Pobednik lokalnih izbora ne prihvata pobedu, bura u Pakistanu: Kandidat koji je osvojio najviše glasova tvrdi da je sve namešteno

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
78.115

POBEDNIK LOKALNIH IZBORA NE PRIHVATA POBEDU Bura u Pakistanu: Kandidat koji je osvojio najviše glasova tvrdi da je sve namešteno​

Pakistanski političar koji je prošle nedelje pobedio na pokrajinskim izborima u trgovinskom središtu Karačiju odustao je od svog mesta jer je, kako je objasnio, glasanje bilo namešteno u njegovu korist.

U Pakistanu su 8. februara održani opšti i pokrajinski izbori koji su obeleženi optužbama za nameštanje kako bi se porazili nezavisni kandidati koje podupire zatočeni bivši premijer Imran Khan.

Privremena vlada i pakistanski izborni odbor odbacuju optužbe i tvrde da zemlja ima zakone i sistem kako bi istražili pritužbe.
Hafiz Naem ur Rehman iz islamističke stranke Jamaat-e-Islami bio je proglašen pobednikom u Karachiju nakon što je osigurao 26.000 glasova, ali je naknadno otkrio da je broj glasova za nezavisnog kandidata Saifa Barija iz Khanove stranke Tehreek-e-Insaf (PTI) smanjen s 31.000 na 11.000.

"Neka pobedi pobednik"​

Nakon što je Khanovoj stranci PTI zabranjeno učestvovanje na izborima, njeni su članovi odlučili da izađu na izbore kao nezavisni kandidati.

- Javno mnjenje treba poštovati, neka pobednik pobedi, a gubitnik izgubi. Niko ne bi smeo dobiti nešto više - rekao je Rehman i poručio da neće prihvatiti pobedu.
- Neću je prihvatiti, pobeda treba da pripadne pobedniku - rekao je Rehman.
Do Saifa Baria nije bilo moguće doći za komentar, a izborni odbor se nije odazvao zahtevu za komentar.

https://www.blic.rs/vesti/svet/pobe...k&utm_medium=social&utm_campaign=share-button

Retko pošten čovek. Nešto nezamislivo širom sveta. :mrgreen:
 

Back
Top