poceo da mi se resetuje racunar

da,ja imam trodelni ata kabl,znaci ima 3 konektora na njemu i do sada su bila prikacena dva hard diska na njega,a ovaj crni treci konektor ide u plocu. doduse,mislim da je sve jedno,jer su svi konektori isti.
Pogledajte prilog 360159.
tek kad sam otkacio ovaj drugi disk,prvi boot disk sa windowsom mi radi bez problema.a ovaj drugi je skoro pa crko i ne treba mi. verovatno zato sto oba diska koriste jedan kabl,onda se dele performanse 60/40% ili tako nesto. mozda mi zdrav hard disk nije hteo raditi normalno,jer ga je ovaj drugi sa preko 30 losih sektora kocio. ne znam,pretpostavka.
Nije sve jedno i gresis.Plavi konektor ti ide na maticnu,sivi je primar,a crni slejv izvod.

Ko je primar a ko je slave odlučuju pinovi na hard disku a ne kabal. Plavi zato ide u ploču ostalo na diskove.

:ok:

А...да ли је ...MASTER....SLAVE...или....CABLE...одлучују џампери на HDD.

На матичним плочама старијих рачунара је био конектор за примарни и слејв хард диск...и тај слејв..ако се користио за HDD обично је ...добро усправао рачунар...:(

На новим матичним плочама има сада ...PRIMARY 1 ...и...PRIMARY 2. На оба може да по један... MASTER HDD..и...SLAVE HDD или двд резач...стим да на ... PRIMARY 1 - MASTER HDD ...буде оперативни систем...:think::aha2:
-----------------------------​

Већ сам писао да имам два хард диска...они су на PRIMARY 1 и 2 - MASTER , а слејвови су ми ...COMBO и DVD-RW...:aha2: ( да би лакше копирао дискове ..;) ...и ...заштићене © ...:per: )

pre neki dan kad sam cackao taj problem oko hard diska,gurnuo sam hard disk u slave PATA port,a do sad je bio u master PATA port i nema razlike nikakve,radi isto kao pre. jos i sentinel program pokazuje 100% brzinu,kao sto sam i izbacio sliku na prethodnoj strani. tako da mislim da ta prica dal ces da ubodes u prvi pata port ili drugi,ne pije vodu. dzamperi na hdd-u nisu dirani. jedino sto sam ja skonto,to je da taj PATA kabl ima uticaj kako ga okrenes,te da li si na taj isti kabl zakacio jos neki uredjaj.

pre neki dan kad sam cackao taj problem oko hard diska,gurnuo sam hard disk u slave PATA port,a do sad je bio u master PATA port i nema razlike nikakve,radi isto kao pre. jos i sentinel program pokazuje 100% brzinu,kao sto sam i izbacio sliku na prethodnoj strani. tako da mislim da ta prica dal ces da ubodes u prvi pata port ili drugi,ne pije vodu. dzamperi na hdd-u nisu dirani. jedino sto sam ja skonto,to je da taj PATA kabl ima uticaj kako ga okrenes,te da li si na taj isti kabl zakacio jos neki uredjaj.
jeste tako kada imas samo njega nakacenog,a ako bi imao recimo i optiku,na drugom kraju,onda bi morao i dampere i u BIOS-u da podesis redosled.A ako hoces proguglaj za ATA kabl i videces da plavi kontakt ide na maticnu,da je sivikontakt primar,a crni slave.

Back