Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam od ovih dana na dijeti :lol:

Planirala sam od sutra, kao pošto je 1 novembar pa..ali mami je rođendan, pa ko normalan da ide na dijetu na rođendan pobogu!
Neću ni krenuti na dijetu..ali jesam odlučila da se hranim malo zdravije...skupljem recepte za raznorazne čorbice itd...

Normalno da rodjendan nije dobar dan za početak dijete. A ni par dana posle, ako ostane torte.... To ti je najpametnije, da ubaciš više zdravih namirnica, manje slatkiša, slanog i masnog (sirevi, čips idr.), pa još malo smanjiš količine i eto ti dijete.

Ja sam danas kupila jabuke, računam da je prošlo svo domaće sezonsko voće, i napravila doručak od kuvanog zrna ovsa, (2-3 kašike), jedne sekane jabuke, kašike seckanog badema i sve to posuto cimetom. Mmmmmmm, baš sam uživala u starom dobrom ukusu.
Vratila sam se na jogi u lakšu grupu, ali mi danas i to bilo teško. Takav dan! Dešava se. Užina, tj. ručak na poslu: kuvani vitaminizirani pirinač sa povrćem za djuveč + ostaci od prethodnih dana: po jedan svetić karfiola i brokolija i parčence štuke, pečene u rerni.
A večeras idem na slavu. Sad ću da budem krajnje surovo iskrena - domaćica nije baš neka kuvarica, tako da ne verujem da ću baš doći u preveliko iskušenje. Jedino joj je dobra urnebes salata. Kolači obično budu kupljeni..... mislim da ću dobro proći.

Normalno da rodjendan nije dobar dan za početak dijete. A ni par dana posle, ako ostane torte.... To ti je najpametnije, da ubaciš više zdravih namirnica, manje slatkiša, slanog i masnog (sirevi, čips idr.), pa još malo smanjiš količine i eto ti dijete.

Ja sam danas kupila jabuke, računam da je prošlo svo domaće sezonsko voće, i napravila doručak od kuvanog zrna ovsa, (2-3 kašike), jedne sekane jabuke, kašike seckanog badema i sve to posuto cimetom. Mmmmmmm, baš sam uživala u starom dobrom ukusu.
Vratila sam se na jogi u lakšu grupu, ali mi danas i to bilo teško. Takav dan! Dešava se. Užina, tj. ručak na poslu: kuvani vitaminizirani pirinač sa povrćem za djuveč + ostaci od prethodnih dana: po jedan svetić karfiola i brokolija i parčence štuke, pečene u rerni.
A večeras idem na slavu. Sad ću da budem krajnje surovo iskrena - domaćica nije baš neka kuvarica, tako da ne verujem da ću baš doći u preveliko iskušenje. Jedino joj je dobra urnebes salata. Kolači obično budu kupljeni..... mislim da ću dobro proći.

Kad ti tamo, a ono-ketering! :mrgreen:
Salim se malo, nece ti nista biti od jednog obroka, a i uvek mozes da izaberes nesto sto ti je OK od ponudjenog. :cmok2:
Ja da prijavim da sad imam 57,5 kg, od kad je dete prohodalo samo se topim.
I jos da kazem da volim i ja ciz kejk... :)
Ljubim vas!

počela juče dijetu, poranila jedan dan : ))
elem, doručkovala musli, ručala makarone sa tunom i mlevenim paradjzom, večerala malo sira

danas doručak isto musli (dok se ne nakanim da kupim kašu), za ručak bukovače sa paradjzom, za večeru supicu

nekim čudom prethodnih dana izgubila sam 700 gr, tako da treba da skinem još tačno 3 kg što stvarno nije mnogo i realno je do ng

skroz je realno
ja sam juce radila jedan photo session i kad sam videla fotke resila sam da ne veceram
:sad2:
sto mi je i uspelo,ali sta dalje?
dok se ja smislim ima da ostarim a onda mi dijeta nece biti potrebna posto je za starije zene bolje da imaju 5kg vise,koliko ja imam
znaci ovo je najgore (svakom svoje najgore) nisam kako treba ali nisam dovoljno debela da se alarmiram

skroz je realno
ja sam juce radila jedan photo session i kad sam videla fotke resila sam da ne veceram
:sad2:
sto mi je i uspelo,ali sta dalje?
dok se ja smislim ima da ostarim a onda mi dijeta nece biti potrebna posto je za starije zene bolje da imaju 5kg vise,koliko ja imam
znaci ovo je najgore (svakom svoje najgore) nisam kako treba ali nisam dovoljno debela da se alarmiram

e, pa tačno znam taj trip
isto tako ja imam muku sa ova 3 kg, relano je malo a ako se opustim opet ću doći do 60.. a sve dok je malo ja dajem sebi slobodu u fazonu" ma to je samo 3 kg, to ću ja lako", tako da pojma nemam kako će mi ići
i već ima problem da smislim šta da jede, skroz sam ispala iz tog zdravog načina ishrane,plus što imam vremena da spremam razne slatke i slane kalorične djakonije : (

pa da, ja sam tako prošli put pecivo izbacila, hleb jela jedno parče dnevno najviše, nekada ni toliko, imala dan nedeljno kada sam jela šta sam htela i koliko...
ma samo da udjem u štos opet , nisam ja ni prošli put nešto mnogo stvari izbacila, jela sam sve, ali u pravo vreme i u manjim količinama,

Najlakse je da izbacite svaku vrstu peciva par dana i stomak se smanjuje..i duplo vise hrane da se jede bez hleba nema gojenja

Meni prosto zao kolega kad vidim da doruckuju pecivo u svim mogucim oblicima. Ja se dotle sladim svojim proteinskim sejkom i imam super liniju. Sto se tice hleba, parce dnevno i to je sve. Dozvolim sebi nekad i picu, i pomfrit, i koju palacinku, ali samo nekad. Pekare bi trebalo pozatvarati (nemoguca misija).

Pa naravno cak i to parce ono nista nema u sebi sto je potrebno organizmu da funkcionise..bolje pojesti zito ili skuvati secerac nego u brasno obliku pojesti..najgore sto su im stomaci sve veci i veci i vise mogu pojesti pa jedu do sitosti sto je pola kile-kilo hrane

Meni prosto zao kolega kad vidim da doruckuju pecivo u svim mogucim oblicima. Ja se dotle sladim svojim proteinskim sejkom i imam super liniju. Sto se tice hleba, parce dnevno i to je sve. Dozvolim sebi nekad i picu, i pomfrit, i koju palacinku, ali samo nekad. Pekare bi trebalo pozatvarati (nemoguca misija).

meni nije žao, ja im zavidim, ali odolevam iskušenju
ma šalim se, znam o čemu priaš
to sam napisala jer ja baš volim peciva i ugljene hidrate u svim oblicima (kolači, slatkiši), ali npr bilo mi žao jedne žene kad je kupila svinjski mozak na akciji, za 100 din/kg, jer eto davno nije jela meso, postila je, pa da se počasti :worth:

To je jedna vrsta jacanja karaktera.....mi nedeljom tj moji prave kolace nedeljom za rucak
i ja ih ne jedem i stoje tako ispred mene...ali uzmem pa ih samo omirisem...

juce sam videla jedan red Milka cokolade u kuhinji i uzela sam je i mirisem je kao cvet! :eek:
z:plez:

ja sinoć na slavi dobro prošla. Predjašnji gosti pojeli svo predjelo, tako da nije bilo suhomesnatog, kflica, gibanica i šta već bude za predjelo. Bila ćureća bela čorba, pečenje fino krto, jela ga sa pola parčeta hleba. Torte dve vrste, ali sasvim tanki parčići i podelila sa ženom do mene dva-tri sitna kolača, to nije bilo ukupno ni 2 zalogaja. Doručak danas opet kuvani ovas sa jabukom i tri puta pražnjenje creva, da izvinete na indiskreciji. To celo zrno baš deluje. Ne trebaju mi kojekakva veštačka vlakna. Nek kaže ko šta hoće, ali meni je to najvažnije. Da se ne zadržavaju otrovi u organizmu, da nisam naduvena. A za kilograme - lako ćemo!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back