Podela stana

GasMaska

Iskusan
Poruka
5.613
Da li je moguce da se jedan stan podeli na 2?
I da sada jedna jedinica postane dve jedinice u katastru, svaki stan sa svojim brojilom za struju?
Ne mislim na fizicku podelu, nego me zanima sa pravne strane da li je to izvodljivo? Da li imate iskustva s time?

I da sada jedna jedinica postane dve jedinice u katastru, svaki stan sa svojim brojilom za struju?
Ne mislim na fizicku podelu, nego me zanima sa pravne strane da li je to izvodljivo? Da li imate iskustva s time?
Али подразумеваш И физичку деобу?

Једном ми је адвокат рекао: "само ако имаш засебано купатило и физичку препреку тј. зид између тебе и остатка стана". Али немој ме држати за реч, било је давно.

Može ako ima infrastrukturu za to, dakle dve vertikale za kanalizaciju, vodu naravno i dva ulaza u stan. To može u staroj gradnji gde su veliki stanovi bez problema. Struja i brojilo se dovedu bez problema. U novogradnji su problem ulazi u stan. Kod žene u zgradi lik napravio od stana dva zasebna apartmana. Predsoblje koje je malo služi za ulazak u dve odvojene stambene jedinice. Izdaje se naravno.

Ovde kod mene u kraju su prodavali sobe jedni drugima verovao ti ili ne zid do zida. Komšija zazida vrata a kupac otvori nova.

Dakle sve može ako se dogovorite ali čim je dotle došlo nema tu nikakvog dogovora. Prodate i podelite pa se više nikada ni slučajno ne sretnete.

Može ako ima infrastrukturu za to, dakle dve vertikale za kanalizaciju, vodu naravno i dva ulaza u stan. To može u staroj gradnji gde su veliki stanovi. Struja i brojilo se dovedu bez problema.

Ovde kod mene u kraju su prodavali sobe jedni drugima verovao ti ili ne zid do zida. Komšija zazida vrata a kupac otvori nova.
Balkanska posla :rotf:
Napisao je bez fizicke podjele koju ti navodis.

Može ako ima infrastrukturu za to, dakle dve vertikale za kanalizaciju, vodu naravno i dva ulaza u stan. To može u staroj gradnji gde su veliki stanovi bez problema. Struja i brojilo se dovedu bez problema. U novogradnji su problem ulazi u stan. Kod žene u zgradi lik napravio od stana dva zasebna apartmana. Predsoblje koje je malo služi za ulazak u dve odvojene stambene jedinice. Izdaje se naravno.

Dakle sve može ako se dogovorite ali čim je dotle došlo nema tu nikakvog dogovora. Prodate i podelite pa se više nikada ni slučajno ne sretnete.
Znaci sa 2 zasebna ulaza moze
Super, hvala

Isto ti je i sa kućama pa se etažiranje vrši horizontalno ili vertikalno kako se dogovore a dvorište na dva ravna dela sa prilazima i ulazima, stepeništima što zna da košta.

zato das testament advokatu kad riknes da proda gajbu i isplati posle odbitka njegovih troskova kako si odredio koliko kome.

najpostenije...jedino ako os da pocrkaju ratujuci oko pisljivih kvadrata ostatak jadnih naslednickih zivota

zato das testament advokatu kad riknes da proda gajbu i isplati posle odbitka njegovih troskova kako si odredio koliko kome.

najpostenije...jedino ako os da pocrkaju ratujuci oko pisljivih kvadrata ostatak jadnih naslednickih zivota
E tu je problem što niko za života ništa neda ni ne pomišlja a časkom ga zdravstveno i penziono skrate za glavu.

Zadovolje se glupim pričama tebi ovo njoj sam dao ono. Pa se posle sudi sa pohlepnim i bezumnim budalama.

Zamislite postoje horde ludaka koji idu da se tuže protiv ugovora o doživotnom izdržavanju :rotf:

Tu je i sudstvo upleteno iako ne postoje nikakve osnove za neki sudski postupak - oni ga započinju.

Imaš dva načina, za života da im pokloniš (i tu se sude ko pomahnitali) ili ugovor o doživotnom izdržavanju.

Treće nema, testament je goli đoka.

pravno jedino uz fizicku deobu gde ce se iscrtati nove jedinice
a i nocna mora je za adaptaciju, stan obicno ima kupatilo gde ima tus kabina (kada)umivaonik i mesto za ves masinuu, kao i wc u koji je smestena manja WC solja i mali umivaonik a koji treba prosiriti da stane tamo i tus kabina i ves masina i bojler i veci umivaonik
stanovi imaju i kuhinju koju moras da izvodis u drugom delu, tamo gde imas dovod i odvod, pa da stavis plocice, odvod za aspirator, plus da nadjes mesto za novi ulaz a ne da se spolja ulazi direktno u neku sobu.....
bolje prodati, a pare koje bi dali za rekonstrukcije, dogradnje, renoviranja... dodati i kupiti 2 manja stana

Back