„Подржи РТВ”: Велика забринутост за будућност Радиотелевизије Војводине

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://www.politika.rs/scc/clanak/355904/Podrzi-RTV-Velika-zabrinutost-za-buducnost-Radiotelevizije-Vojvodine

rt-vojvodina.jpg

НОВИ САД – Уредници и новинари, окупљени у иницијативи „Подржи РТВ”, саопштили су данас да су у разговору са представницима Мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) изнели велику забринутост за будућност Радиотелевизије (РТВ) Војводине и квалитет програма, пошто већ сада постоје озбиљне назнаке значајног пада професионализма.

Представници Медијског одељења Мисије ОЕБС у Србији састали су се у четвртак у Новом Саду са смењеним уредницима и новинарима окупљеним у иницијативи „Подржи РТВ”, наводи се у саопштењу.

Представници ОЕБС истакли су да ће инсистирати на поштовању закона у спровођењу конкурса за ново руководство Радиотелевизије Војводине, тим пре јер су већ уочене неправилности у том процесу, додаје се у саопштењу Иницијативе.

Чланови делегације Медијског одељења ОЕБС разговарали су са новинарима и уредницима и о томе на који начин су се догодиле смене уредника носећих емисија информативног програма на српском језику, као и о томе да ли постоји „психичко насиље и уреднички притисци унутар ове медијске куће у протеклом периоду”.

Та међународна организација наставиће да сарађује са новим руководством РТВ, али, како наглашавају, само под условом да у свакој наредној фази управљања овом медијском кућом стриктно поштује законе, додаје се у саопштењу.

Представници делегације ОЕБС нагласили су да ће се њихова подршка професионализму и независном раду новинара огледати и у томе што ће пратити и евентуалне судске процесе који ће бити последица догађања на РТВ Војводина. (ФоНет)

Ukinuti RTV i AP
Srbija je mala zemlja i nije joj potrebna dupla administracija i dve državne televizije.
Postojeću tehniku i ljudstvo probrati i ono što vredi i ljude koji su profesionalci prebaciti u RTS.

Upravo tako,a onda ukinuti i RTS i da se više ta komedija oko "javnog servisa" već jednom reši.

Upravo tako,a onda ukinuti i RTS i da se više ta komedija oko "javnog servisa" već jednom reši.

Saglasan.Sve privatizovati.

Koi će mi i RTS ?

Država ne treba da se bavi tim temama kao što su sport i razonoda već da obezbedi uslove da ljudi rade i žive od svog rada.

комшија стара титоистичка вуцибатино добићеш поДРШКУ и ти као и сви ви титоистисепаратисти;)овде нема ни з од забринутости за наводну угроженост већ је ово покриће за аутономаштво и.

комшија стара титоистичка вуцибатино добићеш поДРШКУ и ти као и сви ви титоистисепаратисти;)овде нема ни з од забринутости за наводну угроженост већ је ово покриће за аутономаштво и.

..............sorošijaštvo.........:lol:

Sad će sav teret raskrinkavanja na tebe da spadne..............:sad2::rida:

zavisi ovi sto dobiju sut kartu oce li trbuhom za kruhom ili ce raditi van uticaja tajkuna
prevelik vam je to poduhvat sveukupna kontrola medija al ste se ipak poduhvatili jer jedino tako se moze osigurati kakav takav socijalni mir
privatizacija je dobar okvir za guranje u zapecak gladi i siromastva,al ne moze uvek da kompenzuje kic zabavni program krcanje creva

Program ne može biti lošiji od onog koji je do sada bio, a meni se čini da se preostale Demokrate tamo boje za svoje funkcije...

Samo to, i ništa više. Upravo se boje i bore oni koji su na platnom spisku RTV a nikada nisu kroćili u nju. Već gledaju gde da se uhlebe, a u RTV čekaju socijalni program, 200 e po godini staža, pa sad vidite koliko će njihov nerad da košta sve nas. Uopšte se ne radi o običnim radnicima, samo i isključivo o kadrovima koje su uhlebile demokrate, a koji deceniju ne znaju ni gde im je kancelarija, a kamo li da su nešto radili. A plate sve uredničke i saradničke između 60.000 i 120.000 dinara.

Kalkan: Niko nije smenjen

AUTOR: FONET

Beograd - Vršilac dužnosti glavne i odgovorne urednice Prvog programa Racio televizije Vojvodina Nada Kalkan izjavila je za Insajder.net da niko od urednika te televizije nije smenjen, ali da će ona birati novi tim saradnika.

Kalkan je rekla da ona nikome nije nagoveštavala da će biti smenjen.

"Svako ko dođe bira svoj tim. To su i oni radili. Ja sam bila glavna i odgovorna urednica kad su oni došli, 'a' nisam rekla. Dobila sam rešenje bez obrazloženja zašto me smenjuju, godinu dana i četiri meseca pre no što mi je istekao mandat. To je bila njihova odluka, želeli su svoj tim. Ne vidim zašto se sada diže tolika buka oko RTV", izjavila je Kalkan.

Ona je dodala da joj je danas tek prvi radni dan na novoj dužnosti i da ima već ideje koji su to ljudi koji bi trebalo da rade te centralne informativne emisije, Razglednicu i Jutarnji program.

"Promena će biti, ali razlog je to što ću da biram svoj tim. Svako bira svoj tim kad negde dođe, ali u svakom slučaju oni koji su radili, radiće i dalje. Da li će uređivati ili će raditi novinarski posao, ali niko neće biti skrajnut tako da im ništa neće biti dato da rade", rekla je Kalkan.

Upravni odbor je Nadu Kalkan postavio za vršiloca dužnosti Prvog programa televizije pošto je Marjana Jović podnela

- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/drustvo..._.55.html?news_id=320763#sthash.anSFlVOR.dpuf

Kalkan: Niko nije smenjen

AUTOR: FONET

Beograd - Vršilac dužnosti glavne i odgovorne urednice Prvog programa Racio televizije Vojvodina Nada Kalkan izjavila je za Insajder.net da niko od urednika te televizije nije smenjen, ali da će ona birati novi tim saradnika.

Kalkan je rekla da ona nikome nije nagoveštavala da će biti smenjen.

"Svako ko dođe bira svoj tim. To su i oni radili. Ja sam bila glavna i odgovorna urednica kad su oni došli, 'a' nisam rekla. Dobila sam rešenje bez obrazloženja zašto me smenjuju, godinu dana i četiri meseca pre no što mi je istekao mandat. To je bila njihova odluka, želeli su svoj tim. Ne vidim zašto se sada diže tolika buka oko RTV", izjavila je Kalkan.

Ona je dodala da joj je danas tek prvi radni dan na novoj dužnosti i da ima već ideje koji su to ljudi koji bi trebalo da rade te centralne informativne emisije, Razglednicu i Jutarnji program.

"Promena će biti, ali razlog je to što ću da biram svoj tim. Svako bira svoj tim kad negde dođe, ali u svakom slučaju oni koji su radili, radiće i dalje. Da li će uređivati ili će raditi novinarski posao, ali niko neće biti skrajnut tako da im ništa neće biti dato da rade", rekla je Kalkan.

Upravni odbor je Nadu Kalkan postavio za vršiloca dužnosti Prvog programa televizije pošto je Marjana Jović podnela

- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/drustvo..._.55.html?news_id=320763#sthash.anSFlVOR.dpuf

Glupa i iskrena. Dakle zvanicno je priznala da RTV postaje SNS televizija.

Vucic i naprednjaci ce da razhebu Vojvodinu, Naprednjaci ne bi trebalo da vladaju u visenacionalnim sredinama jer su bizgovi.

Naprednjaci, da podsetim imaju veliku podršku u višenacionalnim sredinama, naročito u najvećim, Slovacima četnicima i Bunjevcima koji ne znaju da su Hrvati. A Pajtić se trudio da ih to nauči.

Poslednja izmena:

Back