Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
javi mi se na e-mail ako zelis,zeleo bih da ti preporucim par knjiga...0miroslavns:mari@,cinjenica da si razumela terminologiju koju je nietzsche koristio mi govori da nisi potpuni laik kada je u pitanju phileosophia...da bih ti pomogao da bolje razumes plato-ove (posto je nietzsche-ov odgovor vise enciklopedijski) ideje navescu ti jedan primer...
jesi li ikad jela raphaelo kuglice?kolacici su stvarno lepi (i ukusom i izgledom),ali na osnovu cega mi prepoznajemo raphaelo kuglice?okrugle su,bele,imaju badem u sredini...sada zamisli jednu! u tvojoj glavi su sve kvalitativne i kvantitativne karakteristike jednog takvog kolaca - u tvojim mislima taj kolac je savrsen,u tvojim mislima taj kolac je uvek isti i nepromenljiv,taj kolac u tvojim mislima jeste jedna od plato-ovih ideja. sve raphaelo kuglice na ovom svetu su samo blede kopije ideje raphaelo kuglica u nasim mislima,posto su u materijalnom svetu (svet privida,MAIA u indijskoj filozofiji) ti kolaci uvek nesavrseni (samim tim sto ne postoje dva apsolutno identicna kolaca)......za drugi primer mozes uzeti krug.u materijalnom svetu savrsen krug ne postoji,zato sto je sastavljen od tacaka...ali u nasim mislima krug je uvek savrsen.....mozda jeste malo glup primer sa kolacicima (sta cu kad ih volim) , ali nadam se da ti je sada bar za nijansu jasnije sta je plato podrazumevao pod idejama.......ps-ne upisuj filozofiju!
Ana_lepotica:Ne vidim nijedan razlog protiv studiranja filozofije, bas nijedan. U stvari, ako je neko ogranicen, i, naravno, toga svestan, onda naravno da ne treba da se upusta u tako nesto. Svaki drugi razlog protiv je apsurdan.
Ovo gore sam ja cartman!Anonymous:Ana_lepotica:Ne vidim nijedan razlog protiv studiranja filozofije, bas nijedan. U stvari, ako je neko ogranicen, i, naravno, toga svestan, onda naravno da ne treba da se upusta u tako nesto. Svaki drugi razlog protiv je apsurdan.
Oprosti, kome se obraćaš?
Ana_lepotica:Obracam se ljudima. Ne znam zashto si se osetio prozvanim. Zar ne vidish da sam samo dala svoj komentar na konstataciju da ne treba studirati filozofiju???
filozofija je ta koja nas uci da razvijamo nas intelekt u pravom smeru...izmedju ostalog,uci nas prakticnosti (govori nam koje su odluke ispravnije)...koliko je prakticno zavrsiti filozofiju na fax-u? sta raditi posle toga? cinjenica je da zavrsavanjem filozofskog fax-a postajes akademski gradjanin,bivas pametniji od proseka,razvijas svoj intelekt,saznaje stvari koje bi svaka osoba trebalo da zna...sa druge strane,cinjenica je i da ti se ne ukazuje neka siroka perspektiva,svetla buducnost ili pregrst alternativa...pored toga,sve sto saznas na tom fax-u mozes saznati i samostalno (ako te interesuje), a da za to vreme zavrsavas neki produktivniji fax (najbolje nauku koja te najvise privlaci)...sve ovo ne vazi jedino ako si kinik.student sam na VPS (beleive it or notNietzsche:Odgovori mi: zasto nije dobro studirati filozofiju?
Ne kazem da se ne slazem s tobom, jer znam da ima ljudi koji mogu da se bave filozofijom, a jos bolje znam da filozofija zasluzuje da joj se ljudi posvete, vise nego bilo cemu drugom; medjutim, postoji nesto drugo, sto govori u prilog tome da je bolje studirati (uciti) kako se jede cokolada, pre nego studirati filozofiju.
No, hajde, odgovori, zasto je bolje ne upisati filozofiju, te izabrati nesto drugo, ovako uopsteno govoreci.
ps. Primer ti je dobar. Zameram sebi sto nisam na primeru objasnio jer je mnogo jednostavnije i pristupacnije. Reci mi, sta studiras? Pretpostavljam da je sociologija u pitanju.
VPS je visa poslovna skola , prosli put si mi postavio pitanje "zasto nije dobro studirati filozofiju?"-ja nisam ni rekao da NIJE DOBRO studirati fil. , samo sam devojci dao sugestiju...,sledece-FILOZOFIJA NIJE NAUKA!!!sledece- strucno usmerenje se nemora sticati samo i iskljucivo na fax-u(tvojih neizostavnih 5 procenata se ne nalaze samo u prostorijama fil.fax-a) ni platon nije studirao filozofiju...ono za laika si u pravu,ali i gresisNietzsche:Nije mi poznat taj VPS.
Ne znam kako to mislis da studiras neku drugu nauku a da filozofiju odradis samostalno. Istina je da 95% onoga sto naucim u filozofiji jesam uradio sam, bez profesora, ali pokusaj ti da ucis filozofiju bez strucnog usmerenja, na to koje knjige citati, kojim redom, stoga kako razvijati filozofsku misao... sve to ne moze da odradi jedan laik pa imao on i iq 200, a informisanost iz drugih oblasti visu od prosecnog. Onih 5% profesora je ipak znacajnih, neizostavnih i polaznih 5%.
Isto kao sto si ti rekao, mogao sam i ja: da kazem kako bih mogao da studiram i zavrsavam filozofiju, a da uzgred samostalno radim matematiku, jer knjiga je knjiga, predavao mi iz nje doktor matematike ili ja citao i ucio iz iste. Vec je receno, potrebno je za svaku nauku imati dovoljno inteligencije i volje, ne vidim ijedan razlog da se filozofija smatra inferiornijom naukom od drugih, te dati mogucnost svakome da je razume, onako kako je razume neko ko ju je studirao i zavrsio.
"sa druge strane,cinjenica je i da ti se ne ukazuje neka siroka perspektiva,svetla buducnost ili pregrst alternativa..."
O kakvoj perspektivi govoris? i kako ti zamisljas tu svetlu buducnost? Ako mislis o tome kako ces zaradjivati, kako skupljati novac u zivotu, onda stvarno ne treba da razmisljas o filozofiji. Filozofija, svakako, ima i takvih mogucnosti, ali u jednom drugacijem usmerenju. Ti imas, izgleda, hipotezu ili predrasudu da je svetla buducnost tamo gde mozes zgrtati novac. To je sasvim druga prica. Moras znati, ipak, da juriti za novcem ne znaci i lepo ziveti, biti srecan.
Filozof (diplomirani, ili doktor filozofije) nije nesrecan jer nema novca, vec iz istog razloga zbog kog ne treba studirati filozofiju:
Filozofija otkriva istine, a istine su uglavnom tuzne (otkriva stvarnost). (Ukratko, mada postoje konkretni argumenti u vezi sa "tuznim istinama".)
Naravno, ukoliko postoji neki drugi izvor srece (neka posebno ukrasena i uverljiva iluzija), narocito posredan kroz studije filozofije, tada ovaj gore pomenuti stav ne mora ili ne moze biti tacan.