Počela primena zakona: Nasilnik iz Pančeva udaljen iz kuće

Ispunila Vam se želja po ovim zakonima TOTALNO niste u pravu.Mogu i da argumentujem ukoliko želite ali tako je koliko god mnogima to ne odgovara.
Sud je već odredio pravila igre,i tako ide.A šta Vam nije jasno? Ne očekujete valjda da Vam neko mesi pogaču.
Dva puta si citirao i komentarisao potpuno istu objavu. Naravno, oba puta bez veze sa temom.:think:

Ponašaš se isto kao i na drugim temama.

Jutros gledam komsinicu oborila surlu a koliko do juce skidala je sve sa neba svekrvi, Psovala joj sve zivo bilo je neizdrzivo slusati te poganstine i bljuvotine.Kanda je komsija kamiondzija garant po maminom pozivu sinoc dosao nenadano kuci .Garant je naflekao, tu su svezi modri podlivi ispod ociju:hahaha: stavila je tamne naocare i i cisti ispred kuce ni rec ne prgovara .Moram pred vece da odem da komsiji poklonim litar domace rakijice doneo mi je mir i spokoj.

Počela primena zakona: Nasilnik iz Pančeva udaljen iz kuće

Prva mera udaljenja nasilnika iz kuće do 30 dana izrečena je u Pančevu, kada je i počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Naime, policajac je najpre izrekao hitnu meru udaljenja nasilnika iz stana do 48 sati, a nju je, na predlog tužioca, Osnovni sud u Pančevu produžio na 30 dana.

U pitanju je slučaj u kojem je žena prijavila supruga nasilnika, saznaje Tanjug.

Još jedan slučaj nasilja u porodici danas je prijavljen u Kragujevcu, ali je nasilnik prilikom privođenja uspeo da se otrgne policiji i pobegne pa je za njim raspisana potraga.

Ministarka pravde Nela Kuburović potvrdila je da je policijski službenik u Pančevu izrekao prvu hitnu meru udaljavanja nasinika iz stana, pošto je počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

"Koliko nam je poznato, javni tužilac je na osnovu procene rizika predložio da sud produži tu meru na još 30 dana", navela je Kuburović posle otvaranja novoizgrađene zgrade Prekršajnog suda u Požarevcu.

To pokazuje da će Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i te kako imati primenu u praksi, ukazala je ona napominjući da će i prekršajni sudovi imati svoju ulogu u primeni novog Zakona.

"U slučaju da nasilnik ne poštuje hitnu meru koja mu je izrečena, prekršajni sud u hitnom postupku može da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 60 dana", rekla je ministarka pravde.

Ona je istakla da je cilj ovog Zakona da imamo prevenciju i da sprečimo nasilje, a ukoliko do njega dođe, da se efikasno reaguje i da nasilnici budu kažnjeni.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=06&dd=01&nav_category=16&nav_id=1267112

Pali, mrs iz moje avlije :super:

A pazi onog otrgao se i pobego :rotf: Pa gde ces jado jadna

nemam ništa protiv da nasilnik bude udaljen, realno noko ne bi voleo da mu ćerku ili sestru neko maltretira do besvesti, ili nešto još gore
problem je ako bude zloupotreba tog zakona

Kojoj zeni ne pase tretman neka se pokupi i ode , niko nju ne tera da trpi a jos manje niko je ne prisiljava da ostane.Na njeno mesto ce doci neka poslusnija i trpaljiva a ova busna pedalirana opajdara neka pokusa da nadje nekog sonjavca koji ce je mozda primiti sto cisto sumnjam da se moze desiti.

To se kaže " sila Boga ne moli,Bog silu ne voli" a može i ono "stan pričekaj od Doboja mujo i mi konja za trku imamo" Ko će ići,a ko ostati videće se.

Ne siri dezinformacije, molim te.

Izvoli Zakon o sprecavanju nasilja u porodici

http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/lat/pdf/zakoni/2016/2675-16 lat.pdf

Ima 12 stranica. Procitaj ih sve. A posebno obrati paznju na trecu i cetvrtu stranicu, odnosno III Postupak, Clan 13, Prijava i prepoznavanje nasilja u porodici.
Izdvajam najvazniji deo:
" Prepoznavanje može da proizađe iz proučavanja prijave koju je bilo kome podnela žrtva nasilja, uočavanjem tragova fizičkog ili drugog nasilja na žrtvi i drugih okolnosti koje ukazuju na postojanje nasilja u porodici ili neposredne opasnosti od njega."

Kada se govori o "nasilnicima", nigde se eksplicitno ne govori da se tu radi o muskarcima. Ovaj zakon vazi za zene, muzeve, oceve, majke, decu, tetke, strine, striceve, babe, dede i ostalu rodbinu sa kojom je zrtva u srodstvu do drugog kolena.
Takodje pogledati prvu i drugu stranicu, gde se lepo i jasno navodi na kojim se sve to krivicnim delima sprovodi ovaj zakon.

Khm, khm...kao sto sam i rekla. ;) Zakon je jednak za sve i nije donesen samo za muskarce.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=06&dd=06&nav_category=16&nav_id=1269102

"Prva žena kojoj je izrečena mera po novom Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici stanovnik je beogradske opštine Čukarica.

Njoj je policija, odmah na terenu, izrekla hitnu meru zabrane prilaska bivšem partneru i kontaktiranja s njim. Kako saznaju "Večernje novosti", incident se desio u noći između 5. i 6. juna, kada je izbila svađa u kojoj je žena udarila bivšeg muža.

Od 1. juna, kada je Zakon stupio na snagu, izrečeno je nekoliko desetina hitnih mera, od kojih samo prvog dana više od 10. Precizni podaci o tome znaće se do kraja nedelje. Policija je izricala mere iseljenja iz stana i zabrane kontaktiranja i prilaska. Ove druge uglavnom kada su u pitanju partneri ili članovi porodice koji ne žive zajedno.

Već drugog dana primene propisa, u Obrenovcu je izrečena zabrana kontaktiranja i prilaska jednom policijskom službeniku, dok je u Zemunu, posle svađe oca i sina, ista mera izrečena sinu. Dešavalo se i da ljudi sankcije ne shvate ozbiljno, pa da zbog toga završe iza rešetaka. Tokom jučerašnjeg dana dvojica njih završila su zbog kršenja hitnih mera u zatvoru - u Bajinoj Bašti i Prijepolju.

"U prvim danima primene Zakona pokazalo se da su pravne norme uspešno oživotvorene u praksi i da zakonski model funkcioniše u različitim životnim situacijama", kaže za “Novosti” Radomir Ilić, državni sekretar Ministarstva pravde.

On podseća da je Zakon došao do pune primene već u prvim satima svog “života”, kada je, 1. juna, izrečena mera udaljenja iz stana nasilniku iz Pančeva koji je batinao ženu. Samo za nekoliko sati, pošto je tu meru prekršio i vratio se, a žena pozvala policiju, sudija za prekršaje izrekao mu je pritvor od 30 dana. Time je država poslala jasnu poruku da će se zakon striktno sprovoditi, naglašava Ilić:

To će značiti, kaže državni sekretar, da se na nasilje ne ćuti, već da se ono prijavljuje, a da država na prijave reaguje. Tako ćemo posle nekog vremena doći do cilja, odnosno do manjeg broja slučajeva nasilja, što će biti pokazatelj da je Zakon počeo da deluje preventivno.

"Do sada se, u sličnim slučajevima, posle intervencije policije, nasilnik vraćao kući i nastavljao da maltretira žrtvu, a ona je ostajala usamljena. Sada nema priliku da se vrati, žrtva dobija prostor da udahne vazduh, a država može da reši konkretne slučajeve kroz koordinaciona tela, krivične i građanske postupke", poručuje Ilić.

Zezas ili stvarno....?
Ja se izvinjavam, ja sam toliko gluposti video u zadnja dva meseca i toliko decidiranih tvrdnji a koje nisu tacne, da sam postao debil...
Meni vise nije jasno sta ljudi tvrde a kad se sale.....

Stvarno, nisam verovao, sta gledam, finim mirnim glasom covek je upozorio da vozi sa upaljenim desnim migavcem i zajebava celu kolonu jer svi cekaju da skrene.

Ja to neki dan na Brankovom mostu rekao devojcicama kroz prozor one s fino zahvalile,

a ovo neki skot u selendri okrete auto da ode u policiju.:) Da li je, nemam pojma, stala je iza da mu slika tablice okrenula kola i otisla.:)

Da, teorijski. Videćemo kao će izgledati u praksi. Jako bih voleo da se pokaže da si u pravu, makar i samo delimično.

Možemo, recimo za godinu dana, da pogledamo šta se dešavalo.

Gospodine Ribar u pravu ste teorijski jednaki smo po zakonu.Što se tiče prakse ipak žena i deca imaju malo više prava od muža.Ako je stvarno tako onda to je popuno u redu,i tako bi trebalo da bude.Da ne misli muž
kada ga spopadnu neke bube da može da radi šta hoće.Treba da zna da "motka ima dva kraja"

Ovih dana sam pročitao negde: ode čovek u inostranstvo da pere posuđe a kada dođe ponaša se kao da je čuvar deviznih rezervi UAE.

Ima li to veze sa pomenutim zakonom?

Ne treba da čitate imate iz prve ruke i to:ko god ode u inostrasnstvo ili bolje reći u CH on pere sudovi,muze krave ili čisti ulice jer nezna drugo da radi.Interesantno je da ima inžinjera u Srbiji ali se nisu bavili
svojim poslom i dok je bilo Tita odlično prolazili jer je korupcija dobro prolazila.Što je još interesantnije imali su prilično dobre plate ali im nije do njih stalo jer su od "muljanja" mogli bolje da žive.
To su nepobitne činjenice i sada im je sve Tito kriv,kao i ovi što su otišli da peru posuđe u inostranstvu a ne vide šta pogrešno rade.Dileme nema.

Back