Pocinje "Sinalco SUPERLIGA"

Milan Gurović završio sezonu!
Šta da kažem? Užas! Osećam se kao da sam pojeo loptu! Ne mogu da se oslonim na nogu, hodam pomoću štaka. Nosiću i longetu. Verujem da će momci i bez mene proći FMP, a u finalu je uvek sve otvoreno

Najbolji igrač Zvezde Milan Gurović završio je sezonu! Guroviću je napuklo dve trećine ligamenta skočnog zgloba leve noge u 15. minutu četvrtog meča plej-ofa protiv FMP Železnika i moraće da miruje najmanje dve nedelje. U poređenju sa sramotnim porazom (68:97), vest o posledicama povrede iskusnog krila za navijače Crvene zvezde je ravna katastrofi. Ako Zvezda dobije majstoricu (sutra, 20), u finalu će igrati bez najboljeg igrača.

- Šta da kažem? Užas. Osećam se kao da sam pojeo loptu! Pukao bih od muke... Preksinoć mi je u bolnici rečeno da nema uganuća, ali sam juče bio na ultrazvuku u privatnoj klinici "Dodić". Čim je video zglob, lekar je bio pesimista, a ultrazvuk je pokazao porazan rezultat - cedi reči Gurović.

Mada je nekoliko puta tokom sezone herojski bio u sastavu, iako je bio povređen, Gurović ne veruje da će se priključiti ekipi ukoliko Zvezda prođe u finale.

- Ne mogu da se oslonim na nogu, hodam pomoću štaka. Nosiću i longetu. Rizikovao sam i nedavno kada sam na prvom meču serije povredio butni mišić, ali sada sam definitivno u autu. Zdravlje je na prvom mestu. Verujem da će momci i bez mene proći FMP, a u finalu je uvek sve otvoreno - veruje u saigrače Gurović.

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota sastaviće ekipu za peti duel uz pomoć klupskog doktora Vladana Vukomanovića. Nenad Mišanović je posle pauze ušao u igru na prošloj utakmici, a Pero Antić se oseća bolje posle visoke temperature i primljene infuzije. Makedonski centar trebalo bi, ipak, da zauzme sutra poziciju pod košem.

Meni je jedino zao sto cete se sad vaditi na izostanak Gurovica, pa nam opet pretiti sledecom sezonom. Na to nemate nikakvo pravo jer se Gurovic povredio u 4. utakmici serije, dakle do toga ne bi ni doslo da ste ih prosli sa 3-0 tj da ste toliko jaki kao sto pricate.

A opet, u finalu ionako igramo protiv FMPa.

FMP je veoma glupavo izgubio utakmicu. Njihova greška.
Zvezda u poslednoj četvrtini imala procenat šuta sigurno oko 80% i to je odlučilo. Samo zahvaljujući navijačima i atmosferi su dobili. Ali u finalu postoji i druga strana - navijačka, kao i drugačija atmosfera.
Vidimo se. :)

Звезда не лежи Партизану ни мало. Партизан јесте благи фаворит због тога што је Звезда без Гуровића, али уверен сам да ће бити густо. Ако Звезда успе да се одупре офанзивном скоку Партизана, одигра јаку одбрану, и не улети у проблеме са пеналима на центарским позицијама брзо...имаће велике шансе.

Моја процена је 55-45 у процентима за Парт.

Dobro ljudi a zar ne mislite da je malo glupo i smesno da unapred tako superiorno tvrite "ima da vas gazimo, rasturamo i slicno" (koliko puta ste se tako i ispalili) (jos se secam onog lika koji je prognozirao koliko ce partizan imati poena na UEFA listi kad se plasira u LS a ono PRC na kvadrat)
Lopta je okrugla. Tacno je da je partizan favorit ali isto tako tacno je da nije jedanput jaci protivnik eliminisan.

Pustimo da utakmice pokazu a onda cemo pisati i analizirati.

Vraća se Gurović!

Iako je odmah posle utakmice broj 4, sjajne polufinalne serije izmedju Crvene zvezde i FMP-a izgledalo da su crveno-beli u konopcima, ne samo zbog teškog poraza, već i zbog teške distorzije zgloba Milana Gurovića, koja je po prvim prognozama “zatvorila” sezonu za prvu zvezdu crveno-belih, prema poslednjim informacijama Gurović bi mogao da se vrati na teren već u provj utakmici finala!

Prema najsvežijim informacijama, Gurović će stati na čelo tima u finalnim okršajima s Partizanom, poslednji put viđenim još davne 1994. Posle nedeljnog pregleda magnetnom rezonancom biće poznato da li će biti spreman već za prvu utakmicu u utorak. Ako postoji i najmanji rizik, Gurović će preskočiti finalnu premijeru i, najverovatnije, istrčati na teren "Pionira" u drugom meču, 15. juna. U svakom slučaju, u Crvenoj zvezdi nemaju dilemu da će se najbolji igrač vratiti u tim bar za treću bitku, 18. juna.

- Suvišno je pričati o tome koliko nam znači Gurović - kaže kapiten Goran Jeretin, MVP "majstorice" sa 22 poena i osam asistencija. - Pošto Partizan igra nekorektnu igru oko ulaznica, želim da pozovem navijače da dođu ispred "Pionira",rekao je Jeretin.

Idemo na titulu!!!Pozivam sve Delije da dodju ispred Pionira sutra uvece da im yebemo majku!!!Sa Zvezdom do kraja!!!

Sad sam se setio:Necu zaboraviti kad je Partizan vodio 40 razlike prosle sezone,a mi,Delije,u kopu pevamo iz sve snage!!!I kaze vodja Mare:E ajde da im yebemo kevu!!!I svi pevamo jos jace i glasnije i iz srca!!!Tek toliko da se zna da ko su najbolji navijaci!Idem sad na tekmu pa cu vam pricati kako je bilo.Bice sranja jer nas glodari ne pistaju u Pionir ali cemo im verovatno napraviti sacekushu!Idemoooo!!!

Сад гледам текму...не могу да верујем какве су јајаре мишеви...ово са картама...

...и управо оно што сам причао...сувише офанзивних скокова Партизана...није добро кренуло...

Заслужена победа мишева...
Просто не могу да верујем да је она цепаница преломила шутом за 2п...за 4 разлике за мишеве...
Судије стварно више него коректно обавиле посао...нисам гледао 3. четвртину...али остатак чак маестралан. Тога сам се највише плашио...а ето то је било ОК.
Значи није ми јасно бре како је могуће да једна екипа дозволи другој 16 офанзивних скокова. Шакота, који је деценијама у кошарци је на то морао да обрати пажњу...јер сви који иоле прате кошарку и играли су је су знали где лежи највећа опасност. То је недопустиво...и бесан сам на играче...толико да бих сваком залепио шамарчину за сваки пропуштени дефанзивни скок када су дозволили мишевима да их угурају испод коша (значи не говорим о лоптама које се далеко одбију...статистичка грешка). Довољно је било видети приступ приликом извођења слободних бацања у нападу и одбрани. Увек су били угурани кад смо бранили кош...ни једном нама није прошло за руком да њих угурамо. Индолентност.
Приметно је да је Шакота одмарао Хендерсона и Јеретина за крај (више пута се показало као добитна комбинација), али му замерам толику минутажу за Марковића. Дечко једноставно не зна, Бенон је требало да добије његову минутажу, а Јер или Хен би морали да буду на кецу у сваком тренутку.
Такође осећа се да Звезда није свежа. Да ли због дуге сезоне или полуфинала...тек они који су пратили Звезду, сећају се снажне одбране у купу Кораћа нпр...када се летело да се заустави шут са 8 метара...сад је то доста пасивније...
Ипак...оптимиста сам...и то велики...мислим да је Звездина спољна тројка квалитетнија од пар...и тројка Хен, Јер, Гур ми улива самопоуздање...као и замене Бен, Вит и Рад који солидно одрађују посао. Унутрашњи са изузетком Драг не могу лошије...

Back