Počeli neredi i u Rusiji

Samo mi nije jasno zasto sad demonstracije kad je vlada tu odluku donela pre skoro dva meseca,i to kao protivmeru EU zbog ne odobravanja uvoza vece kolicine celika iz Rusije.To sam vec onda pisala na jednoj temi.Znaci demonstracije nemaju veze sa carinom
А баш се окупило много демонстраната, посебно у Москви и Петрограду. z:mrgreen:

Putinu ova kriza (koja je u Rusiji tek na pocetku) vec polako gori pod petama...nakon vanjskih uvodi unutarnje neprijatelje...demonstrante karakterizira i proziva "anarhistima koji zele destabilizaciju demokracije i pravnog poretka bla..blablabla.."
a i nije mu lako 7500 firmi je pred bankrotom i zive samo zahvaljujuci drzavnoj intervenciji, rublja pada, za tekuce potrebe budzeta barel nafte nesmije pasti ispod 70 dolara (a danas je negdje oko 34) s tendecijom daljneg pada...dogovorili smanjenje proizvodnje, ali se je ne pridrzavaju jer moraju prodati vise po nizoj cijeni da bi koliko toliko punili budzet...prvi putinski analiticari poceli su vec sa izmisljanjem zavjere prema sistemu "americki geopoliticki stratezi koriste recesiju da bi umjetno drzali cijenu nafte niskom i time sprijecili rusiju u njenom razvoju"..itd.
p.s. koga vise zanima moze citati( izmedu ostalog) u Wall Street Journalu ili Handelsblatt-u
Добра ти ова мантра.:hahaha:
Јесте, Русија ће пући, као Америка.z;)
Капирам, лакше заспеш с том идејом у глави.

Добра ти ова мантра.:hahaha:
Јесте, Русија ће пући, као Америка.z;)
Капирам, лакше заспеш с том идејом у глави.

vidim, imas izvrsnu mastu...z:)
gdje sam ja to rekla ili "sanjala" o tome da ce Rusija puci...?
a i zasto bi...ja nemam apsolutno nista protiv Rusa...samo nebih zeljela biti o njima ovisna ili njihova gubernija...
ukazujem samo mastovitim ljudima poput tebe, da u okolnostima opce svjetske krize nikako nemogu u Rusiji cvjetati ruze z:D
dapace, da ce krizom biti jace pogodena nego zapad i snositi teze i dugotrajnije posljedice...i da ce nakon ove krize malo (a vec je i pocela) smanjiti agresivno, ucjenjivacko i nadobudno ponasanje i retoriku...
jel sad jasno ?

vidim, imas izvrsnu mastu...z:)
gdje sam ja to rekla ili "sanjala" o tome da ce Rusija puci...?
a i zasto bi...ja nemam apsolutno nista protiv Rusa...samo nebih zeljela biti o njima ovisna ili njihova gubernija...
ukazujem samo mastovitim ljudima poput tebe, da u okolnostima opce svjetske krize nikako nemogu u Rusiji cvjetati ruze z:D
dapace, da ce krizom biti jace pogodena nego zapad i snositi teze i dugotrajnije posljedice...i da ce nakon ove krize malo (a vec je i pocela) smanjiti agresivno, ucjenjivacko i nadobudno ponasanje i retoriku...
jel sad jasno ?

A kad ce SAD da smanje agresivnu , nadobudnu i ucenjivacku retoriku . Da li ce se jednom i to desiti ?

Pre će Zapad bankrotirati-tvrdi Jerome Booth- ekspert Ashmore Group Plc iz Londona..
Rusija ima rezerve i Putin će pomoći ruske kompanije...

Greater state involvement may reassure investors, said Jerome Booth, head of research at Ashmore Group Plc in London, which manages $32 billion of emerging-market assets including Russian corporate debt.

„There’s less chance of mass defaults in Russia than in Western Europe,” Booth said. „There’s a degree of state control in the economy already, so this will be more of the same.”

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601095&sid=avGyVvJh9b3w&refer=east_europe

Jos jedna tema za balavljenje oko Rusije....
Jbte, kako vas nije sramota da se tolko zavlacite u pedu nekom Rusu?

A pre svega . to nije nikako uvlacenje .
U nasoj zemlji je vec godinama u toku prava antiRuska histerija . toliko je taj animozitet prema Rusima jak , da ide na nerve . Pogotovo kad je izbor , Hrvati - Siptari ( citaj NATO), VS Rusija . Rusi nemaju ravnopravan tretman u Srbiji , sa ostalim drzavama . Srbi vise vole da Hrvati pokupuju skoro sva prehrambena preduzeca u Srbiji , nego da rusi kupe bilo sta .

Pa pogledaj samo kakve se sve lazi pisu o NISu , svuda ,, pa i na ovom forumu .

Hundreds protest car import duty in Russia's Vladivostok

The global economic crisis has taken a heavy toll on Russia, with financial markets slumping and oil prices, a chief source of foreign revenues, falling from $147 to under $40 per barrel in six months.
Saturday, 20 December 2008 16:30
39744.jpg

Riot police broke up a demonstration in Russia's Far East region on Saturday against higher import duties on used foreign cars, highlighting official sensitivity to any protests linked to growing economic hardship.

Hundreds chanted in unison in the centre of the Pacific port city of Vladivostok, 6,000 Km (3,750 miles) east of Moscow, and held up posters, some saying "Bloodsuckers!" and "No to duty increases". The protest is the second this week in Vladivostok, an important gateway to the Pacific rim economies and major importer of used Japanese cars.

The global economic crisis has taken a heavy toll on Russia, with financial markets slumping and oil prices, a chief source of foreign revenues, falling from $147 to under $40 per barrel in six months. Prime Minister Vladimir Putin warned on Friday against what he called attempts to destabilise the country.

In Vladivostok, OMON special police units dressed in riot gear moved in and pushed the crowds back. At least 15 people were detained and loaded into Interior Ministry minivans, said an eyewitness at the scene.

"We planned all this not for the sake of chaos, but to combat chaos," one of the protest organisers told Reuters, speaking on condition of anonymity.

The car import duty is being raised to discourage Russian consumers from buying second-hand car imports and to prop up the struggling domestic motor industry, largely based around Volga region cities like Togliatti, home of the Soviet-era Lada.

Internet

The protests -- around 30 cities across Russia, including Moscow and St Petersburg, are planning more for Dec. 21 -- are organised via mobile phone text messaging and internet forums in order to slip under the radar of authorities and government.

News coverage of the protests was limited mainly to the internet and some radio channels. The main state-controlled television channels did not report them.

Russia's government has been keen to prevent signs of unrest over the financial turmoil. Painful memories of the 1998 rouble collapse are still vivid to many Russians, and a queue near even a small bank's door could trigger a bank run.

Earlier this week depositors with a small Russian bank took to the streets in central Moscow to demand the return of their funds, the first publicised bank protest the Russian capital has seen during the credit crisis.

Moscow police has said it is preparing to help contain social unrest when the financial crisis spreads through all strata of society.

On Dec. 16 thousands gathered in Vladivostok to first protest against the higher car import duty, and some brandished posters critical of Prime Minister Putin.

Reuters

http://www.worldbulletin.net/news_detail.php?id=33557

недеља, 21. дец 2008, 18:09 -> 18:56

Хапшења демонстраната у Владивостоку

protesti11.jpg

Најмање 100 демонстраната је приведено у Владивостоку на протестима због одлуке руске владе да повећа царине на увоз аутомобила.

У центру Владивостока окупило се 500 демонстраната који су протестовали због најављеног повећање увозних царина за стране аутомобиле.

Полиција је употребила мегафон како би наредила демонстрантима, који су се без одобрења окупили у близини центра града, да се разиђу, да би после тридесетак минута почела да их хапси, пренео је Ројтерс. Ухапшено је између 100 и 200 учесника протеста.

Слични протести организовани су у Москви и Санкт Петербургу, на којима се, у сваком граду, окупило око 25 људи, речено је Итар-Тасу руском министарству унутрашњих послова.

Министарство је саопштило да су оба скупа одобрена и да на њима нису забележени инциденти.

Руски далеки исток један је од највећих увозника половних аутомобила из Јапана. Политички аналитичари оцењују да су протести први озбиљни изазов мерама руске владе за обрачун са финансијском кризом.

Царине на увоз аутомобила углавном су замишљене да заштите домаћу аутомобилску индустрију, која је већином базирана око града Тољатија, где су током совјетске ере произвођени аутомобили "лада".

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/34569/Хапшења+демонстраната+у+Владивостоку.html

ja bi prvi izasao na ulice ako bi nasa vlada povecala carine jer vlada uopste ne misli o tom kako jadni i siromasni srbin da plati povecanu carinu za nov mercedes il audi.

ko zna zbog cega su te demonstracije. ne verujem da neko oce da dobije pendrek po bubrezi samo zato sto vlada povecava carine na automobili
cini mi se da je to nesto drugo al danas je moderno u svet da kad narod izadje na ulice rezim oma pise kako su to demonstracije protiv poskupljenje kavijara protiv zakon o nosenje leptir masne protiv pakovanje ajvara u tegle od kilo a ne u tegle od 3 frtalj.

inace u rusiji mislim da vecina svetskih proizvodjaca automobila ima svoje fabrike

ne znam tacno koji svi al mislim da Toyota, Chevrolet/Daweoo, WV imaju svoje fabrike u Rusiji.

znaci rusi ipak koliko toliko imaju izbor pri kupovini automobila jos kad dodas tu domace firme kao sto su GAZ, Lada, Volga itd.

Za to vreme kod nas u Srbiji zastava ne proizvodi vise nista a mi i dalje imamo carine na uvoz automobila.

Stitimo fabriku koja ne proizvodi prakticno nista.

Back