Podmlađivanje reprezentacije

Sto se Krstica tice, zao mi je sto ne igra, ali su mu razlozi bezveze, mislim klasika, svi su isto rekli. Opet kad vidim kakva je bagra u Kss, nije ni cudo sto niko nece da ide da igra. I mislim stvarno da je dosta da pisemo o ovima sto ne igraju. Okrenimo se ovim sto imamo, pa da ih podrzimo pa kako bude.

Tokan:
Sto se Krstica tice, zao mi je sto ne igra, ali su mu razlozi bezveze, mislim klasika, svi su isto rekli.
Igra sa siću u Netsima ($4.5m za 4 sezone, od čega bar $1m ide Partizanu) i nada se da će tim da mu ponudi novi ugovor po završetku naredne sezone. To je onaj famozni DRUGI ugovor kojim NBA igrač obezbeđuje sebe za ceo život, a posle toga igra za extra. U Krletovom ugovoru bi trebalo da piše "oko $50.000.000 za 6 sezona", što bi sve otišlo niz vodu ako zaradi neku težu povredu a cifra može drastično da varira u zavisnosti od njegovih igara.

Sa druge strane imaš već prežaljen sastav + obavezu da odigra naredne 2 godine (izuzetno važan EP i Olimpijada). Kako bi ti odabrao?

Koliko znam, njemu taj ugovor istice tek za dve godine, tako da ako mu ovde ne ponude bolji ugovor, po sve prilike da nece igrati ni dogodine. Ocigledno je da ko god ode u NBA da igra, sa njim polako mozemo da pocnemo da se pozdravljamo da cemo ga gledati u reprezentaciji + Bojic and Co. Nece to da izadje na dobro.

Krstic u protekle 2 godine u reprezentaciji nije pokazao nishta.Precenjen centar prosecnih mogucnosti koji je sticajem okolnosti uleteo u pravi klub u pravo vreme u NBA i umislio se i uobrazio.Nacin na koji se sada on postavlja govori o istom mentalnom sklopu kao kod Stojakovica i ostalih pozera&manekena.Nije povredjen,niko mu ne brani da igra,sushtina njegovog obrazlozenja zasto ne igra je: JER GA MRZI.Ja bi i njega otpisao zauvek i uzeo mu drzavljanstvo,a nisu mi jasni ovi koji opravdavaju takav potez.....ko sto neko rece ugovor mu istice tek za dve godine a decko ako se plasis POTENCIJALNE povrede,znaci sta bi bilo kad bi bilo,to automatski znaci da neces da izgarash na parketu jer se "cuvash" i koji cesh nam takav,0 od coveka,a ako se jave neki da obrazlazu pa svi bi tako,mora materijalno da se obezbedi...bla,bla,bla,......to su sve idiotski razlozi,on makar i da dozivi neku povredu potpisao bi sigurno nov ugovor jedina razlika je u kolicini novca 30 il 50 il 70 miliona(lupam,samo kao primer) u zavisnosti od rizika koji potencijalna,ponavljam POTENCIJALNA povreda moze da nosi za njegovu buducnost.Iz toga je logican zakljucak da tim kreaturama znanim kao "nashi"kosarkasi jedina vazna stvar u zivotu je novac.Novac jeste vazan ali nije najvazniji a covek koji sve gleda samo kroz pare je 0 i ostace 0 i niko ga se nikad nece secati kad zavrshi akrijeru.I OK je da oni budu alavi na pare i da ih samo pare interesuju ali onda nemaju nikakvo pravo da zahtevaju povlastice ili da ih narod ceni,nego sve ali SVE treba da im se naplati-kosarkasko obrazovanje,rad sa trenerima itd,.,itd.,a ne da na racun 50-godishnjih uspeha i renomea nashe kosarke oni zaradjuju milione,ne zele da igraju za reprezentaciju zemlje i jos su oni uvredjeni sto im se narod ne divi.Svima uzeti drzavljanstvo,pa nek igraju za reprezentaciju Saudijske Arabije,oni bi mogli da im plate za nastup.

Ja krstica jako gotivim, i iznenadjem sam mnogo bio kad sam cuo da nece da igra.
Mada i on lupa gluposti, prvo kaze pretili mu, pa zato nece da igra, a posle kaze igrace sledece godine sigurno, jer on ne igra za savez?! Sta ako sledece godine kaze da su mu OPET pretili? Sto ove godine ne igra za narod, a ne za savez?

I kaze da moli da se samo ove sezone odmori, sledece godine igra sigurno. Pa kao da sledece sezone nece odigrati 82 utakmice za klub u ligi, + playoff mechevi.

Pa i lebron james, i kobi brajant, i alen ajverson, dvejn vejd, najvece zvezde u NBA igraju isto toliko, i jos jacim tempom jer su vazniji igraci, i OPET ce da igraju na svetskom prvenstvu.

Mislim, da se po Stojakoviću neopravdano pljuje. Momak je jedan između najboljih "snajpreista" u NBA in njegovo neučešće u reprezentaciji je strašan gubitak. Njegova forma u NBA je gotovo konstantna. Repezentaciji je potreban bar jedan vrlo iskusan igrač, koji ima lidersku žilicu i avtoritet kod suparnika. Mislim da je on baš pravi za takvo nešto, otkako je Bodiroga svoje odsvirao. U prošlosti su mi ponajviše na živce išli, pored glumaca i pozera, još Tomašević, koji je gotovo visok ko sekvoja a ne može, da zabije jednog koša, te Rakočavić, koji je čestoputa brzopleto uletavao pod koš suparnika kroz samu sredinu i to baš kada je bila tamo najveća gužva. Ishod toga nije mogao biti drugčiji nego izgubljena lopta! No, toga sada ima kod njega znatno manje i nadam se da će tako ostati i ubuduće. Jarič & Co., e to su baš pravi glumci i pozeri. Mislim da je Stojaković u prošlosti odustao od reprezenatcije baš zbog njih in "matoraca", kojima je prošlo vreme. Njima se je davalo previše na težini, umesto radnicima i borcima. Svako pametan ne bi želeo, da igra u takvoj reprezentaciji, pa da si kvari imidž i gubi vreme. Tada su verovatno od nekih ljudi iz saveza pale teške reči, preko kojih Peđa ni danas nemože da pređe.

A što se tiče Krstića u potpunosti se slažem sa frozenom1982. Momak do sada u nacionalnom timu baš i nije nešto pokazao.

Krstic je malo neiskusno usao u celu pricu, prvo daje interviju Presu i Kuriru, mislim to je dno dna. Drugo stalno je neki drugi razlog u pitanju, te mu prete te je umoran te nesto trece. Ali sta sad, i ne treba se lako odricati ovih sto ne igraju sad, nismo vise kao pre da imamo veliki izbor. Toliko, i stvarno mislim da je dosta za ove sto ne igraju :)

Ja bas mislim da imamo najbolje pojedince u evropi, i kad bi oni bili strastveni prema reprezentaciji kao sto su bile prethodne generacije, imali bi najbolju reprezentaciju, u evropi sigurno.

Radmanović, Jarić, Stojaković, Krstić, Milčić, Vujanic (trenutno povredjen ali opet), Cabarkapa, Pavlović, Adalović, Aškrabić, Rakovević....

Kada bi ova imena, ZAISTA HTELA da igraju za nasu zemlju, dakle ne za savez, ne zato sto duguju nesto bla bla, vec kad bi hteli za naciju, za narod da igraju, nebi imali konkurencije, barem ne u evropi.

I dalje imamo talenata kosarkaskih, kao saudiska arabija nafte. Problem je samo motiv, koji skoro da vise ni ne postoji, bukvalno im je cimanje sto moraju da se bakcu sa reprezentacijom.

Steta sto nema prenosa tih utakmica, bas bih voleo da ih gledam. Svaka cast samo napred.
Kazu Italijani nisu bili u najjacem sastavu, A MI SMO KAO BILI u najjacem sastavu?! :D

Jel zna neko da kaze koliko crngogoraca ima u timu? Ja zaista nemam pojma ko je srbin, a ko crnogorac.

Koliko sam pratio sos kanalizaciju, rekose da nema Crnogoraca u ekipi. Bio je danas snimak utakmice. Nisu delovali lose, ali se ne treba zavaravati i dizati ih u nebo. Nase momke je isao sut, skakali su i neka samo tako nastave, samo nek se trude i nece biti zime :)

Prijatno iznenadjenje, stvarno svaka chast. Ja bih bio prezadovoljan kad bi ovi momci doshli makar do chetvrt-finala na Svetskom. Chisto da malkice vratimo obraz posle Atine ;) A tek neka od medalja - UFFF, al bi lepo palo...!!!!!! Ali, ipak sam postavio realne kriterijume...

Сад сам гледао на СОС-у. Морам да признам да сам стварно више него позитивно изненађен. Додуше Италијанима стварно није играо нико од познатијих, али с обзиром да је прва текма...одлично је било. Одавно нисам видео у нашој екипи овакву жељу.

Ljuba82:
Сад сам гледао на СОС-у. Морам да признам да сам стварно више него позитивно изненађен. Додуше Италијанима стварно није играо нико од познатијих, али с обзиром да је прва текма...одлично је било. Одавно нисам видео у нашој екипи овакву жељу.

Ma bre i nama teretski fali 5 najboljih igraca (stojakovic, radmanovic, krstic, vujanic, jaric itd..) to jest, kreteni nece da igraju (osim vujanica koji je povredjen).

Strava je sto i sad drugom postavom fakticki imamo ovako dobru reprezentaciju, zaista odlicno, jedva cekam SP.

Samo ne treba ni mi da se zalecemo. Ako se secate, 2004 smo isto tako u pripremnim utakmicama sve dobijali, osvojili smo cak i onaj kup gde igraju prvaci svih kontinenata, i ameri su igrali isto, i to smo osvojili pred OI, i na kraju kad smo stigli u atinu, pukli smo ko zvecke. Jest da smo sve utakmice izgubili u poslednjim minutima ne srecno, ali opet... polako, ima vremena, za sad je super.

Turska – SCG 83:86 (13:24) (30:22) (14:15) (26:25)

Bormio (Italija), dvorana Pentagono, pred 200 gledalaca.

Turska: Atsur 2, Kurtoglu 7, Ermiss 14, Arslan 6, Tuekoglu, Kutlaj 22, Solak 2, Gonium 7, Akpinar, Peker 17, Dinc, Akin 2.

SCG: Popović 12, Jorović 11 (2 trojke), Avdalović 6, Rakočević 9, Ilić, Tripković 9 (1 trojka), Miličić 9, Nikolić 11, Marinović 7 (2 trojke), Aškrabić 12, Radenović, Cvetković.

SCG - Italija 89:83
(23:15, 12:27, 19:13, 16:16, 8:8, 11:5)

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Izmiru. "Plavi" su posle prave drame i dva produžetka u polufinalu savladali Italiju sa 89:83 i za zlatnu medalju će igrati protiv pobednika susreta između Turske i Slovenije.

Back