ПОЧЕТАК ПОТОПА, или .......?

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
POPLAVLJENA CRNA GORA TRAŽI POMOĆ NATO

Subota, 4. Decembar, 2010.| Autor: Novinske agencije

31916.jpgPODGORICA - Crnogorsko ministarstvo obrane zatražilo je pomoć NATO i EU zbog nezapamćenih poplava na području skoro čitave zemlje, javila je crnogorska televizija. "Mi smo mlad sistem (:lol:) i nemamo dovoljno sredstava za sve ono što nam je potrebno u ovakvim katastrofama. Hitno su nam potrebni čamci, terenska i sanitarna vozila, pokretni mostovi, pumpe za vodu, generatori, kišna odela, gumene čizme, šatori i cerade", kazao je načelnik glavnog štaba
Vojske Crne Gore Dragan Samardžić.

Iz ministarstva obrane je saopšteno da je na pružanju pomoći ugroženom lokalnom stanovništvu angažovano oko 250 pripadnika Vojske Crne Gore.(:roll::roll::roll:) Dosad je iz područja koja su najteže ugrožena poplavama evakuisano više od 2.000 ljudi. Najkritičnije je u Ulcinju, u Zeti i oko Skadarskog jezera. Mnogi putevi su zatvoreni, a meteorolozi, uprkos prognozama o smanjenju padavina, ne predviđaju brzo poboljšanje situacije.


*******************************************************

ALBANIJA: ČAMCIMA KROZ GRADOVE

(2) Nedelja, 5. Decembar, 2010.| Autor:

32027.jpg

TIRANA - Više od 11.000 ljudi evakuisano je a 7.500 kuća je oštećeno u poplavama u oblasti Skadra na severu Albanije, rekao je danas portparol Civilne službe za vanredne situacije Leonard Oli.

Od 7.500 oštećenih kuća njih 2.600 su potpuno potopljene. Glavni prilazi gradu Skadru su i danas odsečeni zbog nadošle vode i u nekim delovima grada u kojima nema ni struje, voda je dostigla visinu od preko dva metra.

Pristup mnogim delovima oko grada moguć je samo čamcima ili vojnim helikopterima.

- Situacija je kritična i ima još oblasti na severu zemlje koje su odsečene vodom - rekao je Oli agenciji Frans pres.

Najmanje 1.400 pripadnika policije i vojske raspoređeno je u oblasti oko Skadra da pomogne u evakuaciji stanovništva i da obezbedi snabdevanje. Albanske vlasti juče su od NATO-a zatražile pomoć.

- Turska je već noćas u Albaniju poslala tri helikoptera sa humanitarnom pomoći i sanitarnim materijalom a još dva helikoptera stiglo je jutros iz Grčke - rekao je Oli.

Albanski ministar spoljnih poslova Edmond Hadžinasto pozvao je danas sve ambasadore zemalja EU i NATO (:roll::roll::roll:) na satanak da od njih zatraži pomoć za svoju zemlju zbog poplava koje više od nedelju dana pogađaju Albaniju.

- Materijalna šteta je veoma velika - rekao je Hadžinasto navodi se u saopštenju vlade.

********************************************************

А шта то умишљају власти братских држава Аљбаније и ЦГ??? Да ће НАТО да се излаже трошковима због њих...хехехе...:whistling:
 
Jebbiga tope se glečeri, lednici, Arktik, Antarktik, sve je više vode u slobodnom kruženju, svake godine će biti sve više poplava, od toga nema spasa. Međutim ja kao pravi Srbin uvek imam rešenje. Nemojte praviti kuće na temeljima, nego na pontonima, kao splavove, voda naiđe a kuća se podigne i....nikom ništa. :lol:
200802140043240.splav%207500%20e.jpg
 

Back
Top