Počinju srednjoškolske blokade

Pumpaj Dinstanović

Zaslužan član
Poruka
105.081
Pretpostavljam da ste ispratili da su učenici V beogradske gimnazije sinoć proglasili blokadu.

1760421203-1760421033752-1536x1024.jpg

Gimnazija Sveti Sava je upravo proglasila blokadu u znak podrške V.

Peta Blokade.png

Kakva očekivanja imamo od nove blokadne sezone?

Uskoro bi trebalo da jošneke gimnazije proglase blokade.

ah-shit-here-we-go-again-ah-shit-02.gif

Na sta da ih inspirisu, da ne idu na fakultet da bi im na kraju svejedno bile upisane ocene? Pa dobro nek ne idu, koga briga, zaposlice se, nauciti nesto korisno i zaraditi za to inace izgubljeno vreme.

Studenti su masovno otišli nadoknadu nastave, učenje i polaganje ispita, pa je kraj septembra i početak oktobra ostavio utisak da su se stvari malkice raspustile. To govori i sužena razmera akcija preduzeta u ovom periodu.

Maturanti bi želeli da tome kontriraju i pošalju studentima koji su poljuljani ili iscrpljeni ne odustaju, posebno sada kada ide jako bitan datum za kompletan studentski pokret (1. novembar), najbitniji do sada.

Srednjoškolci su i u procesu formiranja svoje paralelne organizacije po modelu studenata u blokadi (to nije postojalo ranije, njihove blokade su bile dosta ograničene i tehnički slabo organizovane).

Studenti su masovno otišli nadoknadu nastave, učenje i polaganje ispita, pa je kraj septembra i početak oktobra ostavio utisak da su se stvari malkice raspustile. To govori i sužena razmera akcija preduzeta u ovom periodu.

Maturanti bi želeli da tome kontriraju i pošalju studentima koji su poljuljani ili iscrpljeni ne odustaju, posebno sada kada ide jako bitan datum za kompletan studentski pokret (1. novembar), najbitniji do sada.

Srednjoškolci su i u procesu formiranja svoje paralelne organizacije po modelu studenata u blokadi (to nije postojalo ranije, njihove blokade su bile dosta ograničene i tehnički slabo organizovane).

Вртићи и јаслице још увек нису у блокади?

Pa ne znam... nisam za blokadu nastave. To ima smisla kada bi celo društvo stalo, ovako da svi idu na posao, sindikati ništa, samo bojkot nastave - šta se time postiže? Deca gube dragoceno vreme za školovanje, a život se odvija nesmetano

Eto nama fizičkih radnika .
Животни сан сваког Ћација већ сто година.

Да паметни буду физички радници, а да они, Ћацад, буду на важним позицијама.

То никада нигде није било, осим у Србији, за време напредњака.

Pa ne znam... nisam za blokadu nastave. To ima smisla kada bi celo društvo stalo, ovako da svi idu na posao, sindikati ništa, samo bojkot nastave - šta se time postiže? Deca gube dragoceno vreme za školovanje, a život se odvija nesmetano

Mislim da će se možda uskoro pokušati sa Zastoj, Srbijo 2.0.

Posle ovoliko mnogo iskustva (što dobrog, što lošeg), danas su ljudi već veterani i sve može da se odvija u budućoj fazi borbe na značajno ozbiljnijem nivou.

veterani blokada ;)

Pa ja se nisam šalio. Imaš ljude koji su više od pola godine proveli po sastancima, pregovorima, izradama planova, raznih akcija, od legalnih do nelegalnih...danonoćno, u višemerečnom periodu.

To jeste ozbiljno iskustvo, posebno za zelenbaća koji je u životu tek po prvi put ušao u ove vode.

I bukvalno se ne može uopšte ni porediti sa opozicionarima koji čekaju jesenje zasedanje parlamenta da održe po koji govor, ako i to i pojeve se tu i tamo na ponekom sastanku da slušaju par ljudi koji pričaju, itd. Klinci su za 5 meseci zaradili iskustva koliko prosečni opozicionar za 15 godina.

Pa ja se nisam šalio. Imaš ljude koji su više od pola godine proveli po sastancima, pregovorima, izradama planova, raznih akcija, od legalnih do nelegalnih...danonoćno, u višemerečnom periodu.

To jeste ozbiljno iskustvo, posebno za zelenbaća koji je u životu tek po prvi put ušao u ove vode.

I bukvalno se ne može uopšte ni porediti sa opozicionarima koji čekaju jesenje zasedanje parlamenta da održe po koji govor, ako i to i pojeve se tu i tamo na ponekom sastanku da slušaju par ljudi koji pričaju, itd. Klinci su za 5 meseci zaradili iskustva koliko prosečni opozicionar za 15 godina.

Bilo bi lepo da Srbija od njih dobije buduće političare jednog dana.
Opozicija da je imala 1/4 te volje stanje u društu bi bilo drugačije.
Ali su opozicione stranke slično vladajućoj pune korišdžija, to su ljudi koji su tu isključivo zbog lične koristi, zato i želimo sve to da promenimo 💪
Da ne govorimo o inteligenciji svih njih i sposobnostima

Животни сан сваког Ћација већ сто година.

Да паметни буду физички радници, а да они, Ћацад, буду на важним позицијама.

То никада нигде није било, осим у Србији, за време напредњака.
Pričaš svašta.Ja samo komentarišem odluku dece da se ne školuju.

Back