ŽIVOT IZVODI IZ NEOBJAVLjENOG INTERVJUA SA PJEVAČEM DARKOM RADOVANOVIĆEM
I stav je stil
Pjevač Darko Radovanović pripadao je onim muškaracima koji su na sceni, ali i kada se ugase reflektori, zračili muževnošću. Bio je otmen čak i u starkama koje nije izuvao... Autoritativan, ali ne i strog, odavao je utisak odmjerene osobe izgrađenog stila. Iako je patikama "All star" zarazio kolege uvijek je bio na meti modnih kritičara. To je bio povod da prilikom njegovog posljednjeg gostovanja u Crnoj Gori razgovaramo ne samo o muzici već i o modi. Nažalost, tragičan događaj u kome je Darko izgubio život, učinio je da ovaj intervju objavljujemo posthumno, sa namjerom da se odužimo divnom sagovorniku i njegovim brojnim fanovima.
Naime, već pri prvom pitanju nestalo je treme (novinarske) jer je Darko bio opušten i siguran u sebe. Formulacije su bile kratke i jasne. Imao je šta da kaže i znao je kako to da saopšti, pa čak i kada smo ga pitali šta misli o modnim trendovima...
- Ne pratim modu po svaku cijenu jer se pridržavam one stare da odijelo ne čini čovjeka. Ipak, danas se sve to promijenilo. Počeo sam koliko toliko da vodim računa o tome. Bojkotovanje mode može od vas napraviti neprofesionalcem - rekao je Darko Radovanović.
~Iako nijeste baš pobornik mode, bili ste zaštitno lice "Frateli" jakni?
- Upravo tako. Iako ne pratim modu, ljudi su smatrali da treba da budem zaštitno lice za tu kuću. Ni dan danas mi nije jasno zašto baš ja, ali prihvatio sam. Kad su me oblačili za većinu modela sam smatrao da nisu za mene i da mi ne stoje lijepo. Ipak, na fotografijama se ispostavilo da mi to lijepo stoji. Tada sam vidio da ne postoje šabloni i da treba da izgledamo drugačije.
~Da li ste nekada nešto kupili što ste vidjeli na modnoj reviji ili samo idete na te događaje kao posjetioc?
- Uglavnom sam samo posjetilac na revijama. Moja prijateljica Ivana Rabrenović je stilista pa mi ona pomaže u odabiru garderobe. Na neki način mi makar skrati vrijeme da ne idem od butika do butika. Desi se da nešto kupim i sam, posebno kad putujem u inostranstvo sa porodicom na odmor, pa imam vremena da se lijepim po izlozima.
~Smatrate li da bi javne ličnosti trebale da vode više računa o svom izgledu od "običnih" ljudi?
- Javne ličnosti ne treba da budu uzor mladim generacijama. Zvijezda mora da bude natprosječno biće da pjeva, da se ponaša, da izgleda... Nismo svi Bogom dani da lijepo izgledamo. Sam sam primjer toga.
~Ko je po Vama ikona stila?
- Ima ih dosta. Ne bih izdvajao nikog, a i ne bih mogao da se sjetim nekog. Ima ih i među pjevačima i među sportistima. Modni kreatori su definitivno najbolje odjeveni, jer to im je posao.
~Vaš stil je...?
- Jednostavno sportska elegancija. Volim da kombinujem sportsko sa elegantnim. Dosta puta sam bio kritikovan od strane modnih kritičara, jer sam nosio patike sa pantalonama.
~Nakon toga i Vaše kolege su počele da nose patike sa pantalonama i kravatom?
- Ako sam ja kriv za to, onda izvinite. Ipak nisam sam i Ognjen Amidžić nosi tu kombinaciju. U pantalonama i cipelama se ne osjećam prijatno pa sam odlučio da ih zamijenim patikama. To je bila idealna kombinacija.
~U čemu se najprijatnije osjećate?
- U potpuno sportskoj odjeći. Kad sam kući uglavnom je to trenerka i patike.
~Da li ste odijelo ali sa cipelama nosili na vjenčanju?
- Cipele, kravatu, sako, pantalone i košulju nisam nosio ni kad sam se ženio. Sjećam se da su bile neke sportske cipele u pitanju. Imam par lakovanih cipela koje ne nosim. Obujem ih, i želim negdje da odem, ali se ubrzo predomislim i izujem ih. Prošetam samo u njima do ulaznih vrata.
~Koji komad garderobe ili obuće preovladava u Vašem ormaru?
- Imam starke u svim bojama i varijantama, plitke, duboke, modele raznih firmi. To je brend moje mladosti. Odrastao sam u starkama i volim da ih nosim. Pored patika imam veliki broj farmerki.
~Kako dama pored Vas treba da bude odjevena?
- Onako kako se osjeća. Nikada nijesam uticao na njen izbor. Kod nas je potpuna demokratija.
~Da li posjećujete kozmetičara?
- U poslednje vrijeme da, a sve to zahvaljujući fotografima kritičarima. Poslije 30. godina kod svakog muškarca se pojavljuju bore, koje se ne slikaju lijepo. Iako svaku volim i ponosan sam na njih, ipak posao zahtijeva da ih prikrijem. Ako se vide to nije dobro za fotografiju, pa mi stavljaju puder da ih prekriju, kako me mnogo ne bi "peglali" u fotošopu.
~Vaš najveći modni promašaj?
- Sigurno ih je bilo, ali me nijesu slikali. Onda kad sam mamuran, kad jedva ustanem iz kreveta i pođem da kupim novine, da me fotografišu imali bi moj najveći modni promašaj.
A.D.
Ne koristim parfeme
~Omiljeni parfem?
- Ne volim parfeme i ne koristim ih. Više volim neke mirišljave kupke i da mirišem tako, nego da se prskam bilo kakavim parfemima. Ranije je moj izbor bio parfem D/G.
Ne volim teretanu
~Koliko često vježbate?
- S obzirom na to da sam nesvršeni difovac, tri ispita su mi ostala do kraja, tada sam morao da vježbam. Volim skijanje, tenis, basket. Bio je period da radim iz noći u noć, hranim se po restoranima i odlučio sam da moram da vježbam. Tako sam prije tri godine odlučio da vježbam. Ne volim teretanu, ali sam vježbao. I nakon mjesec dana se razbolio i prestao da vježbam. Ipak, je lakše baviti se nekim sportom, nego ići u teretanu. Sa teretanom ćete doći brže do rezultata. Kad sam bio dječak ispred kuće imao sam vinovu lozu, jednu šipku na koju sam "visio" svakodnevno i tako vježbao, jer me jako nervirala. Zatim sam u stanu iznad vrata od hodnika postavio istu takvu šipku, koja me iznervira svaki put kad prođem pored nje. Međutim, posjeti me da treba da vježbam, pa onako u prolazu napravim par zgibova. To je ipak kraći put do teretane.
http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Porodica&clanak=284889&datum=2011-06-19