Počela primena zakona: Nasilnik iz Pančeva udaljen iz kuće

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.711

Prva mera udaljenja nasilnika iz kuće do 30 dana izrečena je u Pančevu, kada je i počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Naime, policajac je najpre izrekao hitnu meru udaljenja nasilnika iz stana do 48 sati, a nju je, na predlog tužioca, Osnovni sud u Pančevu produžio na 30 dana.

U pitanju je slučaj u kojem je žena prijavila supruga nasilnika, saznaje Tanjug.

Još jedan slučaj nasilja u porodici danas je prijavljen u Kragujevcu, ali je nasilnik prilikom privođenja uspeo da se otrgne policiji i pobegne pa je za njim raspisana potraga.

Ministarka pravde Nela Kuburović potvrdila je da je policijski službenik u Pančevu izrekao prvu hitnu meru udaljavanja nasinika iz stana, pošto je počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

"Koliko nam je poznato, javni tužilac je na osnovu procene rizika predložio da sud produži tu meru na još 30 dana", navela je Kuburović posle otvaranja novoizgrađene zgrade Prekršajnog suda u Požarevcu.

To pokazuje da će Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i te kako imati primenu u praksi, ukazala je ona napominjući da će i prekršajni sudovi imati svoju ulogu u primeni novog Zakona.

"U slučaju da nasilnik ne poštuje hitnu meru koja mu je izrečena, prekršajni sud u hitnom postupku može da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 60 dana", rekla je ministarka pravde.

Ona je istakla da je cilj ovog Zakona da imamo prevenciju i da sprečimo nasilje, a ukoliko do njega dođe, da se efikasno reaguje i da nasilnici budu kažnjeni.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=06&dd=01&nav_category=16&nav_id=1267112

Pali, mrs iz moje avlije :super:

A pazi onog otrgao se i pobego :rotf: Pa gde ces jado jadna

Prva mera udaljenja nasilnika iz kuće do 30 dana izrečena je u Pančevu, kada je i počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Naime, policajac je najpre izrekao hitnu meru udaljenja nasilnika iz stana do 48 sati, a nju je, na predlog tužioca, Osnovni sud u Pančevu produžio na 30 dana.

U pitanju je slučaj u kojem je žena prijavila supruga nasilnika, saznaje Tanjug.

Još jedan slučaj nasilja u porodici danas je prijavljen u Kragujevcu, ali je nasilnik prilikom privođenja uspeo da se otrgne policiji i pobegne pa je za njim raspisana potraga.

Ministarka pravde Nela Kuburović potvrdila je da je policijski službenik u Pančevu izrekao prvu hitnu meru udaljavanja nasinika iz stana, pošto je počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

"Koliko nam je poznato, javni tužilac je na osnovu procene rizika predložio da sud produži tu meru na još 30 dana", navela je Kuburović posle otvaranja novoizgrađene zgrade Prekršajnog suda u Požarevcu.

To pokazuje da će Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i te kako imati primenu u praksi, ukazala je ona napominjući da će i prekršajni sudovi imati svoju ulogu u primeni novog Zakona.

"U slučaju da nasilnik ne poštuje hitnu meru koja mu je izrečena, prekršajni sud u hitnom postupku može da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 60 dana", rekla je ministarka pravde.

Ona je istakla da je cilj ovog Zakona da imamo prevenciju i da sprečimo nasilje, a ukoliko do njega dođe, da se efikasno reaguje i da nasilnici budu kažnjeni.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=06&dd=01&nav_category=16&nav_id=1267112

Pali, mrs iz moje avlije :super:

A pazi onog otrgao se i pobego :rotf: Pa gde ces jado jadna

tipujem da se vraca s utokom

Na neki nacin je i dobro zbog pravih zrtava nasilja ali plasim se i da ce biti mnogo zloupotrebe.

Ma jok zene su postene...

Prvo sto ce da nestane su stvari....
Sto ja jadna ne bih prijavila njega, a maznula mu one pare sto ih cuva u tasnici.....
Ako misli da moze da mi preti posle toga, prijavicu ja njega ponovo.....
A nema kome da kaze da su mu pare nestale, jer nema dokaza....dzabe mu ona svescica, nema ni svescice....

Ja se zezam, jer mi je lako, ali ne garantujem da vas bivse nece zvati na vidjenje narednih dana...

[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]
IMG_20170601_215732.jpg

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Koje je to useljavanje, jel mogu da svratim kod tebe da te pitam nesto......halo policija, decko me maltretira.....da , ta i ta adresa....

- - - - - - - - - -

Ne, stvarno sad bez zezanja, ima puno zena vrednih da se vole i vaspitavaju kobasicom, citiram budalu......

U praksi moguce, ali ako nije prijavljena na toj adresi stvarno ne bi imalo nikakvog smisla...

- - - - - - - - - -

U teoriji bi onda zenski provalnik mogao da otme stan muskarcu...:lol::roll:

- - - - - - - - - -

znaci ako dodje policija kazes da je ona provalnik i da zbog dzentlmenskog vaspitanja nisi smeo da je fizickom silom uklonis iz stana...:lol:

Ma jok zene su postene...

Prvo sto ce da nestane su stvari....
Sto ja jadna ne bih prijavila njega, a maznula mu one pare sto ih cuva u tasnici.....
Ako misli da moze da mi preti posle toga, prijavicu ja njega ponovo.....
A nema kome da kaze da su mu pare nestale, jer nema dokaza....dzabe mu ona svescica, nema ni svescice....

Ja se zezam, jer mi je lako, ali ne garantujem da vas bivse nece zvati na vidjenje narednih dana...

Девојка лопов?

Ma jok bre, zene su zrela i fina bica, nece biti nista od toga....
Ima da budu fine i mirne kao bubice....

- - - - - - - - - -

Девојка лопов?

Bre u BG sam sretao sve i svasta, a prosek svrljanja devojaka po papirima, a i uzimanje para nije bas mali...
Ja sam imao srece oko para, ali ne oko papira, sve zivo mi ispipaju ako ih ostavim u stanu....

Ma jok bre, zene su zrela i fina bica, nece biti nista od toga....
Ima da budu fine i mirne kao bubice....

- - - - - - - - - -

Bre u BG sam sretao sve i svasta, a prosek svrljanja devojaka po papirima, a i uzimanje para nije bas mali...
Ja sam imao srece oko para, ali ne oko papira, sve zivo mi ispipaju ako ih ostavim u stanu....

Не знам, красти неком новац из куће ми је дно дна, замисли бедника који ти украде пар хиљада. А на какве папире мислиш, на документе? Што их то занима?

Poslednja izmena:

I moje iskustvo je ovakvo.
Kao da to smatra svojim pravom, obelezavanjem teritorije i vlasnistvom.:lol:

- - - - - - - - - -

Не знам, красти неком новац из куће ми је дно дна, замисли бедника који ти украде пар хиљада. А на какве папире мислиш, на документе? Штп их то занима?

Sve ih zanima. Zeli da potpuno uokviri svog muskarca. Cak i sa drugovima je tako.

Imam resenje za ovu besmislicu.
Neka lepo sad svi muskarci pozovu policiju i zatraze da udalji zenu nasilnika nasilje je sve i kad ne kuva dobro (pokusaj ubistva zacinjenom hranom)Kad zvoca to je prihicki teror , dakle mars napolje nasilnice..
Dakle posto smo svi deklarativno pred zakonom jednaki da vidimo da li ce da primene tu jednakost.
Ukoliko je ne primene zakon odmah ukinuti

Pa to se podrazumeva...

Znaci u slucaju kad pocne da prica a ti kazes , zamolio bih te za tisinu , zelim da se odmaram,
Moze po cimerskim odnosima da uradi sledece, da nastavi ili da prestane...
Ako nastavi direktno krsi sustanarske odnose, tj vrsi nasilje nad tobom, i imas razloga da zoves policiju, svejedno sto nije vikala ili te nije udarala, gadjala..
Tvoje pravo je da u svom ili iznajmljenom stambenom prostoru odmaras , bilo da radis ili da si nezaposlen....

Muskarci , ako ih uopste ima, a ne ove piz.dice sto su danas glasnije i kao u trendu....treba da oblikuju svoje okruzenje i pojesce piz.dice, pre ili kasnije...

To znaci da muskarac treba da izabere opciju da ce sprovodjenje zakona biti iskljucivo prema nasilnicima , a ne prema muskarac je zrtva feminizma opciji kako je zamisljeno od strane vecine zena....
One to ne zamisle svesno , ali to se uklopi u razmazenost, bahatost i samoljublje koje su pokupile ili su tako vaspitane...

Moj komsiluk je npr bio razjedinjen kad sam izneo primedbu da komsija koji ima psa treba da cisti go.vna koja njegov pas pravi , svejedno sto su u njegovom dvoristu...
Razlog zbog cega sam mu ulazio u dvorisnu politiku je sto se nakupe one sitne musice koje bodu, nesto kao pola milimetra , strasno mala leteca stvorenja, ali idu na pseca go.vanca ili na sta vec, a uzasno su bolna i dosadna kad se uvece usele u sobu i cini mi se traze tecnost, posto se okomljuju na znojave delove tela...
Onda su mi rekli da je to do toga sto dolazim iz uzeg gradskog jezgra i da ovde vaze drugaciji zakoni....
Medjutim, cak i to sto im je bilo strano je moglo da prodje uz ponovno i ponovno insistiranje...tj na insistiranju na logicnosti suzivota...

Insistiranje na nakaradnosti feminizma i princesionizma, tj nadobudnosti i nadmenosti zena, takodje treba da postoji i opstane , svo vreme primene zakona...
A ne da se to cuje samo u restoranima kad zensko ima neku totalno apsurdnu i sebicnu zelju da rasporedjuje putanju ili slobodno vreme svima...

Back