Plivanje

Sirina ramena je geneski predodredjena i ne moze se menjati. S druge strana misicna masa ramena, trapeza i narociti ledja je ta koja daje utisak sirokih ramena.

Za to je verovatno najbolji stil leptir.

Slazem se da plivaci nisu nista posebno. Ja se bavim plivanjem celog zivota. Svakog jutra otplivam 20 duzina mog olimpijskoh bazena u koji sam pocela da pustam prijatene mirise lavande, winterfresh i na ravno pokosenog sena. Mnogi plivaci se pale na mene, ali ja imam decka. 8)

Slazem se da plivaci nisu nista posebno. Ja se bavim plivanjem celog zivota. Svakog jutra otplivam 20 duzina mog olimpijskoh bazena u koji sam pocela da pustam prijatene mirise lavande, winterfresh i na ravno pokosenog sena. Mnogi plivaci se pale na mene, ali ja imam decka. 8)

samo da znate owo je moj idol...^^^

Јел зна неко где се може рекреативно бавити пливањем? Занима ме да ли пливачки клубови имају и рекреативне групе или само такмичарске? Наравно, ако неко зна, нек каже кад су термини и колико је чланарина.

ja treniram plivajne vec pet godina..i mogu sa sigurnoscu reci da plivaci nisu najbolje gradjeni..ali su zdravo razvijeni..i nijedan nije lose gradjen..a da su najbolje gradjeni..to se ne moze reci!!!

Hoces da kazes da sirina ramena ima samo veze sa genetikom znaci da se neko bavio vaterpolom ili sahom imao bi istu sirinu ramena?

Najprostije receno sirina ramena je razmak od kraja jedne do kraja druge kosti. Duzina tih kostiju je genetski odredjena. Misicna masa deltoida(ramena), trapeza i latisumusa je ta koja moze dati utisak sirih ramena.
Da li ce vaterpolista imati dosta sira ramena nego sahista? Odgovor je da, ali zbog toga jer ce imati dosta vise misicne mase, a ne zato sto vaterpolo "siri ramena".

ei_0382.jpg

Ima tu jos nesto, odredjenim sportovima se deluje na sirinu ramena (pokretima koji forsiraju izduzivanje kljcnih kostiju, na slici clavicula)... ali to sve pod znakom pitanja... tj. postoje istrazivanja koja pokazuju da ima odredjenih rezultata i postoje ona koja govore da nema...

Mislim da ne radi, znam da 11. april sad trenira u Pinkiju. Inace, u Pinkiju ima i nocno kupanje i rekreativne grupe (tj. skola plivanja, al na isto ti dodje, postoji grupa za plivace)

Trenirala sam plivanje cetiri godine,posle pauze od par godina krenula sam rekreativno,idem vec pola godine redovno i mogu da kazem da se osecam jace,zdravije,psihicki i fizicki odmornije i ko god da je u dilemi od devojaka da li da ide svima savetujem da makar pokusaju.Za misice i muskobanjastu gradju da se ne brinete jer se to formira kroz poseban vid treninga,rezim ishrane i teretanu tako da devojkama od tri puta nedeljno na bazenu nece nista faliti samo mogu da doteraju izgled.

Cula sam da je plivanje najbolja vrsta rekreacije, pa zbog toga i kazu, da su vaterpoliste najbolje gradjeni sportisti. Da li se plivanjem najbolje moze oblikovati i ZENSKO telo? Mislim bez nekih jakih misica i sl.
Posebno bih zamolila moderatora da da odgovor na pitanje. I naravno sve ostale koje se bave ovim sportom, ili koji znaju nesto o tome.

eh to plivanje.....
plivaci jesu fino gradjeni i sve..to stoji....ali da bi dobio plivacku gradju trebaju ti minimum 4 treninga nedeljno po 2 sata.!!!!!!
i to barem par godina dana da se rasturas od plivanja.....
i obavezno da trcis pored toga..jer ko je dugo trenirao plivanje ili vaterpolo..zna o cemu pricam...
da ne govorim o onom slaufu sto dobijes posle karijere ...treba ti godinu dana da naviknes jebena kolena i zglobove na tvrdu podlogu u slucaju recimo da krenes da se bavis drugim sportom.....:neutral:
zato preporucujem plivanje..cisto rekreativno..za opustanje misica...i glave :cool:
ili u manjem uzrastu ili u problemima sa kicmom ili nesto...
pozz

Cula sam da je plivanje najbolja vrsta rekreacije, pa zbog toga i kazu, da su vaterpoliste najbolje gradjeni sportisti. Da li se plivanjem najbolje moze oblikovati i ZENSKO telo? Mislim bez nekih jakih misica i sl.
Posebno bih zamolila moderatora da da odgovor na pitanje. I naravno sve ostale koje se bave ovim sportom, ili koji znaju nesto o tome.

Dokazano je da je plivanje jedini sport koji angazuje sve misice, a nije naporan, lagan je za same misice, zato napred!

Bio sam na bazenu SC Pinki, ranije sam trenirao plivanje pre jedno 6 godina, i kranje sam iznenadjen da se malo doterali bazen kakav je ranije bio. Platio sam 250 dinara (nocno kupanje), a 200 dinara je cini mi dnevno. Nema guzve, pa je super ako dodjete sa drustvom, i ako znate razne "vodene igre".
Inace sam svakog leta posetilac Ade i bazena 11. april, isao sam i na Tasmajdan i Banjicu i to su jos bolji bazeni.

a moze meni neko da kaze, jel mogu da odem na neki bazen da sam plivam, bez ikakvih treninga i gluposti, sve sam da radim. i gde to ima i kolika je cena i jel moze neka clanarina ili placam na dan?

Ja još ne videh neko žensko, koje se rekreativno bavi plivanjem, jakih mišića, kako reče Micotakis. I da ideš u teretanu 5 puta nedeljno ne bi tako lako došla do jakih mišića. Ne razumem što se žene plaše da će nabiti mišiće i biti, beše, muškobanjaste. Za to se radi i radi, što ishranom, što vežbanjem.

Back