Platiti porez, da ili ne?

Da li placate porez?

• Ukupno glasova
    38
  • Anketa je zatvorena .
taj koji drzavi ovoj raspaloj kvislinskoj i antisrpskoj plati bilo koji porez, a da nije morao ili je mogao da ga izbegne - je budala.

jer recimo ja placao godinama redovno komunalije vodu i djubre a neki drugi nisu placali godinama. i tako se njima nakupi tipa 20.000 din za 3-4 godine i oni odu u komunalno i pogode se da platae 5.000 a da im ostalo otpisu. a ja budala i tupson placao redovno i platio 20.000

tako je ovde za sve.

ja sam bio dugo godina medju tim budalama al sam se sva sreca skoro opametio.

jos jedino kad bi mogao da izbegnem da ne placam registraciju automobila pa da nakrivim kapu

tako da placam samo ono sto moram i sto ne mogu da izbegnem.

prema ovoj drzavi ne osecam nikakvu ljubav pripadnost obavezu ili nesto slicno i ne smatram ovu drzavu tacnije ovu americku kvislinskomarionetsku banana drzavu svojom.
И тако ти по ко зна који пут показујеш колики си "патриота". :roll: :roll:
Срам те, бре, било, Србија се воли и поштује, ко год да је на власти.
Власти су пролазне, а Србија и српство су вечни. :cool:
(А с твојом, у бити дубоко антисрпском "логиком", давно бисмо нестали као нација, и управо због таквих "резона" и пропадамо, а не због овога или онога режима).

И тако ти по ко зна који пут показујеш колики си "патриота". :roll: :roll:
Срам те, бре, било, Србија се воли и поштује, ко год да је на власти.
Власти су пролазне, а Србија и српство су вечни. :cool:
(А с твојом, у бити дубоко антисрпском "логиком", давно бисмо нестали као нација, и управо због таквих "резона" и пропадамо, а не због овога или онога режима).

tako je ja sam najveci patriota. sto vise para u mom dzepu a sto manje u dzepovima ovih tvojih lopova iz DS-a - to bolje.

dosta smo mi gradjani srbije finansirali vas lopovluk i kriminal

10 godina mi placamo poreze a od tih poreza za ovih 10 godina nije napravljeno BAS NISTA - nijedan autoput, nijedna hidrocentrala , nijedan most preko dunava i save

SVE STE PARE POKRALI
vreme je da vam malo zavrnemo slavinu

srbija propada zato sto takve "patriote'" DEMOKRATSKE KAO TI POKRADU SVE STO POSTEN SVET UPLATI U BUDZET

zato srbija propada jer godinama placamo najvece poreze u evropi za sve zivo a te pare volsebno nestaju

i posto niko pametan ne voli da ga neko pravi budalom , i posto vi obraza nemate jedina alternativa vasem lopovluku je izbegavanje placanja poreza gde god je to moguce.

evo sta o takvima kao ti ima da kaze jedan srpski seljak; traze porez i struju, NJINO TRAZE a nama nase ne daju

Poslednja izmena:
sto nece svabe da nas okupiraju makar bi znali da ce nam od poreza napraviti puteve.

a od ovih demokrata za ovih 10 godina i para koje smo dali na kakve sve ne poreze nije napravljeno bas nista

i jos ih nije sramota , nego su krenuli i da prose ko najveci klosari i cigani po svetu

malo im je sto nam sve pare koje platimo za poreze pokradu nego nam i praunuke zaduzuju

zato je svakog casnog srbina patriotska obaveza da ne placa nikakve poreze ako moze, da se ovaj lopovski sistem i lopovska vlast sto pre uruse i propadnu .

ja hocu da placam poreze ali samo u slucaju ako vidim da ti porezi idu na pravo mesto - u izradnju skola bolnica puteva , hidrocentrala

a ja da placam poreze da od mojih para skotina lopovska Tadic ide da se drka po svetu i prati tenisere na Rolan Garosu i reprezentaciju u Rumuniji - to mi ne pada na pamet.

evo aj sam spreman da placam naredne 4 godine ako treba i porez od 3000 evra godisnej na registraciju automobila, ako hoce ova vlast da se obaveze da ce da napravi autoput od horgosa do kosovske mitrovice i granice sa crnom gorom.

al naravno od toga nema nista. bagra trazi pare , otima dere , haraci a za uzvrat ne pruza nista. naprave godisnje 5 km poluautoputa i odma tu dignu kucicu da naplacuju putarine

uskoro ce tadicevci da grade autoputeve tako sto prvo dignu na livadi naplatnu rampu pa posle narednih 1500 godina grade autoput :hahaha:

Poslednja izmena:
srbija propada zato sto takve "patriote'" DEMOKRATSKE KAO TI POKRADU SVE STO POSTEN SVET UPLATI U BUDZET
.
Управо ти крадеш од ове мучене Србије. :mrgreen:
Типични радикалски "др'жтелоповски" манир. :mrgreen:
Ти си квазипатриота и антисрбин пар екселанс, који у ствари никад нема прави одговор, и на све аргументе зна само да вређа.
Било плаћеник, било... Да не помињем... :roll:
У бити, исто је, с таквима нема смисла губити време и спуштати се на њихов ниво. :mrgreen:
Значи, од сад си на "игнор". Ћао, надрипатриото. :evil:

Ти си квазипатриота и антисрбин пар екселанс, који у ствари никад нема прави одговор, и на све аргументе зна само да вређа.
У бити, исто је, с таквима нема смисла губити време и спуштати се на њихов ниво. :mrgreen:

baba se opasno iznervirala z:D ostala bez argumenata

jok tetka - ja ne kradem nista.

ja samo odbijam da dalje finansiram svojim novcem lopovluk.

u tvojoj percepciji je to "kradja". razumem te. svakog ko odbije da finansira vas lopovluk i zayebanciju vi proglasite u dobrom demagoskom fazonu - lopovom.

a posto nemas argumente da mi se kao kvazidemokrata i kvazipostena suprostavis jedino ti je i ostalo da me stavis na ignore.

uzivaj a ja vam vise ne dam banke zute lopovi.

Poslednja izmena:
ajde da apsolviramo sta gradjanin koji placa porez dobija od drzave za uzvrat?

- besplatno obrazovanje? ni pod razno - na svim fakultetima broj onih koji su redovni je izuztno mali i ogromna vecina placa ekonomsku cenu studija gde skolarine idu od 1000 evra pa na vise. znaci porez za obrazovanje je cisto bacanje para

- besplatno zdravstvo? samo u teoriji - u praksi kad dodjes u drzavnu bolnicu da se lecis, doktor ti zakaze dijagnosticki pregled za 2 nedelje "zbog guzve" i kaze ti usput "ako necete da cekate imate u toj privatnoj da to zavrsite". tako vam onemogucava da se besplatno lecite i usmerava vas kod kolege gde cete navedenu uslugu platiti . bas mi je juce otac bio na nekim pregledima u kraljevu i prosao je kroz ovaj dril. za sve dijagnosticke preglede u drzavnoj bolnici trebao je da ceka nekih mesec dana, a da ne bi cekao obavio je dijagnosticke preglede kod privatnika i sve je to platio 12.000 dinara - znaci zdravstvena zastita ne postoji u praksi skoro sve uvek mora da platis. znaci porez za zdravstvo je cisto bacanje para

- stomatoloske usluge nisu besplatne i placaju se u punoj ceni

- vojska ? vojska srbija ne postoji - sam ministar i predsednik drzave kazu da vosjka srbije vise nikad nece ratovati i samim tim takva vojska ne treba da postoji jer osnovna uloga svake vojske jeste vodjenje rata. znaci porez dat na vojsku je cisto bacanje para.

- policija? policija je represivni aparat drzave, i duboko je korumpirana . to najbolje znamo po tome sto ta policija ne hapsi narkodilere vec radi sa njima i zajedno diluju drogu. znaci pare od poreza koje odu policiji su takodje cisot bacanje para.

- porez na benzin i registraciju vozila .srbi godinama placaju najvece carine i poreze na uvoz automobila i najvece akcize na benzin. znaci ako placamo najvece poreze u evropi na automobile logicno je za ocekivati da imamo najbolje evropske puteve. al to kod nas nije slucaj. od tog poreza koji nama drzava svake godine uzme u iznosu od par hiljada evra nije napravljeno bukvalno nista . za ovih 10 godina nije naprvljen nijedan novi autoput samo su ovi stari pomalo popravljani, a pola tih "poprvljenih" propadne za 1-2 godine opet zato sto putari stavljaju tanji sloj asfalta pa kao takav brzo propadne. stanje postojece putne mreze nam je ko u nekoj propaloj africkoj drzavi , juce sam jednom od 3 najvaznija magistralna puta u zemlji 2 put ostao zamalo bez tocka. prvi put nisam video kamen od odrona od kamiona koji je bio ispred mene i udario sam ga tockom i lako sam mogao da isecem gumu ,a drugi put sam u Uscu zgazio u rupu duboku pola metra - sve to nasred magistrale. Jos tome dodajmo ogranicenja iz 1920 godine o voznji od 40 km na magistralnom putu i slika je kompletna. znaci porez koji placamo za puteve je totalno promasena investicija

sve u svemu , vidi se iz ovih primera da smo mi gradjani srbije zrtve klasicne prevare. placamo nekakve poreze, a za uzvrat ne dobijamo nista.

za vreme komunizma smo od tih poreza imali makar socijalnu drzavu - besplatno obrazovanje, z dravstvene usluge, jaku armiju a danas imamo jos vece poreze nego tada a nemamo nista od toga.

Poslednja izmena:
Tihi, ja mislio ti nekakav poduzetnik, a kad tamo, ti zagovaraš neplaćanje poreza! :eek:

Nije mi jasno kako misliš da država stane na noge ako joj je budžet prazan?
U Jugoslaviji nekad, a svugdje po svijetu danas, smrtni je grijeh ne platiti porez. Jedino u Hrvatskoj, Srbiji i BiH devedesetih se uvela ta moda da si veći frajer što manje poreza platiš. A nismo bili svjesni da tako radimo direktno protiv sebe.
U Hrvatskoj je, hvala Bogu, to pitanje dovedeno u red i ne isplati se eskiviranje poreza, a nema ni nekih mogućnosti. Uveden je porezni broj za svakoga i sve veće financijske aktivnosti su uvjetovane time da li si državi dužan porez. Ako jesi, prvo podmiri dug, pa onda dalje.
I to je u redu.
Kažeš da vlast krade. To ti se samo čini. Iz budžeta ne možeš krasti jer postoji državna revizija. Možeš zarađivati pare korupcijom, mitom i nepotizmom, al to je već drugi problem.
Bez popunjenog budžeta porezom država ne može graditi infrastrukturu, a bez infrastrukture nema uspješne privrede, jer je svaki proces proizvodnje preskup radi neadekvatne elektro, plinske, ili prometne mreže.
Znači, nitko ne pokreće proizvodnju, svi trguju i švercuju, a država bez para ne gradi ništa i tako se krug zatvara, a napretka niotkud!

Plaćajte porez, jer ga plaćate sebi, pošto državu ne čine marsovci, nego građani te države!
:bye:

Tihi, ja mislio ti nekakav poduzetnik, a kad tamo, ti zagovaraš neplaćanje poreza! :eek:

Nije mi jasno kako misliš da država stane na noge ako joj je budžet prazan?
U Jugoslaviji nekad, a svugdje po svijetu danas, smrtni je grijeh ne platiti porez. Jedino u Hrvatskoj, Srbiji i BiH devedesetih se uvela ta moda da si veći frajer što manje poreza platiš. A nismo bili svjesni da tako radimo direktno protiv sebe.
U Hrvatskoj je, hvala Bogu, to pitanje dovedeno u red i ne isplati se eskiviranje poreza, a nema ni nekih mogućnosti. Uveden je porezni broj za svakoga i sve veće financijske aktivnosti su uvjetovane time da li si državi dužan porez. Ako jesi, prvo podmiri dug, pa onda dalje.
I to je u redu.
Kažeš da vlast krade. To ti se samo čini. Iz budžeta ne možeš krasti jer postoji državna revizija. Možeš zarađivati pare korupcijom, mitom i nepotizmom, al to je već drugi problem.
Bez popunjenog budžeta porezom država ne može graditi infrastrukturu, a bez infrastrukture nema uspješne privrede, jer je svaki proces proizvodnje preskup radi neadekvatne elektro, plinske, ili prometne mreže.
Znači, nitko ne pokreće proizvodnju, svi trguju i švercuju, a država bez para ne gradi ništa i tako se krug zatvara, a napretka niotkud!

Plaćajte porez, jer ga plaćate sebi, pošto državu ne čine marsovci, nego građani te države!
:bye:

nnaravno da zagovaram ne placanje poreza bolje da propadne drzava nego ja . drugo pogotovo kad je drzava losa korumpirana i kad radi na stetu vecine naroda onda je samim tim i pozeljno da ista se sto pre urusi i propadne.

sve sto je lose i treba da propadne.

kao sto sam vec rekao - mi gradjani 10 godina placamo sve poreze , najvece poreze u evropi pa mi reci sta je od tog poreza napravljeno u ovih 10 godina.

najveci problem u srbiji je korumpirana vlast i kad imas vlast koja pokrade sve cega se dohvati onda je efekat placanja poreza nikakav i gubi svaki smisao.

drugo najveci privrednici ove zemlje iliti tajkuni takodje ne placaju porez ovde

miskovic, jevrosimovic, beko, cepter, niko od njih nije poreski obveznik srbije, tacnije njihove firme nisu u njihovom direktnom vlasnistvu, vec u vlasnistvu njihovih offshore stranih firmi. tako oni ne placaju kad ostvare ovde profit , porez na dohodak gradjana , vec se taj profit iznosi u inostranstvo na racune njihovih offshore firmi. I oni su ovde cenjeni privrednici i tadicevci ih tapsu po ramenu.

Sve firme vodecih tajkuna u zemlji su tako struktuirane - izmedju ostalog i firme Dragana Djilasa drugog coveka DS-a.

E pa kad ceo DS i njegovi tajkuni ne placaju porez i izbegavaju da ga plate - zasto bi ja bio budala?

Zasto ja da placam nesto sto nece da placaju oni cije se bogatstvo meri milionima i milijardama?

Jos kazes da postoji drzavna revizija? mozda kod vas u hrvatskoj al kod nas u srbiji ne. Kod nas u Srbiji od 2001 do danas nije sprovedena revizija i nije uradjen zavrsni racun budzeta ni za jednu fiskalnu godinu!

Zasto da placam nesto sto n ema nikakve svrhe?

Necu da budem budala - a ko hoce - od volje mu.

nnaravno da zagovaram ne placanje poreza bolje da propadne drzava nego ja . drugo pogotovo kad je drzava losa korumpirana i kad radi na stetu vecine naroda onda je samim tim i pozeljno da ista se sto pre urusi i propadne.

kao sto sam vec rekao - mi gradjani 10 godina placamo sve poreze , najvece poreze u evropi pa mi reci sta je od tog poreza napravljeno u ovih 10 godina.

najveci problem u srbiji je korumpirana vlast i kad imas vlast koja pokrade sve cega se dohvati onda je efekat placanja poreza nikakav i gubi svaki smisao.

drugo najveci privrednici ove zemlje iliti tajkuni takodje ne placaju porez ovde

miskovic, jevrosimovic, beko, cepter, niko od njih nije poreski obveznik srbije, tacnije njihove firme nisu u njihovom direktnom vlasnistvu, vec u vlasnistvu njihovih offshore stranih firmi. tako oni ne placaju kad ostvare ovde profit , porez na dohodak gradjana , vec se taj profit iznosi u inostranstvo na racune njihovih offshore firmi. I oni su ovde cenjeni privrednici i tadicevci ih tapsu po ramenu.

Sve firme vodecih tajkuna u zemlji su tako struktuirane - izmedju ostalog i firme Dragana Djilasa drugog coveka DS-a.

E pa kad ceo DS i njegovi tajkuni ne placaju porez i izbegavaju da ga plate - zasto bi ja bio budala?

Zasto ja da placam nesto sto nece da placaju oni cije se bogatstvo meri milionima i milijardama?

Jos kazes da postoji drzavna revizija? mozda kod vas u hrvatskoj al kod nas u srbiji ne. Kod nas u Srbiji od 2001 do danas nije sprovedena revizija i nije uradjen zavrsni racun budzeta ni za jednu fiskalnu godinu!

Pa dobro, u redu je da kao čovjek ne voliš da te neko prevari.
Ali onda ne treba rušiti državu, nego vladu.
Izglasavanjem nepovjerenja, prijevremenim izborima i sličnim metodama. A ako se većina naroda slaže da ministarstvo financija loše raspolaže novcem, onda treba organizirati građanski neposluh i tako upozoriti na problem. Ali organizirano, a ne pojedinačno, jer neplaćanje poreza podliježe zakonskim sankcijama.
Nisam upoznat kakav je zakon u Srbiji u vezi poslovanja stranih firmi na njenom području, ali vjerujem da se i te "srpske" firme koje imaju sjedišta izvan Srbije tretiraju kao strane, pa se tako od njih naplaćuju porezi na predviđen način.
E sad, pošto vjerovatno imaju beneficije, radi privlačenja stranog kapitala, domaćim privrednicima se isplati registrirati kompaniju vani, a poslovati u Srbiji.

Ovo s državnom revizijom si me zatekao. Mislim da je ustavna obaveza svake državne vlasti na kraju fiskalne godine podvući crtu i položiti račune građanima kako je potrošen državni budžet.
Još nisam čuo da to negdje ne rade. Mislim na europske zemlje, naravno.

Pa dobro, u redu je da kao čovjek ne voliš da te neko prevari.
Ali onda ne treba rušiti državu, nego vladu.
Izglasavanjem nepovjerenja, prijevremenim izborima i sličnim metodama. A ako se većina naroda slaže da ministarstvo financija loše raspolaže novcem, onda treba organizirati građanski neposluh i tako upozoriti na problem. Ali organizirano, a ne pojedinačno, jer neplaćanje poreza podliježe zakonskim sankcijama.
Nisam upoznat kakav je zakon u Srbiji u vezi poslovanja stranih firmi na njenom području, ali vjerujem da se i te "srpske" firme koje imaju sjedišta izvan Srbije tretiraju kao strane, pa se tako od njih naplaćuju porezi na predviđen način.
E sad, pošto vjerovatno imaju beneficije, radi privlačenja stranog kapitala, domaćim privrednicima se isplati registrirati kompaniju vani, a poslovati u Srbiji.

Ovo s državnom revizijom si me zatekao. Mislim da je ustavna obaveza svake državne vlasti na kraju fiskalne godine podvući crtu i položiti račune građanima kako je potrošen državni budžet.
Još nisam čuo da to negdje ne rade. Mislim na europske zemlje, naravno.

pa jeste obaveza drzavne revizije i zavrsnog racuna budzeta u svakoj normalnoj drzavi -al srbija nije normalna drzava

u spaniji je ministar finansija podneo ostavku jer je zavrsni racun za budzet kasnio 10 dana. a kod nas nijedan zavrsni racun nije napravljen za 10 godina - pa nikom nista.

to ti samo pokazuje koliki je stepen lopovluka i korupcije u nasoj zemlji.

a najveci generator korupcije je sama vlast. a i gradjani srbije vecina njih toliko dugo zive u korumpiranom drustvu da vecina smatra da to tako i treba, i jedina zelja im je na da sistem bude pravedan , nego da oni dodju u sansu da budu oni ti koji ce krasti.

sto se tice poreza , ovde poreze placaju samo sitne ribe , obicni gradjani, dok ovi bogatasi i tajkuni izbegavaju placanje istih tako sto uplate deo tog novca vladajucim strankama a onda stranke zazmure na oba oka na njihovo neplacanje poreza. zato ih niko ne dira zbog toga.

samim tim ko sto rekoh placanje poreza u srbiji gubi svaku svrhu. eto vi hrvati ste napravili autoput od zagreba da splita za 2 godine, i to kroz najtezi moguci teren, suvi kamen, a srbija ne moze da napravi autoput od novog sada do beograda, sto je 50 km daljine, i to kroz najlaksi moguci teren - totalnu ravnicu.

ajde da apsolviramo sta gradjanin koji placa porez dobija od drzave za uzvrat?

- besplatno obrazovanje? ni pod razno - na svim fakultetima broj onih koji su redovni je izuztno mali i ogromna vecina placa ekonomsku cenu studija gde skolarine idu od 1000 evra pa na vise. znaci porez za obrazovanje je cisto bacanje para

- besplatno zdravstvo? samo u teoriji - u praksi kad dodjes u drzavnu bolnicu da se lecis, doktor ti zakaze dijagnosticki pregled za 2 nedelje "zbog guzve" i kaze ti usput "ako necete da cekate imate u toj privatnoj da to zavrsite". tako vam onemogucava da se besplatno lecite i usmerava vas kod kolege gde cete navedenu uslugu platiti . bas mi je juce otac bio na nekim pregledima u kraljevu i prosao je kroz ovaj dril. za sve dijagnosticke preglede u drzavnoj bolnici trebao je da ceka nekih mesec dana, a da ne bi cekao obavio je dijagnosticke preglede kod privatnika i sve je to platio 12.000 dinara - znaci zdravstvena zastita ne postoji u praksi skoro sve uvek mora da platis. znaci porez za zdravstvo je cisto bacanje para

- stomatoloske usluge nisu besplatne i placaju se u punoj ceni

- vojska ? vojska srbija ne postoji - sam ministar i predsednik drzave kazu da vosjka srbije vise nikad nece ratovati i samim tim takva vojska ne treba da postoji jer osnovna uloga svake vojske jeste vodjenje rata. znaci porez dat na vojsku je cisto bacanje para.

- policija? policija je represivni aparat drzave, i duboko je korumpirana . to najbolje znamo po tome sto ta policija ne hapsi narkodilere vec radi sa njima i zajedno diluju drogu. znaci pare od poreza koje odu policiji su takodje cisot bacanje para.

- porez na benzin i registraciju vozila .srbi godinama placaju najvece carine i poreze na uvoz automobila i najvece akcize na benzin. znaci ako placamo najvece poreze u evropi na automobile logicno je za ocekivati da imamo najbolje evropske puteve. al to kod nas nije slucaj. od tog poreza koji nama drzava svake godine uzme u iznosu od par hiljada evra nije napravljeno bukvalno nista . za ovih 10 godina nije naprvljen nijedan novi autoput samo su ovi stari pomalo popravljani, a pola tih "poprvljenih" propadne za 1-2 godine opet zato sto putari stavljaju tanji sloj asfalta pa kao takav brzo propadne. stanje postojece putne mreze nam je ko u nekoj propaloj africkoj drzavi , juce sam jednom od 3 najvaznija magistralna puta u zemlji 2 put ostao zamalo bez tocka. prvi put nisam video kamen od odrona od kamiona koji je bio ispred mene i udario sam ga tockom i lako sam mogao da isecem gumu ,a drugi put sam u Uscu zgazio u rupu duboku pola metra - sve to nasred magistrale. Jos tome dodajmo ogranicenja iz 1920 godine o voznji od 40 km na magistralnom putu i slika je kompletna. znaci porez koji placamo za puteve je totalno promasena investicija

sve u svemu , vidi se iz ovih primera da smo mi gradjani srbije zrtve klasicne prevare. placamo nekakve poreze, a za uzvrat ne dobijamo nista.

za vreme komunizma smo od tih poreza imali makar socijalnu drzavu - besplatno obrazovanje, z dravstvene usluge, jaku armiju a danas imamo jos vece poreze nego tada a nemamo nista od toga.
uh,ovo boli koliko si u pravu !!!!

joj....ala boli....mislim istina..nek drzava izadje sa ciframa -ko su najveci obrtnici i vlasnici kapitala,a koliko poreza placaju ?????? sto dozvoljavaju OFSOR KOMPANIJAMA RAD U SRBIJI,?????? KOME JE TO U INTERESU ?????STA DRZAVA IMA OD TOGA ????
ZASTO SE NE FINANSIRA I NE FORMIRA GODINAMA DRZAVNA REVIZUJA ???
ZASTO GODINAMA NE FUNKCIONISE AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE ???

А јеси ли ти платила порез на 200 свешчица "животне мудрости" које си штампала ???

:rotf::rotf::rotf::rotf:

joj....ala boli....mislim istina..nek drzava izadje sa ciframa -ko su najveci obrtnici i vlasnici kapitala,a koliko poreza placaju ?????? sto dozvoljavaju OFSOR KOMPANIJAMA RAD U SRBIJI,?????? KOME JE TO U INTERESU ?????STA DRZAVA IMA OD TOGA ????
ZASTO SE NE FINANSIRA I NE FORMIRA GODINAMA DRZAVNA REVIZUJA ???
ZASTO GODINAMA NE FUNKCIONISE AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE ???

odgovor je prost - zato sto to ne odgovara lopovima koji su na vlasti

kad recimo imas svake godine zavrsni racun budzeta koji je javan , svako od nas moze da utvrdi neprvilnosti i kradje u istom, i upravo zato nemas revizije i nemas zavrsnog racuna budzeta ni za jednu fiskalnu godinu. da se ne bi znalo koliko je ko ukrao

pa evo ti u NIS-u demokrate donesose prosle godine odluku da se sva dokumentacija NIS-a nakon 2 meseca - unistava

razlog je jasan - da sakriju tragove svojih lopovluka.

I onda uhapse gradonacelnika nekog malog mesta u Srbiji da pokazu narodu kako se oni eto bore protiv kriminala,a svi znamo gde sede najveci lopovi u ovoj zemlji.

A to nisu ni Zrenjanin ni Arandjelovac.

jednom sam otisao u medicinu rada, bio sam nesto prehladjen na pregled, i tamo vidim da je moj doktor na odmoru do daljnjeg i sad ja pokusam da se pregledam kod drugog doktora, i sestra neka mi besno kze, da mogu da se pregledam samo kod svog doktora, ostali nemaju vremena da me prime, pregled se zakazuje pa ako hocu mogu da dodjem za mesec dana tj kad se ovaj vrati sa odmora :eek:

naravno prinudjen sam bio da odem kod privatnika i tamo navedeni pregled platim

besplatno zdravstveno osiguranje - kako da ne.

Back