Pogan jezik/Zla žena

Samsonight

Elita
Poruka
15.656
Autorska;
Postoji u narodu epitet ''zla žena'', mada se ne mora nužno vezivati za ženski pol;
Zla žena prevrće svaku reč i misao na zlo, traži ružno i naopako svuda, landara jezičinom u odnosu na svakog, nema o kome nema ružno mišljenje, pa i o rođenoj deci, pod frenzijom je i tenzijom, i konstantno vređa ljude koji nisu prisutni.
Omakne se ponekad da bude i u oči, direktno, ali tad izigrava oštećenu stranu jer onaj koga otvoreno kleveta, ne pristaje na to ruglo i pokazuje definitivne granice do kojih može da se laje.
Šta određuje i profilira ljude koji o svima misle i govore najgore? Čak i pohvala je tipa: "*eben je to igrač, pametna, pre*eba sve da dođe do onoga što hoće!''.

Naime, draga osoba mi je umalo stradala, a jedna od tih zlih žena je sprovela najpoganiju priču o toj mojoj, pre svega mladoj, i veoma dragoj osobi, da pas s maslom ne bi pojeo.
Jesam odreagovala, kulturno, ali na jedno uvo ušlo, na drugo izašlo.
Po kom receptu se prave te nepopravljive zle žene, i kako ih neutralisati potpuno?
Prepoznajete terminologiju, ali M.P. je imao svako pravo da tvrdi i smatra da je zla žena najveće zlo koje ikoga može da snađe.

Mislim da takve osobe negde u dubini nisu zadovoljne same sobom. Ispoljavaju i projektuju kod drugih svoje osobine. A neki su jednostavno osobe sa odsustvom empatije, ljudskosti , ko zna čime uzrokovano.Na stranu priče i hvalospevi o takvim bahatim ljudima, koji svoje uvrede pravdaju izjavom da imaju stava .

Mislim da takve osobe negde u dubini nisu zadovoljne same sobom. Ispoljavaju i projektuju kod drugih svoje osobine. A neki su jednostavno osobe sa odsustvom empatije, ljudskosti , ko zna čime uzrokavano.
Pa, šta je okolina kriva za njihova nezadovoljstva sobom?
To je bruka i muka za porodicu, širu i užu. Zao glas se širi dokle god stignu fizički. Ljudi moji, ne verujem... koliko osoba treba da je obamrla duhovno da nema apsolutno jednu osobu u svom životu o kojoj misli nešto dobro i lepo!??
Šta je to... Prosto je za egzamplar, jedan jedini u svojoj vrsti.

To je već pitanje za jednu dobru psihoterapiju...
Možda je to primer onoga gde i Bog diže ruke, prethodna tema kojom sam se bavila i nisam sa time završila;
Psihologija i psihoterapija su mahom na dobrovoljnoj bazi. Ko koga da urazumi i ubedi da je za to kad o sebi misle sve najbolje i najlepše?
Dakle, svet je pogrešan i loš, a samo jedna osoba je ispravna i treba je pustiti da upravlja svime i svima... To je taj šablon i moto.
Bog neka je u pomoć svima koji imaju zle žene u blizini.

Poslednja izmena:
Nikad u životu nisam upoznala toliko zlu ženu sa takvim poganim jezikom,
bilo muškog, bilo ženskog pola.
Srećna si, ali ne zavidim, prosto mi je drago da nemaš dodir sa takvim ljudima.
Ovo je poseban primer, naduvavam se kao balon i gadi mi se sve čime sam bila počastvovana da slušam već blizu 30 godina.
Višnjica na šlagu je ovo u vezi nesreće u kojoj je mogla moja draga osoba da strada nepovratno.
To su psihopate, sociopate i ljudi sa kojima ne može da se razgovara normalnim jezikom.

Srećna si, ali ne zavidim, prosto mi je drago da nemaš dodir sa takvim ljudima.
Ovo je poseban primer, naduvavam se kao balon i gadi mi se sve čime sam bila počastvovana da slušam već blizu 30 godina.
Višnjica na šlagu je ovo u vezi nesreće u kojoj je mogla moja draga osoba da strada nepovratno.
To su psihopate, sociopate i ljudi sa kojima ne može da se razgovara normalnim jezikom.
Kod nas se to zove ''krivogled'' ili ''krivogleda''. Pa čak i kad sladunjavo
priča imaš osećaj da ti loše misli. Samo nisam primetila da ima više
takvih žena nego muškaraca.

Jesam odreagovala, kulturno, ali na jedno uvo ušlo, na drugo izašlo.
Na jedno uvo ušlo na drugo izašlo - samo je način da sačuvaš zdravlje i ne odreaguješ burno.
To neće sprečiti da se pojave novi lajavci bilo sa ženske ili muške strane. čak još više.
..............................................................................................................................................
Opcija koju najmanje koristimo nije javni ili kroz šalu demant, već ozbiljan ( ko može da se uozbilji , a to nisam baš)
direktan razgovor u četri oka sa ozbiljnim ukorom.

Na jedno uvo ušlo na drugo izašlo - samo je način da sačuvaš zdravlje i ne odreaguješ burno.
To neće sprečiti da se pojave novi lajavci bilo sa ženske ili muške strane. čak još više.
..............................................................................................................................................
Opcija koju najmanje koristimo nije javni ili kroz šalu demant, već ozbiljan ( ko može da se uozbilji , a to nisam baš)
direktan razgovor u četri oka sa ozbiljnim ukorom.
Znate, uvek mi je bilo drago da sam imala žive svedoke u odnosu na zlu ženu.
Nasamo da pričamo, nema pojma ni poente;
Treba dovesti dosta ljudi da se dokaže koliko je neko zao. Evo mi sv. Jovana Krstitelja, slave koja je opoganjena 30 godina nezadovoljstvima i ukazivanjem koliko smo svi jadni, bedni, odvratni.
Ovo je kulminacija. Daleko od svoje kuće možeš da slaviš svog sveca...i da ispoštuješ tu zlu ženu ujedno. Bog dao mira i ljubavi1

Back