_Look_Of_Expectancy_
Domaćin
- Poruka
- 4.413
Oк, али приоритети се морају знати.
Човек је приоритет јер је најсвесније биће на планети.
Covek bi takodje, kao svesno i razumno bice trebalo da ima u sebi i razumevanje i dozu empatije za to sto se drugim zivim bicima desava i da pokusa na najhumaniji nacin da resi, pa makar to zahtevalo i vreme. Medjutim ljudi nisu empaticni ni prema drugim ljudima pa mi je jasno da je suludo ocekivati da budu prema zivotinjama. Pas je oduvek bio najbolji covekov prijatelj a mnogi to zaboravljaju.
А све ово написах да би оспорила твоју тврдњу да пси не нападају без разлога.
Тачније, имају разлог- најчешће глад.
Najcesci razlog iz kog psi napadaju nije glad vec strah. Ako malo bolje pogledas na ulicama nema toliko neuhranjenih pasa, pretezno su to lepo uhranjeni, nekad cak i gojazni psi jer u svakom naselju ima par ljudi koji ih hrani, i koliko god tesko bilo ljudima da to razumeju-na taj nacin obezbedjuju makar da bas ne napada od gladi. Krenite naglo rukom prema bilo kom psu sa ulice i sta ce se desiti? Pobecice glavom bez obzira. Zasto? Zato sto se nadobijao batina jos kao stene, zato sto je sutiran onda kada nije jos ni znao za sebe, onda kada je prilazio svakom prolazniku da se poigra, pomazi. Ubrzo je shvati da ljudi nisu tako dobri i sta se desava? Agresija radja agresiju. Naravno da to sto je tamo neko lemao psa nije opravdanje za to sto pas ujede prolaznika koji mirno prolazi (sto se izuzetno retko desava), ovo sve sam napisal jer smatram da ako smo vec razumni, ako na je dat mozak kakav nam je dat, osecanja i sposobnost da pojmimo i razumemo dogadjaje koji nas okruzuju treba da prestanemo da se ponasamo kao da smo sami i jedino mi vazni na ovom svetu. Problem pasa lutalica ce se resiti kod nas kao i u svetu ali kao i sve drugo-mnogo kasnje. Treba imati strpljenja i pokazati postovanje prema tome sto se nastoji da se on, malo po malo, resi. Ne prilice coveku zivi u 21 veku i kome je data sposobnost da racionalno i kriticki razmislja, izjave poput "pistolj u ruke i u obracun".
Сад ће бити агресивне кучке кад се оштене на пролеће
Zbog cega mislis da se kucke stene samo na prolece?
Међутим, рекло би се да није ни битно да ли пас луталица има реалног разлога да буде агресиван, нити је то утеха неком клинцу кога изуједају - једноставно, пси не смеју да буду ту где јесу, и не сме се дозволити да нападају било кога.
Potpuno se slazem ali polako, radi se na tome, imajmo sptrpljenja kao sto smo prinudjeni da imamo i za neke druge, mnogo bitnije stvari u ovoj drzavi.
Ок, јесте јадан, али тај исти луталица је ту зграду доживео за мање од једног сата као своју територију и почео да напада све редом који или нису из зграде, па покушају да уђу, или их их лично не мирише.
U zgradi moje drugarice zive 2 psa i 2 spavaju ispred zgrade. Nikog zivog ne diraju, svi ih vole, maze, pustaju napolje i unutra. Mnogo vise je tu do odnosa ljudi prema psima nego do njihovog dozivljaja teritorije

Победоносцев, sterilizacija jeste resenje, za pocetak. Skoro je neko izjavio da na ulicama ima 2000 manje pasa nego prosle godine. Samo, grad na zalost ne moze da organizuje ekipu ljudi koja bi sve pse vodila na sterilizaciju i vracala na staniste a tu su i uvek oni koji svoje pse napustaju i prave problem... Zato umesto da stvari uzmemo u svoje ruke i pobijemo lutalice mozemo da ih uzmemo u svoje ruke na drugi nacin. Kada bi bar svaki peti gradjanin odveo po jednog psa lutalicu na sterilizaciju vrlo brzo bi se resio problem pasa lutalica. Naravno, ljudi nemaju zivaca da se time bakcu ali onda nije ni opravdano traziti da se stvar resi sad i odmah. Ili cemo sami resiti sad (humano) ili cemo cekati da drugi resi kasnije, nema treceg

Само, псе обично бране они који нису имали лоше искуство.
Imala sam lose iskustvo, nazalost