Podsetnik za jugonostalgicare

Kosovo je posle ustava iz 1974. postalo drzava u drzavi (isto kao i SAP Vojvodina) i Srbija sve do ustavnih amandmana iz 1988. bila u podredjenom polozaju jer prakticno ni jednu odluku nije mogla da donese bez saglasnosti organa obe autonomne pokrajine.

Sad zamisli sta bi se dogodilo kada bi na primer vlast u Severnoj Irskoj mogla da stavi veto na svaku odluku vlasti u Londonu, ili kada bi vlasti Baskije mogle da stopiraju svaku odluku vlade u Madridu (a koje se tice cele drzave)... pa tamo bi doslo do gradjanskog rata u roku od 48 sati.

Tito je jos 1945. hteo da Kosovo ukljuci u sastav Albanije i da Albaniju ukljuci u sastav SFRJ kao njenu sedmu republiku, ali se ipak od toga odustalo, ali je decenijama kasnije sve planski radjeno na tome da se srpski zivalj sa Kosova u stoo vecem broju odatle iseli.

Nacionalistricka BLEBETANJA koja nemaju veze sa istinom!:evil:

Nego, mozete pricati i MASTATI sta god zelite: dok su Tito i Jugoslavija postojali - KOSOVO JE BILO DEO SRBIJE I SVI SRBI SU ZIVELI SRECNO U JEDNOJ DRZAVI!

Sve ostalo sto pricate je MUZIKA ZA MALU DECU!

Jugoslavija je bila super, divna je bila, raj za sve narode i narodnosti, super se živelo, svi su se voleli i prcali, išlo se po svetu, na more, na planine, u pustinje, svi su nas voleli, a oni koji nas nisu voleli su nas poštovali i bojali su nas se, Tito je bio obožavan, oslobodio je zemlju od domaćih i stranih neprijatelja i ceo svet mu je došao na sahranu, svi su se džabe školovali i svi sve znali, bili smo sportska velesila, nesvrstana velesila, glumačka i filmska velesila, bili bi smo i vojna i politička velesila, ali nas je mrzelo...

I onda je sve to za par godina otišlo u lepu p*i*z*d*u materinu...

Ostali samo dugmići. I bajke da se pričaju unucima u dugim zimskim noćima...ili pod bananama u Venecueli...

Tako je....

U Libiji se recimo raj na zemlji koji je napravio Gadafi srusio za samo par meseci....

Kada ti stranci ubace UBICE I RAZBIJACE U DRZAVU, koji se KRIJU IZA NACIONALIZMA i huskau narode na krvoprolice - sta drugo moze da se ocekuje?

Nije tačno.

Ko je progovorio o šiptarskom teroru nad Srbima , bio je zatvaran i proganjan.

kakvom siptarskom teroru?

Ja sam svedok da su Srbi prodavali Siptarima kuce po odlicnim cenama i selili se za Srbiju.

Maltretirali su ih dobrim placanjem?

Ne kazem da nije bilo incidenata, ali toga ima i medju Srbima u Srbiji.

Samo, srpski nacionalizam je tome na Kosovu davao DUGU KONOTACIJU, kao to sa flasom koje je bilo jako dobro koristeno GODINAMA za sirenje mrznje i sukoba!

(Isto kao ono sa flasom u Temerinu, koje se jos uvek DUVA sa istim ciljem!)

Tako je....

U Libiji se recimo raj na zemlji koji je napravio Gadafi srusio za samo par meseci....

Kada ti stranci ubace UBICE I RAZBIJACE U DRZAVU, koji se KRIJU IZA NACIONALIZMA i huskau narode na krvoprolice - sta drugo moze da se ocekuje?

Nije tako...nešto je bilo trulo i u SFRJ, i u Libiji...i smrdelo je ispod tepiha...

Jer da nije, ne bi stranci tako lako to uradili...

bure baruta je lako potpaliti...ako nema baruta, nema ni potpale...

čista zdrava logika, ništa više...

Tako je....

Libija i jeste bila raj na zemlji, u Libiji je radilo preko milion stranih radnika, za razliku od usrane SFRJ cijih je 2 miliona stanovnika (iliti 10% stanovnistva) otislo na Zapad da tamo rade na kojekakvim gradjevinama i da ciste klozete, samo da ne bi ziveli u titovom komunistickom samoupravnom ''raju''.

kakvom siptarskom teroru?

Ja sam svedok da su Srbi prodavali Siptarima kuce po odlicnim cenama i selili se za Srbiju.

Maltretirali su ih dobrim placanjem?

Samo oni koji su prvi prodali imanja su dobili dobre pare, a oni ostali su na kraju morali da daju imanja budzasto samo da bi se iselili sa Kosova.

Da je Srbima na Kosovu bilo bajno i sjajno oni se ne bi ni iseljavali odatle. Sada bih ja tebi postavio jedno kontrapitanje:
Ako su Srbi prodavali siptarima imanja za dobre pare i ako nije bilo nikakvog siptarskog terora kao sto bezobrazno tvrdis, zasto se ti Srbi onda nisu selili u neke druge sredine na Kosovu, nego su umesto toga se ipak iseljavali u centralnu Srbiju?

Poslednja izmena:
Nije tako...nešto je bilo trulo i u SFRJ, i u Libiji...i smrdelo je ispod tepiha...

Jer da nije, ne bi stranci tako lako to uradili...

bure baruta je lako potpaliti...ako nema baruta, nema ni potpale...

čista zdrava logika, ništa više...

Kod nas je bilo lako posejati mrznju jer su postojale ISTORIJSKE FOBIJE..

Tudjman, Izetbegovic i Milosevic su bili AGENTI, ubaceni da RAZBIJU JUGOSLAVIJU!

Jedan sam - nije mogao.

Trojica su mogla...

Jugonostalgičari su gluperde neopevane..

Naročito kad mrsomude o standardu na par nepar i bonovima za kafu deterdžent i hleb.

Sad je standard duplo bolji od SFRJ standarda.

Pogledaj samo koliko je televizora, komjutera automobila, traktora kombajna ,kilma uređaja, frižidera.

Mobilne telefone da i ne pominjemo.

Istina.

Danas imamo mobilne, a u Yugi ih nismo imali......Cak ni kompjutere nismo imali, a sada ovde tipokamo ceo dan!

Zaista, koliko je Srbija naprednija od Yuge....:rotf:

Tudjman, Izetbegovic i Milosevic su bili AGENTI, ubaceni da RAZBIJU JUGOSLAVIJU!

Jedan sam - nije mogao.

Trojica su mogla...

Izetbegovic je kao 17-ogodisnjak stupio u redove SS-Hadzar divizije... kakav crni spijun, a zar vecina tih ''bratskih'' Hrvata i Muslimana nije glasala za tog Tudjmana i Izetbegovica?

Jebbali vam jugonostalgičari mater. Vratite vi meni SFRJ standard pa serrite što god vam volja u protivnom nabijte se i vi i EU demokracija u pizzdu materrinu. :evil:

Pa imaš SFRJ standard.

Radio neki tip, ekonomista, analizu krajem 2011. godine, bio članak u Blicu . On je 1971. godište, i uporedio je raznorazne pokazatelje, od industrijske proizvodnje, prosečne plate, onoga što se moglo kupiti za prosečnu platu, koliko hleba, mleka mesa, krompira, na šta se trošilo ostalo...

Naravno, uzeo je u obzir i neka opšta kretanja...npr. danas je nafta i benzin, realno, neuporedivo skkuplja nego tada...sa druge strane, kućna tehnika, nameštaj, odeća su neuporedivo jeftiniji nego tada...sećam se da je za automobile manje više ostao isti paritet, to mi je bilo interesantno...

Takođe, uzeo je u obzir i da neke potrebe i troškovi tada nisu postojali...troškovi komunikacije, inetrneta, kompjuteri, mobilna telefonija...a da su neke potrebe koje su bile u onom periodu nestale...

Zaključak je da se u Srbiji 2011, živelo skoro isto kao 1971...što znači da za 40 godina ništa nismo napredovali...

Ali to isto može da znači i ovo: da se danas ne živi tako loše kao što se priča...ili ovo: da se onda nije živelo tako dobro kao što se priča...

Ja ovo danas vidim...tako da mi se čini da je ova druga varijanta realnija...

Pa imaš SFRJ standard.

Radio neki tip, ekonomista, analizu krajem 2011. godine, bio članak u Blicu . On je 1971. godište, i uporedio je raznorazne pokazatelje, od industrijske proizvodnje, prosečne plate, onoga što se moglo kupiti za prosečnu platu, koliko hleba, mleka mesa, krompira, na šta se trošilo ostalo...

Naravno, uzeo je u obzir i neka opšta kretanja...npr. danas je nafta i benzin, realno, neuporedivo skkuplja nego tada...sa druge strane, kućna tehnika, nameštaj, odeća su neuporedivo jeftiniji nego tada...sećam se da je za automobile manje više ostao isti paritet, to mi je bilo interesantno...

Takođe, uzeo je u obzir i da neke potrebe i troškovi tada nisu postojali...troškovi komunikacije, inetrneta, kompjuteri, mobilna telefonija...a da su neke potrebe koje su bile u onom periodu nestale...

Zaključak je da se u Srbiji 2011, živelo skoro isto kao 1971...što znači da za 40 godina ništa nismo napredovali...

Ali to isto može da znači i ovo: da se danas ne živi tako loše kao što se priča...ili ovo: da se onda nije živelo tako dobro kao što se priča...

Ja ovo danas vidim...tako da mi se čini da je ova druga varijanta realnija...

Ja sam video i ono i ovo i nikad se ne bih vratio u ono .

Te priče o standardu može da proguta samo potpuno glupa osoba ili neko ko je bio deo komunjarske oligarhije pa ga država slala na putovanja o trošku radnih ljudi i građana.

Ako je ovo standard ............
.
stojadin.jpg

Za one koji govore o ponovnom dostizanju zivotnog standarda iz SFRJ: :zper:

1988. godina

Prosečna radnička plata u Jugoslaviji 116 dolara :) - Nju Jork Tajms: "The average monthly pay of a Yugoslav worker is equivalent to $116. :lol: Wages are estimated to have declined by one-fifth this year after inflation, which is running at an annual rate of about 200 percent. :lol:

The International Monetary Fund agreed in May to reschedule part of Yugoslavia's $21 billion foreign debt :p and extend new credits in return for tighter enforcement of austerity measures. However, Economy Minister Radoslav Bohinc told Parliament on Monday that wage controls would soon be relaxed.")

Jedan sam - nije mogao.

Trojica su mogla...

Stvarno? Pa što nisu rešavane istorijske fobije u tom idealnom društvu, nego su gurane pod tepih, da smrde i da stvaraju zagađenje?

A i u ekonomiji je klecalo...

Temelji su bili loši. Zato se sve to raspalo. 10-15 godina relativno solidnog i bezbrižnog života nije nikakav pokazatelj kvaliteta.

Ja shvatam da vi pamtite vašu bezbrižnu mladost. Ali čemu zamajavanja i pričanje bajki generacijama?

Uostalom, kakvi ste vi to ljudi? Glupi i nesposobni, a što je najgore i licemerni...tvrdite da ste imali raj, a jako malo od vas je qurtzem mrdnulo da taj raj očuva...

Ali su zato mnogi od vas pojurili da učestvuju u njegovom ras*pi*čk*a*vanju...

Stvarno? Pa što nisu rešavane istorijske fobije u tom idealnom društvu, nego su gurane pod tepih, da smrde i da stvaraju zagađenje?

A i u ekonomiji je klecalo...

Temelji su bili loši. Zato se sve to raspalo. 10-15 godina relativno solidnog i bezbrižnog života nije nikakav pokazatelj kvaliteta.

Ja shvatam da vi pamtite vašu bezbrižnu mladost. Ali čemu zamajavanja i pričanje bajki generacijama?

Uostalom, kakvi ste vi to ljudi? Glupi i nesposobni, a što je najgore i licemerni...tvrdite da ste imali raj, a jako malo od vas je qurtzem mrdnulo da taj raj očuva...

Ali su zato mnogi od vas pojurili da učestvuju u njegovom ras*pi*čk*a*vanju...

Maestralno..............:klap:

Samo tada nije bilo ljudi po kontejnerima...

Nisu sami sebi sekli prste....

Nije bilo ratnih invalida...

Nije bilo tajkuna, huligana, droge, pedera, reketa....

Ljudi su ziveli SRECNO I ZADOVOLJNO!

A sada su svi nesrecni, depresivni, izgubljeni.....

Samo sto ne eksplodiraju od muke...

Back