Podrzavam nezavisnost Kosova

• Začetnik teme Začetnik teme loop
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
loop:
Potpisali mi ili ne potpisali oni ce dobiti medjunarodni priznatu nezavisnost.
Ali to nepotpisivanja, nama moze samo skodi, nece nas bombardovati, nece nam ni uvesti sankcije ali ipak cemo biti gubitnici ponovo.Pa vec smo ga jednom izgubili zasto to ponovo da uradimo?

Ако не потпишемо
1) Не преузимамо одговорност - и дан данас се нађе неко широм света да каже како је принање Словеније и Хрватске било преурањено.
2) Стичемо право да одлуку силе кад-тад оспоримо.

А шта бисмо то изгубили? Привилегију да "испунимо све услове", неки тиме добију привилегије, уђемо у ЕУ (ако они то хоће, а нико нам не гарантује) и онда са њима поделимо судбину пропасти.

Футурологија је озбиљна наука. Ушла је чак у енциклопедије:
http://sr.wikipedia.org/wiki/Футурологија

Duh Sekire:
Ако не потпишемо
1) Не преузимамо одговорност - и дан данас се нађе неко широм света да каже како је принање Словеније и Хрватске било преурањено.
2) Стичемо право да одлуку силе кад-тад оспоримо.

А шта бисмо то изгубили? Привилегију да "испунимо све услове", неки тиме добију привилегије, уђемо у ЕУ (ако они то хоће, а нико нам не гарантује) и онда са њима поделимо судбину пропасти.

Футурологија је озбиљна наука. Ушла је чак у енциклопедије:
http://sr.wikipedia.org/wiki/Футурологија

Da,da uvek je najlakse pobeci od odgovornost, isti na to nam je uvek bilo primarno resenje :lol:
U pravu si Amerika i Evropska unija su krivi sto smo izgubili Kosovo a ne nasa politika.

Kakvo pravo sticemo, sta cemo to da uradimo, da sacekamo da Ameriku zahvati katastrofalna prirodna nepogoda, neki tornado koji ce sve da ih oduva i da se u isto vreme i Evropska Unija raspadne i onda da mi udjemo i okupiramo Kosovo.
Ma vazi, mozda moji praunuci to docekaju, a ako i docekaju brdo njih ce izginuti u tom pokusaju.

Прочитај добро онај текст.
А кад помињеш природне катастрофе, управо сам прелиставајући Вики наишао на нешто што ме асоцира на тренутне прилике:
Ragnarök will be preceded by the Fimbulwinter, the winter of winters. Three successive winters will follow each other with no summer in between. As a result, conflicts and feuds will break out, and all morality will disappear.

Али Америку ће унуштити нешто друго дефицит (објашњен у тексту), империјално прегревање (видети пример Шпаније кад је послала Армаду), етничка асимилација од стране обојених имиграната...
Како рекох - прочитај текст. Србија се види као добитник ;)

Duh Sekire:
КОји је тај кретен који тврди да ће нас бомбардовати ако не признамо "Косову"?!?
Па онда је и Тадић потенцијални кривац за бомбардовање јер је рекао да неће признати "Косову" чак ни ако је призна Савет безбедности.

Едит: извини Архангеле, али твој "сценарио" ми делује као да га је писао неко од телетабиса.

OK, вероватно сам преозбиљно то написао, али то сам урадио због оних који се плаше и сопствене сенке када се помене Космет у Србији...Значи, хтедох да их малко преплашим, ништа више...

Onaj prethodni text iz futurologije, je delimicno u pravu, po mojem misljenju, sto se tice Kine i Evrope tu sasvim ,ali sto se tice Amerike i ne bash.Previse su oni jaki i podli da bi dozvolili da padnu sa trona. Pogledaj sta su uradili Africi sa sidom, pogledaj sta ce uraditi Aziji sa pticijim gripom.
Oni nikad ne igraju fer i nema sredstava koje nece upotrebiti da sacuvaju svoje interese, pa bio to i nuklearni rat ako treba.
Njih jedino moze neka visa sila da unisti, ili ako neko bude pokvareniji od njih pa da ih sve zatruje i da im ubaci neku boles koa sto je pticiji grip na njihov kontinetn pa da zavlada epidemija.

loop:
Da,da uvek je najlakse pobeci od odgovornost, isti na to nam je uvek bilo primarno resenje :lol:
U pravu si Amerika i Evropska unija su krivi sto smo izgubili Kosovo a ne nasa politika.

Kakvo pravo sticemo, sta cemo to da uradimo, da sacekamo da Ameriku zahvati katastrofalna prirodna nepogoda, neki tornado koji ce sve da ih oduva i da se u isto vreme i Evropska Unija raspadne i onda da mi udjemo i okupiramo Kosovo.
Ma vazi, mozda moji praunuci to docekaju, a ako i docekaju brdo njih ce izginuti u tom pokusaju.

Лупетало, да твоји преци нису чекали ти би данас говорио турски и клањао би се пет пута у правцу Меке.

Witch-king of Angmar:
Лупетало, да твоји преци нису чекали ти би данас говорио турски и клањао би се пет пута у правцу Меке.

Вала баш!

36_2_46v.gif

Duh Sekire:
Како код било, био је у праву Јабучило када је причао да се ближи Дагор Дагорат:
http://en.wikipedia.org/wiki/Final_Battle
Брате, имао сам задовољство да се упознам са хиперборејцем из Москве ових дана и могу ти рећи да је у праву за много ствари осим у једној, али у ту ћу га брзо убедити да греши.

E koliko je njih promenilo veru i koliko se njih sada klanja u pravcu Meke a sve su to nekad bili pravoslavci.Secam se onih reci onog crnogorskog glumca kad kaze "svetom caru" Lazaru da dok je Srbijom upravljao Car Dusan, Srbi nisu bili ovce koju se blejeci idu na klanje.E to sto sad imamo lude koji se klanjaju Alahu to mozes da zahvalis samo "caru" Lazaru koji kao isto nije bio pravi vodja u pravo vreme. Hteo on junak da se suprostavi svetskoj sili i da zastiti Evropu :lol: I sta smo na kraju dobili da ni ja ni ti ne mozemo da garantujemo da nemamo Turske krvi u sebi, jer 500 godina je mnogo,mnogo dugacak period.
Ali ja necu da razmisljam o tome sta bi bilo da je bilo ovako ili onako, neko sta nam je pametno da radimo u buducnosti.I da ne glumimo vise da smo mi neke junacine koju mogu bez icije pomoci kad nam je istorija visu puta dokazala da mi nismo sila:!: Dok god nam neko nije pomogao mi nista nismo uradili.

loop:
E koliko je njih promenilo veru i koliko se njih sada klanja u pravcu Meke a sve su to nekad bili pravoslavci.Secam se onih reci onog crnogorskog glumca kad kaze "svetom caru" Lazaru da dok je Srbijom upravljao Car Dusan, Srbi nisu bili ovce koju se blejeci idu na klanje.E to sto sad imamo lude koji se klanjaju Alahu to mozes da zahvalis samo "caru" Lazaru koji kao isto nije bio pravi vodja u pravo vreme. Hteo on junak da se suprostavi svetskoj sili i da zastiti Evropu :lol: I sta smo na kraju dobili da ni ja ni ti ne mozemo da garantujemo da nemamo Turske krvi u sebi, jer 500 godina je mnogo,mnogo dugacak period.
Ali ja necu da razmisljam o tome sta bi bilo da je bilo ovako ili onako, neko sta nam je pametno da radimo u buducnosti.I da ne glumimo vise da smo mi neke junacine koju mogu bez icije pomoci kad nam je istorija visu puta dokazala da mi nismo sila:!: Dok god nam neko nije pomogao mi nista nismo uradili.

"Потурчи се плахо и лакомо..." а са њима и лупетало наше.

loop:
Potpisali mi ili ne potpisali oni ce dobiti medjunarodni priznatu nezavisnost.
Ali to nepotpisivanja, nama moze samo skodi, nece nas bombardovati, nece nam ni uvesti sankcije ali ipak cemo biti gubitnici ponovo.Pa vec smo ga jednom izgubili zasto to ponovo da uradimo?

Zar nije bolje da kazemo, ete vam Kosovo ali zato to, to i to.Vec sad bi trebali da vodimo pregovore u tom pravcu, a ne da trosimo vreme spasavajuci nesto sto je jos pre 7 god. izgubljeno :?
hvala bogu jedan pametan srbin

loop:
Onaj prethodni text iz futurologije, je delimicno u pravu, po mojem misljenju, sto se tice Kine i Evrope tu sasvim ,ali sto se tice Amerike i ne bash.Previse su oni jaki i podli da bi dozvolili da padnu sa trona. Pogledaj sta su uradili Africi sa sidom, pogledaj sta ce uraditi Aziji sa pticijim gripom.
Oni nikad ne igraju fer i nema sredstava koje nece upotrebiti da sacuvaju svoje interese, pa bio to i nuklearni rat ako treba.
Njih jedino moze neka visa sila da unisti, ili ako neko bude pokvareniji od njih pa da ih sve zatruje i da im ubaci neku boles koa sto je pticiji grip na njihov kontinetn pa da zavlada epidemija.
loop trebao si da imash jednu politiqku stranku

loop:
Ja sam Srbin (ime necu navesti iz nekih skroz desetih razloga) koji sme javno pred svakim da kazem da podrzavam nezavisnost Kosova i otcepljenje Crne Gore.

Kosovo kad se ocepi mi cemo tek onda da progledamo, jer KFOR ce morati da garantuje bezbedost svakom Srbinu na Kosovu, a mi kao drzava necemo morati da placamo dugove za Kosovo keje smo ovih 5 godina placali, a sigurno nisu bili mali, nego ce to onda oni morati da rade, plus sto cemo imati jedan ogroman problem manje.

A Albanci za dve godine ima da placu za nama ko kisa.Pa oni da nesto znaju oni bi razvili Albaniju, ne bi bila zadnja rupa u Evropi, nego to su bre sve kriminalci tamo na vlasti i kad se povuce KFOR sa Kosova pa tek ce onda oni da vide za koga su se borili i kako ce Taci i Ceku da im piju krv, a donacije Evrope kad splasu za godinu dve, joj, joj kako ce da kukaju :lol:

A mi cemo posle otcepljana CG i nezavisnosti Kosova konacno znati na cemu smo i moci cemo sa svim raspolozivim sredstvima da krenemo napred, bez velikih problema koji nas toliko koce.

Mozda josh jedino Hag, ali posle smrti dvojice Srba u Haskom pritvoru, bez obzira koji su uzorci, taj sud je se pokazao kao krajnje nehuman bez imalo ljudske dostojanstvenosti za svoje zatoverinke, mozda samo za nijansu bolji od Americkih logora koji se slobodno mogu okarakterisati kao koncentracioni, niko vise od svetskih lidera nema pravo da nas ucenjuje sa isporukom drugih Haskih optuzenika, a uostalom ako hoce da ih vide u Hagu onda neka ih sami uhapse i odvede, nego ni oni ne smeju da priznaju da su nemocni za tako nesto. Ja da se pitam ja bi im dao dozovlo da ih love bilo gde u Srbiji gde veruju da se kriju jedini uslov je da ne maltretiraju i ne uznemiravaju obican narod ni po koju cenu.I imaju mesec dana fore da ga uhvate ako ga ne uhvate, molim lepo mi smo nase obaveze izmirili sto se Haga tice i tacka.

To je jedini nacin da Srbija krene napred.
Heh, Albanci sigurno neće plakati ako se Kosovo otcijepi. A takođe neće plakati ni ako se CG otcijepi, jer čitav Ulcinj, Bar i još mnoga mjesta su mahom naseljena Albancima i za koju godinu biće većina.
Srbija će možda progledati ali kako...
Ako se otcijepi Kosovo i CG, na redu je... Vojvodina. Što i Mađari ne bi tražili dio kolača kad se već cijepa?
Što se tiče Haga... dok je Srba biće i Tribunala. Mogu se raditi bilo kakvi ustupci i izručenja, njima nikada neće biti dosta.

Ma bas mene briga da se ja bakcem politikom i da ja osnivam stranku, em sto me ne bi podrzalo ni 100 ljudi em sto sam ja lenj da bi se oko bilo cega angazovao. :lol:

Ja samo kazem da gubimo vreme na ono sto je vec izgubljeno, i da je krajnje vreme da pocnemo da razmisljamo kako da napredujemo, a ne da se busamo u prsa kako smo mi 'ajducine, kad su nam dokazali da to nismo :!:
vovjodina ce se cepiti ako Bg nastavi da je pljacka to je isto neminovnost, samo ceo ni to uraditi mirnim putem.

loop:
Ma bas mene briga da se ja bakcem politikom i da ja osnivam stranku, em sto me ne bi podrzalo ni 100 ljudi em sto sam ja lenj da bi se oko bilo cega angazovao. :lol:

Ja samo kazem da gubimo vreme na ono sto je vec izgubljeno, i da je krajnje vreme da pocnemo da razmisljamo kako da napredujemo, a ne da se busamo u prsa kako smo mi 'ajducine, kad su nam dokazali da to nismo :!:
vovjodina ce se cepiti ako Bg nastavi da je pljacka to je isto neminovnost, samo ceo ni to uraditi mirnim putem.

Човече, ја бих се забринуо да сам на твом месту...Лепо је што си самокритичан, а и интересантна ми је "случајна" подударност са ставовима "чедиста" и компаније...

Још кад те тафил хвали...Благо теби.

Svilanovic, Ceda J, Prokic, Korac, B92, osim njih ima li da se jos neko javno izjasnio da je za otcepljenje KiM, ako ne racunamo ove sto klackaju ni tamo ni vamo,.............mada su pojedinci iz njihovih redova iznikli, pa nastupaju kao istureni ili natureni...........

P.S.
Udarna vest na B92 je da je Nemacki institut za istrazivanje inteligencije naroda u Evropi na prvo mesto stavio Nemacku i Holandiju a Srbski narod kao primer neinteligentne populacije, spiker je dozivljavao licnu ekstazu dok je saopstavao za njih veoma vaznu vest,......

opanak:
.
Udarna vest na B92 je da je Nemacki institut za istrazivanje inteligencije naroda u Evropi na prvo mesto stavio Nemacku i Holandiju a Srbski narod kao primer neinteligentne populacije, spiker je dozivljavao licnu ekstazu dok je saopstavao za njih veoma vaznu vest,......
....nemoj da me zasmejavas "institut za istrazivanje inteligencije naroda" ...ko to izmisli - coporativna inteligencija :)
..i koliki nam je coporativni IQ :)

Serbia and Montenegro took the third position on the intelligence scale. The official confirmation of such result has arrived from MENSA. The percentage of citizens who showed IQ more than average /148/ in tests is 43 percents.
...koje li je "testove" koristio ovaj institut :)

loop:
Naravno da nismo, to je sasvim jasno stavljno do znanja i pre Beovizije je vladala takva svest u narodu, ali mnogi nemaju svest da nama Kosovo uopste ne treba, treba samo da izvucemo sto vecu korist iz toga sto cemo im dobrovoljno dati Kosovo.
Cvrsto verujem da je Djindjic ziv da bi on to znao da uradi na vrlo dobar nacin, istina da bi ga mnogi proglasili izdajnikom zbog toga, ali kroz godinu dve bi se to pokazao kao jako dobar potez.
I ovaj Tadic je isto bistar covek, ali ne vredi kad ima jako zatupljene saradnike koji se busaju sta je nekad bilo i koliko nama Kosovo znaci.

Ej bre to je bilo u 14. veku a danas je 21. vek , pa dokle vise da gledamo u proslost i da se busamo mi ovo, mi ono...
Sad su sasvim druga vremena, sad se ratuje radioaktivnim oruzjem i postoje dokazi da se na kosovu radjaju unakazena deca bash zbog te radiacije.
Hajde samo neko pametan neka mi kaze sta ce nama takvo Kosovo, a da se ne osvrce u proslost i da se hrani uspomenama.
Ljudi moramo biti realni.Surovo realni :!:
...Z.Djindjic bi dobro uradio, ali onaj ko ga je ukoako jes bolje je.....o.
Samo neznam ko te tako istrenira da lajes, jer Kosovo je Srbija a u Srbiju moz da zivi svaki ko je postije, a sipci, i Crno-gorci, ako im se ne svida kartu u jedan pravc pa za Abaniju!...

Back