiramo za odlazak sto vise dece, neki bi sigurno pristali kada bismo razgovarali.
mi sad insistiramo na roditeljskom, pa cemo da nastupimo zajedno kao roditelji jer sam vec pokrenula neke mame, koje nisu ni znale da ide jedna vaspitacica i to ova starija

Наравно, тако и треба.

Чекамо извештај.

Шарчевић треба да се плаши :mrgreen:

Алиса, очигледно да број васпитачица није проблем, пошто ова води своје унуче.

Не мислиш ваљда да ће платити за њега.

Агенција даје гратис места сразмерно броју деце који иде.

А васпитачицама и учитељицама се за бригу о деци даје од родитељског динара, што улази у цену.

Наше учитељице добијају 500 динара дневно по детету.

Мислим да је ту тајна, кад поделе децу по 6 слаба зарада.

Али, кад једна води 12 деце, онда може да се прича.

Posle se cudite sto nece niko da ih vodi
Uvek svi misle da one idu radi para, jeste bas im je do toga.
Evo nek se neko od roditelja ponudi da vodi pa nek vam plate da vidite kako je to.

Ja mislim da je jedna zena na njih 12 predskolaca sasvim ok.
Pa nisu bebe...
Kod Pedje u grupi ima njih 27 i dve vaspitacice...

Evo nek se neko od roditelja ponudi da vodi pa nek vam plate da vidite kako je to.

Pa nisu bebe...

Не, Чичак, воде их зато што им је то обавеза.

Плаћамо зато што је заиста велика обавеза и одговорност.

Али, мораш да признаш да неки од њих само узму паре, остало их не занима.

Немојмо затварати очи пред очигледним.

Pa nisu bebe...

i kod mog deteta je u grupi oko 25 i dve vaspitacice. tako je svuda. ovde pricamo o odlasku na zimovanje gde su dnevne aktivnosti malo drugacije i obimnije od sedenja u jednoj prostoriji, igranja i pisanja slova.
prosle godine ih je imala samo petoro na zimovanju i sve vreme koje je mogla da odvoji je provela brinuci o svom unuku koji je godinu dana mladji od nase dece. ne vidim da ce ove godine biti drugacije.
ono sto me najvise iritira je njen stav- JA idem jer meni treba odmor ?!, ja sam loseg zdravlja i JA idem zbog mog zdravlja na divcibare i JA idem jer moj unuk nije bio na letovanju.

Nisi u pravu
One to ne moraju i nije njihova obaveza.
Dobrovoljno se javljaju ko zeli da vodi decu na ekskurziju.
Ekskurzije nisu obavezne

Kako sad obaveza? Zar nisu ukinute sve te aktivnosti, vrtići i škole se ograđuju, u njihovom aranžmanu nema ekskurzija.
Moji klinci su i u vrtiću i sada u školi išli sa vaspitačicama i učiteljicama koje su same vodile decu i to je moralo da bude za vreme raspusta, a izleti su vikendom jer ustanove ne organizuju ništa.
Ja sam uvek bila zahvalna tim ženama koje su vodile decu. Koliko god para da uzmu, malo je.

Slažem se da je zimovanje nešto drugo, zato sam ja starijeg tek sa učiteljicom slala na zimovanje. Nisam uopšte htela da razmišljam da li će neko brinuti o njemu ili ne. Bio mi je mali u vrtiću da ga pustim da se sam oblači i vodi računa o sebi na zimovanju.
Mlađeg nema ko da vodi, niko ne organizuje zimovanje, nije bio nikada u životu, a već je drugi razred. Neće svako ni da se prihvati te vratolomije sa klincima.

i kod mog deteta je u grupi oko 25 i dve vaspitacice. tako je svuda. ovde pricamo o odlasku na zimovanje gde su dnevne aktivnosti malo drugacije i obimnije od sedenja u jednoj prostoriji, igranja i pisanja slova.
prosle godine ih je imala samo petoro na zimovanju i sve vreme koje je mogla da odvoji je provela brinuci o svom unuku koji je godinu dana mladji od nase dece. ne vidim da ce ove godine biti drugacije.
ono sto me najvise iritira je njen stav- JA idem jer meni treba odmor ?!, ja sam loseg zdravlja i JA idem zbog mog zdravlja na divcibare i JA idem jer moj unuk nije bio na letovanju.

A da je rekla Idem da vam cuvam decu, jer izgaram od zelje da im se posvetim, vi bi bili odusevljeni. ;)

Nisi u pravu
One to ne moraju i nije njihova obaveza.
Dobrovoljno se javljaju ko zeli da vodi decu na ekskurziju.
Ekskurzije nisu obavezne

Тачно, сад сам проверила, није обавезно.

Пише да установа може да организује екскурзије и школе у природи.

Али, ако већ одлуче да изводе, нека се то уради како треба.

Нарочито зато што добровољно није волонтерски.

- - - - - - - - - -

Kako sad obaveza? Zar nisu ukinute sve te aktivnosti, vrtići i škole se ograđuju, u njihovom aranžmanu nema ekskurzija.
Moji klinci su i u vrtiću i sada u školi išli sa vaspitačicama i učiteljicama koje su same vodile decu i to je moralo da bude za vreme raspusta, a izleti su vikendom jer ustanove ne organizuju ništa.
Ja sam uvek bila zahvalna tim ženama koje su vodile decu. Koliko god para da uzmu, malo je.

Slažem se da je zimovanje nešto drugo, zato sam ja starijeg tek sa učiteljicom slala na zimovanje. Nisam uopšte htela da razmišljam da li će neko brinuti o njemu ili ne. Bio mi je mali u vrtiću da ga pustim da se sam oblači i vodi računa o sebi na zimovanju.
Mlađeg nema ko da vodi, niko ne organizuje zimovanje, nije bio nikada u životu, a već je drugi razred. Neće svako ni da se prihvati te vratolomije sa klincima.

Ја не спорим да треба да буду плаћене, напротив, написала сам већ да је рецимо наша учитељица и мало плаћена, с озбиром на то колико води рачуна о њима.

Само кажем да то не сме да буде основни мотив, али и ако јесте да онда те паре зараде.

- - - - - - - - - -

A da je rekla Idem da vam cuvam decu, jer izgaram od zelje da im se posvetim, vi bi bili odusevljeni. ;)

Ко је тера да буде одушевљена, плаћена је за то.

Ако није обавезно, не мора да иде, не организује се и то је то.

Тачно, сад сам проверила, није обавезно.

Пише да установа може да организује екскурзије и школе у природи.

Али, ако већ одлуче да изводе, нека се то уради како треба.

Нарочито зато што добровољно није волонтерски.

- - - - - - - - - -

Ја не спорим да треба да буду плаћене, напротив, написала сам већ да је рецимо наша учитељица и мало плаћена, с озбиром на то колико води рачуна о њима.

Само кажем да то не сме да буде основни мотив, али и ако јесте да онда те паре зараде.

- - - - - - - - - -

Ко је тера да буде одушевљена, плаћена је за то.

Ако није обавезно, не мора да иде, не организује се и то је то.

Ti bi sad nesto za sta se ne pitas!

Na roditelju je da stvori odnos sa vaspitacima, a kako ce vaspitac da radi svoj posao nije do tebe
Nisi sudija koji ce da odredi da ona zaradi svoj dinar
Odakle vam ta ideja ? Zasto mislite da se vi to pitate?
Pustite ih da rade svoj posao.

Ti bi sad nesto za sta se ne pitas!

Na roditelju je da stvori odnos sa vaspitacima, a kako ce vaspitac da radi svoj posao nije do tebe
Nisi sudija koji ce da odredi da ona zaradi svoj dinar
Odakle vam ta ideja ? Zasto mislite da se vi to pitate?
Pustite ih da rade svoj posao.

О чему ти Чичак?

Како се не питам?

То је једино где се родитељи питају.

Ali se stvara kontraefekat.
Ljudima treba prici fino a ne Ja zahtevam da MOJE dete ovo ili ono... :roll:
MOM detetu se ne svidja ovo ili ono!

Pusti dete da se samo bori i lakta ako mu nesto smeta...

Ја нисам захтевала ништа за своје дете, него за сву.

И нисам са учитељицом о томе, него са ким треба.

Њу сам само обавестила.

На крају крајева, не може се све у животу ни фино, мораш некад ђоном, баш као и они.

И баш ће дете само да се избори за то.

Ја нисам захтевала ништа за своје дете, него за сву.

И нисам са учитељицом о томе, него са ким треба.

Њу сам само обавестила.

На крају крајева, не може се све у животу ни фино, мораш некад ђоном, баш као и они.

Tuzno je ako mislis da vaspitacica ide djonom

Back