Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam takva na prelazu godisnjih doba. nizak pritisak, nizak nivo gvozdja, umorna, preumorna, zaspala bih na podu-samo da me neko pusti da se sklupcam i umirim pola minuta:lol:
ja to resavam multi-vitaminskim sirupom ili tabletama kao sto su Duovit. Dobijes 30 tableta za 30 dana i tokom tih mesec dana organizam ti se probudi i dobije neophodne vitamine i minerale koji kod mene zimi odu u debeli minus.

Hvala, Kvinsi, dobro me podseti da uzmem stari dobri Oligovit-i meni fale vitamini i ovaj virus zato ni neće da me pusti na miru...
Nego, razmišljam da se bacim na UN dijetu, uvek mi je prijala zato šzo nije dosadna, ako se nečeg uželiš, ješćeš ga za par dana i smršam uvek lepo sa njom...
Kaži, Kistina, šta misliš?
Treba mi podstrek u vidu rezultata, ovako stalno nešto zabrljavim, samo da krene..
a i u maju imamo proslavu30 godina mature, pa da ne izgledam baš kao potomak mamuta...

Mene svake godine baš žestoko drma prolećni umor. Volim lepo vreme i volim što ne moram više da nosim čizme i debele jaknu, ali mi se užasno spava. Pre dve godine sam čak bila 2 nedelje na bolovanju. Bila sam potupno malaksala, nisam imala snage ni za šta. Uradila sve analize, malo mi je gvoždje bilo slabije, ali ništa zaista ozbiljno.
Tada mi je doktorka rekla da, naročito u vreme ciklusa, pojačam ishranu, crveno meso i tako to... A ja sam sad na onoj intoleranciji pa skoro da meso i ne jedem, samo piletinu kad spremam i za moje. A dozvoljeno mi je jelensko meso!, malo govedine i jagnjetine...
A s druge strane, tada sam sve jela, pa mi opet nije pomoglo....
Sad i ja razmišljam o nekim od tih tableta, gvoždja ili već nešto... Da li to možda ipak ima i neka neželjena dejstva. Znam da se od kompleksa B vitamina, Beviplexa isl. goji. A s obzirom na temu, to moramo da izbegnemo.
Kvinsi, kakav ti je to multi-vitaminski sirup?

Joj sad sam se setila 30 godina mamine mature, pre par godina :lol:
Morala sam da idem sa njom u Split da je šminkam :lol:

Šalim se, nego se ona tako retko sređuje, a mnogo lepo izgleda kad se dotera, pa ja volim da joj pomognem

Hvala, Kvinsi, dobro me podseti da uzmem stari dobri Oligovit-i meni fale vitamini i ovaj virus zato ni neće da me pusti na miru...
Nego, razmišljam da se bacim na UN dijetu, uvek mi je prijala zato šzo nije dosadna, ako se nečeg uželiš, ješćeš ga za par dana i smršam uvek lepo sa njom...
Kaži, Kistina, šta misliš?
Treba mi podstrek u vidu rezultata, ovako stalno nešto zabrljavim, samo da krene..
a i u maju imamo proslavu30 godina mature, pa da ne izgledam baš kao potomak mamuta...

Ja sam uvek pre za izbalansiranu ishranu, ali ako ti prija i ako ti ne smeta voce na prazan zeludac i taj "vocni dan", OK.
Znas, kad za neku dijetu postoji ogranicenje, npr. ne sme se drzati duze od 15, 30, 90 dana, postoji i razlog za to.
Znaci, takva ishrana nije dobra za organizam jer ne sadrzi sve nutrijense koje je svakodnevno potrebno unositi, opet kazem, prava stvar je izbalansirana ishrana, ono kako mozes i treba da se hranis celog zivota.
Ako, odlucis da drzis UN, obavezno ubaci mleko i proizvode, bar u proteinski dan, nije dobro za tebe da unosis tako malo kalcijuma.
Odoh u setnjicu!
:cmok2:

da, da...:lol::heart:
skoro sam našla neku fotku iz tog perioda, moraću da je slikam i da postavim da vidite kako vam je "mama" bila zgodna

ajde,ajde :))) :super::super::super:
chekamo fotku!

sinoc nishta nisam jela poslije piletine i jaaaaaaaako sam srecjna zbog toga! :hvala:
------------------------------------------

*jutros pojela kajganu od 2 jajeta bez hljeba,bez salate,na trunki ulja. - ~200 kcal
* Guarana i Jana Limun - zajedno 156 kcal [izrachunala sam]
*sad sam pojela jednu tikvicu i jedno bijelo na teflonu, salata 2 paradajzica i krastavac. [30+60+20+230 + ? (za ulje)] = 350 + ulje
=706 kcal ;)

kistina, koliko može da ima kalorija 100g žita sa šlagom, onog bez šećera?

Ne mogu tako da ti odgovorim.
Zavisi sta stavljas i koliko cega ima...
Ne mogu da nagadjam sastav, napisi kako pravis, koliko cega stavljas i reci cu ti u kaloriju tacno.
Postoji podatak da u proseku poslasticarsko zito (psenica, secer, voda) ima oko 216 kcal/100g.

imam upalu listova od batuke sinocnje:confused:
kad ne znam normalno da skakucem vec sve na prstima ko balerina:roll:

shtela sam po gradu danas jedno 2-3h...
pojela za doruchak bananu i pola vocnog jogurta sa kornflexom
dve nes kafe
i malopre ruchala makarone sa sirom...ne znam koliko...nisam se neshto pretrgla...
sad cu malo bajsom do mamine prodavnice, pa vecheras opet batuka i trbusnjaci i nozice:mrgreen:

Ne mogu tako da ti odgovorim.
Zavisi sta stavljas i koliko cega ima...
Ne mogu da nagadjam sastav, napisi kako pravis, koliko cega stavljas i reci cu ti u kaloriju tacno.
Postoji podatak da u proseku poslasticarsko zito (psenica, secer, voda) ima oko 216 kcal/100g.

kupovno frikomovo, nemam pojma koliko cega je unutra. hvala na okvirnoj cifri:D

kistina, setila sam se shta sam htela da te pitam sinoc:mrgreen:
imam neshto problem sa stomakom, ne znam bash kako bih opisala...
negde predveche pa nadalje stomak mi je kao u nekom grchu:(
prvo sam mislila kao najela sam se pa nikako da svarim, ali niti jedem neshto puno, niti je varenje, a skoro da mogu da chujem crevca kako mi rade:lol:
a osecaj kao kad radish trbusnjake, pa se mishic zgrchi..tako neshto...
pochelo je pre 3 dana kad sam vozila tatu u bolnicu na kontrolu, prvo grchevi uzasni, pa posle ceo dan:neutral:
je l moguce da se moja nervoza manifestuje tako:eek:?

ja sam ovde vishe za podrshku:mrgreen:
i za podstrek za vezbanjac:mrgreen:

a sad cu da kazem vec hiljadu puta ponovljenu stvar...shto i sama znam:)
salce sa stomaka, a ako ga nemash druge, necesh skinuti dijetom nego trchanjem:rtfm:
e sad ako volish trchanje...znash shta ti je chiniti;)
ja ne volim pa gledam da ne grickam gluposti i slatkishe i da vezbam, skachem neki latino aerobik sad dok sam kuci, vozim bajs...
a stomak sam kamuflirala:mrgreen:
a sad posle zime moz' pundja da se napravi od njega( znate onako kad uhvatite oko pupka...ko ima zna:zcepanje:)

ja sam ovde vishe za podrshku:mrgreen:
i za podstrek za vezbanjac:mrgreen:

a sad cu da kazem vec hiljadu puta ponovljenu stvar...shto i sama znam:)
salce sa stomaka, a ako ga nemash druge, necesh skinuti dijetom nego trchanjem:rtfm:
e sad ako volish trchanje...znash shta ti je chiniti;)
ja ne volim pa gledam da ne grickam gluposti i slatkishe i da vezbam, skachem neki latino aerobik sad dok sam kuci, vozim bajs...
a stomak sam kamuflirala:mrgreen:
a sad posle zime moz' pundja da se napravi od njega( znate onako kad uhvatite oko pupka...ko ima zna:zcepanje:)

:ok:...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back