Pohvalite se II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
piši kako je prošlo :D
Bilo je super, sad mi je smešno. :D
Prvo me je pola sata ubeđivao kako ne treba da idem jer nigde nije bolje, kako je ta firma u koju idem loša, kako su mi male šanse da uspem u tom poslu i tom biznisu pa kad je video da samo prebacujem jednu nogu preko druge i da sam se već usedela i hoću da idem, onda je obrnuo ploču i jadao mi se kako mu je teško jer ga gazda sputava i nije on kriv i šta ja predlažem da on uradi kako bi poboljšao uslove ostalima u službi i ako hoću, on bi mi utanačio sastanak sa gazdom da ja gazdi objasnim zašto idem i koji su nedostaci firme.
Mislim, boli gazdu uvo što mu odlazi jedan radnik iz firme koja ima 2000 zaposlenih, ali sam pristala, da mu bude lakše. I tako...:aha:

Bilo je super, sad mi je smešno. :D
Prvo me je pola sata ubeđivao kako ne treba da idem jer nigde nije bolje, kako je ta firma u koju idem loša, kako su mi male šanse da uspem u tom poslu i tom biznisu pa kad je video da samo prebacujem jednu nogu preko druge i da sam se već usedela i hoću da idem, onda je obrnuo ploču i jadao mi se kako mu je teško jer ga gazda sputava i nije on kriv i šta ja predlažem da on uradi kako bi poboljšao uslove ostalima u službi i ako hoću, on bi mi utanačio sastanak sa gazdom da ja gazdi objasnim zašto idem i koji su nedostaci firme.
Mislim, boli gazdu uvo što mu odlazi jedan radnik iz firme koja ima 2000 zaposlenih, ali sam pristala, da mu bude lakše. I tako...:aha:
Radis u Idei?

Hvala vam svima drugari! Mnogo mi znači što ste slušali moje jadikovke, nisam smela nikome u RL da pričam, a ja sve moram da pričam, na uši mi izlaze sve misli, pa ste mi vi došli kao izduvni ventil
Izvinjavam se ako sam previše davila i obećavam da više neću spominjati posao.
Stari. :malav:

....propustila sam ovo sve, bilo mi ono malo cudo pa i kad udjem to bude na kratko....znaci ipak si uspela, dobila posao...e pa cestitam ti od srca, puno srece u novom
kolektivu, sto manje nadrndanih koleginica i zadrtih kolega..lepu radnu atmosferu, i dobru platu:heart: i naravno vise slobodnog vremena:D

...a to ce od prilike da dobije kad joj Bog bude ujak:mrgreen:

...inace to je meni rekla ona referentkinja u Birou, da bi dobila drzavnu sluzbu ma kakvu, treba da mi je Bog ujak ili predsednik drzave
kum ili sestric u najmanju ruku....eto tako:evil:

Od drzavne sluzbe treba bezati kao djavo od krsta.

Аха.

Мој друг ради у приватном бироу, ради сваке суботе и има 14 (и словима четрнаест) дана годишњег одмора.

Тј дванаест радних дана. Пријављен на минималац, остатак прима на руке.

Poslednja izmena od moderatora:
Od drzavne sluzbe treba bezati kao djavo od krsta.

...ma da, kako da ne....samo da mi je da ga nadjem ne da ne bi bezala, nego bi sve od sebe dala da ga zadrzim do penzije....

- - - - - - - - - -

Аха.

Мој друг ради у приватном бироу, ради сваке суботе и има 14 (и словима четрнаест) дана годишњег одмора.

Тј дванаест радних дана. Пријављен на минималац, остатак прима на руке.

...ihaaaaaaaaaaj sta sve ima kod privatnika bolje da ne pocinjemo tu temu....ja bi radje cistila u nekoj drzavnoj firmi nego sto bi radila u struci kod privatnika...

- - - - - - - - - -

Све више ме мрзи да се хвалим. Ето, да се похвалим. :mrgreen:

....blago tebi, ti si srecan covek...

...ihaaaaaaaaaaj sta sve ima kod privatnika bolje da ne pocinjemo tu temu....ja bi radje cistila u nekoj drzavnoj firmi nego sto bi radila u struci kod privatnika...

- - - - - - - - - -

.

Приватници - не помињи ми их. Није сјајно ни у државној служби али је опет сто пута боље него код ових каубоја.

Termomont iz Šimanovaca je privatna firma. Spremačica ima platu 40 000 dinara, portir 60 000, radnici oko 100 000, a varioci ne ispod 150 000.

Nažalost, ne mogu svi da rade u Termomontu. :(

...kad bi svi privatnici bili kao taj, bar bi vise nasmejanog sveta bilo po ulicama...ali je taj jedan menju hiljadama,
znamo svi da se vecinom radi po 10h minimum, slobodan da u nedelji 1 (jedan)..odmor maximalno 20 dana sa sve vikendom,
minimalac + razlika na ruke...doprinosi pod velikim znakom pitanja...sve u svemu teski bezobrazluk i izivljavanje na narodu
po sistemu, ako neces ti ima ko hoce "znas li koliko ih jedva ceka taj posao na birou":evil:

- - - - - - - - - -

..bruka...

...kad bi svi privatnici bili kao taj, bar bi vise nasmejanog sveta bilo po ulicama...ali je taj jedan menju hiljadama,
znamo svi da se vecinom radi po 10h minimum, slobodan da u nedelji 1 (jedan)..odmor maximalno 20 dana sa sve vikendom,
minimalac + razlika na ruke...doprinosi pod velikim znakom pitanja...sve u svemu teski bezobrazluk i izivljavanje na narodu
po sistemu, ako neces ti ima ko hoce "znas li koliko ih jedva ceka taj posao na birou":evil:

- - - - - - - - - -

..bruka...

Да не помињем кашњење плате и зивкање у недоба да се обави неки хитан, неодложан посао. Моје искуство.

Да не помињем кашњење плате и зивкање у недоба да се обави неки хитан, неодложан посао. Моје искуство.

...sve sam iskusila na sopstevenoj kozi....obezbedjenje u jednoj nasoj privatnoj trgovinskoj firmi me je pitalo imam li ja porodicu, bilo koga, jer sam znala da ostanem
i posle ponoci...a ujutro sam morala regolarno da dodjem....e tad mi je stitna definitivno otisla u aut...nikad minut van radng vremena nisam bila placena, ni sve slobodne
dane nisam iskoristila...to je bio horor koji i dan danas iskijavam....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back