Podaci za Juli - USA ponovo razvalila

• Začetnik teme Začetnik teme ipad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da ali vec sada je jako malo nezaposlenih a plate nikad vece pogotovo na primer u Kaliforniji. Bukvalno kriza radne snage. Firme hoce da zaposljavaju ali nema ko da radi. Ja na primer sada radim 2 posla i ne znam sta da radim. Na jednom me placaju $8,088 neto (kada se sve plate svi porezi) a na drugom $5,650 neto (kada se odbije sve) e sad ovaj prvi posao imam jos i akcije (godisnje oko 50-60k $$ i plus bonus oko 30k godisnje) a na ovom drugom nemam.
Vec par puta sam pokusao ovaj drugi posao da otkacim ali me taj menadzer bukvalno moli da ostanem barem jos malo.

Mnogo ljudi vec sada radi 2 posla u USA jer posla ima na sve strane.

Kazu mi starosedeoci ovde u Kaliforniji da nikada ekonomija nije bila ovako jaka kao sada. Ides ulicom i bukvalno te startuju po ulici da radis.

A pored cele ove krize radne snage Kalifornija je pocela da gradi "High Speed Rail" i ulozili su u to 120 milijardi $$ i bukvalno love ljude po ulici da dodju da rade na tom ogromnom projektu. Mene su pitali barem 15 puta do sada.

Ja ne znam ko ce da im gradi toliku prugu kad su svi vec bukvalno zaposleni.

Poslednja izmena:
Da ali vec sada je jako malo nezaposlenih a plate nikad vece pogotovo na primer u Kaliforniji. Bukvalno kriza radne snage. Firme hoce da zaposljavaju ali nema ko da radi. Ja na primer sada radim 2 posla i ne znam sta da radim. Na jednom me placaju $8,088 neto (kada se sve plate svi porezi) a na drugom $5,650 neto (kada se odbije sve) e sad ovaj prvi posao imam jos i akcije (godisnje oko 50-60k $$ i plus bonus oko 30k godisnje) a na ovom drugom nemam.
Vec par puta sam pokusao ovaj drugi posao da otkacim ali me taj menadzer bukvalno moli da ostanem barem jos malo.

Kazu mi starosedeoci ovde u Kaliforniji da nikada ekonomija nije bila ovako jaka kao sada. Ides ulicom i bukvalno te startuju po ulici da radis.

A pored cele ove krize radne snage Kalifornija je pocela da gradi "High Speed Rail" i ulozili su u to 120 milijardi $$ i bukvalno love ljude po ulici da dodju da rade na tom ogromnom projektu. Mene su pitali barem 15 puta do sada.

Koje je tvoje zanimanje pa da te 15 puta zovu za projekat gradnje brzih pruga?

Poslednja izmena:
Radiš na ekselu i zovu te da radiš u gradnji brze pruge? Mani se druže pisanja gluposti molim te.

pa to ti izgleda ovako. Oni posalju letke svima redom u fazonu "gradimo prugu treba nam pomoc nudimo government benefits bla bla bla". Takodje idu i od kuce do kuce. Ne idu samo oni idu i regruteri ko lesinari za sve zive poslove. Znaci puca trenutno po savovima koliko posla ima u SF bay area.

Ovde ko ne zaradjuje godisnje barem 100k je dijabola teska.

Poslednja izmena:
pa to ti izgleda ovako. Oni posalju letke svima redom u fazonu "gradimo prugu treba nam pomoc nudimo government benefits bla bla bla". Takodje idu i od kuce do kuce. Ne idu samo oni idu i regruteri ko lesinari za sve zive poslove. Znaci puca trenutno po savovima koliko posla ima u SF bay area.

Ovde ko ne zaradjuje godisnje barem 100k je dijabola teska.

U Kaliforniji ili Americi uopšte jer oko 92% Amerikanaca ne zaradi 100 000 godišnje?

u SF Bay area. (ovde zivi 7 mil ljudi) tj silicon valley. Naravno da ne u celoj US.

Ono sto je bitno jeste da sada nema nezaposlenih i da sve cveta.

Pogledaj grafikon nezaposlenih
http://data.bls.gov/pdq/SurveyOutputServlet?request_action=wh&graph_name=LN_cpsbref3

Kalifornija budzet u suficitu
http://www.mercurynews.com/californ...get-surplus-soars-new-heights-schools-benefit

Uvek ima nezaposlenih nego je poenta da se nivo drži ispod 7% kako se ne bi osetilo po ekonomiju. Normalno da cveta kada su privukli investitore koji su uložili ogromna sredstva. Tamo su Kinezi pokupovali skoro sve luksuzne nekretnine a nastavljaju tim tempom. http://abc7news.com/realestate/chinas-elite-buy-bay-area-properties-at-record-rate/506609/ . Da ne pominjem da su najveće američke kompanije otvorile tamo svoja predstavništva i "start up" kompanije http://www.mercurynews.com/business/ci_27325244/san-francisco-pulls-away-leader-venture-money . Sipaju novac u SF bay area nekontrolisano i pitanje je kako će se to odraziti na ekonomiju kada budu prestali sa investicijama, u određenom periodu između 2015. i 2018 će investicije prestati i to će opet biti "šok" kao i 2008. godine. Ukratko uživaj dok traje "renesansa SF bay area" i dok možeš dobeo da živiš od pisanja imejlova, eksela i power point-a.

Ok moram da te pohvalim napisao si bas zdravorazumno :) Upravo je tako videcemo sta ce biti u buducnosti i mene iskreno plasi ovolika ekspanzija mada trenutno ne vidim zasto bi se zavrsila.
hvala nadam se da ce da potraje :D

Zato što je kineska privreda, čiji su najveći ulagači iz silicijumske doline, upravo naglo usporila. Sve će to pre ili kasnije biti vidljivo na ekonomskom planu.

Pogledaj ovaj video:

Video sam slične video snimke. Lepo reklamiranje doline, nema šta.

Poslednja izmena:

A kolko ti placaju i ko da ovde mlatis praznu slamu?:D
I kako li samo nadjes vremena pored dva posla ( ukupno 15.000 dolara neto mesecno) da nam ovde objasnjavas kako je tamo zivot
savrsen. Pa i mi smo pismeni, znamo cak i engleskii, Kalifornija ( za moj ukus zaista nekada raj na zemlji) sada je u velikom qrtzu.
Gori na sve strane , voda nestaje, a bez vode, jel, kao sto znamo, nema zivota.

Tako ce i ti Kinezi koji daju milijarde za nekretnine ostati bez njih ili iste nece imati ni 10% vrednosti od one za koje su ih oni kupovali.
A i ovi iz haj sosajeti haj tehnologije jednostavno ce napustiti San Francuisco area kada vide da ne mogu da povuku vodu u WC-u.
Jer vode nema.

Stize se vikendom :)
Vode ima dovoljno a ti pozari su u sumama itd. :) Ne brini se ti za nas ovde je sve ok. :)

Upravo zbog vode Kalifornija je jos 2012 zapocela "Carlsbad desalination plant" to je projekat koji kosta milijarde ali ce omoguciti da se koristi voda iz okeana.
Preciscavanje od soli pocinje krajem 2015 tj tada je planiran zavrsetak radova.

Ovaj projekat je takodje doprineo zaposljavanju.

Ovo je jedno takvo postrojenje u Kaliforniji a planirano je 30. Kalifornija ce imati dovoljno vode za celu USA. Tako da nema potrebe za zabrinoscu.

Ipad, ozbiljno razmišljam, mada nikad neozbiljno ne razmišljam :lol: da ti objedinim sve propagandne teme o Americi, i da samo tu pišeš, kačiš, misliš, veličaš i propagiraš američki uspon i sve ostalo.

Odlična ideja.Možda bi isto dobro bilo da se piše o Srbiji u vezi ekonomije,a šta radi Rusija,Kina,Amerika i drugi to neka misle njihovi građani.Šta kažeš Ljiljo na ideju?

Odlična ideja.Možda bi isto dobro bilo da se piše o Srbiji u vezi ekonomije,a šta radi Rusija,Kina,Amerika i drugi to neka misle njihovi građani.Šta kažeš Ljiljo na ideju?

Pa ovo i jeste forum ekonomije u Srbiji i za Srbiju :lol:
Ekonomija je svetska nauka zastupljena u svim zemljama, i iskustva drugih zemalja mogu biti na forumu prvenstveno edukativna. Takođe podstiču razgovor, razmenu mišljenja.
Samo propaganda koja je pametno urađena prolazi, a svaka druga upada u oči...msm bode :lol:

Pa ovo i jeste forum ekonomije u Srbiji i za Srbiju :lol:
Ekonomija je svetska nauka zastupljena u svim zemljama, i iskustva drugih zemalja mogu biti na forumu prvenstveno edukativna. Takođe podstiču razgovor, razmenu mišljenja.
Samo propaganda koja je pametno urađena prolazi, a svaka druga upada u oči...msm bode :lol:

Već je bolje,ali nekako slabo ima predloga u vezi ekonomije iako je forum ekonomija.Voleo bih da ima više predloga u vezi ekonomije.

Back