Podzemlje

Feelgrim

Početnik
Poruka
43
Šta znači kad ti doktor kaže na pregledu "Gazdarica ti pada"? Kakvu to gazdaricu ja imam i kako to funkcioniše?
Duševni sam bolesnik i razumem da mogu da imam zablude ali neke stvari su jasne iako surealne. Drugi doktor mi je rekao da mi se adresa u ličnoj karti vodi na Šabac u kome ja nikad nisam bio. Jedna doktorka mi je prišla i pitala je l umem da čuvam tajne a onda mi dostavljala masonske tekstove o "bekstvu iz igre".
Policajac mi je dok sam bio na ulici dao papir za azil. Mnoge stvari ne mogu da iznesem jer se graniči sa maštom ali jedno sam siguran:imam problem sa podzemljem. Treba li da brinem?

Šta znači kad ti doktor kaže na pregledu "Gazdarica ti pada"? Kakvu to gazdaricu ja imam i kako to funkcioniše?
Duševni sam bolesnik i razumem da mogu da imam zablude ali neke stvari su jasne iako surealne. Drugi doktor mi je rekao da mi se adresa u ličnoj karti vodi na Šabac u kome ja nikad nisam bio. Jedna doktorka mi je prišla i pitala je l umem da čuvam tajne a onda mi dostavljala masonske tekstove o "bekstvu iz igre".
Policajac mi je dok sam bio na ulici dao papir za azil. Mnoge stvari ne mogu da iznesem jer se graniči sa maštom ali jedno sam siguran:imam problem sa podzemljem. Treba li da brinem?
Od cega konkretno bolujes?

Od cega konkretno bolujes?
Zvanično se vodi kao bipolarni poremećaj ali mi je doktorka rekla da su testovi pokazali šizotipni poremećaj. Nemam halucinacije ni ozbiljne paranoične ideje. Samo sam čudan, plus poremećaj raspoloženja. Pitao sam doktorku št to znači, ona mrtva hladna odgovori "samo si kreativan", verovatno je mislila "maštovit".

Pazi,ne moras da imas halucinacije niti paranoicne ideje da bi nesto pogresno protumacio i kroz neko vreme neku situaciju"izokrenuo"na svoju korist ili stetu.
"Samo si kreativan"znaci da ti mozak radi"ubrzanijim"tempom i da procesuira informacije"kreativnije"nego sto jesu.Stoga opusti se,jer"podzemlje"verovatno
ima druga posla,nego da sikanira BP-sizotipne osobe poput tebe.

Pazi,ne moras da imas halucinacije niti paranoicne ideje da bi nesto pogresno protumacio i kroz neko vreme neku situaciju"izokrenuo"na svoju korist ili stetu.
"Samo si kreativan"znaci da ti mozak radi"ubrzanijim"tempom i da procesuira informacije"kreativnije"nego sto jesu.Stoga opusti se,jer"podzemlje"verovatno
ima druga posla,nego da sikanira BP-sizotipne osobe poput tebe.
To im je zapravo poslastica, jer mogu da driblaju i igraju se paranoje a da žrtvi niko ne veruje jer je "lud".To se stručno zove gaslajting, metoda kojom se uglavnom psihopate koriste. U mladosti sam bio pesnik, moji stavovi protiv srpskog nacionalizma i protestantsko opredeljenje su trn u oku na društvenim mrežama. Živeo sam na ulicama Beograda i svašta sam video, čak su me i drogirali. Složena je tema i više za veštaka.

Back