absonic:
Zar sam ja na ovom forumu usamljen u verovanju da je podela na radikale i demokrate besmislena?
Zasto ne radikali?
Zato sto su jajare. Pricaju ono sto narod zeli da cuje i tako nabijaju poene. Svaki dan smo zasuti pricom da ce srusiti vladu, ali od toga nista, ne zato sto ne mogu vec zato sto nece.
Zasto ne demokrate? Ovo se moze objasniti u tri reci: LOPUZE i CEPULJE.
A evo i specijalno za LDP-ovce, zasto ne LDP - zato sto su to narkomani. I ovo nisu nagadjanja, pa pogledajte im samo vodju, Cedu Drogiranog...
Nisi usamljen. I ja verujem da je podela na bilo koga iz današnje političke "elite" besmislena. Sve dok sami sebi složno u skupštini izglasavaju nenormalne povišice (prosečna plata poslanika je preko 100.000 dinara) sve dok beskrupulozno uzimaju dnevnice za održane i neodržane sednice, sve dok lažu narod i obećavaju brda i doline, a posle kažu da nisu mogli zbog ovih ili onih...
Dakle, svi, ali baš svi koji su do sada osetili čari vlasti su upleteni u ovakve ili onakve manipulacije. Sve stranke su pre ili kasnije bile akteri neke afere. Svi su pre dolaska na vlast (od opštinske pa sve do republičke ili nekadašnje savezne) bili daleko siromašnije i imali mnogo manje imovine nego posle toga.
Dakle, jedina prava podela bi bila na one koji su bili (na ovaj ili onaj način) na vlasti i na one koji još nisu okaljali svoj ugled i čast.
Po meni je sasvim svejedno ko će doći na vlast na nekim sledećim izborima. Videćemo ono što smo već imali priliku da vidimo ili do 2000 ili posle toga: malverzacije, utaje poreza, mito, korupciju, krađe, špijuniranje, olajavanje, prepucavanje preko medija, laganje, afere, afere, afere...
Zato treba da se pojave neki novi likovi. Neko ko stvarno želi dobro svojoj zemlji i građanima, neko ko bi došao na vlast da ostane upamćen po delima, a ne da obezbedi nekoliko generacija svojih potomaka kućama, vilama, zemljom, računima u bankama...