Погледај садржај коментара а не да ли има негативних коментара или нема.
Коментари типа - послали су ми са закашњењем, поштар ми није уручио и слично се не рачунају.
Pregledao sam upravo dve strane negativnih komentara.
Ajmo redom negativne sa prve dve strane:
1. Kupio je telefon koji nece da radi na US mrezi. Prodavac mu je rekao da radi ali provajder kaze da taj telefon ne moze na US mrezu - Greska do telefona, softvera, Xiaomi-a? Ne.
2. Audio problemi, potreban restart, narocito problemi sa Bluetooth slusalicama i headpohone jack - svakako problematicno. Ovakvi problemi mogu biti i softverske prirode.
Meni se desava na Samsung S21, a desavalo mi se i na S9 da ne cujem sagovornika ili da on mene ne cuje, da moram da restartujem telefoon. Mozda se kod ovoga recenzenta to desava pocesto, a mozda je picajzla.
3. Koristi taj brend duze vremena, ovo mu je cetvrti Xiaomi i ima problem sa pucanjem veze tokok razgovora i sa losom recepcijom - Kratko i jasno. Postoji problem sa ovim telefonom.
4. Mutna kamera i telefon nije napravljen u Indiji - mutne su valjda slike. Da li je skinuo foliju? Verovatno postoji nega greska. Ovo za Indiju ne razumem, mora li ili ne mora da bude napravljen u Indiji?
5. Vratio telefon i ne moze da udje u trag - nije recenzija za telefon
6. Kupila telefon muzu. Gasi se sam - OK, problem sa telefonom.
7. Ne radi sa cricket mobile. Valjda neki provajder. - Sasvim moguce da iz nekog razloga ne radi i da telefon nije za to trziste.
8. Puno price, adds, reklame - ovo mi smeta opasno. Ukoliko je Xiaomi pun bloatvera koji ne mogu da odstranim ne bih kupio taj brend drugi put. Da li je to slucaj ili lik nije pogasio sta treba da se pogasi, ne znam.
9. Nije dobio slusalice, a morao je da skine sa Interneta uputstvo - Ko je drpio njegove slusalice? Download manuala je problem, treba mu knjizica sa brdom slova velicine 2mm?
10. Platio 5G, dobio 4G telefon. Vratio telefon neotvoren - To nije problem do telefona, nego do prodavca i pogresnog oglasavanja.
11. Problem sa 5G, losa veza na 5G, telefon vracen - Losa 5G veza i njemu je kriv Xiaomi. I meni je losa sa S21 ako je signal los, a uglavnom je los, zapravo retko gde ga i ima.
12. Telefon dosao sa zastitnom nalepnicom koja nije od Xiaomi. Izgleda da je i ROM telefona neoriginalan, ima problema sa konekcijom - mozda je do telefona, mozda i nije.
13. Los softver, telefon krasira - priznajem za gresku, kako Android, tako i Xiaomi. Android koliko god opcija imao (koristim Android 13) i bio interesantan daleko je od ispoliranog i stabilnog sistema.
14. Telefon se ugasio nakon dve minute, dosao je bez racuna i sa nekakvom mrljom na poledjini - uvaljeno mu je ko zna sta, mozda telefon koji je bio u vodi, mozda telefon koji je otpisan, ukraden iz fabrike, sta god. Xiaomi ne stoji iza te prodaje
15. Lik je dobio telefon i sve je ok, ali to nije beli telefon koji je on narucio i platio - ne radi se uopste o ikakvoj falinki telefona
16. Amazon ne garantuje za proizvod, popravku i povrat novca - opet nista konkretno
17. Lose iskustvo (nema objasnjenja kakvo), lik ljut zbog kasnjenja nadoknade - nije objasnjeno o cemu se radi, recenzija i ocena mogu macku o rep
18. Telefon se ne puni - problem sa vracanjem. Opet ne vidim sta Xiaomi ima s tim, telefon se vraca prodavcu ili Amazonu.
19. Dobio kopiju telefona - ako je tako ne vidim sta Xiaomi ima s tim
20. Nije dobio 5G kompatibilan telefon iako je tako reklamirano - koliko se razumem to je do prodavca
Nemam vremena za dalje, na prve dve stranice svega nekoliko komentara (mozda tri ili cetiri) za razloge iz kojih bi i ja bio nezadovoljan, pa bih vratio telefon i izbegavao tu firmu u sirokom luku barem neko vreme.