Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja se secam godina inflacije,isla sam u gimnaziju i nas nedeljni jelovnik je izgledao otprilike ovako
ponedeljak pire krompir
utorak krompir uvaljan u kukuruzno brasno pa u rernu
sreda krompir u ljusci pecen u rerni
cetvrtak pasulj da promenimo
petak przeni krompir
subota krompir na cetvrtine pa u tepsiju pa u rernu,prosaran kojom snitom slanine i poneko rebro suseno da zamirise
nedelja pasulj
uz ova jela smo imali ili kiseo kupus salatu,ili sir
pa ti rasti i razvijaj se
da ne pricam o ostalom :sad2:

ejoj opet sam propustila razgovor o najomiljenijim stvarima
elem
ja sam jela lindtovu sa papričicama, od-lič-na
u milku nisam imala poverenja da je probam

a od čipou slatkiša najbolje obožavam alvu, ne znam dal je ta pil-ina alva ista kao ova što moja mama pravi
al to je crna, u nju ide samo brašno, voda, ulje i šećer =)
i eurokrem, joj
jes da nije ličio na eurokrem ni malo i da nije mogo da se maže na leba, al ja sam obožavala ovako da ga jedem

a seća li se neko "hilandarskog kolača"?
to je za vreme bombardovanja kružilo, kao uzmeš od nekoga malo te smese pa zamesiš svoju i od toga daš nekom drugom za kvasac malo a ostalo ispečeš
to je bilo nešto ukusno koliko se ja sećam, al ne mogu da se setim ni dal je bilo slatko ili slano ili kakvo li je bilo...

elem

a od čipou slatkiša najbolje obožavam alvu, ne znam dal je ta pil-ina alva ista kao ova što moja mama pravi
i eurokrem, joj
jes da nije ličio na eurokrem ni malo i da nije mogo da se maže na leba, al ja sam obožavala ovako da ga jedem

to je za vreme bombardovanja kružilo, kao uzmeš od nekoga malo te smese pa zamesiš svoju i od toga daš nekom drugom za kvasac malo a ostalo ispečeš
to je bilo nešto ukusno koliko se ja sećam, al ne mogu da se setim ni dal je bilo slatko ili slano ili kakvo li je bilo...

Pa smeš li ovo pred Milevom da ponoviš????
A taman te pohvalila...z:mrgreen:

elem

i eurokrem, joj

...ne to stvarno ne znam...a, jel se to tako delilo da bi donelo sreću ili neki
drugi razlog....
...eh, šta smo mi sve preturili preko glave...:(

...nisam probala tu čololadu sa papričicom...videla sam milku, ali nije mi
izgledala nešto primamljivo....a sad nebi i da mi neko kupi na poklon....
...ja sam rešila da smršam...neka drugi probaju pa neka jave.....
...nego da pitam...koja vam je to lindtova čokolada....nikad čula....z:shock:

...ne to stvarno ne znam...a, jel se to tako delilo da bi donelo sreću ili neki
drugi razlog....
...eh, šta smo mi sve preturili preko glave...:(

...nisam probala tu čololadu sa papričicom...videla sam milku, ali nije mi
izgledala nešto primamljivo....a sad nebi i da mi neko kupi na poklon....
...ja sam rešila da smršam...neka drugi probaju pa neka jave.....
...nego da pitam...koja vam je to lindtova čokolada....nikad čula....z:shock:

Davalo se za tzv."maju", umesto kvasca...

Lindt je firma čokolade, kao Nestle ili Milka, odlični su (i skupi) i naročito dobri za crne čokolade i one sa visokim procentom kakaa.

ja se danas opet ok suzdržava, za doručak inegralna kifla i jogurt, pa voće,za ručak supica, barena sargarepa i 1 krompir i nisam mogla da odolim a da ne pojedem nutelu, to je nešto od čega ne mogu nikako da se odvojim
još učim pa onda ubedim sebe kako mi to treba za koncntraciju i kako će posle par kašičica nutele sve bolje da mi ide : /

ja se danas opet ok suzdržava, za doručak inegralna kifla i jogurt, pa voće,za ručak supica, barena sargarepa i 1 krompir i nisam mogla da odolim a da ne pojedem nutelu, to je nešto od čega ne mogu nikako da se odvojim
još učim pa onda ubedim sebe kako mi to treba za koncntraciju i kako će posle par kašičica nutele sve bolje da mi ide : /

kako bre jedes nutelu pored svih onih odlicnih euro,cipiripi i ostalih kremova koje imate
ja nutelu uzmem samo kad nema boljez:(

jesi :lol:
mada imam ja i grozozoznije recepte
moram,prosto moram
nalomiti jafa kolac,preliti s nekoliko kasika nutele a onda na to baciti nekoliko kugli vanila sladoleda
preliti karamel topingom,i nekoliko oraha/badema sta vec imas
dobro to nisam jela godinama,ali bilo je i takvih dana :sad2:

Mozda tebe i zezaju te jabuke uvece.
Ne tvrdim nista, ne znam ni da li da verujem, nego cituckam malo o hronodijetetici.
Sustina je da kao sto postoje mesecni hormonski ciklusi, tako postoje i dnevni, direktno uslovljeni dejstvom tame i svetlosti.
Merili su ljudima nivoe nekih hormona, neurotransmitera,..u razlicitim dobima dana.
Na taj nacin su dosli do zakljucka kad je najoptimalnije uzimati koju vrstu namirnica.
Voce ne preporucuju uvece jer UH izazivaju lucenje insulina kad mu vreme nije jer je njegov nivo uvece prirodno nizak.
Sa druge strane, proteini stimulisu stvaranje somatotropina (hormon rasta) koji ima lipoliticki efekat, pa ako ih uzimas uvece, on ti topi salo dok spavas.
Lepo zvuci. :mrgreen:

Mozda tebe i zezaju te jabuke uvece.
Ne tvrdim nista, ne znam ni da li da verujem, nego cituckam malo o hronodijetetici.
Sustina je da kao sto postoje mesecni hormonski ciklusi, tako postoje i dnevni, direktno uslovljeni dejstvom tame i svetlosti.
Merili su ljudima nivoe nekih hormona, neurotransmitera,..u razlicitim dobima dana.
Na taj nacin su dosli do zakljucka kad je najoptimalnije uzimati koju vrstu namirnica.
Voce ne preporucuju uvece jer UH izazivaju lucenje insulina kad mu vreme nije jer je njegov nivo uvece prirodno nizak.
Sa druge strane, proteini stimulisu stvaranje somatotropina (hormon rasta) koji ima lipoliticki efekat, pa ako ih uzimas uvece, on ti topi salo dok spavas.
Lepo zvuci. :mrgreen:

....aha...ček, ček...ovako....????
....znači trebalo bi uveče da jedem recimo šniclu, a ujutro voćku..jesam li
dobro shvatila....
....inače ja jabuku jedem tek pred spavanje....
....od ručka koji je bio u 15h...nisam ništa sem nesice u 17 i 30 pojela ni popila sem
vode.....
....i sad ovo malo brusnice i oraha....
....pošto mi već hormoni ne luče kako bi trebalo....pitam da ne bi bilo da ih kojim
slučajem još više usporavam, a cilj mi je da ih bar vratim na normalu.....:(

ja sam npr provalila da ako pijem kafu uvece ujutro imam vise kg nego ako je ne pijem tj da razlika imedju vecernje i jutarnje tezine bude manja ako popijem kafu,kako zasto pojma nemam
zato kafu vise ne pijem uvece
kad pojedem jogurt uvece razlika bude veca nego nesto drugo da jedem

e afro,
a da ne postoji možda neka specifična dijeta kad neko ima problem sa štitnom žl?
tipa, da moraš više, sad lupam za primer, više joda, manje kalcijuma il nešto
(opet kažem, nije savet nego lupljavina za primer)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back