Pobesneli psi lutalice po Beogradu u čoporima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam jeste li gledali pre dvadesetaak dana na tv-u i pisali o tome.
Postoji azil za kuce koliko se sećam u Smederevu.
Ovde kuce skapavaju od gladi,
Jedu sami sebe.
Koliko kuca sa ugrizima drugih,neki bez kuka,
vuku se onako ranjeni, jedva živi.
Scene su toliko teške da sam morala prebaciti
na drugi kanal.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12797085&postcount=74

Tо је ова прича о хордашењу, тешком психијатријском поремећају, где неке, углавном луде жене, држе енорман
број животиња у језивим условима и то називају - азилом.
Ту се само поставља питање, шта ће друштво да предузме поводом таквих "азила", јер пацијенткиње очито нису
свесне свог лудила и мисле да чине добра дела "спашавајући" псе са улице. :roll:

Pas najbolji covekov prijatelj.U potrazi za boljim zivotom prelazi stotine kilometara za svojim gazdom ili u coporu,dolazi u Bejograd sramezljivo posmatra svetla velegrada,preskace tramvajske shine jer misli da ce ga stuja,zadovoljava se malim obrocima i postaje sve nezadovoljniji.Posle 10dana misli da je oslobodio BGD ima svoje mesto i grcevito ga brani.Kad mu dodje familija pokazuje moc i laje na vozila i ostale,zamislja da je neko,sve vishe shvata da nije dobrodoshao ali se bori i sve je besniji.U medjuvremenu dobija potomke koje isto to uci da rade.Ma nashta li me to asocira,a treba ih nazad,jel tako.

..........:lol:........

Pas najbolji covekov prijatelj.U potrazi za boljim zivotom prelazi stotine kilometara za svojim gazdom ili u coporu,dolazi u Bejograd sramezljivo posmatra svetla velegrada,preskace tramvajske shine jer misli da ce ga stuja,zadovoljava se malim obrocima i postaje sve nezadovoljniji.Posle 10dana misli da je oslobodio BGD ima svoje mesto i grcevito ga brani.Kad mu dodje familija pokazuje moc i laje na vozila i ostale,zamislja da je neko,sve vishe shvata da nije dobrodoshao ali se bori i sve je besniji.U medjuvremenu dobija potomke koje isto to uci da rade.Ma nashta li me to asocira,a treba ih nazad,jel tako.

Da bash, zidaju divlje i posle divljaju na samu pomisao legalizacije zivotnog prostora i plaćanja režija koje su u njihovoj glavi - besplatne :)
Smatraju da je to njihovo jer su zauzeli, okupljaju se na slavama i razmatraju sta dalje sa čoporom :whistling:

Poslednja izmena:
S obzirom da si ti postavio ovu temu,predpostavljam da ti je upravo na nekoj slavi koju spominjesh palo na pamet da trazish pomoc ostalih.Mozda bi bilo dobro da ih okupish u neku stranku,pa od tim okriljem mogu da laju i ujedaju,da se bore i jedu tablice, ili da im napravite kontejner naselje,ogradite i bacate koske preko zice.Legalizacijom me ne pogadjas,jer nisam u toj prici licno,vec kao ispomoc.

S obzirom da si ti postavio ovu temu,predpostavljam da ti je upravo na nekoj slavi koju spominjesh palo na pamet da trazish pomoc ostalih.Mozda bi bilo dobro da ih okupish u neku stranku,pa od tim okriljem mogu da laju i ujedaju,da se bore i jedu tablice, ili da im napravite kontejner naselje,ogradite i bacate koske preko zice.Legalizacijom me ne pogadjas,jer nisam u toj prici licno,vec kao ispomoc.

A znači radiš kao pomoćnik bagera jelda? :super:

Проблем не постоји само у Београду и нису само у питању луталице...

О томе говори ова стравична прича од пре неки дан.

Хорор!

Ово је просто невероватно и ван памети, да Словенија, уређена држава, чланица ЕУ, штити права паса убица,
ваљда по угледу на ЕУ законодавство, уместо да су агресивни и опасни пси још 2006-те, након првог напада
на случајног пролазника успавани.

I opet ti širiš tendecionzno pisane vesti o psima.

Ovo je cela vest:
Slovenski veterinarski zavod objavio: Bulmastifi su seksualno zlostavljani

SLUŽBENI veterinar ljubljanskoga područnog ureda Veterinarske uprave Republike Slovenije (VURS) je na temelju okončanih patomorfoloških nalaza i dosad poznatih okolnosti smrti vlasnika bulmastifa zatražio od Nacionalnoga veterinarskog instituta stručno mišljenje o mogućim seksualnim zlostavljanjima, objavili su danas iz Veterinarske uprave.

U izvještaju Veterinarske uprave Slovenije koji je napisan nakon objavljene obdukcije nad psima, stoji da su psi u predjelu stražnjice imali više krvarenja i rana. I patološka analiza je potvrdila seksualno zlostavljanje pasa.

Područni ured se na ovaj potez odlučio nakon što je zaprimio izvještaj o izvršenim patomorfološkim analizama nad trima psima pasmine bulmastif koji su bili u vlasništvu pokojnoga Saše Baričeviča.

Službeni veterinar ljubljanskoga područnog ureda VURSA je zatražio obdukciju triju bulmastifa nakon tragičnoga događaja kad su psi 2. veljače napali svojega vlasnika, koji je na kraju nesreće i preminuo. Službeni veterinar je obavijestio patologe o sumnji u seksualno zlostavljanje životinja.

Policija odgovornost prebacila na VURS

Glavni ravnatelj slovenske policije Janko Goršek i prvi čovjek kriminalista Aleksander Jevšek danas su reagirali na navode medija da policija nije od VURS-a zatražila istragu o mogućem seksualnom zlostavljanju životinja. "Policija je zatražila pomoć veterinara uz naglasak da se sumnja na mučenje životinja", rekao je Goršek i dodao da VURS na upozorenja policije isprva nije reagirao.

U laboratoriju za patologiju Nacionalnoga veterinarskog instituta u Ljubljani su na sva tri bulmastifa učinjeni identifikacija, rentgenski pregled čitavoga tijela, obdukcija, patohistološka analiza te virološka analiza na bjesnoću. Na temelju svih podataka će Institut objaviti rezultate o mogućem seksualnom zlostavljanju životinja.

Epilog napada bulmastifa na Ljubljančanina: Vlasnik je pse seksualno zlostavljao?

Prije tjedan dana u Ljubljani se dogodio nemio događaj kad su tri bulmastifa rastrgala svojega vlasnika, liječnika Sašu Baričeviča. Oporbene stranke su odmah nakon nesreće zatražile ostavku ministra poljoprivrede Milana Pogačnika, a potom su se javile spekulacije da su psi seksualno zlostavljani, prenose slovenski mediji.

Prema riječima Franca Štermana, instruktora za trening pasa i kinološkoga suda, u garaži u kojoj se događaj zbio su se "događale neetične stvari", a bulmastifi grizu "samo kad se brane od tjelesnog zlostavljanja". Šterman je dodao da službena obdukcija prikriva istinu.

Oporbenjaci traže smjenu Pogačnika, ne samo zbog prošlotjednog događaja već i zbog ranijih slučajeva koji su se dogodili u Baričevičevoj kući. Naime, 2008. godine, dvije godine nakon napada na slučajnog prolaznika kojeg su teško ozlijedila, prema odluci veterinarske uprave, dva od tri psa, Atlas i Joy, trebala su biti eutanazirana (treći pas Atos u tom napadu nije sudjelovao).

Ministarstvo poljoprivrede odbacuje odgovornost tvrdeći da se eutanazija nije provela jer su vlasnici sporovima odugovlačili izvršenje eutanazije, a i stari zakon je dopuštao odgodu izvršenja odluke.

Žrtva nađena gola, a pored njega umjetni penis?

Na nekoliko slovenskih blogova su se pojavile priče da je Saša Baričevič imao odnos sa svojim bulmastifima sličan kakav je "Jozef Fritzl imao sa svojim kćerima". Liječnik je pse godinama seksualno zlostavljao, zbog čega su neki čak i anatomski bili deformirani, navodi se u blogovima.

Blogeri navode da su psi naposljetku poludjeli i okrenuli se protiv svojega mučitelja. Žrtva je pronađena gola s umjetnim penisom na kojega je bio nataknut kondom.

izvor:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/...mastifi-su-seksualno-zlostavljani/475124.aspx

"Na bullmastifima su se zverski spolno iživljavali"

vlasnik-je-umro-na-mjestu_515x361n_270315.jpg

Obdukcija tri bullmastiffa koji su početkom mjeseca u Sloveniji ubila svog vlasnika, pokazala je da su psi imali ozljede u području anusa i unutrašnjosti tijela.
- Nema sumnje da se netko zvjerski seksualno iživljavao na psima, rekao je izvor za Žurnal24. Psi Athos, Atlas i Joy imali su krvarenja u području zdjelice, rastrgane sluznice rektuma i crijeva. Nacionalni veterinarski institut još nije službeno potvrdio da su ozljede nastale od seksualnog zlostavljanja, a obavit će i pretrage krvi pasa kako bi utvrdili da li su bili drogirani, kako se u tamošnjim medijima nagađa.
Psi su početkom veljače rastrgali Sašu Baričevića u njegovoj garaži u Ljubljani. Navodno su ga našli golog s umjetnim penisom na kojem je bio kondom. Policija je tada ustrijelila pse koji su već 2006. godine napali i teško ozlijedili prolaznika.

izvor:
http://www.24sata.hr/news/na-bullmastiffima-su-se-zvjerski-spolno-izivljavali/158536/

Danas je zlostavljao pse, sutra bi neko dete.
I trebali su da ga rastrgnu, ko zna koliko su života time spasili. :think:

Poslednja izmena:
I opet ti širiš tendecionzno pisane vesti o psima.

Не пишем ја вести! Вест је објављена 2. фебруара и ниједна чињеница из те првобитне вести није демантована,
већ је даља истрага утврдила појединости везане за овај стравичан догђај.

Да ли је и човек који је нападнут 2006-те сексуално злостављао те псе и зашто надлежни још тада нису истражили
цео случај, већ су вратили псе власнику злостављачу?

Кад се неком обраћаш прво погледај датум кад је тај пост написан, а написан је кад се та вест појавила!
Вест се појавила још 2. фебруара 2010., а данас је који датум?
У међувремену истрага је дошла до нових података и након свега се може поставити исто питање, зашто су
пси враћени власнику злостављачу, након напада на недужног човека који се збио још 2006.? Зашто цео случај
није још тада истражен?

Кад се неком обраћаш прво погледај датум кад је тај пост написан, а написан је кад се та вест појавила!
Вест се појавила још 2. фебруара 2010., а данас је који датум?
У међувремену истрага је дошла до нових података и након свега се може поставити исто питање, зашто су
пси враћени власнику злостављачу, након напада на недужног човека који се збио још 2006.? Зашто цео случај
није још тада истражен?

Opet ti... :roll:

Poenta je u tome što ti prosto tražiš ovakve vesti i ekspresno ih prenosiš.
Dakle, problem je u tebi, a ne u psima.

Nedužni čovek je bila žrtva poremećenog psihopate, koji je sasvim verovatno napujdao pse na njega ili svojim ponašanjem da drugi način uzrokovao napad..
Uzgred, doneto je rešenje da se psi koji su učestvovali u napadu ili prevaspitaju ili izvrši eutanazija.
Međutim sam vlasnik, kako mu ne bi bio uskraćen objekat perverzne sodomizacije i zlostavljanja, nije dozvolio da se izvrši eutanazija.
Kako god okreneš, za sve što se desilo kriv je jedan perverznjak, bolesnik, psihopata i samo on.
Psi je trebalo da ga ubiju još ranije.

Opet ti... :roll:

Poenta je u tome što ti prosto tražiš ovakve vesti i ekspresno ih prenosiš.
Dakle, problem je u tebi, a ne u psima.

Nedužni čovek je bila žrtva poremećenog psihopate, koji je sasvim verovatno napujdao pse na njega ili svojim ponašanjem da drugi način uzrokovao napad..
Uzgred, doneto je rešenje da se psi koji su učestvovali u napadu ili prevaspitaju ili izvrši eutanazija.
Međutim sam vlasnik, kako mu ne bi bio uskraćen objekat perverzne sodomizacije i zlostavljanja, nije dozvolio da se izvrši eutanazija.
Kako god okreneš, za sve što se desilo kriv je jedan perverznjak, bolesnik, psihopata i samo on.
Psi je trebalo da ga ubiju još ranije.

Да ли си ти уопште свестан шта говориш?! :roll:

Како проблем може бити у мени, кад нити сам власник, нити злостављач паса, нити судија, нити полицајац,
нити сам ја измислила ову вест?!

Како ти није јасно да су у овом случају пропуст начинили они који су још након првог напада тих паса 2006.
године, нису целу ствар детаљно истражили и трајно одузели псе том психопати, а несрећну жртву напада
из 2006-те обештетили.

А овај стравичан догађај треба да укаже надлежним органима, да у случају агресивности животиња, посебно
великих раса паса, агресивни пси, више никада не буду враћени таквом власнику, као и да ефикасије доносе
пресуде у корист нападнутих грађана. :rtfm:

Да ли си ти уопште свестан шта говориш?! :roll:

Како проблем може бити у мени, кад нити сам власник, нити злостављач паса, нити судија, нити полицајац,
нити сам ја измислила ову вест?!

Nisi je izmislila, ali smo svi primetili da imaš potrebu da tražiš po netu upravo vesti, koje opisuju napade pasa na ljude.
Tvoje ponašanje je društveno štetno, jer širiš paniku, te ugrožavaš ljude koji su čitali tvoje poruke, pa će im se desiti da pogrešno odreaguju kada se nađu u kontaktu sa psima.
Zanimljivo je da nisi prenela ostatak vesti, kada se pojavio. :per:

Како ти није јасно да су у овом случају пропуст начинили они који су још након првог напада тих паса 2006.
године, нису целу ствар детаљно истражили и трајно одузели псе том психопати, а несрећну жртву напада из 2006-те обештетили.

Žrtva napada iz 2006. godine jeste obeštećena, i za oba psa koji su učestvovali u napadu je doneta odluka da se nad njima izvrši eutanazija.
Međutim, vlasnik pasa je iskoristivši zakon uspeo da dobije pse nazad, protivno mišljenju stručnih organa.

А овај стравичан догађај треба да укаже надлежним органима, да у случају агресивности животиња, посебно
великих раса паса, агресивни пси, више никада не буду враћени таквом власнику, као и да ефикасије доносе
пресуде у корист нападнутих грађана. :rtfm:

Ovaj herojski obračun zlostavljanih sa zlostavljačem, kojim su spasili ko zna koliko života, treba da ukaže da su vlasnici pasa ti koji snose odgovornost za ponašanje pasa, a ne psi.
Nisu psi agresivni, nego im je vlasnik psihopata.
Likvidiranjem pasa se ne rešava problem, jer psihopata može da nabavi druge pse.
Rešenje problema je likvidiranje psihopate, što su psi i uradili i time zaštitili društvo.

Mene je ujeo pas lutalica pre mesec dana ispred susednog ulaza, dok sam žurila na posao. Zaleteo mi se s leđa i ujeo me za ruku, probivši kaput. To je verovatno i spasilo ruku od veće rane. Visina ujeda na mojoj ruci je u visini vrata mog deteta. Taj pas još uvek šeta po naselju sa još oko 30 - 40 lutalica grupisanih u 5-6 čopora. U međuvremenu je napao i jednog momka, a pre mene jednu ženu. Pričajući sa komšijama čula sam da skoro svake nedelje neko bude napadnut. Išla sam kod doktora, dobila tetanus, i sada ponovo idem jer treba da primim još tri komada u različitim vremenskim intervalima. Ja inače volim životinje i moja deca se maze sa nekim od tih lutalica, koja su mirnija. Jedno veče sam se vraćala kući oko 22h i dok sam izlazila iz kola na mene je krenuo čopor od 4 lutalice. Pobegla sam u kola i sačekala da im nešto odvuče pažnju da bih mogla da otrčim do stana koji je udaljen oko 200m od parkinga. Za uspomenu mi je ostao ožiljak na ruci, 6 tetanusa, poseta infektivnoj klinici i dolazak bespomoćne ekipe iz Veterinarske stanice koja je uočila tog psa, napisali izveštaj da ga nisu uhvatili i otišli. I da naravno strah od tog psa. Kad god prolazim pored tog ulaza i vidim nekog muškarca, zamolim ga da me isprati jedan deo ispred te zgrade, osobito kada su deca sa mnom. Često prođem i bez pratnje, ali je ostao strah. Decu više ne puštam da sama izlaze napolje, već samo uz pratnju odraslih. Prijavljeno je i u opštinu, poslala sam i mail za pitanja gradonačelniku, čisto da vidim da li će stići nekekav odgovor. Naravno, ništa, kao što su mi i pričale komšije jer se letos neki od njih bio jako zauzeo da se to pitanje reši, pošto je to isto kuče izujedalo nekoliko dece i odraslih. Ni njemu ništa nije uspelo. Svugde je dobio odgovor u stilu: "Ma nema ništa od toga." I stvarno nema. Beograd je nažalost jedna betonska džungla, gde su građani prepuštani sebi.

Mene je ujeo pas lutalica pre mesec dana ispred susednog ulaza, dok sam žurila na posao. Zaleteo mi se s leđa i ujeo me za ruku, probivši kaput. To je verovatno i spasilo ruku od veće rane. Visina ujeda na mojoj ruci je u visini vrata mog deteta. Taj pas još uvek šeta po naselju sa još oko 30 - 40 lutalica grupisanih u 5-6 čopora. U međuvremenu je napao i jednog momka, a pre mene jednu ženu. Pričajući sa komšijama čula sam da skoro svake nedelje neko bude napadnut. Išla sam kod doktora, dobila tetanus, i sada ponovo idem jer treba da primim još tri komada u različitim vremenskim intervalima. Ja inače volim životinje i moja deca se maze sa nekim od tih lutalica, koja su mirnija. Jedno veče sam se vraćala kući oko 22h i dok sam izlazila iz kola na mene je krenuo čopor od 4 lutalice. Pobegla sam u kola i sačekala da im nešto odvuče pažnju da bih mogla da otrčim do stana koji je udaljen oko 200m od parkinga. Za uspomenu mi je ostao ožiljak na ruci, 6 tetanusa, poseta infektivnoj klinici i dolazak bespomoćne ekipe iz Veterinarske stanice koja je uočila tog psa, napisali izveštaj da ga nisu uhvatili i otišli. I da naravno strah od tog psa. Kad god prolazim pored tog ulaza i vidim nekog muškarca, zamolim ga da me isprati jedan deo ispred te zgrade, osobito kada su deca sa mnom. Često prođem i bez pratnje, ali je ostao strah. Decu više ne puštam da sama izlaze napolje, već samo uz pratnju odraslih. Prijavljeno je i u opštinu, poslala sam i mail za pitanja gradonačelniku, čisto da vidim da li će stići nekekav odgovor. Naravno, ništa, kao što su mi i pričale komšije jer se letos neki od njih bio jako zauzeo da se to pitanje reši, pošto je to isto kuče izujedalo nekoliko dece i odraslih. Ni njemu ništa nije uspelo. Svugde je dobio odgovor u stilu: "Ma nema ništa od toga." I stvarno nema. Beograd je nažalost jedna betonska džungla, gde su građani prepuštani sebi.

Uzmite advokata i tužite grad beograd, to treba raditi dok država ne povede računa o tim lutalicama i ne reši problem. Mene kao građanina ne zanima na koji ce to način da urade.

Plaćam porez i necu da strahujem da li ce jednog dana na ulici psi lutalice da mi rastrgnu dete jer onda znam koga bih ja skratio za glavu. Nikakav sud tu ne bi postojao. pre neki dan čujem priču o devojčici koju je pas ugrizao za lice i unakazio je za ceo zivot.

i tvoj komentar na ovu vest sa sajta?

ja ne podrzavam ali razumem te ljude sto to rade sa psima lutalicama jer su sigurno imali razlog da ucine to....kada vec oni koji su zaduzeni za pse lutalice nista ne preduzimaju onda mora covek da preduzme stvar u svoje ruke ako mu nesto lose ucine da se sutra isto o5 ne bi ponovilo!

Moj kraj je pun psa lutalica i agresivni su i idu u grupama....i recimo da mene ili nekog meni iz porodice napadnu i ujedu ili sta vec pa sutra bi...milo za drago bi bilo posle ;)

ne razumem ljude koji mogu prema agresivnim i bolesnim psima lutalicama da imaju sazaljenja recimo kada nekoga napadu i sutra tu lutalicu otruju ili sta vec.

Uzmite advokata i tužite grad beograd, to treba raditi dok država ne povede računa o tim lutalicama i ne reši problem. Mene kao građanina ne zanima na koji ce to način da urade.

Plaćam porez i necu da strahujem da li ce jednog dana na ulici psi lutalice da mi rastrgnu dete jer onda znam koga bih ja skratio za glavu. Nikakav sud tu ne bi postojao. pre neki dan čujem priču o devojčici koju je pas ugrizao za lice i unakazio je za ceo zivot.

:ok: Tačno tako i isto bih reagovala, a Đilas i tako iz našeg džepa plaća onog propalog sportistu, mafijaškog zeta Šljapića ( između ostalih mu savetnika:roll: ) i neka radi nešto...juri pomahnitale pse uličare i sklanja ih sa beogradskih ulica :evil:

Животиње,па и пси,имају проблеме у неприродним,нечистим, нехигијенским условима,а то су средине где људи живе на начин који има карактеристике малопре поменутих придева.Наравно да су то већи градови.Поготову је БГ пример таквог начина живота,где су и људи доста застранили,па и животиње трпе последице.

Ово се не дешава ,или врло ретко, по селима.

Само да додам...
Врло је наиван онај који почне да оптужује власти или животиње ако му се нешто лоше деси са псима.То је исто као кад човек оде на стадион где долазе алкохолисани,надрогирани, насилни људи ,па му се деси нешто лоше и онда почне да лаје на све стране и криви друге.
Мудрост је склањати се од зла.

Poslednja izmena:
Животиње,па и пси,имају проблеме у неприродним,нечистим, нехигијенским условима,а то су средине где људи живе на начин који има карактеристике малопре поменутих придева.Наравно да су то већи градови.Поготову је БГ пример таквог начина живота,где су и људи доста застранили,па и животиње трпе последице.

Ово се не дешава ,или врло ретко, по селима.

Само да додам...
Врло је наиван онај који почне да оптужује власти или животиње ако му се нешто лоше деси са псима.То је исто као кад човек оде на стадион где долазе алкохолисани,надрогирани, насилни људи ,па му се деси нешто лоше и онда почне да лаје на све стране и криви друге.

Мудрост је склањати се од зла.

Veću nebulozu nisam skoro čuo... A ovo boldovano ne znam kako da prokomentarišem... Prosto nenormalno. Jel ti to meni savetuješ da ja u centru grada ne izlazim iz kuće ili da nabavim oklop? Tenk? Svačega ima na ovom imternetu :super:

Mada mislim da je jedino opasniji od pasa lutalica - pobesneli radikal koji griza i ubiva :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back