Počela primena zakona: Nasilnik iz Pančeva udaljen iz kuće

Pa sad zavisi kakvog advokata imas. Mozda letis sa gajbe ali to posle papreno naplatis.

Ne znam kako da postavis odstetni zahtev?
Steta je nastupila usled izrecene mere odstranjenja zbog procene policijskog lica da je drugo bice ugrozeno...
Procena je policajca, znaci pravno gledano ti mozes da tuzis policiju, a to ce da bude na kukovo leto dobijeno....
Zena tu ne postoji kao neko ko je naneo stetu.
Zenu mozes da tuzis, samo ako dokazes da ti je ukaljala ugled, a cak ni to nije neka cifra zato sto zvanicno podaci o prijavama se drze pod siframa, tj ne moze svako da zna sta si ti radio...ne znam da li ce imati tag da si sumnjicen za nasilje u porodici, a onda je to duplo sra.nje....

Znam kako to ide...staresine u vojsci npr kad zele nekog da zaebu, oni ga optuze za obijanje naredjenja, a objasnjenje nikad ne napisu i ispada da je vojnik neki bundzija, a ustvari vojnik je odbio naredjenje ponizavanja drugog vojnika ili nesto sto po PS komandir NE SME da naredi...tj drzeci se PS vojnik je usao u kartoteku kao najveci sljam , jer u vojsci je odbijanje naredjenja najveci sljam...

Pa sad zavisi kakvog advokata imas. Mozda letis sa gajbe ali to posle papreno naplatis.

Mesec dana nemas pravo da pridjes svojoj kuci, privatnost narusena, bezbednost, gotovina koju drzis, dokumenti stvari, kompjuter, platne kartice itd.
Jedino da u svakom momentu budes spreman na mobilnost...
A da ne govorim da moze da te doceka promenjena brava.

Dobro u praksi verovatno ovo ne bi trebalo tako lako da se desi kao i ono sa davanjem dece hraniteljskim porodicama ukoliko se dete pobuni itd., ali opet su ovde osnovna prava ugrozena.

Cekaj, znaci prijavi te. Dovoljna je prijava i ti letis sa gajbe?

Naravno da nije.
Evo ti jednostavan primer.
Hodas ulicom, naidje neko nervozan i udari te. Ti odes u policiju i kazes da zelis da podneses prijavu. Na sebi nemas nikakvih masnica, podliva, krvi, lomova i slicno, a nemas ni svedoke. I nista od prijave. To s jedne strane nije posteno i fer, jer si ti stvarno dobio udarac, ali zakon je takav. Mozes samo da se uzdas u kamere na javnim mestima, ali one nisu uvek validan dokaz na sudu.
Znaci potreban je fizicki dokaz ili svedok.

Ne znam kako muskarca nije sramota da udari zenu sa kojom je odlucio da osnuje zajednicu, zenu sa kojom mozda vec ima decu?!
Muskaraci, koji udaraju zene, pre svega nemaju samopostovanja. A kad covek nema samopostovanja, onda nema ni postovanja prema drugom.
Zakon je odlican. Samo ce i policija morati da se doskoluje, kako bi pravilno reagovala u takvim teskim situacijama.
Naravno, moguce su zloupotrebe, ali ne postoji zakon ili zakonska norma, koju covek nije pokusao da izbegne ili zloupotrebi. I tako je oduvek bilo.

Ono sto zene same moraju da shvate je to da je zivot sa takvim muskarcima nije dobar i da je sasvim svejedno sta ce selo o njoj kao "raspustenici" reci. Pogotovo, ako sa tim muskarcem ima decu. Ona su na prvom mestu.

Ne mogu ni da zamislim da me muz udari....brrr...koje bi to razocarenje bilo. Nije takav tip coveka, ali bi mu u svakom slucaju bilo poslednje. Ostavila bih ga bez nekog prevelikog razmisljanja i u meni bi tim jednim udarcem ubio svaku neznu emociju i ljubav, koju prema njemu osecam. Meni je oduvek bila misterija zasto zene ostaju sa takvim muskarcima.

Naravno da nije.
Hodas ulicom, naidje neko nervozan i udari te. Ti odes u policiju i kazes da zelis da podneses prijavu. Na sebi nemas nikakvih masnica, podliva, krvi, lomova i slicno, a nemas ni svedoke. I nista od prijave. To s jedne strane nije posteno i fer, jer si ti stvarno dobio udarac, ali zakon je takav. Mozes samo da se uzdas u kamere na javnim mestima, ali one nisu uvek validan dokaz na sudu.

Ne znam kako muskarca nije sramota da udari zenu sa kojom je odlucio da osnuje zajednicu, zenu sa kojom mozda vec ima decu?!
Muskaraci, koji udaraju zene, pre svega nemaju samopostovanja. A kad covek nema samopostovanja, onda nema ni postovanja prema drugom.
Zakon je odlican. Samo ce i policija morati da se doskoluje, kako bi pravilno reagovala u takvim teskim situacijama.
Naravno, moguce su zloupotrebe, ali ne postoji zakon ili zakonska norma, koju covek nije pokusao da izbegne ili zloupotrebi. I tako je oduvek bilo.

Ono sto zene same moraju da shvate je to da je zivot sa takvim muskarcima nije dobar i da je sasvim svejedno sta ce selo o njoj kao "raspustenici" reci. Pogotovo, ako sa tim muskarcem ima decu. Ona su na prvom mestu.

Ne mogu ni da zamislim da me muz udari....brrr...koje bi to razocarenje bilo. Nije takav tip coveka, ali bi mu u svakom slucaju bilo poslednje. Ostavila bih ga bez nekog prevelikog razmisljanja i u meni bi tim jednim udarcem ubio svaku neznu emociju i ljubav, koju prema njemu osecam. Meni je oduvek bila misterija zasto zene ostaju sa takvim muskarcima.

Pa ne udara muskarac zenu.
Udara ili muskarac koji je privremeno neuracunjljiv zato sto mu je zena ispomerala bubrege galamom pricom i zcvonkanjem.
Ili muskarac koji je izabran od strane zene bas zato sto zna da bude cvrst i nasilan da pokaze kako se to cvrsto radi i kad se stegnu gluteusi od straha, a ona pisne u gacice pomalo...

Nesto ne verujem da ce pravda braniti pravo muskarca na mir i tisinu i od psihickog nasilja zena....
A ove druge ce povremeno kaznjavati...
Zene same kazu, pusti druge zene da budu sta hoce, a onda se zajedno stite...
To znaci da na sebe preuzimaju da su one isto vredne kao i ku.chke koje namerno vole da se stegnu , osamare, udare, stegnu i ostale fizicke prikaze da osete od muzjaka muskarca...
Ne znam zasto to rade zene, ali mislim da su glupe kao tocilo...

Uz ovo glupe kao tocilo sledi i pojasnjavanje zasto se zene osecaju blisko sa muskarcima koji su gluplji i nedozreli....

Kad biste bar delom u ovoj meri bili protiv psihickog nasilja, zvocanja, podyebavanja i ostalih stvari koje se inace rade u MZ odnosima i medjuljudskim uopste gde bi nam kraj bio...:worth:

Primer je Djokoviceva zena sa onim ispadom...

Zamisli kad bi se takvo ponasanje strogo sankcionisalo.

Kad biste bar delom u ovoj meri bili protiv psihickog nasilja, zvocanja, podyebavanja i ostalih stvari koje se inace rade u MZ odnosima i medjuljudskim uopste gde bi nam kraj bio...:worth:

Primer je Djokoviceva zena sa onim ispadom...

Zamisli kad bi se takvo ponasanje strogo sankcionisalo.

Prvo, pitanje je sta je to tacno "zvocanje"? Verujem i da tu postoje razlike u tumacenju.
Sta sprecava muskarca da i on "zvoca" njoj, ako se vec tako razgovaraju? Zasto se misli da bi primena sile resila problem?

Racunam sa tim da ljudi u brak ulaze sa puno ljubavi i jasnom odlukom o svojoj buducnosti. Ali je sasvim normalno da ce biti masa trenutaka kada se nece dobro razumeti. Ljudi su razliciti i moraju se nekako vremenom prilagoditi jedno drugom, pristati na kompromise, nauciti da konstruktivno razgovaraju, da osluskuju jedno drugo...ali opet ce se nekada sukobiti. Jer ljudi nisu kompjuterski programi, koji se bez problema nadovezuju jedan na drugi.

A to za Djokovica mi je nepoznato. Ne znam o cemu se radi.

Pa ne udara muskarac zenu.
Udara ili muskarac koji je privremeno neuracunjljiv zato sto mu je zena ispomerala bubrege galamom pricom i zcvonkanjem.
Ili muskarac koji je izabran od strane zene bas zato sto zna da bude cvrst i nasilan da pokaze kako se to cvrsto radi i kad se stegnu gluteusi od straha, a ona pisne u gacice pomalo...

Nesto ne verujem da ce pravda braniti pravo muskarca na mir i tisinu i od psihickog nasilja zena....
A ove druge ce povremeno kaznjavati...
Zene same kazu, pusti druge zene da budu sta hoce, a onda se zajedno stite...
To znaci da na sebe preuzimaju da su one isto vredne kao i ku.chke koje namerno vole da se stegnu , osamare, udare, stegnu i ostale fizicke prikaze da osete od muzjaka muskarca...
Ne znam zasto to rade zene, ali mislim da su glupe kao tocilo...

Uz ovo glupe kao tocilo sledi i pojasnjavanje zasto se zene osecaju blisko sa muskarcima koji su gluplji i nedozreli....

Za privremenu neuracunljivost tave vrste se ide u zatvor. Pogotovo kada se "privremena neuracunljivost" zavrsi ubistvom.

Da, zena zeli cvrstog muskarca, ali ne nasilnog. I cvrst muskarac je nesto potpuno drugo od toga sto ti mislis da jeste. To je samostalan, samopouzdan (ne mesati sa arogancijom, prepotenstnoscu, bezobrazlukom. samopoudanje je mirno i nenapadno), sposoban, i opusten glede svojih emocija. Nema nista gore od strasljivog muskarca, koji nije u stanju reci ono sto oseca i nista sharmantnije od onog, koji kroz zivot ide otvorenog srca, jer drugacije ne moze i ne zna, jer mu je to u prirodi.

Sve ostalo su izgovori za nasilno ponasanje...zvocanje, prigovaranje, psihicka tortura. Ukoliko se zena u braku dozivljava kao takva, onda je vreme da se takav brak okonca. Vrlo jednostavno.
Ali hajde ti to objasni patrijahalnoj sredini, koja od coveka ocekuje nemoguce. Uopste nije strashno prevariti se u izboru partnera i okoncati brak. Ali ljudi nastave da zive jedno pored drugog nesretni, sto svakim danom vodi u sve vecu frustraciju, koja eskalira nasiljem.

- - - - - - - - - -

Normalno je da se zena izdire, sefuje, zvoca i podvikuje, ali kad muskarac to radi on u najmanju ruku nije dobar momak... a onda dalje idu stepeni ocrnjivanja
http://www.novosti.rs/vesti/scena.1...sila-Novaku-Kako-se-to-ponasas-majke-ti-VIDEO

Hvala, pogledacu kasnije. :) Moram sad nesto zavrsiti.

Jedna cinjenica je da danas muskarac i zena ne mogu po svojim mentalitetima da formiraju zajednicu. Jedino mozda da budu cimeri, dele kucne obaveze ali isto tako svako svoj deo prostora i zivota uredjuje kako hoce.
Pirmera radi.
Tvrdim, da je vecina muzeva diglo kredit za ove nove stanove sto svuda grade, samo zato sto je zena insistirala i uhvatila ga u klopku da imaju sada porodicu i da ce biti srecniji. Iako bi on to resio na dosta ekonomicniji nacin. Ne bi kupovao dok nema u dzepu. Mnogi misle da je finansijski bolje uzeti kredit, kupiti stan, pa onda otplacivati kao sto bi i stanarinu, samo sto ce za 25 godina to biti tvoje. Tu i jeste zackoljica. Zivimo u ekonomski nestabilnom drustvu. Time se obavezujes da redovno placas iznos, takav i takav i isto da ako zakasnis sa time, sve sto si do tada gradio oduzima ti se. Plus kreditna sposobnost ode u param parcad. Iako ne izgleda tako, dosta je prakticnije ulagati u stanarinu, koju uvek mozes da zamenis ili sa jeftinijom po potrebi ili skupljoj po potrebi, zavisno od trenutne platne moci, a sa strane ulagati novac negde gde moze da se obrne, pa kad zatreba, kupis i nekretninu kada budes imao.
Ko ce kako da uradi zavisi od nacina razmisljanja i mentaliteta.... Generalno gledano, ne samo kupovina stana, vec i uredjenje tog prostora, zivota, dinamika i td. Jednom kada se ozenis, tvoj nacin, slobodnjacki, preduzetnicki, cak i potencijal da kada zagusti da se svedes na konzerve i jedan krevet, pada u vodu, jer ti vise nisi ti i svoj, vec pripadas po drustvenim normama drugome po drugacijem sistemu zivljenja. Citava ekonomija danas se zasniva na prodaju proizvoda koje kupuju vecnom ozenjeni i udate. Stanovi, automobili, pa cak i ishrana. Restorani? Kojeg muskarca briga za aperitiv? cvece na stolu, da li cekam 1 minut ili 5 minuta kelnera. Stavi mi hranu na sto, da jedem, da platim i zdravo.

Cim muskarac pukne i prestane da ide po takvom sistemu, on je ugrozen. Jer ce biti osudjen kao neko ko se ne trudi za zajednicu (formiranu na samom startu tako da ne ide uz njegov nacin zivljenja), i samim time pada u rizik da na sudu ispadne kao neko ko ne ispunjava svoje bracne obaveze kako treba.

Jos jedna cinjenica je da ako nisi sexualno aktivan, u smislu da imas druge parnerke kao rezervu, i tu rezervu si izgradio zestokim trudom, tvoje sanse za ispunjenjem eksponencionalno padaju. Postajes u tom smislu zavisan od partnerke. I ona tako moze da ti radi sta hoce. S druge strane, ona moze uvek da se razvede od tebe i cim pozeli novog partnera, daleko ce lakse da ga nadje. Dovoljno je da se sexy obuce, zavodeni ocima od dve case vina i eto udvaraca. Takve stvari se ne uzimaju u obzir kada se formira monogamna zajednica, a trebalo bi.

Ovaj novi zakon zaokruzuje stav drzave i drustva. Jednostavna je poruka: Ne pipaj. Nemoj da se zezas. Ako ona u jednom momentu u tom braku odluci da ti vise ne ispunjavas njena ocekivanja. Jednostavno je? Dovede prijateljicu, sacekaju te kuci, carne te gde si najosetljiviji, ti dreknes (ljudski prirodno) i ona ima svedoka. Ode kuca koju si otplacivao 25 godina, odose kola, deca i tako dalje...Plus, kada se sve to i zavrsi, ti si oronuo, istrosen, nemas izgradjen sexualni izbor oko sebe, sam si i osudjen od okruzenja.
Sve sto ti govori, u smislu tvoje sigurnosti s pravne strane, jeste to da te ona voli, pa nece. Ja kazem: Ti to lepo mozes da uzmes i obrises goozu sa time.

Normalno je da se zena izdire, sefuje, zvoca i podvikuje, ali kad muskarac to radi on u najmanju ruku nije dobar momak... a onda dalje idu stepeni ocrnjivanja
http://www.novosti.rs/vesti/scena.1...sila-Novaku-Kako-se-to-ponasas-majke-ti-VIDEO

Pogledala sam i ne znam sta bih rekla. Pretpostavljam da joj se nije dopao nacin na koji joj je uzeo telefon. Bitnije je ono sta se nakon toga dogodilo i kako su taj nesporazum resili.

@MrNapokon
Mislim da nema potrebe za tolikim strahom. Prvo trebamo videti kako ce se ovaj zakon primenjivati u praksi. Nemoj me razocarati i reci da mislis da je policija u gornjem slucaju bez razloga udaljila nasilnika iz kuce.
Finansijska nestabilnost jeste stalni izvor frustracija, ali ti si, recimo, odrastao covek i ne bi te se trebalo moci nagovoriti na kredit, koji mozda nisi u stanju vratiti. Uzimam tebe kao primer, da ti bude blize. Svejedno je o kome se stvarno radi. Mene se ne moze nagovoriti na takav "podvig" ukoliko ga smatram losim. Glupo je u svemu tome kriviti zenu ili nekog drugog. Nismo deca. Sami snosimo posledice svojih odluka i poteza. Uostalom, sta fali skromnom zivotu? Zasto svi moraju pratiti trendove i imati sve? Zasto se pristaje na pritisak okoline?

E sad ovo sta bi mogla zena da uradi, ukoliko bi dovela prijateljicu, a ti na nju dreknuo, pa ona imala svedoka.
Prvo, nemoj da vices, ali i ako viknes, nista strahno, zbog toga neces izgubiti stan, niti bilo sta slicno. Zakon nije toliko strog.
Drugo, ja to svom muzu nikada ne bih uradila i on to zna. Sam biras partnera za sebe i sam snosis odgovornost za to. Jer ona nije odjednom postala takva, vec je takva oduvek bila. Isto vazi i za mene i za bilo kog drugog. Ako mene moj muz odere na sudu, pa sama sam kriva. Ja sam ga birala i to je sad cena tog izbora. Tako ja to vidim.

Mislim davno smo prosli takvu situaciju da se moze diskutovati sa zenom u jednini, a kamoli sa zenom u mnozini...

Sa zenom u jednini se trguje i ucenjuje...to i ona obozava i to joj je jedino razumljivo....ucena , trgovina i osecaj ko tu ima moc povremene zamene moci i slicno...

Sa zenama u mnozini , to moras posteno da spustis nivo logike razmisljanja, to ustvari vise nije ni razmisljanje, zove se emotivno razmisljanje....a demagogija je teska...razmisljanje preko stavova, a ne argumenata, a naravno svi znate da su stavovi onome ko ih ima mnogo vredni i vazni , a drugima su skoro pa totalno nebitni..

Pogledala sam i ne znam sta bih rekla. Pretpostavljam da joj se nije dopao nacin na koji joj je uzeo telefon. Bitnije je ono sta se nakon toga dogodilo i kako su taj nesporazum resili.

@MrNapokon
Mislim da nema potrebe za tolikim strahom. Prvo trebamo videti kako ce se ovaj zakon primenjivati u praksi. Nemoj me razocarati i reci da mislis da je policija u gornjem slucaju bez razloga udaljila nasilnika iz kuce.
Finansijska nestabilnost jeste stalni izvor frustracija, ali ti si, recimo, odrastao covek i ne bi te se trebalo moci nagovoriti na kredit, koji mozda nisi u stanju vratiti. Uzimam tebe kao primer, da ti bude blize. Svejedno je o kome se stvarno radi. Mene se ne moze nagovoriti na takav "podvig" ukoliko ga smatram losim. Glupo je u svemu tome kriviti zenu ili nekog drugog. Nismo deca. Sami snosimo posledice svojih odluka i poteza. Uostalom, sta fali skromnom zivotu? Zasto svi moraju pratiti trendove i imati sve? Zasto se pristaje na pritisak okoline?

E sad ovo sta bi mogla zena da uradi, ukoliko bi dovela prijateljicu, a ti na nju dreknuo, pa ona imala svedoka.
Prvo, nemoj da vices, ali i ako viknes, nista strahno, zbog toga neces izgubiti stan, niti bilo sta slicno. Zakon nije toliko strog.
Drugo, ja to svom muzu nikada ne bih uradila i on to zna. Sam biras partnera za sebe i sam snosis odgovornost za to. Jer ona nije odjednom postala takva, vec je takva oduvek bila. Isto vazi i za mene i za bilo kog drugog. Ako mene moj muz odere na sudu, pa sama sam kriva. Ja sam ga birala i to je sad cena tog izbora. Tako ja to vidim.

Prvo, Bambina: Zasto svodis argumente iz racinalne osnove na emotivnu i pokusavas sagovornika da diskvalifikujes na osnovu emotivne nestabilnosti? Strah, besan, frustriran, i td...

Drugo. Ne znam zasto mene uzimas za primer. Ne poznajes me, znas samo ono sto pisem ovde. A ja u 90 posto slucajeva pisem ovde iz treceg lica. Retko retko pisem o sebi ovde.
Muskarac nije drvo da ima crvste stavove do kraja zivota i da bude nepokolebljiv. Takodje ni muskarac, pa cak i onaj idelani Dzordz Kloni ne moze da bude uvek siguran u svoje postupke. Zato su ovakve price i dobre, da bi sto vise njih procitalo i sagledalo stvari iz druge perspektive.
Ne mozes da kazes da na njegove odluke zena ne utice, pogotovu kada je brak u pitanju. Ne samo da utice na njega direktno, nego sam vidjao gomilu primera kako se to radi i indirektno. Preko rodbine, prijatelja/ prijateljica i td. Kazes da tu treba on da ima cvrste stavove? Tu vidim samo dva resenja. Ili biti cvrst, pa ulaziti u konflikte i na kraju doci do upravo ovakve sharade u koje se uplice ovakav zakon, ili jednostavno se ne zeniti. Uopste ne mislim da je brak za muskarca nekakvo iskusenje njegove crvstine koje zena treba da testira svakodnevno kroz emotivne, glupe ili ti politicki korektno - neracionalne prohteve.

Trece:Nemoj da vices, na samom startu kaze vici. Ljudi imaju potrebu i da se izvicu. Stabilnost porodice, komune ili bilo kakve grupe zavisi od toga koliko se stvari posmatraju kroz coveka i razumevanja istog. Ne da ne bih ziveo ni 5 minuta sa osobom sa kojom ne smem da se izvicem, nego bih sebi verovatno prerezao vene. Takodje, ne bih isto ni ziveo sa osobom, sa kojom imam nekakav dogovor covecnog ispoljavanja, ali da mi visi iza vrata omca, na kojoj pise, muskarac = balkanac - siledzija = u zatvor pravac. I da to zavisi od njene dobre i racionalne volje. Jednostavo je? Sto da se uzimamo u opste? Sta ce to tebi, taj ugovor? Volimo se? Pa uzivamo kao i do sada, bez ikakvih obavezujucih peripetija koje mogu da mi zakomplikuju zivot.

Prvo, Bambina: Zasto svodis argumente iz racinalne osnove na emotivnu i pokusavas sagovornika da diskvalifikujes na osnovu emotivne nestabilnosti? Strah, besan, frustriran, i td...

Drugo. Ne znam zasto mene uzimas za primer. Ne poznajes me, znas samo ono sto pisem ovde. A ja u 90 posto slucajeva pisem ovde iz treceg lica. Retko retko pisem o sebi ovde.
Muskarac nije drvo da ima crvste stavove do kraja zivota i da bude nepokolebljiv. Takodje ni muskarac, pa cak i onaj idelani Dzordz Kloni ne moze da bude uvek siguran u svoje postupke. Zato su ovakve price i dobre, da bi sto vise njih procitalo i sagledalo stvari iz druge perspektive.
Ne mozes da kazes da na njegove odluke zena ne utice, pogotovu kada je brak u pitanju. Ne samo da utice na njega direktno, nego sam vidjao gomilu primera kako se to radi i indirektno. Preko rodbine, prijatelja/ prijateljica i td. Kazes da tu treba on da ima cvrste stavove? Tu vidim samo dva resenja. Ili biti cvrst, pa ulaziti u konflikte i na kraju doci do upravo ovakve sharade u koje se uplice ovakav zakon, ili jednostavno se ne zeniti. Uopste ne mislim da je brak za muskarca nekakvo iskusenje njegove crvstine koje zena treba da testira svakodnevno kroz emotivne, glupe ili ti politicki korektno - neracionalne prohteve.

Trece:Nemoj da vices, na samom startu kaze vici. Ljudi imaju potrebu i da se izvicu. Stabilnost porodice, komune ili bilo kakve grupe zavisi od toga koliko se stvari posmatraju kroz coveka i razumevanja istog. Ne da ne bih ziveo ni 5 minuta sa osobom sa kojom ne smem da se izvicem, nego bih sebi verovatno prerezao vene. Takodje, ne bih isto ni ziveo sa osobom, sa kojom imam nekakav dogovor covecnog ispoljavanja, ali da mi visi iza vrata omca, na kojoj pise, muskarac = balkanac - siledzija = u zatvor pravac. I da to zavisi od njene dobre i racionalne volje. Jednostavo je? Sto da se uzimamo u opste? Sta ce to tebi, taj ugovor? Volimo se? Pa uzivamo kao i do sada, bez ikakvih obavezujucih peripetija koje mogu da mi zakomplikuju zivot.

Zato sto nasilje nad zenama ili nasilje nad muskarcima nema samo racionalnu osnovu u sebi.
Sto se tice ovog drugog dela o diskvalifikaciji sagovornika, gde sam to radila? Bas naprotiv. Sa tobom razgovaram, jer mislim da si jedno drugom imamo sta reci. Ne reagujem na svaki upis, jer nema svrhe. Mislim da ti i ja vodimo konstruktivan razgovor. Nisam nigde ni napisala da si ti isfrustriran, niti nesto slicno. Pogresno si me razumeo. Nemoj se ljutiti.
A da finansijska nestabilnost vodi u frustracije, to je valjda svima jasno. Nije to meni neki strani pojam o kojem ne znam sta govorim. Mozda nisam imala frustracije zbog finansija, ali jesam neke druge. I strahove i bes. Sve je to normalno.

Naravno da ce zena ili muskarac imati uticaja jedno na drugo, ali moramo biti dovoljno razboriti i radvojiti zito od kukolja kada odlucujemo o necem tako ozbiljno kao sto je kredit za stan. Govorila sam tebi licno, kao sto sam i sebe uzimala za primer, cisto da bi nam ti primeri bili blizi i ako mozda nemaju veze sa nama. Cisto da bi se mogli lakse staviti u tu situaciju. Nista drugo.

Sto se tice vikanja, znamo i ti i ja da to nije dobar nacin, zar ne? Olaksanje je trenutno, ali problem nije resen. Ako mislis da ja u svom zivotu nikada nisam povisila glas, varas se. Ovde te po firmama svako malo salju na skolovanje o medjuljudskoj komunikaciji, sto uopste nije losa stvar. Pomaze i privatno i u poslovnom svetu.
Nije svaki muskarac sa Balkana siledzija. Ne znam ni sama koliko je zapravo ovaj forum pravi pokazatelj stanja u Srbiji, ali ne izgleda dobro. Jos uvek je dosta onih, koji drze do sebe i kojima je svaka vrsta fizickog nasilja nezamisliva, ali je i poprilican broj onih, koji bi radije sa suprugom razgovarali shakama, sto je uzasno.

Zato sto nasilje nad zenama ili nasilje nad muskarcima nema samo racionalnu osnovu u sebi.
Sto se tice ovog drugog dela o diskvalifikaciji sagovornika, gde sam to radila? Bas naprotiv. Sa tobom razgovaram, jer mislim da si jedno drugom imamo sta reci. Ne reagujem na svaki upis, jer nema svrhe. Mislim da ti i ja vodimo konstruktivan razgovor. Nisam nigde ni napisala da si ti isfrustriran, niti nesto slicno. Pogresno si me razumeo. Nemoj se ljutiti.
A da finansijska nestabilnost vodi u frustracije, to je valjda svima jasno. Nije to meni neki strani pojam o kojem ne znam sta govorim. Mozda nisam imala frustracije zbog finansija, ali jesam neke druge. I strahove i bes. Sve je to normalno.

Naravno da ce zena ili muskarac imati uticaja jedno na drugo, ali moramo biti dovoljno razboriti i radvojiti zito od kukolja kada odlucujemo o necem tako ozbiljno kao sto je kredit za stan. Govorila sam tebi licno, kao sto sam i sebe uzimala za primer, cisto da bi nam ti primeri bili blizi i ako mozda nemaju veze sa nama. Cisto da bi se mogli lakse staviti u tu situaciju. Nista drugo.

Sto se tice vikanja, znamo i ti i ja da to nije dobar nacin, zar ne? Olaksanje je trenutno, ali problem nije resen. Ako mislis da ja u svom zivotu nikada nisam povisila glas, varas se. Ovde te po firmama svako malo salju na skolovanje o medjuljudskoj komunikaciji, sto uopste nije losa stvar. Pomaze i privatno i u poslovnom svetu.
Nije svaki muskarac sa Balkana siledzija. Ne znam ni sama koliko je zapravo ovaj forum pravi pokazatelj stanja u Srbiji, ali ne izgleda dobro. Jos uvek je dosta onih, koji drze do sebe i kojima je svaka vrsta fizickog nasilja nezamisliva, ali je i poprilican broj onih, koji bi radije sa suprugom razgovarali shakama, sto je uzasno.

Nasilje i povisen glas u argumentovanju i neslaganju su veoma razlicite stvari. Zrele, stabilne i pre svega normalne licnosti kao ti i ja bi shvatile veoma lako gde je razlika. Na zalost mnogi ne ili ne zele. Takodje, mnogi ce to iskoristiti na svoju ruku. Zakon ne uzima te stvari u obzir. Zakon je veoma povrsan kada se definise nasilje. Zakon je takodje i ad hoc prema muskom polu. Zato se dosta forumasa ovde sarkasticno pita sta se desi kada ona na njega potegne.

Niko ovde, koliko mi se cini ne pravda nasilje. Ono o cemu se ovde radi jeste nesto slicno kao sledeci primeri:
Postoji odredjen procenat ljudi koji boluju od teske psihicke bolesti koja se sanira, na zalost, po dosadasnjim mogucnostima nauke elektroskovoima.
E sad, recimo da je jedan od simptoma te bolesti na pr da neko povisi glas.Medjutim, takodje postoje i mnogi drugi simptomi i proucavanje ponasanja godinama da bi se dala dijagnoza i reklo e to je to. Ta osoba boluje od toga, moracemo elektrosokove, nema druge, povredice sebe i druge oko sebe ako to ne uradimo. (iako sam protivnik i toga), ali eto nisam psihijatar pa sa oprezom pricam o tim stvarima.
E zamisli donese se zakon, gde se organizuje policija, koja ide ulicom i trazi ljude koji imaju visok glas. I ako nadju takvom coveka, pravac u bolnicu na elektrosokove.
Na kakvo drustvo ti to lici?

- - - - - - - - - -

Meni to ne lici ni na utopiju. Nego kretenokratiju.

Cekaj, znaci prijavi te. Dovoljna je prijava i ti letis sa gajbe?
Naravno da nije.
Ne, nije uporedivo i nisi u pravu. U ovom slučaju, neće biti potreban nikakav dokaz, biće dovoljna samo prijava. Prema tome, tačan odgovor glasi: "Naravno, jeste!"

Zakonodavac polazi od pretpostavke da neće biti zloupotrebe, zato i nije predvideo sankcije za slučaj zloupotrebe.

Ne, nije uporedivo i nisi u pravu. U ovom slučaju, neće biti potreban nikakav dokaz, biće dovoljna samo prijava. Prema tome, tačan odgovor glasi: "Naravno, jeste!"

Zakonodavac polazi od pretpostavke da neće biti zloupotrebe, zato i nije predvideo sankcije za slučaj zloupotrebe.

Da, uzgred koje su sankcije za zloupotrebu ovog zakona?
Koje su procedure pri utvrdjivanju krivice, a takodje procedure utvrdjivanja zloupotrebe?
Kada se utvrdi da je bilo zloupotrebe sta se onda radi? Coktje se 5 minuta na usi optuzenoj. No no no, sram te bilo..?

Back