PODELA KOSOVA I METOHIJE

Ovde je krenulo ostro, sa uvredama, bez nekog cilja i nekako svak uglavnom govori sa sobom.....
Ljudi, i dame i gospodo, a i ostali, sta se zanosite vasim postovima necete oterati ni onog siposa koji je pravio skendera u brda, kamoli nekog drugog.
Sto se ne bavite malo sobom...i vasom 'Istorijom'...pa koji je narod to postojao u XV - XVI veku...turci su vas prodavali u kombinaciji: toliko i toliko hektara zemlje sa tolijko i toliko grla stoke i sa toliko i toliko radno sposobnih...plus su dodavali koliko ustiju treba hraniti...pa niti se stoka gledala niti se 'ljudi' izjasnjavali...bitan je bio BROJ..a ko je kome svoje zene darivao, i kome je kako bilo, na ravnici ili u planinama, izlisno je govoriti...
Ali ljudi, i dame i gospodo, a i ostali, osvestite se, obrazujte se i gledajte napred...zivot je kratak - da bi ste ga kratkovido potrosili.
A 'Sipose', 'Srbose', magare i magarice...to su pojmovi niskih i priimitivnih ... jos malo pa da poverujem u Schaleda..."sta se babi snilo...."...pa SNIVAJTE bar nesto, ne zanosite se tudjim magarcima i magaricama.
Zar su vase sve po(jeb)ubijali...ili ih jos ubijate pa ovako 'intelektualno' skrecete paznju.....

Ebra:
Ovde je krenulo ostro, sa uvredama, bez nekog cilja i nekako svak uglavnom govori sa sobom.....
Ljudi, i dame i gospodo, a i ostali, sta se zanosite vasim postovima necete oterati ni onog siposa koji je pravio skendera u brda, kamoli nekog drugog.
Sto se ne bavite malo sobom...i vasom 'Istorijom'...pa koji je narod to postojao u XV - XVI veku...turci su vas prodavali u kombinaciji: toliko i toliko hektara zemlje sa tolijko i toliko grla stoke i sa toliko i toliko radno sposobnih...plus su dodavali koliko ustiju treba hraniti...pa niti se stoka gledala niti se 'ljudi' izjasnjavali...bitan je bio BROJ..a ko je kome svoje zene darivao, i kome je kako bilo, na ravnici ili u planinama, izlisno je govoriti...
Ali ljudi, i dame i gospodo, a i ostali, osvestite se, obrazujte se i gledajte napred...zivot je kratak - da bi ste ga kratkovido potrosili.
A 'Sipose', 'Srbose', magare i magarice...to su pojmovi niskih i priimitivnih ... jos malo pa da poverujem u Schaleda..."sta se babi snilo...."...pa SNIVAJTE bar nesto, ne zanosite se tudjim magarcima i magaricama.
Zar su vase sve po(jeb)ubijali...ili ih jos ubijate pa ovako 'intelektualno' skrecete paznju.....

Da su Turci ****** stvarno pa mi bi Srbi bili ruzni ko oni. A, nije tako. Kakvi su bre rahiticni ko da su se deca igrala. Mi Srbi smo ipak prelepi jebaci!

Mark Grof:
Da su Turci ****** stvarno pa mi bi Srbi bili ruzni ko oni. A, nije tako. Kakvi su bre rahiticni ko da su se deca igrala. Mi Srbi smo ipak prelepi jebaci!
To sto si ruzan kao 'neko drugi' ne mora da znaci da te Turci nisu pravili...mozda se za|ebavali pa su pustili nekog slugu da pravi decu pred njima...pa onda je normalno da "nisi ruzan kao oni" vec kao ovi drugi "lep".....

Ebra:

Sta je bilo pod turcima bilo je, bili porobljeni pa oslobodjeni, postojala su i druga carstva pa se niti podizu u nebesa niti pljuju oni koji su pod njima bili.O takvim stvarima nisam citala dok se ovde nisam pojavila.Kome je svojstveno da tambura istoriju sa velikim rupama u medjuvremenu.Pa vama dragi moji i ja vas u potpunosti razumem zbog toga.Da sam i ja pod presijom kao vi verovatno bih se tako ponasala.U CG je bilo jos gore sto se tice te vrste propagnde.Ovde niko od klinaca ne nabija istoriju na nos, znas li zasto? Pa ni ne spominje se u tom kontekstu i ne vrsi se presija, ne podstice se politika mrznje ni prema kome.Ne znam kako sve ovo shvatas ali meni je sve ovo zajebancija jer sam svesna nekih stvari (znas o cemu pricam).Yebi ga Ebrisimo i ti pljujes po Srbima nisam corava znam da citam izmedjuostalog i nema potrebe da predstavljas mirotvorca, za tako nesto moras da budes primer.A sto se Sacike tice on je poseban slucaj on u sred zezanja
ubacuje nacionalizam vidi bogati.Prvo moras da cistis djubre ispred svoje kuce da bi mogao o tudjem da komentarises.
;)

Evo malo korisnog stiva za citanje

Stereotipi i mitovi o Kosovu
19. novembar 2005. | 15:04 | Izvor: Beta
Novi Sad -- Analiza pisanja medija iz Srbije i sa Kosova pokazala je da su mediji sa obe strane prepuni klišea i stereotipa.

Mediji takođe pate od nedostatka informacija o svakodnevnom životu ljudi, rečeno je sinoć u Novom Sadu na tribini „Srbijanski mediji o Kosovu: Nemoguća misija”. Na tribini je predstavljen zbornik „Novinari to mogu”, u kojem su sakupljeni i analizirani tekstovi medija iz Srbije i sa Kosova.

Radovan Kupres, programski direktor nevladine organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava, koja je uradila analizu, rekao je na tribini da u medijima u Srbiji ima jako puno najnegativnijih stereotipa, kao i govora mržnje i uskraćivanja osnovnih informacija.

Novinarka Vera Šoti kazala je da vanredno stanje, koje su srpske vlasti pre nešto manje od 25 godina uvele na Kosovu, nikada zapravo nije ni ukinuto. Ona je kazala da je potrebno da mediji u Srbiji konačno izvrše demistifikaciju kosovskog mita, umesto što ga i dalje neguju. Novinarka Žužana Serenčeš kazala je da u javnosti u Srbiji o Kosovu postoji samo slika kamenica, mržnje i izolacije, koja ni izbliza nije potpuna niti odgovara pravom stanju stvari. „Mi ne znamo da li tamo postoje bioskopi, pozorišta... Mi ne znamo da tamo postoji jedna nova generacija, koja svoju budućnost ne gradi kroz mitove, nego kroz internet”, kazala je Serenčeš.
Ona je ocenila da status Kosova ne može da bude jedina medijska tema, „Kod Mađara, Erdelj je u istom mitološkom kodu kao što je Kosovo za Srbe. Ali, u Mađarskoj nikome ne pada na pamet da osporava realnost i da tvrdi da Erdelj nije u Rumuniji. U Srbiji je problem što se mitovi zapravo koriste kao argument u dnevnoj politici”, kazala je Serenčeš.

Lucca:

Sta je bilo pod turcima bilo je, bili porobljeni pa oslobodjeni, postojala su i druga carstva pa se niti podizu u nebesa niti pljuju oni koji su pod njima bili.O takvim stvarima nisam citala dok se ovde nisam pojavila.Kome je svojstveno da tambura istoriju sa velikim rupama u medjuvremenu.Pa vama dragi moji i ja vas u potpunosti razumem zbog toga.Da sam i ja pod presijom kao vi verovatno bih se tako ponasala.U CG je bilo jos gore sto se tice te vrste propagnde.Ovde niko od klinaca ne nabija istoriju na nos, znas li zasto? Pa ni ne spominje se u tom kontekstu i ne vrsi se presija, ne podstice se politika mrznje ni prema kome.Ne znam kako sve ovo shvatas ali meni je sve ovo zajebancija jer sam svesna nekih stvari (znas o cemu pricam).Yebi ga Ebrisimo i ti pljujes po Srbima nisam corava znam da citam izmedjuostalog i nema potrebe da predstavljas mirotvorca, za tako nesto moras da budes primer.A sto se Sacike tice on je poseban slucaj on u sred zezanja
ubacuje nacionalizam vidi bogati.Prvo moras da cistis djubre ispred svoje kuce da bi mogao o tudjem da komentarises.
;)
Citaj, Luche, citaj...ne samo izmedju redova. I redove.
Ne pljujem ja ni po kome...cak ni po prozvanima. Iznosim cinjenice....

da da i ta je po politickom vodjenju tu, prava realna osoba.Bas Madjari vode brigu o pojedinim mestima po Vojvodini, da li su nasi ili Rumunski.....Ma daj to su misljenja pojedinaca.Ma ko da je u pitanju ne vodim se njegovom misljenju.Moja glava meni pripada i svoje misljenje imam tudja mi ne trebaju ( dobro volim da procitam ne smeta mi taman posla mozda dodjem do nekih novoh informacija).
Iza svake ne vladine organizacije stoji politicka partija, tako da za svaku tvrdnju posebno kada je extremna treba izvrsiti analizu svega recenog.Sta se krije iza.
Misljenje jedne novinarke mi nista ne znaci, znaci nekome ko nema svoje.I ja sam neki faktor pa mogu da iznesem svoje misljenje, prihvatice ga oni kojima to odgovara i osporice ga oni kojima ne odgovara, sto je u krajenjem slucaju normalno.

Malo zezanja nije na odmet, to je za ove sto se primaju ko dabrovi na metar drva.......hahahaha

Vece Millena I Siki, napokon nesto normalno, ovaj Sacika je smorio sa stampom i nekim teticama ybt.Postacu pored njega ne zainteresovana za sve ostalo sto je normalno.Ko bibliotekar idi bre.......
:)))))

SIPOSI ste normalni imateli vi vasu stampu, srbija je demokratska zemlja (nazalost ne i citava teritorija jer ste se vi nakotili) pa je normalno da ima svakakvih komentara, sve to nas cini jos jacim
ZIVELA SRBIJA.
Dobra noc braco i sestre srbi

vuk.k:
SIPOSI ste normalni imateli vi vasu stampu, srbija je demokratska zemlja (nazalost ne i citava teritorija jer ste se vi nakotili) pa je normalno da ima svakakvih komentara, sve to nas cini jos jacim
ZIVELA SRBIJA.
Dobra noc braco i sestre srbi

18.gif
Vece brate Vucko

Millena:
xaxxa, a cipele. da li se izuvaju ispred vrata? da li se desilo da udju obuveni? nemoj mi reci kada im dodju gosti da se i oni izuvaju?????
Bio sam najmenje u pedesetak stanova obavezno izuvanje zene odmah idu u drugu prostoriju
nemaju nikakav kontakt sa gostima, odmah te trpaju cigarama i cajevima a na kraju dolazi pita moras sve da probas, ako nisi znala to ti je za njih zapadna civilizacija.......

vuk.k:
Bio sam najmenje u pedesetak stanova obavezno izuvanje zene odmah idu u drugu prostoriju
nemaju nikakav kontakt sa gostima, odmah te trpaju cigarama i cajevima a na kraju dolazi pita moras sve da probas, ako nisi znala to ti je za njih zapadna civilizacija.......

ne zazas??? i gosti se izuvaju? oooooooooooooooo, svastaaaaaaa! a zene u drugi sobu. zao mi je tih zena, jadne.

Millena:
xaxxa, a cipele. da li se izuvaju ispred vrata? da li se desilo da udju obuveni? nemoj mi reci kada im dodju gosti da se i oni izuvaju?????

nego sta normalno da se izuvamo ispred vrata....A tko se ne izuva ???? Aaaaa zaboravio sam BGD-ani oni su posebna vrsta imate Persiske tepihe, ili Slovenacki parket, raznorazne dezene Kineskog PVC, a za ostale oblike i vrste te forme podnih rjesenja da ne pricam, samo gdje stavljate kaljave opanke da se suse ??? nakon toga i namazete lojem i brizljivo cuvate kao suvenir da vam zelja mine....O ljutim papricicama i kantama sa sirom ( ako vam uspje da se ogrebete ) pa serpe sa cvarcima breee ???

Schädel:
nego sta normalno da se izuvamo ispred vrata....A tko se ne izuva ???? Aaaaa zaboravio sam BGD-ani oni su posebna vrsta imate Persiske tepihe, ili Slovenacki parket, raznorazne dezene Kineskog PVC, a za ostale oblike i vrste te forme podnih rjesenja da ne pricam, samo gdje stavljate kaljave opanke da se suse ??? nakon toga i namazete lojem i brizljivo cuvate kao suvenir da vam zelja mine....O ljutim papricicama i kantama sa sirom ( ako vam uspje da se ogrebete ) pa serpe sa cvarcima breee ???

pre svega izuvanje je turski obicaj. da li si ti mozda video da se ameri izuvaju, nemci....ko se to izuva? kada nam dodju gosti normalno je da se ne izuvaju. sta, da jurim goste i da mu dajem papuce...svasta!!!!

Schädel:
Si nervozan, samo nastavite sa vasim manirima brzo cete u EU

Back