Pohvalite se II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je njegova dr rekla da ne zovem za manje od 10 dana, a sada ih zovem već 8 dana posle tih 10, i još nije gotov. Svaki dan čekam da mi kažu da sam dosadna, pa da ih napušim.

...ja sam sad gledala na sajtu, ovamo svaki dan od 12-13h mogu da se podignu nalazi ako su gotovi, znaci da mogu da odem i pitam jesu li gotovi...pa cu to i uraditi u petak kad odem
da mi skinu preostale konce...nema sta da zovem...da je nesto stiglo zvala bi me sestra sa odeljenja gde sam lezala...

А пошто видим да постоји проблем са схватањем саме процедуре постављања дијагнозе, да објасним, с обзиром да је област баш моја.
Елем, након операције, свако , али баш свако ткиво које хирург одстрани долази на хистопатолошку анализу.

Материјали за анализу се веома разликују.
Није исто анализирати штитну жлезду која се просто исече на шните, укалупи, сече и боји и нпр. неки малигно измењен лимфни чвор у коме сам поступак дијагностике зависи од бројних специјалних бојења...или, рецимо, црево са карциномом где за одређивање типа малигнитета и стадијума болести (од чега зависи терапија) мора да се узме бар 3-4 исечка из тумора, па линије ресекције, па исцедити све лимфне чворове из пропратног масног ткива (то буде око 40 калупа по само једном препарату).

Патолог све то треба пажљиво да прегледа и да испише од изгледа ткива ''на око'' до микроскопске слике која подраумева разне детаље.

Операција много, патолога екстремно мало.
А процедуре доказивања трају некад и по две недеље.

Ето, у томе је цака.

- - - - - - - - - -

Зашто? :lol:

...meni svejedno ako ce da bude benigni....ali strah od nalaza me ubi zivu....:( a jos mi je doktor posle operacije rekao da mu se ne dopada to sto je izvadio :(

...meni svejedno ako ce da bude benigni....ali strah od nalaza me ubi zivu....:( a jos mi je doktor posle operacije rekao da mu se ne dopada to sto je izvadio :(

Valjda je svima svejedno ako je benigni. Normalno je plašiti se drugačijeg nalaza. Ja živa bila nisam dok mlađi sin nije otišao na kontrolu, i dr rekao da je sve ok, kada je operisao prošle godine nogu. Iako je on odmah posle operacje rekao da je sasvim sigurno benigno. Brinula sam naravno. Tako da nisi ti po tom strahu ništa posebna.

Valjda je svima svejedno ako je benigni. Normalno je plašiti se drugačijeg nalaza. Ja živa bila nisam dok mlađi sin nije otišao na kontrolu, i dr rekao da je sve ok, kada je operisao prošle godine nogu. Iako je on odmah posle operacje rekao da je sasvim sigurno benigno. Brinula sam naravno. Tako da nisi ti po tom strahu ništa posebna.

...znam to naravno, ali znas kako se kaze svakom svoja muka najveca, ali je ne daj boze nikome....

napokon! moj sin je dobio stalan i skroz pristojan posao u struci
204339-1.gif

494927-1.gif

...ooooooo pa kako mi ovo promace, bravooo za sina, neka mu je sa srecom da traje sto duze i da plata bude na vreme :super::klap:

- - - - - - - - - -

...sta je, sta sad bi...sto si tuzan? strah te beogradskih izelica :lol:
Јок мори, страх ме за вас дијеталке, опасне би биле ове с апетитом ти рекса, а у опасности да их кошава однесе.:hahaha:

...ma ne brini necemo preterivati :lol:
Умереност је права мера!
Кад смо већ код киселог коопооса, а спомињала си га хоћеш ли га направити?
У неком малом бурићу од 10так литара то је дечија игра, рибанац с пијаце, мало соли и бибера у зрну, 4-5 ловора, кесица кима, дрвена пречкица,бело платно и камеЊ?!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back