greyjaguar
Zainteresovan član
- Poruka
- 142
Kosmarac:Sta je s tobom prijatelju?Pa tema mi je dole Postistorija,pogledaj.I sta jel sam "nas"?Mislis jel pripadam korpusu srpskih palanackih koterija?Ne.Ti ovde izgleda dolazis da bi vredjao sta.Si pokupio ono Rostiljdzija od Tijanica,ne?Ajd pisi ako zelis.
Cenjeni filosofe Kosmarachu, zahvaljujem se na pravu da odgovorim na Vasu temu- to mi laska.NEMAM ni zelju ni nameru da Vas prisvajam(daleko bilo), a kao sto cete videti,i ako procitate jos neki moj post na topicu Drustvene nauke(Apsolut postojanje, Relativizam, ekonomija), nisam narocito lokalpatriotski raspolozen. Kad se promeni vise zemalja i gradova u zivotu to jednostavno nestane- zato mislim i da bi promena vazduha za gos'n Hamburgerdziju imala blagotvorne efekte. Ma kako malo nekog cenio gos'n McDonalds ipak nije za mene sto , nego ko. Sto se neznanja tice, nadao sam se da cete ga Vi, kao stariji i, nadam se, upuceniji od njega ispraviti da ne bi morali da slusamo onakva laprdanja kakvima nam se gos'n Pljeskavica predstavio. Stoga cu morati, nazalost samo ukratko, to ja da ucinim. Zivot je kratak da bi se tracio na Pljeskavice (sem onih sa rostilja) i nadri-filosofe raznih boja. Inace, trebalo bi da razlikujete ironiju i sarkazam, da ne pricamo o ironiji i persiflazi, dok tek nasuprot njima stoji vredjanje, kao sasvim drugaciji i nesrodan pojam. Primere tako necega mozete videti u postovima Vaseg sticenika, te Vas molim da ga ubuduce redovno tretirate medikamentima, kako za njega savetuju i drugi forumasi, recimo bas na forumu Nis.
Za Vas predlazem delo "Ironija" Vladimira Jankelevicha, u izdanju Izdavacke knjizarnice Zorana Stojanovica (bez ironije 8).
PS Izvinjavam se sto sam pogodio da se krijete iza imena gost i da pisete i kad niste prijavljeni pod svojim nikom. No, cenjeni filosofe Kosmarachu, ne znam zasto bih morao da znam koje to teme otvarate i pod kojim nikovima- to nije uslov ucesca na forumu, zar ne? A da su uslov, recimo, inteligencija i obrazovanje (predstava o onom o cemu se pise), gos'n Rostilj ne bi dugo uzimao ucesca, kao sto se moglo videti.
Srdacan pozdrav!