gost 36952
Elita
- Poruka
- 17.066
.......
gurmanci:Odlucila sam da izdam prazan nenamesten stan, ali nemam nikakvog iskustva sa podstanarima, pa molim sve koji imaju iskustva a i ostale da mi pomognu. Na sta da obratim paznju? Da li je bolje useliti studente ili porodicu? Da li je neko imao problema i kakvih?![]()
mojra:ma ovde ne mozes nista da proveris. plus ne mozes da izbacis nekoga iz stana jer za to treba sudski nalog. posto mnogo ljudi ne placa kiriju redovno, sudovi su pretrpani. cesto se desi da prodje vise od godinu dana dok dodjes do naloga za prinudno iseljavanje; plus, ako pocne zimska szona (a to se racuna tamo od oktobra) nemas pravo da izbacis nekog iz stana do valjda aprila. i nemas nikako pravo da narusavas tudju intimu proveravanjem potrosnje struje (jer nije na tvoje ime nego na podstanara) kao ni telefona (linija je takodje na njihovo ime) i normalno telefonska kompanije ne bi smela da te tereti za potrosnju podstanara. medjutim njima su trazili cak i posmrtnu listu podstanara da bi ponovo uveli signal (valjda se ljudi lazno predstavljaju, jer se sve to radi telefonom)- zoves sa mobilnog, das adresu, trazis da ti puste signal; onda te oni ukljuce istog dana i ispostave ti racun dva meseca kasnije. a najmanje mozes da udjes u stan kad dodjes po kiriju, tek to ne dolazi u obzir, stan je izdat, novac se ne prebacuje iz ruke u ruku nego sve ide preko racuna u banci. u sustini ako izaberes lose stanare, to je samo tvoj problem. eto, znam da u srbiji to jos uvek za sada nije tako. doduse ja mislim da ce ubrzo tako biti i kod nas, pa nije zgoreg dati primer sta sve moze da se desi.
Моžda bi i bilo garancije da vlasnici stanova prijavljuju svoj prihod,mojra:pa da, zato moras da vodis racuna o tome kome izdajes stan. ti imas pravo da trazis reference, to su kao preporuke, i kauciju (u iznosu od dva meseca stanarine) ali opet moze mnogo toga da se desi. jednostavno nema garancija da ce neko da ti plati
Ne vidiš kako bi bili zaštićeni ako bi postojao valjan ugovor,S_K_V_O:ne vidim kako bi to bili zasiceniji
Pih kakva si - ja se ne bečim, to je smajli koji se jako čudi.S_K_V_O:'Ajde i ja malo da se becim. :shock:
Kakve veze ima zakljucenje ugovora sa prijavljivanjem podstanara?
Ugovor se moze u svakom slucaju zakljuciti, nikakav preduslov za zakljucenje ugovora nije da su stanari prijavljeni.
Ne razumem ni kakve veze ima da li se stanarina isplacuje na racun ili na ruke sa temom, al 'ajde, ne bih da davim.
Gurmanci, obrati paznju da su normalni.gurmanci:Odlucila sam da izdam prazan nenamesten stan, ali nemam nikakvog iskustva sa podstanarima, pa molim sve koji imaju iskustva a i ostale da mi pomognu. Na sta da obratim paznju? Da li je bolje useliti studente ili porodicu? Da li je neko imao problema i kakvih?![]()
Phh... za tebe je najstrašnija od najstrašnijih muka - GOLICANJE!S_K_V_O:hehe ne priznajem nista pa makar me mucila najstrasnijim mukama
stanujem sa bratom u stanu u vlasnistvu svojih roditelja roditelja![]()