Po kom principu je Zaporožje ruski grad?

Zanima me posto nije bilo referenduma u njemu kako je ceo region integrisan u sastav RF a ne samo okruzi u kojima se glasalo?
U celoj Ukrajini ce se pak takodje glasati o celom regionu (?) a sada prvi put i glavni grad ucestvuje u glasanju.

Zelenski: Pristanak na gubitak teritorija moguć uz referendum

https://lat.rt.rs/svet/102819-zelenski-moguc-referendum-o-uslovima-mira-sa-rusijom/
Pogledajte prilog 1588006Pogledajte prilog 1588008
Tlja , sam grad možda i pripadne nekoj tamo Ukrajini , to jest ostatku Ukrajine koja će ostati kad Rusi uzmu svoje. No ono što je sigurno Ukrajina koja je nekada imala preko 50 miliona stanovnika (mislim oko 52 miliona 199i neke. ?) trenutno se procenjuje da ima od 26 do 28 miliona računajući i one oblasti koji se nalaze pod kontrolom Rusa . Izveštaji UN-a govore da je trenutno sedam miliona u izbeglištvu, naime onih koji se tako izjašnjavaju , od čejga je najviše otišlo u Rusiju. Pravi broj je sigurrno veći. Znači posle ovog zadnjeg rata ( od 2022 . godine ) broj ljudi koji će ostati u takvoj ukrajini će se smanjiti više od polovine a činjenica da tamošnji ljudi posle nekog vremena od otpočinjanja rata nisu mogli pobeći izvan zemlje (već su morali trpeti mobilizaciju i štošta) prvo što će učiniti biće da pobegnu negde što pre i što dalje.
Zatim ako uzmemo da su plodnu zemlju koju drži Ukrajina već kupile svetske korporacije a da je sama Ukrajina dužna i ružna toliko da se ne može opisati brojevima Ukrajina će sve svoje resurse po automatizmu pripisati stranim korporacijama.
Logično bi bilo da će stanovništvo koje bude ostalo u njoj ako se ne nasele migranti biti za to da se pripoje Rusiji (bez obzira na animozitete i užase rata) jer bi na taj način zadržali vlasništvo nad svojom zemljom . No logika je jedno a stvarnost drugo , da je do logike sami Ukrajinci nikada ne bi dozvolili da na vlast dođu aktualni prevaranti koji su ih odveli u totalnu propast . Ne kažem da su sami izabrali tu vlast već samo to da se nisu pobunili kad su uvideli čemu to vodi.
Opet i kod nas nije ništa bolje , svi vidimo da ludak hoće da nas potruje no ništa.

Russia_1000.jpg
Ovo je neka lazna karta... tu pise Austo-Hungarian Empire umjesto Austro-Hungarian and Croatian Empire :D :D :D barem nas tako hrvatska istorija uci :D:D:D

Zanima me posto nije bilo referenduma u njemu kako je ceo region integrisan u sastav RF a ne samo okruzi u kojima se glasalo?
U celoj Ukrajini ce se pak takodje glasati o celom regionu (?) a sada prvi put i glavni grad ucestvuje u glasanju.

Zelenski: Pristanak na gubitak teritorija moguć uz referendum

https://lat.rt.rs/svet/102819-zelenski-moguc-referendum-o-uslovima-mira-sa-rusijom/
Pogledajte prilog 1588006Pogledajte prilog 1588008
Zato što su izgubili moralno pravo na Zaporožje. Tako bar NATO kaže Srbima u vezi Kosova. :ztongue:

Back