ПОХОД НА СРБИЈУ (Мемедовић)

Steta samo sto ce zuta komuno-NVO medijska masinerija umesto da ih svecano doceka, ismejace ih!!

Oni stižu u Beograd tek na leto, pošto su 9.oktobra prekinuli put, jer je na ruskim rekama od 15.oktobra zabranjena plovidba. Put nastavljaju u maju. Trebaće im još bar mesec dana da stignu, a do tada će žuti biti istorija. Izbori se moraju održati najkasnije 6.maja, na Đurđevdan. Daće Bog da opet sv. Georgije probode aždaju. Ovaj put ovu žutu aždaju.

Poslednja izmena:
Нисам ја ништа побркао. На грчком Хипербореја и значи крајњи сјевер.

Na grčkom hiperboreja znači preko bure, a ne krajnji sever. Heleni su, s obzirom na užasno poznavanje geografije i naroda koji su živeli severno od njih, sve te narode zvali hiperborejci ili bukvalno prevedeno prekoburci. To je označavalo one koji su živeli iznad linije duvanja bure.

Na grčkom hiperboreja znači preko bure, a ne krajnji sever. Heleni su, s obzirom na užasno poznavanje geografije i naroda koji su živeli severno od njih, sve te narode zvali hiperborejci ili bukvalno prevedeno prekoburci. To je označavalo one koji su živeli iznad linije duvanja bure.

Друже, βορράς, βόρειος, на грчком значи "сјевер", а "хипер" има значење "веома" или "крајње" (пр. "хипертензија", повишени крвни притисак).
Према томе Хипербореја је код Грка по предању означавала "крајњу сјеверну земљу", као и Атлантида потопљени континент (погледати: Платона).

"Бора" као бура могу бити само изведенице из истог коријена.

Друже, βορράς, βόρειος, на грчком значи "сјевер", а "хипер" има значење "веома" или "крајње" (пр. "хипертензија", повишени крвни притисак).
Према томе Хипербореја је код Грка по предању означавала "крајњу сјеверну земљу", као и Атлантида потопљени континент (погледати: Платона).

"Бора" као бура могу бити само изведенице из истог коријена.

Boras je isti izraz za sever i za buru, jer je linije duvanja bure za Helene bila linija nepoznatog severa. Hiper (povišeno, više, iznad, pa i krajnje). Dakle, više bure, preko bure, iznad bure ili jednostavno severno.

Надам се да ће Мемедов да покаже и душу руске женшине.
Сви ови догађаји су много занимљивији са учешћем женског друштва. Рекао бих да је Мемедов избацио те кадре...
Лично ми је ово све мање више познато јер сам прошао слично путовање.

ebi ga..sad ce amerikanofili da traze plovni put od BG do amerike...

Неће сигурно..
За такав пут треба имати срце и душу...z:)
Срце витеза и душу Словенску...
То американофили и американци немају...

Какви бре витезови у земљи једва старој 200г...
А шта је душа о томе тек појма немају...
На том месту им стоји њихово врховно божанство долар...z:mrgreen:

Неће сигурно..
За такав пут треба имати срце и душу...z:)
Срце витеза и душу Словенску...
То американофили и американци немају...

Какви бре витезови у земљи једва старој 200г...
А шта је душа о томе тек појма немају...
На том месту им стоји њихово врховно божанство долар...z:mrgreen:

eee zive ih zakopa..gde ce ti dusa..

eee zive ih zakopa..gde ce ti dusa..

Питаш ме где ће ми моја Словенска душа...
Може да бира да се смести од Србије преко Урала до Сибира...

И не закопавам их ја ... Сами газе на танак лед...
Потребно је мало менталне гимнастике за идолопоклонике божанста долара..

ma tvoja dusa ce kad dodje vreme biti gore u raju--i gledati preko reke one gresne...

I sta ce, sestro slatka, tvoja napacena slovenska dusa, sama i jadna, da radi tamo medj muslimanima i Kinezima? :sad2:

Back