Podrijetlo Hrvata?

Naravno, pomenuti Hrvati (tj Hiperborejci) su nekoć vladali velikim dijelom Europe, a onda su odlučili krenuti i u velikom pohodu su oslobodli Stari Egipat od okupacije Životinjskog Carstva pod vladavinom mačje kraljice Bastet.

Za teoriju o vladavini Životinjskog Carstva nad Starim Egiptom bar ima slikovnih i figuralnih potvrda, za razliku od ovog iznad.

Pogledajte prilog 1806326
Pogledajte prilog 1806327

Sve su izmislili samo da napakoste vama Srbima :)

Na koji način je opovrgnuta kad se Srbi i Srbija ne spominju u titulama srpskih vladara sve do 12.st. i Nemanjića? Evo sad gledam baš vašu wiki i nema Bodina na listi srpskih vladara
Doslovce se spominje:
Style(s) "Prince of the Serbs"

https://en.wikipedia.org/wiki/Vlastimirović_dynasty

Iz istog članka se da vidit kako Raška nije bila stran pojam kroz srednji vijek šta smo već ranije utvrdili:
Stran pojam, i pojam koji se koristi za naziv prvih srpskih država nisu onda iste stvari. To što se ponekad javlja nema veze sa tim da to nije bio naziv prvih srpskih država, niti naziv za njihovo stanovništvo.

Sad je jedino pitanje kad ste točno izgubili kontiniutet srpskog identiteta i koliko je to trajalo.
To su nepovezane stvari koje nemaju veze sa realnošću, što je glavna crta tvojih izjava.

Jedino vridno spomena iz ovog članka:

"kan Kubrat, oslobođen kontrole Avara, uspeo je da stabilizuje svoju državu na istoku, pobedivši Hazarske Turke u Džurašu i oko 630-631. g. postao je nezavisni vladar istočnih delova Stare Velike Bugarske između Dnjepra i Volge."

"Saznajemo o nepoznatoj zemlji Duloba, koja je postojala jedva 33 godine"
U tom clanku su navedena dva izvora koji opisuju istovetno ulogu Sambata. cemu mrznja prema bugarima? oni su ocito igrali vaznu ulogu u zivotu ondasnjih raroda.

Bugari su jedan drugom placali posebnim novcem koji se zove "bulga". Sta mislis koja je nasa rec za bulgu?
kuna.

Krzno kune zlatice je bilo platezno sredstvo tamo gde su oni vladali.

Da ti dam tri kune za jednog brava?

Poslednja izmena:
U tom clanku su navedena dva izvora koji opisuju istovetno ulogu Sambata. cemu mrznja prema bugarima? oni su ocito igrali vaznu ulogu u zivotu ondasnjih raroda.

Bugari su jedan drugom placali posebnim novcem koji se zove "bulga". Sta mislis koja je nasa rec za bulgu?
kuna.

Krzno kune zlatice je bilo platezno sredstvo.

Što uz sliku kune na starom hrvatskom srebrnom novcu ide u prilog onogurske teorije o poreklu Hrvata.

Još malo iz pera ruskih istoričara :kafa:

Hrvati
Slavenske starine
Niederlea Lubora

"Hrvati zaslužuju poseban spomen, prije svega, jer iako se spominju u kronikama uz ruska plemena, a mnogi povjesničari (npr. Barsov, Filevich, Bagaley) također ih svrstavaju među ruska plemena, uvjeren sam da im ne pripadaju i da su samo ostaci južnoslavenske grane Hrvata, koja se formirala u karpatskom području prije nego što su se preselili na jug, grane kojoj su izvorno pripadali i "češki" ili "poljski" Hrvati iz Krkonoša. Smatram potpuno nevjerojatnim da je u krilu jednog hrvatskog plemena, koje je naseljavalo karpatsko područje između Krkonoša i gornjeg Dnjestra, mogla doći do podjela na tri jezika - zapadnoslavenski, južnoslavenski i istočnoslavenski - analogno podjeli jezika koja se dogodila među svim Slavenima. To bi, dakle, značilo da su se u karpatskom području češki, južni i ruski Hrvati pojavili jedni pored drugih. Naprotiv, smatram daleko vjerojatnijim da je u početku postojalo jedno veliko pleme Hrvata, koje je očito bilo i politički ujedinjeno u državi sa središtem u Krakovu."

Češki, ruski, poljski, bijeli, crni, crveni i južni Hrvati :kafa:

Doslovce se spominje:
Style(s) "Prince of the Serbs"

https://en.wikipedia.org/wiki/Vlastimirović_dynasty

Stran pojam, i pojam koji se koristi za naziv prvih srpskih država nisu onda iste stvari. To što se ponekad javlja nema veze sa tim da to nije bio naziv prvih srpskih država, niti naziv za njihovo stanovništvo.

To su nepovezane stvari koje nemaju veze sa realnošću, što je glavna crta tvojih izjava.
Znači još uvik ništa od zapisa nekog vašeg vladara da je on knez/princ/kralj/župan Srba i Srbije sve tamo do 12.st. i Nemanje? Akon naiđeš na neku značku, povelju, darovnicu ili kakvi zapis u kamenu slobodno postavi ;)

Još malo iz pera ruskih istoričara :kafa:

Hrvati
Slavenske starine
Niederlea Lubora

"Hrvati zaslužuju poseban spomen, prije svega, jer iako se spominju u kronikama uz ruska plemena, a mnogi povjesničari (npr. Barsov, Filevich, Bagaley) također ih svrstavaju među ruska plemena, uvjeren sam da im ne pripadaju i da su samo ostaci južnoslavenske grane Hrvata, koja se formirala u karpatskom području prije nego što su se preselili na jug, grane kojoj su izvorno pripadali i "češki" ili "poljski" Hrvati iz Krkonoša. Smatram potpuno nevjerojatnim da je u krilu jednog hrvatskog plemena, koje je naseljavalo karpatsko područje između Krkonoša i gornjeg Dnjestra, mogla doći do podjela na tri jezika - zapadnoslavenski, južnoslavenski i istočnoslavenski - analogno podjeli jezika koja se dogodila među svim Slavenima. To bi, dakle, značilo da su se u karpatskom području češki, južni i ruski Hrvati pojavili jedni pored drugih. Naprotiv, smatram daleko vjerojatnijim da je u početku postojalo jedno veliko pleme Hrvata, koje je očito bilo i politički ujedinjeno u državi sa središtem u Krakovu."

Češki, ruski, poljski, bijeli, crni, crveni i južni Hrvati :kafa:
Niderle nije bio Rus.

Znači još uvik ništa od zapisa nekog vašeg vladara da je on knez/princ/kralj/župan Srba i Srbije sve tamo do 12.st. i Nemanje? Akon naiđeš na neku značku, povelju, darovnicu ili kakvi zapis u kamenu slobodno postavi ;)
723E46FF-A47E-40DF-A793-4395B17CBB65.jpeg

kuna.

Krzno kune zlatice je bilo platezno sredstvo tamo gde su oni vladali.

Odakle ti samo da ih mrzim? Bugari su mi skroz simpatičan narod i neman ništa protiv da dilimo zajedničko porijeklo. Nego kad ste kod kuna čak su i vaša braća Rusi svojevrimeno koristili tu "ustašku" valutu :)

Stara ruska kuna

Samo se još više blamiraš.
Kad naletiš na nešto stavi ;)

Nego kako je osjećaj imat forumski nadimak po starom zanimanju Hrvata? Ako ga odlučiš prominit javi pa ću ga rado pruzet.

Chrobati – Granična vojska Slavenske zemlje I.

Najveća koncentracija I2a danas je na Balkanu (više od 50% stanovništva): u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Srodstvo jezika sjeverne i istočne Slovačke, Galicije i zapadne Ukrajine s hrvatskim i srpskim jasno ukazuje na "slavensku" jezičnu pozadinu Sarmata.

Sarmati (I2a) bili su ratnici, na teritoriju naseljenom Svebima-Slovacima postojala je mješavina stanovništva, ali najveća koncentracija sarmatskog I2a sačuvana je na mjestima koja su naseljavale sarmatske vojne skupine. Morali su imati poseban položaj u zemlji Sveba-Slavena, što je proizašlo iz njihovih borbenih vještina, jer se njihovi teritoriji nalaze na granicama Slavenskog Carstva - uglavnom u planinama i na grebenima Karpata, gdje su čuvali granice. Odatle su i dobili naziv - CHRBÁTI - oni koji žive (ili stražare) na grebenima planina i odatle potječe naziv za Karpate - Charbaty.

Na starijim kartama jasno je vidljiva koncentracija Sarmata, uglavnom u podnožju i planinama. Na karti anonimnog autora iz Božone (Bratislava) iz 1751. (slika 3.), Sarmati se nalaze na području današnje Srbije, rumunjskog Valšska, na području južno od Slovačkog Rudogorja te na području Moravsko-šleskog, Slovačkog i niskih Beskyda (cijela sjeverna granica Slovačke i Moravske). U kasnijem razdoblju na tim teritorijima nalazimo srpska i hrvatska plemena.

Na nešto kasnijim kartama nalazimo na sjeveru Slovačke i jugoistoku današnje Poljske teritorij Bijelih Hrvata zvan CHROBATIA. Odatle su se slobodna hrvatska (sarmatska) plemena raselila u nekoliko smjerova i zauzela planinska i predgorska područja na granicama Svebskog (slovenskog) carstva. Prema izvješćima Konstantina VII. Porfirogeneta, u 7. stoljeću Hrvati su naselili bizantsko područje u blizini Jadranskog mora. U 9. do 10. stoljeću Charvati (Hrvati) naselili su se na sjeveru današnje Češke u porječju rijeke Jizere.

Screenshot (1051).png

Neću stavljat drugi dio jer mislim da vam se neće svidit njegova teorija, a i meni je malo puno (pre)natugnata inače bi je drage volje podilia :)

Mislim da jučerašnje izlaganje zaslužuje jedan dodatni osvrt pa ću izvuć neke najzanimljivije citate koje vridi ponovit da neke komšije vide kako i na koji način ostali Slaveni gledaju na ranu povijest Hrvata i njihovu ulogu u slavenskom svitu. Ako su ovako nas komentirali mogu mislit koje su tek epitete i riječi hvale koristili kad su pisali o povijesti nebeskog naroda :kafa:

"Bijeli Hrvati značajno su utjecali na povijest Slavena srednje Europe. Osvojili su slavenska plemena i stvorili državu Bijelu Hrvatsku."

"Želio bih istaknuti da su Bijeli Hrvati jedan od najzagonetnijih naroda. Zašto je to tako? Drevni izvori jednostavno sadrže vrlo malo referenci na njih, unatoč činjenici da je ovo pleme igralo značajnu ulogu u povijesti."

"Otkriveni nakit, metalni radovi i kućanski predmeti ukazuju na to da su Bijeli Hrvati imali visoko razvijene obrte, što znači da su bili jedan od najprosperitetnijih naroda u svojoj regiji."

"Unatoč brojnim ratovima sa susjedima napadačima, Bijeli Hrvati odoljeli su njihovom naletu i uspjeli stvoriti vlastitu kulturu."

"Ako je sam Bizant obraćao pažnju na Bijele Hrvate, onda je taj narod bio uistinu snažan i ratoboran."

"Predmet istraživanja slavista već više od stotinu godina bilo je drevno slavensko pleme „Bili Hrvati“, koje je od pamtivijeka živjelo u Karpatima."

"U svjetlu trenutnog ponovnog razumijevanja životnog standarda i duhovnih vrijednosti, vrijeme je da se temeljitije prouče informacije o Velikim Hrvatima"

"Hrvati zaslužuju poseban spomen"

Naprotiv, smatram daleko vjerojatnijim da je u početku postojalo jedno veliko pleme Hrvata, koje je očito bilo i politički ujedinjeno u državi sa središtem u Krakovu."

"Morali su imati poseban položaj u zemlji Sveba-Slavena, što je proizašlo iz njihovih borbenih vještina"

PS koji je vama najdraži od ponuđenih? Jel može Miloš napravit anketu pa da možemo glasat? :D

Mislim da jučerašnje izlaganje zaslužuje jedan dodatni osvrt pa ću izvuć neke najzanimljivije citate koje vridi ponovit da neke komšije vide kako i na koji način ostali Slaveni gledaju na ranu povijest Hrvata i njihovu ulogu u slavenskom svitu. Ako su ovako nas komentirali mogu mislit koje su tek epitete i riječi hvale koristili kad su pisali o povijesti nebeskog naroda :kafa:

"Bijeli Hrvati značajno su utjecali na povijest Slavena srednje Europe. Osvojili su slavenska plemena i stvorili državu Bijelu Hrvatsku."

"Želio bih istaknuti da su Bijeli Hrvati jedan od najzagonetnijih naroda. Zašto je to tako? Drevni izvori jednostavno sadrže vrlo malo referenci na njih, unatoč činjenici da je ovo pleme igralo značajnu ulogu u povijesti."

"Otkriveni nakit, metalni radovi i kućanski predmeti ukazuju na to da su Bijeli Hrvati imali visoko razvijene obrte, što znači da su bili jedan od najprosperitetnijih naroda u svojoj regiji."

"Unatoč brojnim ratovima sa susjedima napadačima, Bijeli Hrvati odoljeli su njihovom naletu i uspjeli stvoriti vlastitu kulturu."

"Ako je sam Bizant obraćao pažnju na Bijele Hrvate, onda je taj narod bio uistinu snažan i ratoboran."

"Predmet istraživanja slavista već više od stotinu godina bilo je drevno slavensko pleme „Bili Hrvati“, koje je od pamtivijeka živjelo u Karpatima."

"U svjetlu trenutnog ponovnog razumijevanja životnog standarda i duhovnih vrijednosti, vrijeme je da se temeljitije prouče informacije o Velikim Hrvatima"

"Hrvati zaslužuju poseban spomen"

Naprotiv, smatram daleko vjerojatnijim da je u početku postojalo jedno veliko pleme Hrvata, koje je očito bilo i politički ujedinjeno u državi sa središtem u Krakovu."

"Morali su imati poseban položaj u zemlji Sveba-Slavena, što je proizašlo iz njihovih borbenih vještina"

PS koji je vama najdraži od ponuđenih? Jel može Miloš napravit anketu pa da možemo glasat? :D
I kog podrijtla su ti beli Hrvati tako vrsni konjanici? Bugarskog ili slavenskog ? Azijskostepskog ili brdskokarpatskog?

Horvat kan i horvatovi bugari su primili hriscanstvo jos za njegova zivota. I slovenizirali se kasnije. Tom oblascu je vladao Horvatov sin Bat Bajan.

Bukvalni nigde nisam napisao da bi nešto uopšte ispalo čak ni da sam insinuirao da je imao ikakve razloge da krivotvori.

Hteo sam da kažem da dotično ne može biti istorijski izvor. Kao što i nije.

Da li dokazuje?

Pročitaj ti još jednom citat. Ne svedoči ništa o karakteru Vojne krajine u XVIII veku. Citat govori o poreklu Hrvata; o vremenu preko hiljadu godina ranije od njemu savremenog.

Vala, mada je slično bilo juče i prekjuče
Dok ti pumpaš i dinstaš ustaše pišu srpsku istoriju....

Ukrajinski zavod za povijest.

Krajem 20. stoljeća u Galiciji je otkriveno više od 40 gradina, od kojih većina ima površinu veću od 20 hektara (najveće su gradina Stilskoje s površinom od 250 hektara i gradina Plisneskoje s površinom od 300 hektara u 9. stoljeću), izgrađene u 7.-10. stoljeću i povezane s Bijelim Hrvatima. Neke od gradina postojale su do 14. stoljeća. Istraživanje provodi Verhnjeodnjestrska arheološka ekspedicija NAS Ukrajine.

Velika sličnost sa stanjem na Balkanu gdje od pridošlih naroda samo Hrvati imaju državotvornost i graditeljsku aktivnost dok drugi okolo žive u pećinama ili u šatorima i nisu do kasnog srednjeg vijeka ostavili nikakve tragove osim nekoliko spomena kod stranaca.

nemoj tako. zauzet je pisanjem nove istorije.
Ukrajinski zavod za povijest.

Krajem 20. stoljeća u Galiciji je otkriveno više od 40 gradina, od kojih većina ima površinu veću od 20 hektara (najveće su gradina Stilskoje s površinom od 250 hektara i gradina Plisneskoje s površinom od 300 hektara u 9. stoljeću), izgrađene u 7.-10. stoljeću i povezane s Bijelim Hrvatima. Neke od gradina postojale su do 14. stoljeća. Istraživanje provodi Verhnjeodnjestrska arheološka ekspedicija NAS Ukrajine.

Velika sličnost sa stanjem na Balkanu gdje od pridošlih naroda samo Hrvati imaju državotvornost i graditeljsku aktivnost dok drugi okolo žive u pećinama ili u šatorima i nisu do kasnog srednjeg vijeka ostavili nikakve tragove osim nekoliko spomena kod stranaca.
Velika mudrost. Bugari promenili ime.

nije izvan rima bila pustos vec zajednice naroda o kojima istorografija nema pojma.

Sposobni da dignu drzavu severno iznad vizantije su samo ostaci atiline dinastije: avari, bugari,huni,hazari...posle ce i varjazi odigrati znacajnu ulogu.

Poslednja izmena:
I kog podrijtla su ti beli Hrvati tako vrsni konjanici? Bugarskog ili slavenskog ? Azijskostepskog ili brdskokarpatskog?

Horvat kan i horvatovi bugari su primili hriscanstvo jos za njegova zivota. I slovenizirali se kasnije. Tom oblascu je vladao Horvatov sin Bat Bajan.
Mene pitaš, a odgovor na to pitanje ne znaju ni pameniji i stručniji od mene tako da i ja mogu samo nagađat.

PS kojeg ste vi porijekla kad vam je to toliko bitno i zašto o tome nigdi ne pišete i ne razbijate glavu? :np:

Kako misliš ustaše kad su svi dosadašnji prilozi koje sam postavia radovi i članci Ruskih, Ukrajinskih, Poljskih, Čeških i Slovačkih povjesničara čija mišljenja prenosim upravo iz razloga da temu o (Bijelim) Hrvatima učinim šta manje pristranom i šta više objektivnom. Bar ste to dosad ti i tvoji lajkaši mogli primjetit pa i provjerit jer na svaku objavu priložim link na članak ili rad kojeg citiram. Osim ako svi ti potpisnici isto tako nisu ustaše? :D

I ne mislite valjda ti i tvoji lajkaši da bi umisto Hrvati na svakom mistu tribalo pisat Srbi da bi istorija bila pravilno ispisana i pravda zadovoljena? Nismo vam mi krivi šta strani slavisti i ostali koji se bave ovom tematikom redom vide Hrvate u ključnoj ulozi u praslavenskom svitu i šta su za nas namjenili riječi hvale, slave i divljenja umisto za vas. Da ste manje čitali Informer i gledali Pink TV sad vam ovo ne bi zvučalo tako strano i čudno pošto tamo sigurno nećete čut pravu istinu o vašim komšijama i svemu šta su predstavljale u neka davna vrimena.

Mene pitaš, a odgovor na to pitanje ne znaju ni pameniji i stručniji od mene tako da i ja mogu samo nagađat.
Pa ti mlataras ovde o bijeloj hrvatskoj a ne ja. otkud slovenima ratna konjanicka elita?
PS kojeg ste vi porijekla kad vam je to toliko bitno i zašto o tome nigdi ne pišete i ne razbijate glavu? :np:
ako se tvoj sin ozeni japankom njegov sin ce biti pola japanac i pola srbin. eto toliko traju stari narodi u novim narodima.

mi srbi ne talasamo da smo neki narod koji potice od tamo nekog drugog starog naroda. sacuvati istu genetiku je nemoguce.

mi se identifikujemo kao pripadnici iste srpske crkve.

Poslednja izmena:
Pa ti mlataras ovde o bijeloj hrvatskoj a ne ja. otkud slovenima ratna konjanicka elita?
Pa od Hrvata koji po tebi nisu bili Slaveni :)

Di je u onim izlaganjima pisalo da su Hrvati konjanička elita?
ako se tvoj sin ozeni japankom njegov sin ce biti pola japanac i pola srbin. eto toliko traju stari narodi u novim narodima.
Opet brojanje krvnih zrnaca od popravoslavljenih :D

mi srbi ne talasamo da smo neki narod koji potice od tamo nekog drugog starog naroda. sacuvati isti rod je nemoguce. mi se identifikujemo kao pripadnici iste srpske crkve.
Pa i mi smo se identificirali ka pripadnici rimokatoličke crkve od 8./9.st., a vi ka pripadnici pravoslavne. Samo šta je to bilo koje stoljeće posli nas :)

Pa i mi smo se identificirali ka pripadnici rimokatoličke crkve od 8./9.st., a vi ka pripadnici pravoslavne. Samo šta je to bilo koje stoljeće posli nas :)
crkve koja nije vasa.)

u 8 stolecu hriscanska crkva je jedinstvena. a popovi slovenskih naroda na balkanu koji su naknadno priznali raskolnickog papu su do 18 stoleca pisali cirilicom i glagoljicom.

Back