Podmlađivanje reprezentacije

@Achilles,
1.Ako si portparol Milicica,Stojakovica ili nekog drugog kosarkasa mene qurac za to zabole a dal serem moja stvar,ako ti smetam-nemoj da citas.Nije ovaj forum ovde da bi svi tebi udovoljili a ako ti bas toliko smetaju moji komentari stavi me na ignor.Tvoj problem ako ti se intelektualni kapaciteti komentarisanja sporta svode na pljuvanje kad gubimo i euforiju dok ne izgubimo ili kad pobedimo.Ja tebe ni na koji nacin nisam spomenuo a to sto si nashao za shodno ne da komentarises moj post nego mene vishe govori o tebi nego o meni.
2.Milicic je vec jednom odbio da igra za reprezentaciju i to 2003.kad je imao samo 18 godina, odmah posle drafta.Sada mu trebaju igre za A tim da bi imao bolje uslove za potpisivanje novog ugovora posto svi znaju kako i koliko je zadnje 3 godine igrao.Debil je jer je otisao sa 18 u NBA misleci da je novi Kobi ili Garnet koji su dosli tako maldi i uspeli.....da je ostao u Evropi do sad bi vec mogao da bude zvezda i imao bi mnogo vece shanse da nadje NBA klub u kome ce igrati.
3.Krstic nije rekao da ne igra jer je umoran nego jer se plasi da se ne povredi shto bi mu smanjilo shanse za bolji ugovor.
4.Da li ce se Ilic naigrati u NBA videcemo.Jedno je biti optimista,a drugo polagati sve nade u neshto samo zato sto je decko visok a tim trenutno nema odgovarajucu rezervu za Krtstica.....ko moze da kaze da nece napraviti neki trejd pa da zavrsi u ne znam...Majamiju(a mozda mislis da ce Sheka da izgua iz postave?)ili da Netsi u medjuvremenu nabave bolju rezervu za Krstica nekim trejdom.....Krstic je imao mnogo sretje da se nadje u pravo vreme na pravom mestu i iskoristi ukazanu shansu a i mnogo je kvalitetniji cemtar od Ilica.Ne kazem ja da je Ilic los ali male su sanse da se naigra u NBA....bar za sada.... ako i mnogo kvalitetniji centri nisu.
5.Za Perovica stoji shto sam rekao.....on je solidno odigrao zavrshnicu naseg prvenstva ali u euroligi je "pokazao" neshto drugo.....tako da cela ta koncepcija 4 super centra stoji na klimavim nogama.Nije to pesimizam nego realnost-svaki igrac koji ode u NBA i uspe tamo za svoju reprezentaciju je u 90 % slcajeva izgubljen..i to ne vazi samo za nas......Litvanci se pred ovo svetsko prvenstvo takodje rasipaju,Hrvatima Giricek vise ne zeli da igra....a bilo je slucaja i ranije(Sremf,Ilgauskas,pa i kod nas Divac se nije uvek odazivao,ako cemo iskreno on je prvi otkazao 97. a pre njega u Jugi Drazen jos 91.,ali tu je mozda bilo zbog politike)ali jedno je kad otkaze igrac koji se naograo za A tim zbog umora i prezasicenosti(Bodiroga,Divac,Djordjevic) a drugo decko od 18 ili 23-debili.

Milicic je odbio da igra za reprezentaciju 2003 kad je otisao u nba, zato sto je trebao da se dokaze u letnjoj ligi, i rekao je tad da mora da propusti poziv za reprezentaciju, ali da ce u buduce igrati svaki put. Kazem ti, trazili su od njega da igra letnju ligu ove godine, i odbio ih je da bi igrao za reprezentaciju. CENI TO MALO ZA BOGA!

Krstic sve jedno, ti si rekao da je vec sad napustio reprezentaciju, a ja kazem da je to samo ove godine, cak i da nece da rizikuje povredu, i to mogu da razumem, jer on sad ako se povredi na duze, moze da ga kosta nekoliko miliona dolara po sezoni manjeg ugovora sledece godine kad bude trebao da potpise, i ne razumem da ti pricas da je on sad odma zauvek napustio reprezentaciju, sto nije istina. Kad potpise ugovor novi sledece sezone, igrace za srbiju 100%.

I izvinjavam ti se sto sam puko ovoliko, jesam preterao sa nekim izjavama, ali jednosavno ne volim kad je neko toliko negativan, i za apsolutno sve kaze da je lose u nasoj kosarci.

Cenim sto je milicic odbio da igra letnju ligu da bi otisao za repr. da igra, mislim da ce krstic sledece godine igrati za nas, mislim da ce se i stojakovic vratiti, mislim da ramanovic ne treba vise nikada da zaigra za reprezentaciju, i mislim, to jest znam da ce se i pavlovic vratiti.

Sve u svemu, imam objektivno misljenje, a ne negativno skroz.

Моје неко мишљење је да НБА играче (сем Крлета и Пеђе) не треба више звати. Имају они квалитет и предиспозиције (поготово Радмановић)...али су сви они играчи без срца (Јарић, Павловић, Радмановић) и нису тимски играчи. Ова екипа појачана са добрим беком и крилом (Пеђом) има своју перспективу.

Што се тиче расправе о центрима...мислим да се Крле доказао и да је осведочени патриота...дечко фино размишља, сталожен је и мудар на паркету...у њему не видим проблем. Дечко је у дуговима до гуше и треба му опростити. Миличић стварно има невероватан потенцијал...чак шта-више...ево већ показује и огроман квалитет...само што је још увек несталан...и има проблем у глави...као Ракоч од пре пар година. Кад је Ракоч код Змага у 27.-ој постао играч...има времена и за овога. Илића у задње време нисам много гледао...нећу да оцењујем. Са Перовићем сам играо баскет кад је он био прва средње (тад је био 2.09) и анониман. Волео бих да грешим (зато што се и код њега види напредак), али такође мислим да је цепаница и да од њега тешко може нешто да буде. Понављам, надам се да грешим.

Ljuba82:
Моје неко мишљење је да НБА играче (сем Крлета и Пеђе) не треба више звати. Имају они квалитет и предиспозиције (поготово Радмановић)...али су сви они играчи без срца (Јарић, Павловић, Радмановић) и нису тимски играчи.

Da mi je po dinar za svaki put kad sam ovo pročitao... a odakle tebi dečko te stručne analize? Jarić bez srca? Pa taj je ceo srce, sa 19 godina u Kinderu razbio Majersa rizikujući da ga izbace iz ekipe zato što mu je ovaj **** na treningu, 2003 igrao celo EP sa slomljenim nosem bez maske (to mu nikada neću zaboraviti), Amere dokusurio trojkom i bacanjima u finišu utakmice u kojoj mu apsolutno ništa nije polazilo za rukom... e sad što on i Rakoč imaju nerasčišćene račune i što voli splavove to je sasvim druga priča ali ne lupaj molim te. Nije timski igrač - pa na svakoj tekmi ima po 7-8 asistencija, jedan je od najkompletnijih bekova koje sam gledao.

A da si prošao kroz prošle 3 godine u poziciji Pavlovića ili Čabarkape ti bi batalio košarku zauvek, jedino se za Radmana slažem

Немам можда толико година...али сам прилично дуго у кошарци и прилично познајем ствари...
Јарић комплетан...никако...толико је нестандардан да је то невероватно. Одигра једном добро, па усере 3 пута. Заборављаш да је против Амера усрао све живо у прве 3/4...и онда је дао једну тројку и 4 слободњака и сад је краљ. Добар је он...али плеј по мојој филозофији треба да организује игру, разигра играче. Пре бих звао Бокија Поповића, озбиљан сам.
Павловић је класичан амерички тип играча (и Пеђа је...али му се због квалитета опрашта)...а веруј ми да знам где је Чабаркапа провео скоро свако вече у последње две године...немој ми трабуњати о њиховим тешким животима...

Muad'Dib

Ja sam Jarica gotivio isto ranije, sad. .. stvarno ne znam, ali on je proslu sezonu imao KATASTROFALNU u NBA-u. I imao je minutazu sto je najgore, to jest imao je prvih 40 utakmica, bio je starter skoro svaku, i onda kad su videli da im jednostavno ne ide, vise skoro da nije ni igrao, ali ovo sto je igrao, igrao je lose.

Pa pogledaj samo, LA KLIPERSI, samo su njega zamenili, znaci skoro ceo tim im je isti od kad je on bio tamo(elton brend, kori megeti, shon liningston, kris kejman itd...), samo je on otisao, dosao sem kasel, i oni sad RAZBIJAJU, sto znaci da im je on bio slaba karika, a u MINESOT I ista prica, otisao im sem kasel, dosao on, i oni su PUKLI ove sezone.

Zaista je imao losu sezonu , ne znam sta se desava sa njim.

Ljuba82

U pravu si samo za radmana, on nema sta da trazi vise u nasoj reprezentaciji, a pored stojakovica i krleta, jedini kvalitet jos je i milicic, decko sto je igrao u orlandu odigrao je ODLICNO, znaci za 22 min po tekmi, nije mogao bolje da odigra.

Pavlovic i Cabarkapa... ok su igraci, cenim ih, ali ne bas toliko kvalitetni.

E da, na zlatiboru ove godine kad sam bio, upoznao sam cabarkapu i jos jednom lika, nisam ga prepoznao isto je kosarkas. Cabarkapa je mnogo kul lik ovako, video sam ih u teretani vezbali su gde sam ja vezbao isto, momci su skroz na zemlji bili, odusevili su me. A za njega isto mislim da nema pravu sansu, za ovo malo minuta sto je igrao u NBA ove godine, odigrao je odlicno.

Jaric je vishe nego dobar igrac ali on ne moze biti zvezda u NBA...nije takav tip igraca i nema toliki kvalitet a utripovao je da je bogom dan.Jaric je igrac zadatka a kolko sam ja shvatio glavni razlog shto smo prosle godine kod nas pukli bio je to shto je Jaricu smetalo jer Rakocevic postaje lider ekipe a njih dvojica se ne podnose jos iz mladjih kategorija.Jaric moze biti zvezda u Evropi ali on nije igrac koji moze da lomi utakmicu za reprezentaciju u zadnjim minutima.....on treba da bude jedan od radnika(ko sto je bio u Indianoopolisu) a ne glavni igrac.......da li je on spreman da prihvati takvu ulogu?.....sumnjam a posto je Rakoc trenutno kapiten i ako bude igrao i sledeca takmicenja i u buduce teshko da cemo videti njih dvojicu u A timu zajedno.
Radmanovicu se jednostavno mora zabraniti da igra za reprezentaciju jer kad god je igrao ne samo da je bio losh nego se vidi da je on glavni uzrochnik lose atmosfere......solidan i vishe nego solidan igrac ali uobrazni egoista.Sa njim smo samo slabiji a ne jaci.
Sem njih dvojice svi ostali (Krstic,Stojakovic,Pavlovic)bi mogli da pomognu i budu znacajni za reprezentaciju i ubuduce...da zele da igraju.Pavlovic i Krstic se mozda odazovu ali mislim da je Stojakovic iz samo njemu poznatih razloga zavrshio sa reprezentacijom.....kazem samo njemu poznatih razloga jer nema muda da kaze ljudski:"ne zelim vishe uopshte da igram zbog toga i toga" nego samo izmislja neke razloge vec 3 godine zaredom.....bilo bi odlicno kad bi odigrao sledece Evropsko u Spaniji i eventualno Olimpijadu ako se kvalifikujemo a posle toga ce vec imati 31 godinu i uz 82 NBA utakmice teshko da ce moci da podnosi toliki napor i da stvarno zeli u tim godinama......ali ponavljam ako nije igrao 3 puta za redom iz sasvim idiotskih razloga veca je verovatnoca da se ne odazove i 4.,5. put.

A sto se tice nasih igraca sem Krstica i Stojakovica niko od njih nema konstantu da poveze 10-ak dobrih utakmica, tj na istom nivou. Jaric npr odigra utakmicu skoro na tripl dabl ucinku, ali zato narednih 5 odgira ocajno i tako u krug. Da ne spominjem da vecina misli da su najbolji i da se uvek svadjaju, pa zato vise sete na klupi nego sto igraju.

Da i ja dam svoj komentar:
Mislim da ne bi po svaku cenu vise trebalo cekati igrace iz NBA. Delom zbog toga sto nisu taj kvalitet svi oni (kao npr. Pavlovic, Cabarkapa, Radmanovic....)Za svakog od navedenih ima dobra zamena. Ako se iko seca izjave Litvanskog trenera o prognozi ko ce osvojiti proslo EP covek je lepo rekao "ona ekipa koja bude imala najmanje igraca iz NBA". Tako i bi. Neko je vec primetio ranije da bi ipak trebalo da igraju igraci sa 'evropskim' shvatanjem kosarke. EP u Turskoj je bio izuzetak, i ja ne mogu cudom da se nacudim kako je tad dobro igrao Stojakovic iako je tipican primer NBA filozofije.
Da se vratim na kvalitet igraca koji igraju u NBA. Ko sve danas tamo ne igra. Kad samo pogledam da je cak i Vranjes bio u NY oko 2 godine?! Prvo to su izuzetno mladi igraci koji nisu 'nista' osvojili (Radmanovic, Cabarkapa, Pavlovic, Milicic...), da ne kazem da nemaju pobednicki mentalitet, ali je cinjenica da su oni uskraceni za jedno veliko Evropsko iskustvo. Druga stvar su oscilacije i igri. Dal se iko seca da je bilo ko od navedenih zarednom na 2 nase utakmice ubacio vise od 20 poena?! Radmanovic, kao izuzetan atleta mi je bio smesan na utakmici protiv Litvanije kad pravi na Stombergasu za 3 minuta pravi 3 licne, a ovaj vec dao preko 10 poena (Radmanovic naravno nista, pa onda na klupu) Isti taj Stombergas je 3*Radmanovica kvalitet, sve onako 10 godina matoriji, al ima covek pamet. Ono sto Radmanovic nema!. Tako da se slazem, to je vec neko i pomenuo, da je problem u glavi.
Sto se tice ovog sastava, ja sam veliki optimista, i za sad fino igraju. Gledao sam jednu utakmicu protiv Italije i delovali su mi da znaju sta rade i sta hoce. Jos dok se malo uigraju bice to sasvim pristojna ekipa, uz malo srece spremna i na iznenadjenja.

pozzzzzzzzzzzzz

Ma ova ekipa nece nista uraditi pre svega jer nemaju ni trunku iskustva sem par igraca iz inostranstva donekle i donekle par igraca Partizana koji imaju iskustva iz Eurolige ali to je malo..Ipak bicu svim srcem uz njih i zelim im da nas sve prijatno iznenade..

Inace, novi igrac u reprezentaciji je Milenko Tepic krilo Partizana!

Све можемо да победимо сем Шпаније!
А подмлађивање репрезентације није ништа страшно...то се морало десити,кад-тад.Још мало,па ће се исто то десити и у ватерполу.Само ту је ситуација далеко боља.
Селекција је добра,недостаје неколицина играча,али и ови могу да прођу групу у Јапану.

Pa ako ne mogu da pobede Venezuelu Liban i Nigeriju nisu trebali ni da idu da nas brukaju....s Francuzima shta nam Bog da a protiv Argentine nemamo shanse.....pored Shpanije Argentina i USA su timovi s kojima nemamo shta da trazimo.....za sve ostale mozda... u najgorem slucahju shanse sa svim ostalim ekipama su nam 50:50.

Ma imamo talentovane generacije koje su igrale na Evrpopskim prvenstvima skoro, U20 je uzela zlato, a ovi mladji su ispali u 1/4 finala ni sami ne znaju kako su uspeli, ali su imali najbolju ekipu...samo da se ne probraze u zvezde kao neki nasi mentoli koji su mnogo manje zvezde od Djinobilija, Parkera, Gasola i naravno Novickog...ali su oni ubedjeni u suprotno!

Back