Podmlađivanje reprezentacije

Ово првенство је изгубљено...али верујем да је ово екипа која у догледно време може да се развије. Ракоч је страшно напредовао у последње две године, прележао неке болести, али видећемо да ли може да буде лидер ове екипе. Такође мислим да је ово екипа у којој може да се створи јака тимска атмосфера.
Од Мариновића очекујем да буде откровење, Перовић напредује, Трипковић ће добити већу улогу да покаже шта зна.
Очекујем да у првих 5 често буду 2 кеца.
Где нађе Богдановића?:roll:
Стојаковић би се евентуално вратио следеће године. Могла би ово да буде фина екипа.

Meni je samo cudno sto nije pozvan niko iz mladjih selekciija , koje su osvajale evropska prventstva zadnjih godina. Nema Labovica, Teodosica, Tepic je tu, ali na dodanom spisku. Mislim da su trebali i njih da ubace, kao i Aleksandrova.

Tokan:
Meni je samo cudno sto nije pozvan niko iz mladjih selekciija , koje su osvajale evropska prventstva zadnjih godina. Nema Labovica, Teodosica, Tepic je tu, ali na dodanom spisku. Mislim da su trebali i njih da ubace, kao i Aleksandrova.

To bi već bilo preterivanje, previše mladosti (čitaj neiskustva) nije baš poželjno. Ponavljam, svaka čast Šakoti

Muad'Dib:
To bi već bilo preterivanje, previše mladosti (čitaj neiskustva) nije baš poželjno. Ponavljam, svaka čast Šakoti

Slazem se ja sa tobom, jesu oni mladi, ali ipak mislim da bi im to iskustvo dobro doslo, cudi me jos to sto nije objavio spisak sa 30-ak igraca, nego sa jedva 20. Logicno je ako se ide sa podmladjivanjem da se zove ono najbolje mlado sto imamo, a nasi juniori i ostali su vise nego dobri. Naravno Sakoti svaka cast za hrabrost, ovaj rez je odavno falio nasoj kosarci. Treba ih sve maksimalno podrzati.

Milojevic kao povredjen,Pavlovicu kao klub ne da da ide.....ma pukli smo nacisto!
Rakocevic i Askrabic ostaju jedini igraci iznad 25 godina.......ako i oni ne otkazu.
S ovim igracima sad kad nema Pavlovica i Miloja pitanje je hocemo li dobiti cak i one indijance iz grupe van Argentine i Francuske.

Ja ga potpuno razumem, kompletna karijera mu zavisi od naredne sezone klub ga uslovljava a on treba da igra na već prežaljenom prvenstvu... ne ide, mada da ima malo razuma profitirali bi svi, Pavlović bi odradio ligu i došao pred sam šampionat u punoj formi. E sad što će Šakota verovatno primeniti recept bivšeg šefa "dođi odmah il me ne interesuješ, pa da si i LeBron":mad:

Ljudi ja sam za to , znaci najbolje sto imamo, ok. Ali najgore je od svega sto i ti sto su pozvani ne zna se da li ce igrati. Sad citam na b92 kaze vecina NBA igraca koji su pozvani su odbili poziv. Sad ne znam da li se tu misli i na stojakovica, radmanovica od ranije jos, ili od ovih novih samo sto su pozvani. Jer samo njih 3 je zapravo pozvano (milicic, krstic, pavlovic), i ako je vecina odbila, znaci da samo 1 ide, a to je milicic ja mislim.

Ako je Nenad Krstic odbio, onda je to stvarno katastrofa, njemu istice ugovor za 2 godine, a sledece ce sigurno produziti sa netsima, i onda ce to da mu bude razlog za neigranje, sto mora da potpise novi ugovor. Ne mogu da verujem zaista... totalno sam razocaran.

Krstic je vec spremao ranije pricu da je umoran(ej decko ima 23 godine)..bla,bla,bla.....navodno se prica da ni Kosta Perovic ne dolazi(po meni je ovim i ovako jadna reprezentacija samo dobila jer je on obican balvan)..kao bole ga ledja.Uz to su "povredjeni" Milojevic i Pavlovic a ove ****** Stojakovica,Jarica i Radmanovica necu ni da komentarishem...takva djubrad nam ni ne treba.
Problem je sto su se u savezu nakotili sve sam olosh i sto je stanje sad ko i u fudbalu sto se saveza tice...a kako se ide i uskoro ako ne vec i na ovom prvenstvu i sto se igraca tice bice isto ko u fudbalu.Ej bre, jedan Borislav Stankovic nije mogao da postane precednik tada jos postojeceg KSSCG......sta reci nego da su to sve lopovi i da im niko ne moze nista kad je to proshlo(da ne spominjem blamazu na Eurobasketu kod nas).
Propashcemo ko i u fudblu u Japanu i opet se nista nece promeniti jer ljudi koji nam trenutno vode Kosarku ni po koju cenu,ma kakva bruka bila,nemaju nameru da se skinu sa fotelja,a niko im ne moze nista.Banda.

KSSCG osudio neodazivanje
Košarkaški savez Srbije i Crne Gore osudio je u saopštenju sve igrače koji su odbili poziv selektora Dragan Šakote da nastupe za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Japanu u avgustu ove godine.

"Iako smo mislili da će stvaranje jedne nove, mlade i perspektivne reprezentacije u novoj državi biti dovoljan izazov i motiv za odaziv svih izabranih igrača dogodilo se da neki od njih još uvek ne shvataju važnost i značaj reči: patriotizam, zavičaj, poreklo, preci, dug koji uvek u životu nekada i nekome morate da odužite", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da KSSCG ne shvata kako neki igrači ne mogu da osete važnost igranja u reprezentativnom dresu i da im je od toga bitnije koliko će novca zaraditi igrajući u svojim klubovima.

"Da li je moguće da mogu da se pozdrave i razgovaraju ne spuštajući pogled kada se sretnu na košarkaškim terenima sa jednim Novickim, Parkerom ili Gasolom, koji iako najveći igrači današnjice bez ikakvih dilema igraju za svoju zemlju? Da li su već zaboravili svoje početke u košarkaškoj karijeri od igranja za male ili velike klubove u ovoj zemlji i obaveze da bar nešto vrate svojim klubovima i košarkaškoj organizaciji gde su ponikli? Zar ne shvataju činjenicu da imaju retku privilegiju da mogu da usreće svoj narod", kaže se u saopštenju.

Poziv selektora Šakote za nastup u Japanu najpre je odbila većina naših košarkaša koji nastupaju u NBA ligi, a potom je zbog problema sa povredom isto učinio i Dejan Milojević.

UCENILI ME VOJSKOM!
Krstić: Hteo sam da igram za reprezentaciju, ali sam čuo da ljudi iz Saveza žele da mi prete
Centar Nju Džersija Nenad Krstić ogorčen je saopštenjima košarkaškog saveza i, kako kaže, prozivkama direktora „kuće košarke” Predraga Bojića. Visokog Kraljevčanina, koji je ponovo u svom rodnom gradu, dočekali su neugodni novinski natpisi u kojima se on navodi kao glavni problem reprezentacije. Krstić otkriva da je, pored poznatih razloga, od igranja za plave odustao jer su on i njegova porodica bili ucenjivani!

- Verujte da sam dugo u Americi razmišljao i već doneo odluku da igram za reprezentaciju, bez obzira na sve. Onda su do mene došle priče, od meni bliskih ljudi, kako Savez hoće da me uceni. Pominjana je vojska i još neke stvari. Čak je vršen direktan pritisak i na moju porodicu. Bio sam šokiran, a ja sam takav čovek da je to kod mene kontraproduktivno. Onda sam definitivno odlučio da odustanem - kaže Krstić i dodaje:

- Naravno, to ne znači da ja sad više nikada ne želim da nastupam za reprezentaciju, jer ja ne igram za Savez, već za narod u mojoj zemlji. Biću ubuduće uvek na raspolaganju selektoru. Molio sam ih samo da propustim ovo prvenstvo, ništa više. Obećavam da ću biti prvi na pripremama sledeće godine za Evropsko prvenstvo.

Sjajnog centra najviše boli što se sada zaboravlja da je bukvalno zbog reprezentacije bio lošije kotiran na draftu nego što zaslužuje. Kako kaže, pred EP u Švedskoj trenirao je s trostrukim prelomom stopala!
- Izgleda da mnogi imaju kratko pamćenje. Zbog plavih sam pre nekoliko sezona propustio mnoge pokazne treninge u SAD, posle kojih bi sigurno bio bolje plasiran na draftu, a samim tim potpisao veći ugovor.

- Nisam čak ni bio na ceremoniji u Njujorku. Pripreme za EP u Švedskoj sam odradio sa trostrukom stres frakturom stopala, a niko od naših lekara nije mogao da otkrije o čemu se radi. Tek su grčki stručnjaci rekli da sam lako mogao da završim karijeru da im se nisam javio još nekoliko dana.

Nisam izdao Srbiju

Krstić je posebno iznenađen saopštenjem Saveza i izjavama Predraga Bojića.
- Sve sam prepustio menadžeru, koji je celu priču objasnio ljudima iz Saveza. Imao sam kontakte sa Šakotom, telefon mi je non-stop bio uključen i niko me nije pozvao. Šta je bilo, bilo je, ali neprijatno mi je zbog javnosti. Neverovatno je da se o meni stvara sasvim pogrešna slika. Ne želim da neko pomisli kako nisam patriota i da sam izdao Srbiju, jer je to strašno. Ja ovu zemlju volim najviše i uvek sam bio i biću spreman da igram za nju. Kako ne shvataju da ću radeći individualno biti još bolji igrač i da ću u Španiji biti još od veće koristi? Nisam ja mašina, odigrao sam više od 200 NBA utakmica, osećam premor - kaže Krstić.

Back