Pogledajte se u ogledalo sada. Sta vidite?

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Pogledajte se u ogledalo koje hvata Vase celo telo!

Sta vidite ? :think: Da li uocavate pre mane ili vrline? Da li Vase fizicko vidljivo moze da nadjaca Vase unutrasnje, okom nevidljivo ali emocionalno prepoznatljivo ?

Koliko Vas izgled utice na Vase misljenje o sebi, na vase samopouzdanje?

Moja teorija je da svako zeli da izgleda nekako simetricno i uskladjeno kada se pogleda ! Oni koji to "ne zele" zapravo imaju samo dobre mehanizme odbrane.

O ovoj temi bih mogao mnogo da pisem kada bih pisao i iz ugla bodibildera, fitnes vezbaca i manekena. Njima da gotovo ceo zivot zavisi od toga.

Zamislite onda koliko im se jako ljulja dusevni zivot :rtfm:

Zene , zene, zene! Od njih neke su i psiholozi i psihoterapeuti i znaju mnogo dobro da lece svoje pacijente, ali se sve odreda SMINKAJU! :mrgreen::super:

Pa zar je moguce, tolike skole i edukacije, a i dalje je potrebna sminka, jer se bez nje osecamo "manje vredno", manje pozeljno......

Neke zene kada se nasminkaju imaju utisak da su i obrazovanije, iako znaju da su dotakle sam vrh nauke i bez sminke......

Zene su posebna kategorija u ovoj temi! :mrgreen::rtfm::rtfm::rtfm: Prvo tu je Frojdizam i pisa, tu su kasnije sminke, pa nije ni cudo sto vise zena oboleva od depresije.

Neka zeni kazu 10 razlicitih ljdui da je debela, ona iako je premrsava kada se pogleda u to ogledalo videce jednu debelu SEBE :(

Sta Vi vidite kada se pogledate u ogledalo?
Iskrenost se ceni i trazi !

l-510.jpg

Kad god negdje idem pogledam se u ogledalo i ne izlazim dok ne uhvatim odraz sebe koji mi se svidja.

Jesam za dijagnozu? :sad2:

Nisi, ali vise sigurnosti u sebe, to sto si namestila u ogledalo mozes samo na FB da postavis kao trajno, inace uzivo ces biti u svim mogucim odrazima tako da nemoj trositi vreme namestajuci se u ogledalo jer cim se mrdnes nemas vise taj odraz :-p

Taj dobar odraz je ustvari tvoje celokupno misljenje o tebi a ne taj jedan odraz u ogledalu. Koliko volimo sebe takvi kakvi smo, toliko ce nam biti manje vremena potrebno da namestimo odraz u ogldalu.

U jbt napravio sam formulu ko Ajnstajn.....

Nisi, ali vise sigurnosti u sebe, to sto si namestila u ogledalo mozes samo na FB da postavis kao trajno, inace uzivo ces biti u svim mogucim odrazima tako da nemoj trositi vreme namestajuci se u ogledalo jer cim se mrdnes nemas vise taj odraz :-p

Taj dobar odraz je ustvari tvoje celokupno misljenje o tebi a ne taj jedan odraz u ogledalu. Koliko volimo sebe takvi kakvi smo, toliko ce nam biti manje vremena potrebno da namestimo odraz u ogldalu.

U jbt napravio sam formulu ko Ajnstajn.....

Ne dozivljavam sebe kroz taj namjesten izraz izvana. On mi pomaze iznutra, daje mi lijep osjecaj, osmijeh iznutra.

Zene , zene, zene! Od njih neke su i psiholozi i psihoterapeuti i znaju mnogo dobro da lece svoje pacijente, ali se sve odreda SMINKAJU! :mrgreen::super:

Pa zar je moguce, tolike skole i edukacije, a i dalje je potrebna sminka, jer se bez nje osecamo "manje vredno", manje pozeljno......

[/IMG]

Ne šminkaju se žene zbog nesigurnosti, već zbog potrebe da se ulepšavaju. I dopadnu muškarcima :)

Muškarci koriste šminku kao masku svoje nesigurnosti ili za zastrašivanje protivnika što vidimo kod raznih primitivnih plemena.

"Svako jutro se prvo pogledam u ogledalo i kažem samoj sebi - dobrojutro lepotice"

Ruška Jakić

e34070ac059941718557f6fe9b0f7322.jpg

:mrgreen:

Šalu na stranu, pa uglavnom zavisi od raspoloženja šta ću videti kad se pogledam u ogledalo :lol:
Nisu to neke drastične razlike, ali prosto nekada se osećam lepo pa mi je takav i odraz u ogledalu :D a nekada sam samoj sebi nekako bezveze :confused:

Ja baš i nemam neki stav povodom toga.. Nisam manijak za spoljašnji izgled, ni kod sebe ni kod drugih to ne vidim kao nešto baš presudno.
Naravno da svi volimo da vidimo i druge koji su lepi i sebe u ogledalu kao lepe, ali opterećivanje time mi je skroz besmisleno.
Ne volim da provodim previše vremena pred ogledalom, da tražim sebi mane, ima toliko lepših i korisnijih stvari na koje može to vreme da se potroši :)

"Svako jutro se prvo pogledam u ogledalo i kažem samoj sebi - dobrojutro lepotice"

Ruška Jakić

Pogledajte prilog 258365

:mrgreen:

Šalu na stranu, pa uglavnom zavisi od raspoloženja šta ću videti kad se pogledam u ogledalo :lol:
Nisu to neke drastične razlike, ali prosto nekada se osećam lepo pa mi je takav i odraz u ogledalu :D a nekada sam samoj sebi nekako bezveze :confused:
haha e ja kad sam sebi bzvz kad mi nije ni do cega idem ulicom i sve ribe me gledaju..sve naopako:lol:dobra je fora imati vece ogledalo u kupatilu pa usput ko voli :lol:

Back