Pljevlja

Ja sam iz Pv i ljudi su extra. Da predjem na dio sa zivotinjama. Niko nikad nije nesta lose lutalici uradio. Svaka od njih je srecna i prijatna a ljudi ih uvijek hrane. Pljevlja su takodje poznata po Night Clubovima. Najpoznatiji je Municipium.

7146165.jpg

Гимназија у Пљевљима је почела са радом 1901. године као Српска гимназија. У Гимназију је 1901. године, након обављеног пријемног испита уписано 70 ученика (54 ученика и 16 ученица). За првог директора постављен је Танасије Пејатовић, истакнути професор и научник чије име носи ова установа.
Од 1913. године Гимназија ради као Краљевска црногорска државна гимназија.
Од школске 1920-1921. године постепено се отварају виши разреди гимназије тако да од школске 1924-1925. године ради као потпуна осморазредна гимназија
Прва зграда Српске гимназије у Пљевљима, сагорела у пожару 1904.
Зграда Гимназије у Пљевљима подигнута 1906/7. год.
Током свих минулих деценија Пљеваљска гимназија је била не само расадник талената, већ и знатно жариште културног и интелектуалног живота у граду и цијелом крају. Она је постала и остала средиште интелектуалних кретања и извориште мноштва креативних идеја. И као што сваки град има неко своје специфично обиљежје, по којем се препознаје и најпуније представља, тако и Пљевља имају Гимназију која је њихов најчувенији репрезент, чије је мјесто у самом средишту духовног знамења општине и овог краја.

U pravu si,imala sam prilike da budem izvesno vreme u vezi sa pljevljakom i mogu da kazem da nema nista od ljudi,strasno ali da ne bude da to kazem zato sto vise nisam s njim i sl.,ne,kazem jer sam imala prilike da upoznam i starije ljude i mladje i stvarno su grozni.Ko da jos uvek zive u I veku p.n.e.,malogradjanstina teska!Svaka cast izuzecima i neka mi ostali ne zamere ali jako sam razocarana u te ljude kao ljude.
Ja zivim u PV dosao sam iz BGD sticajem okolnosti pre 15 god i sve si u pravu ovo je strašno.

Back