Pobesneli psi lutalice po Beogradu u čoporima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Зграде по којима се повлаче пси луталице некоме можда звуче идилично. Мени та сцена одише трећим светом, бедом, и некултуром. У таквој згради очекујем погубљене људе, пред њом блато некакве Африке, Балкана или Латинске Америке. Такође себи лако дочаравам смрад тих мрачних хаустора, полупане поштанске сандучиће, разваљене лифтове, чамотињу и депресивност каква ме замара чак и овако, преко интернета.

Нека хвала.

Тачно тако. И мени то делује "трећесветски", као неке фавеле и никада не бих купила стан у таквој згради и
живела с таквим људима, који "великодушно", својим отпацима, хране псе луталице. Нису ни свесни да тиме и снижавају вредност своје некретнине.

Mozes i od pudle da napravis agresivnog psa, slazem se da ima i u genima ali mnogo vise zavisi od sredine. Ne mozes ocekivati da pas koga besomucno maltretiraju ostane miroljubiv a procenat pasa koji se radja agresivan je jako jako mali... Sa mnogo sam se pasa u zivotu bavila i na takve primerke jos nisam naisla.

У чему је поента ове приче?
Шта се то тиче оних људи који никада нису имали пса, који никада нису малтретирали псе и који никада нису
избацили пса на улицу, а онда дође чопор дивљих паса и нападне их?!
Ко сноси одговорност у том случају?

Da da da ... Psi su krivi, kako da ne :lol:

Jel treba sad neko da ih ubije sto su pojeli tablicu?! Ocigledno im nije bila simpaticna :cool:

E sad ozbiljno, mislim da psi nemaju ama bas nikakvu krivicu u vezi sa istim, nego mi, gradjani, organizacija ustanova koje se kod nas bave zastitom i zbrinjavanjem zivotinjama gotovo da nema. Azili su u rasulu, uslovi krajnje nepogodni i ostalo. Tu nikako nije kriva zivotinja vec njen vlasnik, drzava ( koja ne vrsi sterilizaciju pasa) i onda ih je naravno sve vise i vise, logicno. Da je mehanizam azila bolji verovatno ih ne bi bilo toliko i ljudi ne bi strepili od po mom misljenju malo moguce situacije, da na tebe baleti copor pasa :roll:

Naravno, država treba da preduzme korake i da očisti ove pse lutalice po beogradu, isto kao sto su pobili i one hiljade golubova :cool:
Ništa "pobiti" nego izvesti u Kinu.
:rostilj:
dried_dog.jpg

Pas najbolji covekov prijatelj.U potrazi za boljim zivotom prelazi stotine kilometara za svojim gazdom ili u coporu,dolazi u Bejograd sramezljivo posmatra svetla velegrada,preskace tramvajske shine jer misli da ce ga stuja,zadovoljava se malim obrocima i postaje sve nezadovoljniji.Posle 10dana misli da je oslobodio BGD ima svoje mesto i grcevito ga brani.Kad mu dodje familija pokazuje moc i laje na vozila i ostale,zamislja da je neko,sve vishe shvata da nije dobrodoshao ali se bori i sve je besniji.U medjuvremenu dobija potomke koje isto to uci da rade.Ma nashta li me to asocira,a treba ih nazad,jel tako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back